Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia Papuc vs. Dacia Berlina (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/248022-dacia-papuc-vs-dacia-berlina.html)

Thomas Everywhere 20-03-11 11:30

Dacia Papuc vs. Dacia Berlina

3 Attachment(s)
Sunt dezorientat in privinta alegerii intre doua masini, aproape acelas model dar cu o caroserie diferita. Nu vreau ca din cele doua sa folosesc pentru munci, transport etc...ci doar pentru interes personal si pentru modificari pe viitor.
Imi plac amandoua la fel de mult, dar unii spun ca, caroseria de Pick up ar fi mult mai rezistenta si mai legata ca cea de berlina...este adevarat?
Doua Dacii din acelas an 2004, Dacia Papuc 1.6i(injectie) 4x4, Double Cab si Dacia Berlina 1.4i(injectie)2004. Pretul de achizitie pentru Pick up intre 1800-2000 euro si pentru Berlina intre 1300-1800 euro depinde cat de bine arata si cat de intretinuta este la pretul asta. Care credeti ca ar fi mai bine sa aleg intre cele doua? pe mine ma intereseaza caroseria in mod special si partea tehnica, aspect, nu taxe etc si consum ...

IULY-CLA 20-03-11 17:15

Re: Dacia Papuc vs. Dacia Berlina

fara suparare iale pe amindoua daca ai bani si iti plac

Thomas Everywhere 20-03-11 17:16

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 4185486)
fara suparare iale pe amindoua daca ai bani si iti plac

buna asta :)) pana la urma da. ca asa nu stiu ce sa fac..e greu de ales.

rpopescu 20-03-11 17:32

Poti avea confortul si consumul redus al 1400 berlinei si carlig remorca pentru o remorca - daca vei dori sa duci incarcatura cat un camion...
Camionul (papucul) are o suspensie spate ... rigida care consuma...
4 x 4 ? Papucul loveste si campul neted...

RideTheRiddle 20-03-11 17:34

eu as alege pick-up-ul, strict pentru ca are potential mai mult de "tuning" sau mai bine zis mi-ar placea sa vad una modificata bine :lol:

Thomas Everywhere 20-03-11 17:39

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 4185526)
eu as alege pick-up-ul, strict pentru ca are potential mai mult de "tuning" sau mai bine zis mi-ar placea sa vad una modificata bine :lol:

ok, asta cred si eu, oricum sa-mi ia ceva timp pana gasesc una in mintile ei, ca multe sunt terminate, dar am vazut 2 in targul auto la Pitesti pe benzina 1.6 care aratau impecabil si la un pret rezonabil. Nu vreau din ala 1.9D ca cere prea multi bani....Si dupa cum am spus, nu ma intereseaza consumul, taxele, si transport marfa....

rpopescu 20-03-11 17:42

Papuc cu tractiunea numai in fata... Ca sa nu dai banii degeaba. Atentionez si ca papucul - cu sau fara cabina dubla - nu este facut sa mearga fara incarcatura. A fost creat pentru transport sarcini grele. De exemplu nu este de neglijat sa ai anvelopele varza ... mergand cu el gol. Sau randament redus de franare din cauza de repartitor ( va mai amintiti ca erau in clasa autoutilitare cu restrictie de viteza sub autoturisme , cand au aparut pe sosele ?)

Thomas Everywhere 20-03-11 17:47

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4185541)
Papuc cu tractiunea numai in fata... Ca sa nu dai banii degeaba. Atentionez si ca papucul - cu sau fara cabina dubla - nu este facut sa mearga fara incarcatura. A fost creat pentru transport sarcini grele. Recomand berlina.

De ce cu tractiunea pe fata ? Am sa vad, pana la Septembrie anul acesta ce voi gasi in stare buna fara rugina si la un pret acceptabil aia o sa iau, fie ca e Berlina sau Pick up. Asta stiu ca are restrictie de viteza pentru autoutilitare ca si la stadiul actual sunt..dar pot mai mult bineinteles pe propria raspundere.

rpopescu 20-03-11 17:54

Daca dacia berlina are 3 suruburi la roti (si 13 "), este drept ca papucul cu 4 este mai actual si diametrul rotii este mai mare... Nu diametrul conteaza ci legislatia - contra - a 3 suruburi pe roata...

