Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - 320 coupe ! (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/248087-e36-320-coupe.html)

B 58 MAL 20-03-11 16:50

E36 - 320 coupe !

6 Attachment(s)
Salut , am cumparat si eu un bmw 320i coupe din decembrie 1992 , masina este albastra, are 169000km(nu stiu cat de reali), geamuri trapa oglinzi electrice(heliomate si incalzite),semi piele(nu cred ca este din fabrica),computer de bord de 7 butotoane,incalzire in scaune,cotiera fata piele,dublu climatronic manual,perdeluta luneta, amortizoare blistein si cam atat imi aduc aminte acum. Acum sa incepem si cu problemele: Plafonul(panza ) atarna, incalzirea in scaune merge decat la sofer, rugina la aripa dreapta spate,portbagaj s-a dus lacul , bara fata putin ciupita, scaunul la sofer nu se regleaza pe inaltime(cred ca s-a rupt cablul),usa de la sofer nu sta deschisa , se inchide s-a rupt arcul acela,masina nu a avut proiectoare din fabrica si i s-a improvizat un buton, merge decat un proiector,imi sta aprins in bord airbagul,si abs-ul, abs nu intra , cand pun frana ma duc ca pe gheata. Si cam atat cu problemele , daca ma puteti ajuta sa ma trimitei la cineva cu problemele astea, Multumesc anticipat.P.S volanul cand merg drept sta spre stanga un sfert de tura, mi se pare cam mult , nu cred ca este unghiul de fuga ce o fi oare ?

B 58 MAL 21-03-11 11:10

re: E36 - 320 coupe !

ma poate ajuta cineva cu o informatie ? cu abs-ul am inteles ca se poate sa fie o siguranta arsa sau senzori dusi sau pompa , am scos borna de la baterie am lasat-o 10 minute si nimic , nu si-a revenit nici airbag-ul nici abs-ul. Mentionez ca airbag-ul clipeste 5 minute dupa care sta aprins inconntinu. Oare cu un tester pot rezolva ceva ?

EmyM6 21-03-11 11:35

dar daca e din senzorul de la placute?
da ai putea sa o pui la tester poate iti da ceva mai amanuntit

Vladz 21-03-11 11:51

In legatura cu volanul , du te si bag-o la geometrie , se va indrepta

La abs , incearca sa cureti toate mufele de la roti , posibil sa fie firele ciupite sau contactii murdari

Maniak22 21-03-11 13:57

Felicitari.... planuri inafara sa o pui pe linia plutire ai ?:):)

B 58 MAL 21-03-11 23:00

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4187871)
Felicitari.... planuri inafara sa o pui pe linia plutire ai ?:):)

mai intai sa ii fac toate problemele , po revizie ca lumea , si dupa evacuare , admisie , si am vazut niste cipuri pe aici nu stiu sincer daca sunt bune de ceva, dar as vrea macar sa am cei 150 de cai (dupa toate astea).

B 58 MAL 21-03-11 23:01

Quote:

Originally Posted by EmyM6 (Post 4187533)
dar daca e din senzorul de la placute?
da ai putea sa o pui la tester poate iti da ceva mai amanuntit

O sa o pun zilele astea pe tester, sa vad unde gasesc un tester.

B 58 MAL 22-03-11 22:25

mai am o problema , masina mea nu vrea sa se invarta de nici o culoare, daca dau sa ma invart in stanga se inclina de bot dreapta, cred(sigur) nu are autoblocant, asa ca daca ma ajuta cineva cu un autoblocant sau lsd diferential ceva, nu stiu care este diferenta intre ele ? si ce raport sa iau , care e mai bun ? va multumesc.

B 58 MAL 30-03-11 00:48

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4192422)
mai am o problema , masina mea nu vrea sa se invarta de nici o culoare, daca dau sa ma invart in stanga se inclina de bot dreapta, cred(sigur) nu are autoblocant, asa ca daca ma ajuta cineva cu un autoblocant sau lsd diferential ceva, nu stiu care este diferenta intre ele ? si ce raport sa iau , care e mai bun ? va multumesc.

deci incep sa cred ca nu este din lipsa de autoblocant....bine e si asta un factor...dar totusi tractiune spate...acum 10 minute am incercat fiind ud pe jos ca a plouat, si mai mult de jumate de cerculet si asta cand ii dau a 2-a nu vrea ...nu stiu parca intra in limitare asa ... o tine ceva .. nu stiu sa explic. Ar putea fi de la altceva ?? am roti pe 15 de vara aliaj...

