Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   E30: Coupe vs Sedan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/251379-e30-coupe-vs-sedan.html)

RacerJunior 05-04-11 21:30

E30: Coupe vs Sedan

Dorind in scurt timp sa plec dupa un E30, vreau sa imi fac temele foarte bine inainte. Am citit foarte mult pe acest subiect, dar nereusind sa ajung la o concluzie, am decis sa intreb oamenii care au detinut ambele modele.

Ce stiu pana acum ( nu sunt cert si astept confirmari ):

Stock:

Sedan:
-e mai greu, dar insesizabil
-are distributia greutatii pe punti mai buna decat la coupe
-are rigiditate a sasiului si caroseriei mai slaba decat la coupe

Coupe:
-a avut obtiune Sport ( gen 325is )
-rigiditate mai mare
-are anumite parti intarite ( gen suspensii ) -- nu sunt sigur deloc pe aceasta informatie

In versiune modificata:
Am inteles de pe bimmerforums ca, daca sudezi usile spate la sedan, se obtine o rigiditate a caroseriei mult mai mare decat la coupe ( o informatie care din nou o vreau confirmata ).

Acum intrebarea de baza ... care ar fi mai buna?
Am vazut E30-uri puternice de ambele parti
Sedan: TXA, DGH
Coupe: MOM, WPP, Covei
Va rog ... fara mistouri. Chiar nu ma pot hotari intre aceste doua.
Mentionez 3 lucruri:
- masina o voi lua inainte de a lua permisul pentru a o putea reconditiona in timp de 1 an.
- masina va rula destul de putin in forma stock ( pe partea mecanica )
- motorul, cel mai probabil va fi 2.5 12v.

Maniak22 05-04-11 21:42

Re: E30: Coupe vs Sedan

Depinde de tine..... va fi a ta personala sau a familiei? Vei duce si pe altii cu ea? Ca poate nu iti place de fiecare data sa iesi din masina sa poata intra altul pe locurile din spate....

Totusi ce te framanta rigiditatea asta? Stii sigur ca vei face accident?:):):) Bagai un rollbar si va fi mai rigid ca un Hummer:):)
Si cu usile spate sudate m-ai spart :):):)........ chiar ai in plan asa ceva? Eu nu cred :):):) Ai fantezii de liceu:):) asa ca mai bine ia-ti permisul inainte si iti spun foarte serios ca trebuie sa stii sa conduci nu sa te salveze "rigiditatea":):)

RacerJunior 05-04-11 21:44

Va fi masina mea personala. Mai mult de 2 persoane nu cred ca vor intra in ea niciodata.

Iar relativ de accident ... e bine sa fii preventiv. Unele lucruri se intampla si fara sa fie vina ta.

Maniak22 05-04-11 21:46

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4230594)
Va fi masina mea personala. Mai mult de 2 persoane nu cred ca vor intra in ea niciodata.

Iar relativ de accident ... e bine sa fii preventiv. Unele lucruri se intampla si fara sa fie vina ta.

Iar curiozitatea mea ar fi.... in jur de ce suma vrei sa te incadrezi cu masina? Drum + Masina propriu zisa
App.... parerea mea e ca tot una de care iti iei daca o gasesti in stare buna si la bani buni numai sa gasesti asa

RacerJunior 05-04-11 21:48

2000 euro. Masina nu e obligatoriu sa vina din Germania. Se poate si din RO daca gasesc ceva frumos.

Maniak22 05-04-11 21:51

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4230615)
2000 euro. Masina nu e obligatoriu sa vina din Germania. Se poate si din RO daca gasesc ceva frumos.

2000 de euro?:):):):):):)
Daca o iei de afara platesti la cel mai mic motor inscrierea 2000 de euro:):)
Sau ca tot romanu motor mare si pe Bulgaria?

RacerJunior 05-04-11 21:53

Gasesti acte la un pret rezonabil. Am gasit acte pentru coupe la 20 mil.
Cine spune ca trebuie sa fie 2.5 in carte? Dar suntem putin off-topic.