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 4185561)
stiu ca are restrictie de viteza pentru autoutilitare

Se mai inscrie in certificatul de inmatriculare ca automobil mixt...

Thomas Everywhere 20-03-11 17:58

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4185584)
Daca dacia berlina are 3 suruburi la roti (si 13 "), este drept ca papucul cu 4 este mai actual si diametrul rotii este mai mare... Nu diametrul conteaza ci legislatia - contra - a 3 suruburi pe roata...

Papucul mai actual 2003-2006 au 5 prezoane la roata si sunt pe 14" si niste frane mai bune, o tablarie cat de cat mai buna, fata de cele cu 3 prezoane si fabricate inainte de 2003, nu am mai vazut nici unu sa arate bine. Parca ar fi ca dupa razboi.

rpopescu 20-03-11 18:11

Avand bena, cred ca singurul tuning admis peste bena este caroseria aceea omologata din poliester armat cu fibra... Iar sub aceasta , nu se admit persoane la transport.

Versus, berlina ramane un autoturism comod cu suspensie moale , unghiuri de caroserie cam clasice dar solide. Suporta tuning mai tolerat din punctul de vedere functional (argumentul cel mai obisnuit al cerberilor).

Thomas Everywhere 20-03-11 19:24

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4185628)
Avand bena, cred ca singurul tuning admis peste bena este caroseria aceea omologata din poliester armat cu fibra... Iar sub aceasta , nu se admit persoane la transport.

Versus, berlina ramane un autoturism comod cu suspensie moale , unghiuri de caroserie cam clasice dar solide. Suporta tuning mai tolerat din punctul de vedere functional (argumentul cel mai obisnuit al cerberilor).

Mie nu-mi plac papucii cu fibra din aia peste bena...intradevar creste spatiul, dar le face prea cocotate si inalte. Un Papuc cred ca i-ar sta bine cu un tuning de off-road, iar la o Berlina un tuning classic sau sport.

rpopescu 20-03-11 20:29

Este adevarat ca pe papuc barele din teava stau mult mai bine spre deosebire de berlina... Desigur, oglinzile retrovizoare poreclite ureche de elefant au un unghi mai larg de vizibilitate.

Lungimea papucului duble cabine este mai mare si creeaza dificultati in mai toate locatiile de parcare.

Thomas Everywhere 20-03-11 22:36

Quote:

Originally Posted by rpopescu (Post 4186086)
Este adevarat ca pe papuc barele din teava stau mult mai bine spre deosebire de berlina... Desigur, oglinzile retrovizoare poreclite ureche de elefant au un unghi mai larg de vizibilitate.

Lungimea papucului duble cabine este mai mare si creeaza dificultati in mai toate locatiile de parcare.

da stiu asta, pentru ca este mai lung. Oricum mai astept noi sfaturi, ca o dam in offtopic si se supara baietii.

RacerJunior 21-03-11 14:08

Daca vrei tuning pe partea tehnica, se recomanda un papuc.
De ce? Simplu. Din cate am inteles incape pe suporti motorul de pe 318is.

Thomas Everywhere 21-03-11 14:20

Quote:

Originally Posted by RacerJunior (Post 4187895)
Daca vrei tuning pe partea tehnica, se recomanda un papuc.
De ce? Simplu. Din cate am inteles incape pe suporti motorul de pe 318is.

pe suportii de prindere?? eu nu cred ca e mai larg compartimentul la papuc, e aceeasi caroserie de la jumate pana in fata, doar in spate ce e mai diferit...numai ca sunt mai tari un pic fata de Dacia Berlina. Dar cate am vazut pe net modele CN4 sunt omorate rau de tot si cu rugina in ele....iar unul diesel costa foarte mult undeva la 2500 euro...ma tot uit dupa benzinare 2003-2004 de prin anii astia ca alea au scazut la pret prin faptul ca au un consum mare de carburant, taxe mari si mai ales ca s-a scumpit si benzina, ma gandesc ca vor mai scadea la pret.

lord_wader 22-03-11 09:05

Tu chiar ai vorbit serios cand ai spus ca vrei sa dai 1300-1800E pe o dacie berlina fie ea si din 2004? Aia sunt bani de solenza deja(mai rar dar se gasesc) ca sa nu mai zic de supernova, cam pe acolo bate, 1300E. Si ai din start 75CP, tinuta de drum mai buna, alt confort, AC etc Inteleg ca vrei sa o modifici, dar parca mai aveai o dacie cu motor de 1.6 nu? Ce ai putea sa ii faci mai mult unei dacii? Nici macar aia de 1.6 nu se ridica la performanta unei supernove. Decat sa ii schimbi motorul, nu vad alta varianta.

