Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Ce suspensie reglabila sa cumpar? pt e36 ... (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/250000-suspensie-reglabila-cumpar-pt-e36.html)

gabibaciu 29-03-11 22:48

Ce suspensie reglabila sa cumpar? pt e36 ...

Salutare.
am e36 316 coupe,cu suspensie stock si vreau o suspensie reglabila nu scumpa.
Cine stie dintre Technix,Raceland,SS Supersport si altele de calitatea lor(si pret) care este mai putin rigida la acelasi reglaj de inaltime ?
Care merita banii dati...aici stiti probabil din experienta....
Nu vb de susp scumpe ca nu e necesar pt masina mea.
Astept pareri

gabibaciu 29-03-11 23:10

Re: Ce suspensie reglabila sa cumpar? pt e36 ...

nimic???

gabibaciu 14-04-11 20:58

da,am luat TA Technics .over

ondin 16-06-11 14:12

cum se comporta?

gabibaciu 07-07-11 13:39

destul de rigida si n-am coborat-o tare.

ondin 07-07-11 14:55

eu am una la fel dar fixa si pana acum sunt foarte multumit de ea, de aia te intrebam.

liv67 07-07-11 15:32

Cat dai atata face...TA Technix au pret foarte bun si atat...ati incercat sa luati o curba cu suspensiile astea ? Vreau sa spun o curba luata agresiv, si comparati cu o suspensie stoc buna (nu obosita) ... masina va sta mai bine cu suspensia stoc....

Comportamentul este haotic, chiar daca masina este mai rigida, descarcarea amortizoarelor este in trepte iar arcurile se lasa dupa 2-3 luni plus ca isi pierd din duritate.
Eu am facut greseala o data, nu mi-a venit sa cred ca era masina mea...ca sa nu mai vorbim de fiabilitate. Personal am dat-o jos pana sa se strice pentru ca era inutila ca suspensie, dar am cunostinte care au schimbat 2-3 pe garantie pana sa renunte in final.

Nu spun ca exista variante mai bune in pretul ala...clar nu exista, dar cu 70-100 euro mai sus luati SS Supersport, AP, etc unde incep sa semene cu suspensii, chiar daca nu ajung la calitatea unor Bilstein, KW sau Ksport.

Eventual daca bugetul nu va permite luati niste arcuri sport de firma pe niste amortizoare bune stoc (Sachs, Bilstein, etc) si va fi mult mai ok decat cu o puscarie din asta...

ondin 07-07-11 17:30

pentru inceput merge si asta, mie imi place ca deocamdata a coborat putin masina si implicit centrul de greutate, nu mai balanseaza acum la cea mai mica adiere de vant, per total pare mult mai sigura masina.
in viraje oricum nu intru cu 200 la ora insa apreciez ca este putin mai rigida acum masina, nu stiu daca rinichii mei sunt la fel de bucurosi ca si mine cand ma plimb cu masina.
:)

gabibaciu 07-07-11 22:55

fratilor,cam asa si este. suspensia stock o am,nu am dat-o,tocmai pt ca e ff buna .mix bun intre comfort si stabilitate si pe viraje.atat ca cea fixa ridica masina cam mult.cealalta,reglabila,ma ajuta ca imagine.e mai dura,la inceput am avut gand sa o dau jos dar acum ori sunt obisnuit ori s-a facut mai docila... Am vazut ce inseamna suspensie sport la turci spre Kusadasi...cei care au fost stiu cat de denivelat e drumul,dar bun de altfel.Imi amintesc de fata mea din spate ca uneori o vedeam in oglinda cum sare de pe bancheta...cum ii sarea parul pana in cupola.Si noaptea am luat doua praguri(denivelari) din acele care se pun pentru controlul vitezei...turcii le aveau din asfalt,nu le-am vazut si socul e al naibii de dur cu susp. sport...plus zgomotul dinspre suspensii din momentul trecerii peste ele. Cu cea stock era mai simplu...
oricum,la parcurgerea corecta a unui drum nu sunt probleme nici cu cea sport in curbele luate mai alert...e chiar placut cand ai viteza si drumul are delusoare line,masina e lipita de sosea. In Romania mea? aici suspensia o tin ridicata cat de cat,trebe sa intru in curte unde primaria a pus pavele si abia trec de prag....
Asa ca sport inseamna drum bun,imagine si asta e egal multumire de aspectul masinii. Susp. stock trebe sa stea de rezerva,acasa.Am sentimentul ca o voi folosi.

dani3lll 13-07-11 16:07

Quote:

Originally Posted by liv67 (Post 4449803)
Cat dai atata face...TA Technix au pret foarte bun si atat...ati incercat sa luati o curba cu suspensiile astea ? Vreau sa spun o curba luata agresiv, si comparati cu o suspensie stoc buna (nu obosita) ... masina va sta mai bine cu suspensia stoc....
am luat eu destule curbe cu aceasta suspensie in diferite masini, daca drumul este drept/bun/fara denivelari ca sa nu te arunce masina sta f bine. acum nu stiu ce curbe ai luat tu dar eu pe un drum craiova-pitesti am luat ceva curbe destul de agresit. masina era lipita de asfalt.
corect, pret f mic-calitate nu extraordinara, dar pt nebunia de a avea o suspensie sport eu cred ca face banii de voie.