Maniak22 05-04-11 21:57

Cine spune ca trebuie sa fie 2.5 in carte? Dar suntem putin off-topic.[/QUOTE]

RAR-ul cand o treci pe numele tau....
Bafta la sudat

morpheusmaster 05-04-11 22:04

RJ nu se compara coupe cu sedanul. Daca vrei sa o faci de salon atunci da, ai putea avea nedumerirea asta...dar asa >>>COUPE FRATE! Nu stiu ce mai stai pe ganduri.

Degeaba sudezi usi & shit...altfel arata un coupe modificat decat un sedan modificat. + la coupe ai portierele mai lungi, stai altfel in masina fata de sedan...

dar...cu 2000e nu faci treaba mai ales daca vrei sa'ti aduci masina din Germanik.

Cu 2000e iti iei ceva frumusel de prin tara care daca il reconditionezi 1 an de zile ajunge sa fie chiar ok.

Oricum ar fi: multa bafta!

& go coupe ;)

Maniak22 05-04-11 22:18

Sau iti iei direct pisica de banii astia si numai ai chiar atatea batai de cap si mai putini bani bagati. Dar nu te poti caca in gusturile omului:)

turb0 05-04-11 22:23

am avut 3 coupe-uri pana acum. nu se compara coupe-ul cu sedan-ul. Cum nici la E36 coupe-ul nu se compara cu sedan-ul. Comfortul din coupe este ok ( pentru sofer si pasager dreapta ) - pe cand la E36 coupe comfortul este super pentru sofer si 3 pasageri.
ON: E30 coupe !

alexone 05-04-11 22:24

Orice masina coupe are o alura mai sportiva nu doar e30.
Daca esti tanar si nu ai familie, obligatii, clar trebuie sa iei coupe.
E mai sexy. ;)

RacerJunior 06-04-11 08:27

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 4230696)
RJ nu se compara coupe cu sedanul. Daca vrei sa o faci de salon atunci da, ai putea avea nedumerirea asta...dar asa >>>COUPE FRATE! Nu stiu ce mai stai pe ganduri.

Degeaba sudezi usi & shit...altfel arata un coupe modificat decat un sedan modificat. + la coupe ai portierele mai lungi, stai altfel in masina fata de sedan...

dar...cu 2000e nu faci treaba mai ales daca vrei sa'ti aduci masina din Germanik.

Cu 2000e iti iei ceva frumusel de prin tara care daca il reconditionezi 1 an de zile ajunge sa fie chiar ok.

Oricum ar fi: multa bafta!

& go coupe ;)

De salon nu va fi. Va fi de strada. Nu o voi modifica la exterior. Cel mult M-tech 2.
Cu 2000 euro nu fac treaba cu Germania? Din cate am intlees un urs cu tot cu transport poti sa aduci la vreo 1500 euro. Dar oricum ... nu cred ca ma complic eu atat. Se gasesc ursi frumosi si in RO.

@Maniak22
Nu imi iau pisica din cauza greutatii mai mari si a rigiditatii mai slabe.

@turb0
Relativ de asta, ma uitam acum cateva zile la spec-urile E36-ului. Cum se face ca E36 M3 Sedan are acceleratia mai buna decat a E36-ului M3 Coupe la acelasi motor ?

Nastase Bogdan 06-04-11 09:32

E30 coupe fara discutie8)
Eu cand am combinat Opelul pe Urs, daca mi se oferea un urs sedan as fi refuzat..nu imi place deloc sedanul de la E30:rolleyes2

sLi4bmw 06-04-11 13:36

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4231348)
De salon nu va fi. Va fi de strada. Nu o voi modifica la exterior. Cel mult M-tech 2.
Cu 2000 euro nu fac treaba cu Germania? Din cate am intlees un urs cu tot cu transport poti sa aduci la vreo 1500 euro. Dar oricum ... nu cred ca ma complic eu atat. Se gasesc ursi frumosi si in RO.

@Maniak22
Nu imi iau pisica din cauza greutatii mai mari si a rigiditatii mai slabe.