EmyM6 30-03-11 01:00

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4192422)

un diferential blocabil costa ceva banuti te-ai gandit la problema asta ? sau poate nu este pentru tine o problema....estimativ vreo 250 300 euro....si cat despre faptul ca nu se invarte poate ca inca nu ai tu experienta....sau poate nu trage masina cum trebuie din diferite motive...ambreiajul.....ar fi unul din ele...

B 58 MAL 30-03-11 01:02

Quote:

Originally Posted by EmyM6 (Post 4211560)
un diferential blocabil costa ceva banuti te-ai gandit la problema asta ? sau poate nu este pentru tine o problema....estimativ vreo 250 300 euro....si cat despre faptul ca nu se invarte poate ca inca nu ai tu experienta....sau poate nu trage masina cum trebuie din diferite motive...ambreiajul.....ar fi unul din ele...

stiu cat costa m-am informat , si da sunt o problema si banii stai linistit :) si am idee cat de cat, este al 4-lea bmw :) si nu, ambreiajul este bun. ..dar un bmw care nu se invarte nu mai este bmw

EmyM6 30-03-11 01:08

atunci ai o alta problema...pot fi multe cauze..nu le pot ghici...nu trage masina destul pentru a rupe aderenta....

RIcKO 30-03-11 01:09

nu te inteleg .....gata ai luat bmw dai pe el cercuri , forja ....tipic mentalitate de roman , nu te supara ca zic , dar tu ai luat masina asta ca sa o omori sau ???????.....in loc sa ai grija de ea sa o aduci la linia de plutire tu o varzalesti , parca ziceai ca o sa incerci sa faci cumva sa ai toti caii etc ....dupa aia ne intrebam de ce naiba toate pisicile si ursii sunt cu motoarele schimbate si sunt varza , m-ai bine ai pune mana si ai schimba ulei , filtre etc ....umpic de curatenie la interior si etc sa arate bine masina ca doar ai investit in ea ,, iar daca vrei cercuri si chestii deastea sudeaza tata diferentialul ala si dai sa sune ..bafta

B 58 MAL 30-03-11 01:14

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4211579)
nu te inteleg .....gata ai luat bmw dai pe el cercuri , forja ....tipic mentalitate de roman , nu te supara ca zic , dar tu ai luat masina asta ca sa o omori sau ???????.....in loc sa ai grija de ea sa o aduci la linia de plutire tu o varzalesti , parca ziceai ca o sa incerci sa faci cumva sa ai toti caii etc ....dupa aia ne intrebam de ce naiba toate pisicile si ursii sunt cu motoarele schimbate si sunt varza , m-ai bine ai pune mana si ai schimba ulei , filtre etc ....umpic de curatenie la interior si etc sa arate bine masina ca doar ai investit in ea ,, iar daca vrei cercuri si chestii deastea sudeaza tata diferentialul ala si dai sa sune ..bafta

scuza-ma eu mi-am luat masina asta sa ma distrez cu ea... asta nu inseama neaparat ca am luat-o sa o rup si da am de gand sa investesc in ea , dar sa ma si distrez cu ea, dupa cum spuneam un bmw care nu se invarte nu este bmw. si in legatura cu diferentialul am inteles ca se poate rupe sudura.

EmyM6 30-03-11 01:14

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4211579)

e pb lui daca vrea sa il ''omoare'' dar daca masina nu se invarte inseamna ca-i departe de aia 150 de cai....:D

RIcKO 30-03-11 01:17

Quote:

Originally Posted by EmyM6 (Post 4211584)
e pb lui daca vrea sa il ''omoare'' dar daca masina nu se invarte inseamna ca-i departe de aia 150 de cai....:D

da ai dreptate ....doar ca mie unul nu prea imi place ce vad , fie BMW sau orice altceva

B 58 MAL 30-03-11 21:40

vreau si eu sa stiu o firma buna pentru filtru sport (admisie daca nu ma insel ?) dar nu vreau filtru de acela la 60 ron...vreau ceva bun. ca zilele astea tot ii schimb toate filtrele si ulei si nebuneli ? K & N e ok ? tot kitul la filtru ma refer.

Maniak22 31-03-11 06:40

E mai ok daca se potriveste in cutia originala si nu e de ala conic...parerea mea

Am impresia ca tu vrei filtru de ala ce scoate mai multi cai nu-i asa ? :):):):):):):):):)

B 58 MAL 01-04-11 00:03

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4214670)
E mai ok daca se potriveste in cutia originala si nu e de ala conic...parerea mea

Am impresia ca tu vrei filtru de ala ce scoate mai multi cai nu-i asa ? :):):):):):):):):)

vreau un filtru .... care sa imi ajute motoru cu ceva ... sa imi creasca turatiile mai repede ceva , cu orice m-ar ajuta e bine sa stiu inainte sa aleg.