Thomas Everywhere 22-03-11 09:23

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4190204)
Tu chiar ai vorbit serios cand ai spus ca vrei sa dai 1300-1800E pe o dacie berlina fie ea si din 2004? Aia sunt bani de solenza deja(mai rar dar se gasesc) ca sa nu mai zic de supernova, cam pe acolo bate, 1300E. Si ai din start 75CP, tinuta de drum mai buna, alt confort, AC etc Inteleg ca vrei sa o modifici, dar parca mai aveai o dacie cu motor de 1.6 nu? Ce ai putea sa ii faci mai mult unei dacii? Nici macar aia de 1.6 nu se ridica la performanta unei supernove. Decat sa ii schimbi motorul, nu vad alta varianta.

asta din ce am vazut eu preturile...evident ca daca ma duc intr-un targ auto o gasesc mai ieftina de 1200 euro chiar din 2004...da mai am o dacie, dar are ceva probleme cu caroseria si oricum nu o fac pentru performante si liniute, ci pentru altceva..dar nu aici in tara :) SuperNova its a shit...rugina persista in ele...Solenza buna gasesti de la 2000 euro in sus, la 1800 sunt din alea de-au mai fost si taxi..si nu prea imi plac ca design SuperNova/Solenza mi se par niste cutii, chiar daca sunt mai bune...oricum eu nu fac dacie ca sa ma dau zmeu pe strazi ca altii stai linistit, dar in mod special m-ar interesa un papuc mai ieftin in banii astia, daca o sa gasesc.

RacerJunior 22-03-11 16:15

Quote:

Originally Posted by Thomas Everywhere (Post 4187940)
pe suportii de prindere?? eu nu cred ca e mai larg compartimentul la papuc, e aceeasi caroserie de la jumate pana in fata, doar in spate ce e mai diferit...numai ca sunt mai tari un pic fata de Dacia Berlina. Dar cate am vazut pe net modele CN4 sunt omorate rau de tot si cu rugina in ele....iar unul diesel costa foarte mult undeva la 2500 euro...ma tot uit dupa benzinare 2003-2004 de prin anii astia ca alea au scazut la pret prin faptul ca au un consum mare de carburant, taxe mari si mai ales ca s-a scumpit si benzina, ma gandesc ca vor mai scadea la pret.

Compartimentul la papuc e complet diferit. Asa credeam si eu pana l-am reconditionat cu tata vara asta. E mai mare decat la berlina.
Eu spuneam de papuc ca are tractiune spate si e cu totul altceva decat cea fata. Si da, motorul de 318is (M42B18) merge pe suportii de prindere ai motorului la papuc.

Nemesh17 22-03-11 18:50

Hmm, cand am vazut topicul am crezut ca o sa ma luminez, si eu imi tot pun intrebarea asta, dar Papuc de 1.9 D.
Deci, iti zic diferentele deduse de mine pana acum. Dacia Berlina...suspensie moale, in curbele luate in viteza se lasa pe spate in partea opusa virajului destul de tare, dar nu se rastoarna. Motorul trage extraordinar daca este solicitat cum trebuie sau cum nu trebuie, dar s-ar putea strica multe la ea dupa doar cateva mii de kilometrii in plus. Insa Dacia Papuc, este facuta sa reziste, are suspensii rigide, iar cu incarcatura se inmoaie suspensiile...dar fara incarcatura, iti da un feeling de suspensie sport, iar daca este tractiune spate, este ceva ciudat, in curba are mai multa putere. In caz de ploaie, curba in ac de par, cauciucuri de vara, derapeaza fara a accelera mai mult decat trebuie, odata a derapat doar actionand frana de motor prea rapid, masina era incarcata, iar pe asflat era polei.
Eu as alege Dacia Papuc 1.6i ;)

Thomas Everywhere 22-03-11 18:55

Quote:

Originally Posted by Nemesh17 (Post 4191688)
Eu as alege Dacia Papuc 1.6i ;)