Comportamentul este haotic, chiar daca masina este mai rigida, descarcarea amortizoarelor este in trepte iar arcurile se lasa dupa 2-3 luni plus ca isi pierd din duritate.
Eu am facut greseala o data, nu mi-a venit sa cred ca era masina mea...ca sa nu mai vorbim de fiabilitate. Personal am dat-o jos pana sa se strice pentru ca era inutila ca suspensie, dar am cunostinte care au schimbat 2-3 pe garantie pana sa renunte in final.
comercializez de 2 ani de zile si pana in prezent nu a venit nimeni cu ele inapoi pe garantie. fiabilitate nu exista pe drumurile din romania nici cu o masina stock, mergi 300 m si ori dai de un crater ori dai de 10 denivelari care iti scoate mancarea pe unde a intrat. Deci nu inteleg ideea de fiabilitate la o masina cu o suspensie sport.

Nu spun ca exista variante mai bune in pretul ala...clar nu exista, dar cu 70-100 euro mai sus luati SS Supersport, AP, etc unde incep sa semene cu suspensii, chiar daca nu ajung la calitatea unor Bilstein, KW sau Ksport.

SS am avut eu, prima mea suspensie sport, diferenta intre ta si ss=0, acelasi comportament dar bani mai multi. AP nu pot sa ma exprim pt ca nu am avut dar pe unde se vand vad ca nu se prea ingheisuie lumea.
Bilstein, KW, Koni sunt deja in alta categorie iar daca tu crezi ca la o masina de 3000euro se merita sa pui o suspensie de 1000e minim atunci...

Eventual daca bugetul nu va permite luati niste arcuri sport de firma pe niste amortizoare bune stoc (Sachs, Bilstein, etc) si va fi mult mai ok decat cu o puscarie din asta...
singurele arcuri care cu adevarat iti fac treaba pe niste amortizoare stock sunt cele eibach pro, restul parerea mea e ca ori de iei fiare la 100 euro, ori de iei la 200 euro tot cam draq ala e.

iti voi raspunde eu la fiecare fraza in parte cum e treaba cu suspensiile astea chiar daca le si comercializez. (cu negru ingrosat am scris eu)

Concluziile sunt simple:
1-In romania rar gasesti strada buna pt o suspensie sport.
2-Ce este sub 400-500 euro (ma refer la kit) sunt acelasi drac de suspensii.
3-Daca tot vrei o iei pe cea mai ieftina eventual cu garantie pt ca poate ai problema.
4-Fiabilitate nu exista la o suspensie sport pe drumurile noastre.

ondin 14-07-11 07:46

normal ca te simti bine intr-o masina de 2000-3000 euro cu o suspensie de 1000 euro, dar pana gasesti un drum bun sa vezi ce poate suspensia trebuie sa consumi mult carburant, si apoi cand se strica vreo piesa si nu o gasesti stai cu masina pe dreapta.
orice suspensie sport isi fac treaba, conteaza pe ce masina, pe unde mergi cu ea, ce buget ai disponibil, si apoi cum mergi cu ea.

Luckygti 17-10-13 10:10

Quote:

Originally Posted by liv67 (Post 4449803)

Ai dreptate exact asa am plătit si eu īs dezastru

gabibaciu 24-10-13 19:27

mda....

dani3lll 24-10-13 19:33

Quote:

Originally Posted by Luckygti (Post 5594121)
Ai dreptate exact asa am plătit si eu īs dezastru

poi tu la 15 ani cu ce te plimbi ? au facut astia si pentru bicicleta reglabila ? :shock:

Luckygti 24-10-13 20:40

Quote:

Originally Posted by dani3lll (Post 5599167)
poi tu la 15 ani cu ce te plimbi ? au facut astia si pentru bicicleta reglabila ? :shock:

Imi pare rau k esti cum esti

fredo 26-10-13 05:14

Si eu ma gandesc la niste TA-Technix dar nu stiu daca sa cumpar TA-Technix noi sau KW-uri second...

All times are GMT +2. The time now is 23:13.

- Copyright 2026 4Tuning