B 58 MAL 01-04-11 15:05

Imi puteti recomanda un site unde gasesc un sistem cool air intake , cu filtru care sa intre direct in carcasa mea ? Si ma intereseaza urmatoarele sa cumpar second : autoblocant(poate sa fie si carcasa mare modificara) si serpisori (pentru 320i 24 valve). Multumesc

D_a_N_i 01-04-11 17:19

uitate si tu la piese bmw aici pe forum si poate gasesti autoblocant,si serpi.

RIcKO 01-04-11 23:09

da un search ca e plin forumul de chestii deastea ....serpi am vazut TA tehnix la 190 euro ...iar blocant cauta pe bazar sunt destule ( nu astepta sa ti se dea mura in gura ca nu deaia e forum ) baafta

B 58 MAL 03-04-11 00:09

Re: E36 - 320 coupe !

Pana una alta, mi-am schimbat plafonul(tapiteria), era murdar si putin rupt. Am mai achizionat si un volan M. Luni intra in service, caut tester de bmw ????

B 58 MAL 03-04-11 10:57

Cer si eu un sfat :Trebuie facut neaparat unghiul de fuga , am cumparat si un volan , care sunt pasi , mai intai fac unghiul dupa care montez volanul ? sau pot sa montez volanul linistit si dupa sa ma duc sa fac unghiul ? Zic asta pentru ca volanul meu actual nu sta drept , daca il tin perfect drept masina o ia in dreapta , si ma gandesc ca daca il montez pe ala drept , dupa ce fac unghiul si imi face acolo sa mearga masina drept , volanul iar va sta stramb ??? ce ziceti ?

mihayruncanu 03-04-11 11:20

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4222847)
Cer si eu un sfat :Trebuie facut neaparat unghiul de fuga , am cumparat si un volan , care sunt pasi , mai intai fac unghiul dupa care montez volanul ? sau pot sa montez volanul linistit si dupa sa ma duc sa fac unghiul ? Zic asta pentru ca volanul meu actual nu sta drept , daca il tin perfect drept masina o ia in dreapta , si ma gandesc ca daca il montez pe ala drept , dupa ce fac unghiul si imi face acolo sa mearga masina drept , volanul iar va sta stramb ??? ce ziceti ?

Sfatul meu este sa te duci in servis sa iti faca unghiul si sa iti alinieze rotile , cea ce trebuie sa fac si eu este cam 100 lei :-)

B 58 MAL 03-04-11 11:22

Quote:

Originally Posted by [email protected] (Post 4222904)
Sfatul meu este sa te duci in servis sa iti faca unghiul si sa iti alinieze rotile , cea ce trebuie sa fac si eu este cam 100 lei :-)

nu ai inteles......oricum unghiul il fac luni , dar voiam sa montez volanul azi...si intrebam daca pot face mai intai volanul si dupa unghiul...

B 58 MAL 03-04-11 23:52

Am cautat filtru de aer sport in carcasa originala si nu gasesc...dati-mi si mie un site ceva ca eu nu gasesc..Banuiesc ca cel mai bun(cel putin renumit) este K&N. Deci ma ajuta si pe mine cineva cu un site ceva un link ?Multumesc.Ulei ar fi ok Castrol Magnatec 10w40 ??? intra parca 7 litri ??

oBL1O 04-04-11 10:14

vezi la anunturi pt filtru ca erau multe candva de vanzare

B 58 MAL 04-04-11 19:51

Quote:

Originally Posted by oBL1O (Post 4225690)
vezi la anunturi pt filtru ca erau multe candva de vanzare

mersi..am cautat acolo...dar nimic...oricum am renuntat la ideea cu filtru k&n era 100 euro ... am luat filtru normal , caci am schimbat toate filtrele in afara de cel de polen (nu a stiut mecanicul unde este situat, a desfacut torpedou , mi-a desfacut stergatoarele , mi-a demontat foarte multe chestii si nimic ... ) in fine ma gandeam la niste bujii NGK iridium ix care costa 340 ron la srz....

oBL1O 04-04-11 20:24

sunt bune bujiile , vezi ca la Al Padrino , asa ii zice la un magazin de piese auto sport etc etc , unu e undeva in Drumu Taberei pe Strada Brasov , si unu pe la Obor pe Sos. Stefan cel mare , acolo gasesti ... si din cate stiam nu sunt scumpe