Prietene...adevarat, oricum nu sunt habarnic in ceea ce priveste dacia, dar cred ca as alege papuc, pentru rezistenta care o are si alte cateva detalii, dau un ban, dar e mai bun...si eu tot la fel, as alege Dacia Papuc 1.6i 4x4 ,am vazut cateva pe net la un pret atractiv, mai ales ca vor mai scadea pana la vara, pentru ca pretu benzinei e cum e, taxele sunt cum sunt, multi vor sa scape de ele, chiar daca sunt si masini care produc ceva...pe mine nu ma intereseaza sa transport, sa car etc...ma intereseaza pentru ceva modificari si e bun si la munte etc...deocamdata dacia e cea mai ieftina alternativa la 4x4. Berlina am si eu si stiu cum e, dar am schimbat suspensiile si acum e rigida, nu se mai lasa intr-o parte, nu mai apar acele defectiuni ca la toate daciile, doar ca am si mici probleme cu rugina prin spate, dar in timp se rezolva. Deci mai pun ban pe ban si cumpar papuc 1.6. :):D

Nemesh17 23-03-11 11:08

Pentru ca este cel mai ieftin model de 4x4, acesta nu are butoane pentru tractiune/cuplu, poti merge si cu 100km/h cu 4x4. Pe zapada nu aluneca cu 4x4;). Sunt doua tipuri de actionare a tractiunii 4x4, prin buton si prin maneta. Unii spun ca e mai bine prin maneta, deoarece pe buton poate ramane blocat, este adevarat si din cate vad, nu prea se foloseste 4x4 la Dacia Papuc, chiar daca are.
Ma bucur ca ai luat in considerare postul meu. Spor la strans bani;)

lord_wader 23-03-11 12:56

Quote:

Originally Posted by Nemesh17 (Post 4191688)
Insa Dacia Papuc, este facuta sa reziste, .

Destul de adevarata afirmatia, le vad zilnic pe strada, culmea e ca unu, da unu macar nu am vazut care sa fie in stare tehnica ok. Toate zdrangane, toate caraie, sunt rablagite ce mai. Cel putin la noi in Romania, poate si pentru ca au fost exploatate la maxim, pana au cazut de tot. E ca la orice dacie, sunt bune in primii ani cat sunt noi apoi poti sa le duci la remat. Spre deosebire de alte masini de transport marfa straine:Ford,Peugeot,Fiat care zici ca-s noi chiar si dupa 10 ani si 500.000km

Thomas Everywhere 23-03-11 14:15

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4193757)
Destul de adevarata afirmatia, le vad zilnic pe strada, culmea e ca unu, da unu macar nu am vazut care sa fie in stare tehnica ok. Toate zdrangane, toate caraie, sunt rablagite ce mai. Cel putin la noi in Romania, poate si pentru ca au fost exploatate la maxim, pana au cazut de tot. E ca la orice dacie, sunt bune in primii ani cat sunt noi apoi poti sa le duci la remat. Spre deosebire de alte masini de transport marfa straine:Ford,Peugeot,Fiat care zici ca-s noi chiar si dupa 10 ani si 500.000km

pai nah..romanu' " e dacie da-o-n masa, merge si asa", cumpara piese de doi bani...si multe sunt pe la firme care sunt praf. Sunt destule papucuri impecabile din 2003 incoace, cu putini km si merg ca in prima zi..depinde la proprietar la proprietar, crezi ca ford peugeot, fiat care sunt pe mana altora, merg excelent....degeaba arata daca in rest e terminata, cunosc si cazuri in care un Ford Transit arata impecabil ca exterior si la motor s-au mai bagat dupa cumpararea lui vreo 2000 euro reparatii...deci poti lua teapa oricand si cu alea...si alt aspect...nu toti sunt soferi, orice ar conduce...vad zilnic destui prosti care nici cu o dacie nu stiu sa mearga..