@turb0
Relativ de asta, ma uitam acum cateva zile la spec-urile E36-ului. Cum se face ca E36 M3 Sedan are acceleratia mai buna decat a E36-ului M3 Coupe la acelasi motor ?

un sedan oricand e mai usor decat un coupe ! :) (stock)

Alecs'xx 06-04-11 16:09

daca vrei ca masina sa o folosesti pt distractie: cercuri fum nebuniee ia coupe..
daca vrei ceva gen stance.. sedan

RacerJunior 06-04-11 16:57

Daca imi permiteti, va rog sa argumentati decizia, cu niste puncte PRO si CONTRA. Vreau sa am niste argumente solide, pentru a evita regretele.
Desi ... orice e E30 merge :).

morpheusmaster 06-04-11 17:20

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4232574)
Daca imi permiteti, va rog sa argumentati decizia, cu niste puncte PRO si CONTRA. Vreau sa am niste argumente solide, pentru a evita regretele.
Desi ... orice e E30 merge :).

Frate ce vrei mai mult de atat? ...vorbim de altceva aici si nu inteleg eu sau de coupe vs sedan?...ce argumente solide?...mai solide...?

Coupe fata de sedan are o femeie sub volan care in zilele cu soare te suge. happy now?

sau...poate nu esti genu, na... in sedan daca ai scoici in fata mai poti urca in spate, in coupe nu :))....in coupe nu se poate urca cineva pe furis in spate si apoi sa te sperie...

Acum iti mai zic o chestie care a punctato cineva mai sus dar probabil nu ai inteles ca era prea voalat spusa.

Am testat si coupe si sedan...in e30 locurile din spate is USELESS!!! Indiferent daca e coupe sau sedan ursu...locurile din spate numai incapatoare nu sunt pt unu ca mine care am 1.80 si 90kg...deci....think about it...

eu oricum deja nu te mai inteleg...vrei 2.5 12v...deci vrei bahaos...nu inteleg dc tiai lua sedan.

Oricum rigiditatea aia de care vorbesti tu (a coupe vs sedan) e nesemnificativa cu rigiditatea care tio da un rollcage sau niste bari de rigidizare macar...deci nu te baza pe aia...cred ca te cramponezi prea mult intrun detaliu.

Dar tiam zis...

RacerJunior 06-04-11 17:41

Deci coupe-ul e the way to go.
Am mers cu ambele, dar intr-o versiune de motorizare mai mica.
Am avut impresia de egalitate.

Relativ de intrebarea care am pus-o mai sus ... Pana la urma coupe-ul are anumite parti din sasiu intarite sau nu? E bine de stiut ... mai putini bani investiti la inceput.

Volk 06-04-11 17:47

Si totusi, care va fi scopul final al masinii? Vrei sa te dai la linii, drifturi sau stiu eu ce... sau doar asa?

aleks 06-04-11 23:49

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 4232618)
Frate ce vrei mai mult de atat? ...vorbim de altceva aici si nu inteleg eu sau de coupe vs sedan?...ce argumente solide?...mai solide...?

Coupe fata de sedan are o femeie sub volan care in zilele cu soare te suge. happy now?

sau...poate nu esti genu, na... in sedan daca ai scoici in fata mai poti urca in spate, in coupe nu :))....in coupe nu se poate urca cineva pe furis in spate si apoi sa te sperie...

Acum iti mai zic o chestie care a punctato cineva mai sus dar probabil nu ai inteles ca era prea voalat spusa.

Am testat si coupe si sedan...in e30 locurile din spate is USELESS!!! Indiferent daca e coupe sau sedan ursu...locurile din spate numai incapatoare nu sunt pt unu ca mine care am 1.80 si 90kg...deci....think about it...

eu oricum deja nu te mai inteleg...vrei 2.5 12v...deci vrei bahaos...nu inteleg dc tiai lua sedan.

Oricum rigiditatea aia de care vorbesti tu (a coupe vs sedan) e nesemnificativa cu rigiditatea care tio da un rollcage sau niste bari de rigidizare macar...deci nu te baza pe aia...cred ca te cramponezi prea mult intrun detaliu.