B 58 MAL 05-04-11 22:41

Tocmai am iesit si eu cu masina....si nu stiu cum , am coxato putin si a inceput sa traga altfel , am gasit un loc unde era ..asflat cu niste pietris si f putin nisip si m-am distrat si eu in sfarsit , dar prafu pe ea are strat de 2 cm :)) (trebuie spalatorie) dar am descoperit si vreo 2 probleme. Prima ar fi ca m-am pus intr-o panta cu botu in sus , 6000 ture si dat drumu la ambreiaj , masina se tura la 6000 dar nimic...rotile nimic ... abia pleca..zici ca plecam din ambreiaj ( asta banuiesc ca ar fi ambreiajul de vina) , si 2 mi-a zis cineva sa verific debimetrul ca daca il scot si moare motorul este ok , daca nu este dus, l-am scos si a facut un zgomot voarte mic insesizabil , si mergea normal , deci cu el sau fara el era acelasi lucru , ar fi ok sa iau unul de la dezmembrari ?(nu am idee cat este unul nou) , si in legatura cu abs-ul am descoperit ca pe roata fata stanga nu am senzor deloc , si maine ii pun dar intrebarea este daca ii pun senzoru isi revine abs-ul sau trebuie si tester si stearsa eroarea ? daca pun autoblocant 3.45 mai trebuie facuta vreo modificare gen planetare etc.... ? mersi mult.

B 58 MAL 06-04-11 22:42

astazi am avut o surpriza.... am fost sa ma intalnesc cu cineva sa imi iau un debitmetru.... si cand am vrut sa il pun pe cel "nou" nu se potrivea... era in 6 pini dupa motor non-vanos, si al meu era cu 4 pini , la care pers respectiva mi-a aratat ca am vanos pe masina... acuma nu stiu ce sa zic , ori motorul a fost schimbat,ori una mai plauzibila : masina pe actele de germania este decembire 1992 , dar cei la rar in romania au trecut-o iunie 1992 nu stiu de ce , am vazut dupa cateva zile. In fine ideea e ca am vanos ... dar tot consuma ca un 2.5 non-vanos :))

RIcKO 06-04-11 22:46

1 Attachment(s)
daca ai motorul asa ....ai vanos ...vezi umflatura aia din fata ? daca ai aia e vanos ..si amea e tot din 92 si e vanos

B 58 MAL 06-04-11 22:48

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4233770)
daca ai motorul asa ....ai vanos ...vezi umflatura aia din fata ? daca ai aia e vanos ..si amea e tot din 92 si e vanos

da asa e, deci ai motorul identic cu al meu , la fel sa dus vopseaua aia de acolo de langa vanos , culoarea caroseriei tot in afara de filtru sport.:)

RIcKO 06-04-11 22:50

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4233781)
da asa e, deci ai motorul identic cu al meu , la fel sa dus vopseaua aia de acolo de langa vanos , culoarea caroseriei tot in afara de filtru sport.:)

:D daca ai nevoie vreodata de bara fata , bara spate ....stock sti de unde sa le iei gata vopsite

B 58 MAL 07-04-11 16:12

Cumpar debitmetru pentru e36 320i vanos ... are mufa cu 4 pini.ma intereseaza numai din Bucuresti.

oBL1O 07-04-11 16:19

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4235330)
Cumpar debitmetru pentru e36 320i vanos ... are mufa cu 4 pini.ma intereseaza numai din Bucuresti.

fa un post la anunturi , ai mai multe sanse

B 58 MAL 07-04-11 16:22

Quote:

Originally Posted by oBL1O (Post 4235345)
fa un post la anunturi , ai mai multe sanse

am facut si acolo...

oBL1O 07-04-11 16:25

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4235353)
am facut si acolo...

daca nu gasesti nici acolo , dute la dezmembrari , pute bucurestiu de ele ...

B 58 MAL 09-04-11 00:17

am gasit debitmetru l-am cumparat..dar carcasa mea de filtru de aer nu prea se potriveste bine... trebuie schimbata (mi s-a spus de catre un baiat ca este carcasa care s-a pus pe motoarele fara vanos) ca nu se imbina perfect cu debitmetru. al meu era cam gaurit debitmetru...in fine l-am pus pe acel nou si masina da in nas ... daca la 3000 o calc blana da in nas...si l-am montat pe al meu din nou, pana maine poimaine cand gasesc carcasa de filtru de aer de pe un motor cu vanos... aveti idee de ce da in nas? o cauza 2 care ar putea fi ? relantiu imi sta undeva la 550 cu debitmetru nou. p.s i-am facut abs-ul lipsea senzorul din dreapta si cel din stanga nu mai functiona i-am schimbat pe amandoi , am schimbat si filtru de polen ( au iesit foarte multe frunze de acolo. acum pe treapta 1 la cald nu poti sa stai in masina), am facut si unghiul de fuga si pe fata si pe spate.... maine poimaine sa termin cu carcasa si cu debitmetru si dupa caut autoblocant.

All times are GMT +2. The time now is 12:23.

- Copyright 2026 4Tuning