@Nemesh: Cu 4x4 pana la 100 km/h stiam ca nu se poate...doar pana la 45-50 km/h maxim, spun cei de la Dacia...nu am testat sa vad daca poate mai mult. Se blocheaza de la buton cuplarea 4x4 pentru ca, nu are o protectie acolo unde se afla electrovalva aia care actioneaza boltul si cand intra mizerie se blocheaza, trebuie tot timpul curatat dupa folosirea sistemului 4x4, dar nu asta e problema...da nah...e mai comod la buton :D

Nemesh17 23-03-11 18:43

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 4193757)

Daca Thomas Everywhere a spus ca a gasit 1.6i impecabil, atunci asa este, deci exista cel putin in stare estetica buna, chiar daca eu am vazut doar 1.9D care sa fie cat de cat in stare buna si dorinta mea de 1.6i a trecut la 1.9D...
La Papuc-ul din poze nu-i zdrangane nimic, iar motorul merge din ce in ce mai bine cu cat se face mai cald afara. Pozele sunt de dupa accident, dupa ce au fost bagate piese de doi bani in el, cumparata s. h. in 2005.

Thomas Everywhere 23-03-11 19:12

4 Attachment(s)
Arata bine masina si sunt foarte bune DropSide.
Insa eu vreau model Double Cab(5 locuri) eu nu am nevoie sa car cu ea, mie imi trebuie pentru altceva...si da! sunt destule Papucuri 1.6 de prin 2003-2004 nefolosite de catre din astia pensionari, o gramada prin targuri si nu prea se atinge nimeni de ele, din cauza ca's benzinare, consuma ceva mai mult si taxele putin mari, daca e trecut in carte ca autoturism mixt scapi mai usor, dar la autoutilitara tre sa dai mai mult. Pentru mine nu conteaza niciunu din aspectele astea, ma intereseaza sa gasesc unul bun. Papuc diesel e cam scump si nu prea sunt foarte ingrijite...doar de prin 2005-2006 asa gasesti bune. Dar sa mai strang bani, si imi iau 1.6i Double Cab 4x4 :D sunt sigur ca o sa mai scada la pret cu criza asta.

Pun cateva poze care le-am vazut eu si erau la un pret de 1800 euro 2003-2004, se vede ca e modelul nou cu roti 5 prezoane si alte imbunatatiri ca cel diesel, km putini rulati..a pai unu stas 100% no sa gasesti niciodata, tot tre sa mai faci ceva la el.

Maniak22 03-04-11 22:15

Pe mine m-ar interesa un Drop Side iar bugetul acordat ar fi de +/- 1100 Euro.Pe siteuri-le de specialitate am vazut putine la banii astia. Voi ce spuneti a-si gasi ceva bun in suma asta sau sa ma axez pe pick-up mai bine ca sunt mai multe la banii astia ? Mentionez ca a-si dori drop-side doar din simplul fapt ca mie personal imi place mult mai mult designul ca la pick-up si doar intr-o masura ceva mai mica utilitatea lateralelor care se deschid.
Dar un pick-up in banii astia?
Sau mai bine mai strang niste bani si dupa aceea caut :) ?
Scuzati daca am fost prea offtopic

Thomas Everywhere 04-04-11 06:21

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4224768)
Pe mine m-ar interesa un Drop Side iar bugetul acordat ar fi de +/- 1100 Euro.Pe siteuri-le de specialitate am vazut putine la banii astia. Voi ce spuneti a-si gasi ceva bun in suma asta sau sa ma axez pe pick-up mai bine ca sunt mai multe la banii astia ? Mentionez ca a-si dori drop-side doar din simplul fapt ca mie personal imi place mult mai mult designul ca la pick-up si doar intr-o masura ceva mai mica utilitatea lateralelor care se deschid.
Dar un pick-up in banii astia?
Sau mai bine mai strang niste bani si dupa aceea caut :) ?
Scuzati daca am fost prea offtopic

Salut...foarte probabil sa mai gasesti DropSide 98-99 benzinare pe carburator, dar sunt foarte rare si probabil vrei vreo Injectie...Pick up gasesti in banii astia, dar nu foarte bune, au rugina parte din ele si etc....Am mai vazut prin targuri Dacia DropSide 2003-2004 1.6i la 1500-1700 euro impecabile fara rugina....daca nu te grabesti tare sa-ti iei una, eu zic sa mai strangi bani si sa mai astepti nitel, si vei gasi un DropSide de care iti doresti si bun, sa nu mai stai sa carpesti la el sa ingropi bani...Daciile facute dupa 2003 sunt mai bune in tablarie si alte piese :)

http://www.buletinulauto.ro/anunturi...ea-102211.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...olj-99700.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...sna-97229.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...sna-92429.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...nta-58802.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...ova-96958.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...au-104627.html
http://www.buletinulauto.ro/anunturi...ea-101386.html

cateva anunturi asa din ce-am vazut si eu, nu stiu cate din ele mai sunt valabile, dar sa vezi asa preturile in functie de an si de masina cat de bine arata unele, iar altele putin mai tavalite :) Si eu zic ca un DropSide are mai multa utilitate, pui pe el mai mult daca vrei sa transporti si arata mai frumos, ca o adevarata utilitara. :)