Dar tiam zis...

Calm Bogdan, că discutăm numai, nu ne scoatem ochii din cuvinte, că n-are rost, nu? :)

upstonik 07-04-11 06:53

OFF Topic: Dacă vrei să te simţi bine şi să araţi şmecher în "cartier" iaţi Cabrio ;) Şi fă-l "al tău". Îi pui un 2.5 / M3 3.2L să auzi mereu cum sună evacuarea şi să nu râdă ăia cu "dizeluri" în depăşire şi băiat te-ai făcut la 18 ani.

ON Topic: Chiar nu te înţeleg, acuma Coupe e peste Sedan şi cum punctau colegi mei de mai sus: "Tu chiar ai de gând să faci accident?" Ce tot te interesează ridigizarea aia, niciodată o rigidizare stock nu o să se compare cu un rollcage (never). Aşa că simpla mea şi umilă părere este dacă ai acum 2000E caută prin "Jermany" un urs gata făcut, părerea mea. Ca începător nu are rost să te apuci să modifici tu un urs, să-l faci al tău.
Dacă stai să te uiţi mai pe toate forumurile urşii ăştia înghit bani mulţi, dar muuuulţi spun, ca să faci dintr-o aşa zisă "epavă" una în stare perfectă, o să rămâi cu nervi la pământ. Gândeştete când cumperi maşina asta că un buget de 2000E nu-ţi ajunge ca să îţi cumperi urs şi ca să-l prepari.

O zi bună, Racerule...
Vlad!

morpheusmaster 07-04-11 08:07

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4233975)
Calm Bogdan, că discutăm numai, nu ne scoatem ochii din cuvinte, că n-are rost, nu? :)

eram calm man :) dar ai vazut ca lam convins? :)) stiam eu ca secretu cu aia de sub volan il va convinge :)))))

RacerJunior 07-04-11 08:16

Mdea ... bine ar fi sa aiba sub toate locurile ... da aia presupun ca e treaba de Ferrari :lol:.
Coupe-ul cred ca e alegerea buna pentru mine ... intradevar.

Si referitor la bani, bugetul de achizitie e 2000E. Vor mai intra bani in ea pe parcursul reconditionarii. Nu mi-am rupt spatele 2 ani (si inca mi-l voi rupe in continuare) ca sa nu am ce investi. Tot ce castig ... intra in tabla asta.

Doamne ajuta!

OFF-TOPIC : Referitor la cabrio ...
https://www.youtube.com/watch?v=PsbVYPtsXgs

SEX e putin spus. Dar mi-e frica sa nu ma rastorn cu beleaua asta :lol:.

Maniak22 07-04-11 10:38

Eu zic sa iti iei tanc ca e destul de rigid daca tot zici ca e mai rigid ursu decat pisica :):):)
De unde ideile astea pe tine? Ia-ti carnetu inainte si mai vb

upstonik 07-04-11 18:35

@ Maniak22 - Eu zic să nu-l luăm aşa tare, omul vrea să fie cât mai sigur pe maşina lui şi foarte bine face având în vedere că este în devenire "începător".

Părerea mea i-aţi Sedan şi mai încolo dă-l pe un Cabrio !:twisted:

Baftă şi să-l vedem aici pe forum cum v-a evolua ursu' tău !

Ceao!

Maniak22 07-04-11 19:59

Quote:

Originally Posted by upstonik (Post 4235568)
@ Maniak22 - Eu zic să nu-l luăm aşa tare, omul vrea să fie cât mai sigur pe maşina lui şi foarte bine face având în vedere că este în devenire "începător".

Părerea mea i-aţi Sedan şi mai încolo dă-l pe un Cabrio !:twisted:

Baftă şi să-l vedem aici pe forum cum v-a evolua ursu' tău !

Ceao!

