![]() |
Volkswagen Golf 6 cabrio vs Peugeot 308cc
2 Attachment(s)
Golf 6 cabrio 1.6tdi 103cp(77kw) Bluemotion
Peugeot 308cc 1.6hdi 112cp |
Re: Volkswagen Golf 6 cabrio vs Peugeot 308cc
nici nu suporta comparatie masinile astea, golful 6 cabrio ca si celelalte golfuri cabrio inaintea sa este o oribilitate absoluta. :shock:
|
Nu stiu cine ar vota pejo... probabil cineva care nu s-a urcat in viata lui intr-un VW, nu exista termeni de comparatie.
|
Vai de mine ca parere profesionista. Din ce puncte de vedere nu suporta termen de comparatie? Vw are 6 roti? 2 motoare? saltea matlasata?:cry:
Ai in semnatura un audi e de inteles acest reply plin de obiectivism. Nota 4 mai pofteste pe la noi. |
Quote:
|
Quote:
|
Peugeotul e mult prea frumos si te simti mai bina ca in vw, dar cu siguranta vw e mai fiabil.avand in vedere ca sunt noi iau peugeotul.
|
Peugeot-ul e MULT mai frumos. Trecand peste prejudecatile legate de fiabilitate(eu sunt multumit de a mea dupa ~140000km) chiar nu suporta termen de comparatie.
|
Quote:
Dpmdv as alege Peugeot-ul pentru aspect, atat interior cat si exterior, cum zicea cineva mai sus, Golf cabrio nu sunt asa frumoase, 3-ul ce imi place mie personal mai mult, in rest... Junker vrei sa-ti cumperi unul dintre modelele astea doua? |
Quote:
Baga niste argumente plauzibile. :-P |
deci Golf-ul este uratel, ca sa nu spun urat, insa peugeot-ul e foarte gay, ...........zici ca e masina special conceputa pt o femeie
....parerea mea ps: as alege Golf-ul, insa i-as schimba cate ceva repede de tot |
Quote:
|
Quote:
|
Cred ca ar mai merita niste modele bagate in aceasta comparatie.
In primul rand ca Golf-ul este un softtop, pe cand 308 este un cc, ceea ce-l face mult mai practic. Eu unul nu pot sa aleg niciuna pentru ca Golf 6 cabrio mi se pare oribil, mai ales inchis, iar 308 nu mi-a placut niciodata. |
Quote:
|
Am votat golf 6, desi nu prea sunt fan cabrio, insa diferenta dintre cele 2 modele este destul de mare, in opinia mea, vw fiind mult peste peugeot, astfel cum masinile germane in general sunt mult mai masini decat cele franceze, astea din urma, fiind mult prea efeminate pentru gustul meu.
|
Quote:
Acelasi refren care-l aud la orice colt. 308 vine cu un aer tineresc, fresh, pe cand la vw sunt afundati in monotonie. 308-u arata fara doar si poate mai bine decat golfu. Interior golf = xerox, plansa de bord in proportie de 90% identica pe care o gasesti si pe golf5/passat. Parerea mea. Totusi sper sa zica cineva niste argumente bune, nu cum a zis x ca "daca nu te-ai urcat niciodata intr-un vw si gen, ori ca "masinile nemtesti blablabla" |
Quote:
90% Identinca? Nu stiu cum estimezi tu, dar iti cam da gresit: Golf V Golf VI. N-oi fi eu fan VW, dar sa nu exageram. |
intradevar nu da 90% da 70% restul de 30% sunt diferente cum ar fi gurile de ventilatie, ceasurile de bord, volanul si suportul de pahare, golful 6 pentru mine e doar un facelift la 5. sunt chiar curios sa vad unul cabrio in realitate, poate mi-as schimba parerea despre el
|
Quote:
|
Unii ar trebuii sa uite idee ca masina ''nemteasca'' e cea mai tare.Sincer acum la cati dintre voi va place interiorul din plastic chinezesc de la golf 6?WV este o masina mai buna decat Peugeot dar la design mai au mult pana sa ajunga la nivelul PSA.Eu am votat cu 308cc am mers cu una si mi sa parutextraordinara pentru un cc.AAAA si sa nu uitam si preturile,acolo iar Peugeot are de castigat.Si cand mai vorbim de design sa lasam germanii deoparte ca nu au nici o treaba la momentul asta cu fenomenul design.