Maniak22 04-04-11 09:37

:) Si eu zic ca un DropSide are mai multa utilitate, pui pe el mai mult daca vrei sa transporti si arata mai frumos, ca o adevarata utilitara. :)[/QUOTE]

Corect....si mare dreptate chiar arata a masina mult mai seriosa.
Evident a-si prefera injectie....dar ce parere ai de cele carburatie+GPL? Nu e nici atunci mai rentabil decat injectie? Spune-mi te rog din ce an s-au facut cele pe injectie??? Din 2000 in colo abia?
Multumesc mult de sfaturi

Maniak22 04-04-11 11:57

Neavand prea multe cunostiinte de mecanica + ca voi avea drumuri si in afara tarii unde nimeni nu are Dacii (inafara de Logan) ca sa ma ajute daca doamne fereste ma lasa masina voi ce imi recomandati sa nu am batai de cap ? Presupun ca varianta mai scumpa injectia nu? Si la injectie la ce probleme sa ma astept?
Din ce an s-a pus pe Drop-side injectie ? Sau fara sa vad anul fabricatiei si motorul nu imi pot da seama daca e injectie sau nu dupa anumite elemente( interior etc)? va multumesc inca o data

Thomas Everywhere 04-04-11 13:26

1 Attachment(s)
@Maniak22:

Carburator pe GPL e bun, dar nu prea mizez pe ele la drumuri lungi, sunt defectuoase, probleme cu delcou cateodata, ba cu pornirea...Si consumul e colosal la carburatoare chiar si cu GPL pe el...plus ca multe arata intr-o stare deplorabila....
Pe papuci s-a pus injectie din anul 2000 si diesel din 2003. Cum le recunosti? e simplu cele de dupa 2000 toate au Bord CN, si vezi sub capota Injectia, Calculatorul, si vei observa lipsa delcoului care nu mai exista la variantele pe injectie. Eu zic ca mai rentabil este Injectie, deoarece ai pornire buna, puterea e relativ la fel, posibile defectiuni apar la relantiul motorului sau erori la calculator care ala se reseteaza si merge ok ca la inceput. Dar nu te lasa la drum daca e pusa la punct. Am si eu un prieten are 2 Dacia DropSide unul 1.6i Injectie si un 1.9D( diesel) si fac international..au mii de km si nu au probleme...bineinteles reviziile se fac la timp cand este necesar. Gasesti DropSide CN4 cu motor injectie + GPL daca vrei si la un pret bun, dar sa te orientezi sa nu fie mancate de rugina si etc...sa fie intr-o stare buna ca sa nu stai sa carpesti la el de fiecare data. Ele ca masini sunt foarte capabile si pot, si eu vreau unul tot pentru Transport, dar ceva dupa anul 2003 ca sunt mai bune. Iti Recomand Injectie 2000-2004 astia sunt anii in care s-au facut cele pe benzina :)

Maniak22 04-04-11 14:23

@Thomas Everywhere am avut in familie 2 Dacii (un break din 97 si o berlina din 79). Ma lasau exact cand aveam cea mai mare nevoie de ele asa ca sunt saturat peste cap de batai de cap cu totul ca cu niste improvizatii de moment esti back in business.:)
In concluzie... dropside-urile au un pret mai piperat decat pickup-urile si double-caburile asa ca voi mai strange banuti iar daca o intretin bine mi-au spus si altii ca nu voi avea probleme asa ca daca voi da un ban in plus macar stiu pentru ce il voi da..... pentru INJECTIE. Culmea la drop-side e ca sunt mai ieftine cele cu bena deasupra decat cele fara :):).Cu totul ca sub 1500 euro nu sunt prea multe variante pe injectie drop-side, pana mai strang niste bani ma mai gandesc si la varianta diesel dar 80% tot benzina va fii. Diesel pickup am condus si era bunicel cu totul ca am inteles ca sunt cam problematice.
Multumesc de sfaturi Thomas Everywhere sa traiesti 1000 de ani :)

Maniak22 04-04-11 15:05

App se da bena greu jos ?:):) Cu mentiunea ca nu imi va intra pe usa garajului daca e asa de inalta si daca vroiam bena mi-asi lua direct pickup si cu bani mai putini + ca voi avea doar rareori nevoie de o prelata sa acopar in spate.