Nu il iau tare dar eu prin rigiditate inteleg siguranta iar daca el vrea siguranta ii recomand o masina cu mai multe stele Euroncap ca asa poti sa ii pui si la o dacie rollbar, jante mari,niste suspensii sport si bari de rigidizare si iesi la jumate cu banii. Mi se pare aiurea sa iti cumperi o masina dupa gradul de rigiditate :) nu dupa designul, culoarea, numarul usilor, motorizarea etc care iti place tie..... ca in fond cu ceva bani o poti face cum vrei tu dupa achizitionare.

P.S. Varsta minima cand se poate da examenul de conducere este de 18 ani....tu cat mai ai racerjunior ?
https://www.youtube.com/watch?v=0a7jqxiN5pI

RacerJunior 07-04-11 20:17

Cui ii pasa de stelele Euro-N Cap ?
Vreau sa am o masina de alergat, care sa o iubesc. Punct. Si iubesc E30-ul.
Avand in vedere ca e de alergat ... riscurile sunt mari si vreau sa ies intreg din ea indiferent ca ies in pozitie veritcala, orizontala sau oblica.
Relativ de versusul asta ... daca observati ... e intre acelasi model de BMW ( E30 ). Mie imi este indiferent intre cele 4 tipuri de caroserie ... dar repet ... avand in vedere ca e de alergat ... vreau sa aiba niste avantaje pentru acest tip de utilizare.
Am facut lista ... am scris ... am taiat ... am analizat.
Si am ramas intre aceste doua. Si am cerut un sfat. Dar se pare ca unora le place sa ia oamenii peste picior.
Dar avand in vedere ca inca sunt putin indecis, am sa ii ascult pe cei care intradevar au ceva de spus.
Inca un lucru ... sa ne mentinem la subiect. Nu mai vreau sa aud de E36, consum, sau alte lucruri care nu se refera la E30. Va rog frumos.

Maniak22 07-04-11 20:22

Te-am intrebat ceva da in fine.....

Macar stii care e diferenta intre stelele euroncap si rigiditate desteptaciune mica :) ? Ca poti sa ai un urs "rigid" daca nu ai acele stele de siguranta nu scapi intreg la o rostogolire sau o lovitura mai serioasa.

Titlul topicului trebuia sa fie "Care E30 are constructia cea mai rigida ?? " si aflai pareri la exact ce te intereseaza

RacerJunior 07-04-11 20:34

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4235901)
Te-am intrebat ceva da in fine.....

Macar stii care e diferenta intre stelele euroncap si rigiditate desteptaciune mica :) ? Ca poti sa ai un urs "rigid" daca nu ai acele stele de siguranta nu scapi intreg la o rostogolire sau o lovitura mai serioasa.

Titlul topicului trebuia sa fie "Care E30 are constructia cea mai rigida ?? " si aflai pareri la exact ce te intereseaza

Stiu diferenta.
N-Cap = masini stock.
Rigiditate = masini stock si modificate.
Eu ma incadrez la rigiditate.
Am pus mai multe lucuri in discutie ... nu numai rigiditatea. Tu ai insistat pe ea. De la tine a plecat tot.

LATER EDIT:

Imi pare rau ... acum am vazut intrebarea. Mai am 1 an si 9 luni. Dar masina vine in maxim 1 an. Asa ca ... care e scopul intrebarii? Poti te rog sa incetezi pana nu vii cu niste argumente frumoase relativ de SUBIECT ?

Maniak22 07-04-11 20:47

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4235945)
Stiu diferenta.
N-Cap = masini stock.
Rigiditate = masini stock si modificate.
Eu ma incadrez la rigiditate.
Am pus mai multe lucuri in discutie ... nu numai rigiditatea. Tu ai insistat pe ea. De la tine a plecat tot.

Postul tau e fara rost.

Atunci sudeaza-ti usile :):)

RideTheRiddle 07-04-11 21:01

oau, cine da 1500 de euro pe un e30 neinmatriculat care necesita reconditionare?

ady_viteza 10-04-11 10:30

ia-ti un e30 bun la tabla fara rugina indiferent ca-i coupe sau sedan....are prea putina importanta treaba asta.....

All times are GMT +2. The time now is 12:32.

- Copyright 2026 4Tuning