|
Hai sa nu mai mancam rahat cu calitatea plasticelor. Oricum sunt sub nivelul decentei in ambele masini.
|
Te inseli la peugeot bordul este din ceva moale,in nici un caz plasticul de pe golf.Haide sa vorbim din ce am vazut cu ochii nostrii,si nu ce vedem pe google.
|
Quote:
Cum a zis si Predator, nu mai exagera; stim ca nu se mai fac masini cum se faceau odata, cu finisaje calumea, materiale de calitate si rezistenta buna. Astea se gasesc acum, ne conformam, asta e. Iar designul este ceva subiectiv, mie de exemplu nu-mi plac 207, 308, 307 de nicio culoare. Singurele masini "de actualitate" de la Peugeot cu care n-am nicio problema sunt 206 si 407. Dar asta e doar parerea mea si nu reprezinta un argument adevarat. |
Este pe si Golf, in strat mai subtire/sau mai dur. N-am apucat sa-l sectionez.
Oricum incomparabil cu ce era pe Golf4/Passat etc. Oricum nu plansa de bord e importanta, ca nu stai cu mana pe ea. Ci butoanele si manetele sunt de-un plastic de jucarii chinezesti. |
Quote:
|
Sunt spray-uri de reparatie. 100% ca originalul.
|
Si eu am uzat capacul la schimbator, dar l-am comandat la reprezentanta, a costat pana in 30 de lei, deci cred ca se poate schimba oricand un buton sau reper de plastic uzat excesiv.
Dar daca masina ta se strica des, costa mult reparatia si are si un design interior/exterior care lasa de dorit, atunci mai bine alegi o masina germana si ai liniste. :) |
Quote:
Nici Peugeotul asta nu-i vre-o minune, dar nici petarda de pe vremuri nu mai este. Intr-o comparatie directa cred ca nu este diferenta de fiabilitate (cel putin pana in 100 mii de km) deci raman de discutat desing-ul, sasiul , motorizarile, pretul si echipamentele incluse, etc. |
Quote:
Nu de alta, dar răspunsul cu "dacă vrei linişte alege o maşină germană" sună a replică gen "beemveu e tot beemveu" :) |
Quote:
|
Quote:
Să facem icoane din maşinile noi e o prostie, dacă mi-e permis termenul. |
1 Attachment(s)
Quote:
:love: ---->>> |
Eu glumesc mai cu masina germana in sus si in jos, ca asa face toate, ba se strica un rulment, ba dardaie un plastic, ba se indoaie un plastic sau se rupe o curea.
Doar ca vad toata ziua un 308 care nu este cc, dar tot peugeot este, si imi pare ca are un bord destul de banal, plastic si butoane peste tot, nimic digital, cum ar avea masina germana. :) Cu care ai liniste pana se strica ceva pe la ea, dar macar e germana. |
Quote:
:) |
Quote:
|
golf-ul ala ceva mai coborat cu o janta frumoasa si eventual o culoare mai umana ar da super bine
peugeot.........si reactor sa ii pui, tot peugeot e asta ar cam fi parerea mea |
5 Attachment(s)
Quote:
Poate o sa observi ca Peugeotul are inclusiv optiunea de imbracare a bordului in piele, ca are o optiune pentru niste scaune superbe si ca design-ul interior nu este deloc sub cel al Golf-ului, de exterior nici nu prea are rost sa mai vorbim. |
Volanul e urat.
|
Singurul detaliu la care cei de la peugeot ar fi trebuit sa fie mai atenti este volanul, care nu arata rau dar putea fi un pic mai atent detaliat cu o cusatura rosie de exemplu :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:30. |
- Copyright 2026 4Tuning