Thomas Everywhere 04-04-11 15:10

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4226508)
App se da bena greu jos ?:):) Cu mentiunea ca nu imi va intra pe usa garajului daca e asa de inalta si daca vroiam bena mi-asi lua direct pickup si cu bani mai putini + ca voi avea doar rareori nevoie de o prelata sa acopar in spate.

Depinde de km care ii au fiecare..DropSide-urile se cauta mult pentru ca pui mai mult pe ele ,si spatiul este mai mare....Dar e bun si Pick up cu bena (carlinga) pe el ca se mareste spatiul mult mai mult. Da, cele diesel apar deoseori probleme la ele si asa ca tot Benzinarul ramane mai de baza intr-un mare fel, are si putere mai mare ca cel diesel..undeva la 75 cp si 118 Nm cuplu e mai fasnet. Bena se da usor jos, daca este din aia din fibra de sticla, o dai cu cineva jos si se pune la loc la fel de usor, deci nu e problema. Daca transporti mult si voluminos, recomand sa gasesti unul cu Bena pe el fie Pick up fie DropSide ca e folositor. :) Si ar fi mai indicat sa te uiti la astea pe injectie cu 5 prezoane la roata, au un sistem de franare mai bun si ofera si siguranta :)
Sunt destul de scumpe si double cab si etc...oricum sper sa gasesti unul la un pret bun. Cu mare placere, de-aia suntem aici sa ne ajutam unii pe altii. cu alte informatii te pot ajuta oricand, cred ca ar fi mai bine sa vorbim prin PM ca sa nu fim off topic aici :)

Nemesh17 04-04-11 22:05

Am condus Pick-up-ul si m-am simtit mai incomod decat in berlina, parca spatiul este mai restrans, prima data am observat pedalele, chiar mai tari decat la berlina, dupa am observat manevrarea volanului foarte usoara (in gol). Cand am franat, urmand sa accelerez, am simtit frana si acceleratia foarte apropiate una de cealalta, mai apropiate decat la berlina. Am uitat de cutia de viteze, care este la fel de proasta ca la berlina, scot la punctul mort, dau maxim stanga de schimbator si drept in fata, nu intra in prima viteza, trebuie dat doar umpic stanga si in fata, deci merge mult in stanga, probabil pentru a avea acces la marsarier...
Asta a fost prima mea experienta cand am condus si nu ma deranja sa ma dau jos de la volan, insa am mai dat o tura in care am accelerat puternic si mi s-a schimbat parerea, are o putere semnificativa fata de berlina, si un sunet adecvat.
Daca m-as obisnui cu manevrarea acestei masini, nu m-as mai simti incomodat, raman la votul meu pentru Dacia Pick-up ;)

Thomas Everywhere 05-04-11 12:48

Quote:

Originally Posted by Nemesh17 (Post 4227821)
Am condus Pick-up-ul si m-am simtit mai incomod decat in berlina, parca spatiul este mai restrans, prima data am observat pedalele, chiar mai tari decat la berlina, dupa am observat manevrarea volanului foarte usoara (in gol). Cand am franat, urmand sa accelerez, am simtit frana si acceleratia foarte apropiate una de cealalta, mai apropiate decat la berlina. Am uitat de cutia de viteze, care este la fel de proasta ca la berlina, scot la punctul mort, dau maxim stanga de schimbator si drept in fata, nu intra in prima viteza, trebuie dat doar umpic stanga si in fata, deci merge mult in stanga, probabil pentru a avea acces la marsarier...
Asta a fost prima mea experienta cand am condus si nu ma deranja sa ma dau jos de la volan, insa am mai dat o tura in care am accelerat puternic si mi s-a schimbat parerea, are o putere semnificativa fata de berlina, si un sunet adecvat.
Daca m-as obisnui cu manevrarea acestei masini, nu m-as mai simti incomodat, raman la votul meu pentru Dacia Pick-up ;)

Dacia Pick up sunt masini bune si pentru cine le cunoaste si se obisnuieste cu ele no sa mai para niste masini gen TANK....Berlina e la fel ca si vechea Dacie 1300, aproape ca nu are prea multe imbunatatiri la absolut nimic, in afara de servo-frana, bord CN si un design mai placut....Pe cand Pick up e mai robust si mai rezistent, au sistemu de franare mai bun, si caroseria mai intarita fata de o Berlina. Pick up daca e o masina la care tii ti-l poti face comod cand doresti, din orice poti face ceva pe placul tau, dar trebuie bani si timp... Eu inca raman la Dacia Double Cab 4x4, Berlina am si stiu ce poate, are motor De dacia papuc 1.6 e cam greoi motoru, are bara torsiune de papuc pe fatza si alte articulatii, dar degeaba, cand o pornesti o zguduie toata si plus ca e foarte lasata pe fatza datorita suspensiilor moi. Manevrabilitatea este foarte buna, franele la fel, (doar pompa de frana este cea cu dublu circuit servo primul model si e cam proasta cateodata cand tre aerisire...). cutia o are de papuc, cred ca a fost model 4x4 cutia, pentru ca are si flansa aia din spate de la cardan care scoate un zgomot mai urat la viteze mari, dar nu foarte deranjant...Despre cutie am o parere buna, nu mi s-a stricat si nu am avut probleme cu ea, apropo cu intratul in treapta 1-a din mers este imposibil la dacie, tre sa opresti pe loc ca sa bagi 1-a...altfel caraie si cand sunt pe loc intra foarte usor 1-a si orice treapta, nu trag de maneta ca la tractor ceva de genul...eu zic ca depinde de sofer la fiecare masina, cum merge cu ea, cum schimba treptele si etc...asa merge si masina, daca multi sunt mai ciobani si ele ca masini mai firave, nu trebuie sa ai asteptari. :)

Maniak22 05-04-11 13:09

Eu am condus un 1.9 diesel pick-up si era tractiune spate ceea ce era distractiv :).....1.6 care le-am vazut aveau tractiune fata.
Care modele de drop-side si pickup au tractiune spate si care fata?

Thomas Everywhere 05-04-11 13:26

Quote:

Originally Posted by Maniak22 (Post 4229184)
Eu am condus un 1.9 diesel pick-up si era tractiune spate ceea ce era distractiv :).....1.6 care le-am vazut aveau tractiune fata.
Care modele de drop-side si pickup au tractiune spate si care fata?

Din cate stiu nici un DropSide nu are tractiune pe fata, DropSide este exclusiv cu tractiune pe spate sau tractiune integrala...cat si celelalte versiuni. Din cate stiu Pick up si Double Cab sunt cateva versiuni numai cu tractiune pe fata, si pe spate au punte normala fara grup motor. Dar probabil alea care le-ai vazut tu sunt cu tractiune integrala..si masinile astea care au tractiunea pe spate la un anumit numar de km prind un zgomot foarte urat, incepe sa vibreze la demaraj cardanul si urla rau, din cauza uzurii crucei cardanice, rulemntului din grup etc... si multi de lene sau din cauza finantelor au dat jos cardanul si a ramas cu tractiune pe fata. Dar daca pui cardanul la loc, ai tractiune pe spate si 4x4, ca sa te convingi ca multe au, te uiti daca au punte cu grup pe spate. In general astea de dupa 2002 cam toate au pe RWD si 4x4, numai ca anumiti proprietari nu cunosc rolul puntii pe spate...la o incarcatura mare, ai aderenta foarte buna cand ai tractiune pe spate, daca o ai pe fata masina va patina, vei distruge caseta de directie, pivotii si multe articulatii din cauza ca toata greutatea se lasa pe spate, fata devine usoara si aderenta slaba, nu mai pun si pericolul de fierbere al motorului si imposibile unele sectoare de drum sa le poti urca cu un papuc cu tractiune fata si cu marfa pe el. Si ca sfat sa-ti zic asa fereste-te de Papucii fabricati intre 1998-2001, au cea mai proasta caroserie si componente in ele, a fost o perioada in care Dacia le-a facut din ramasite cred...Dupa 2002 au fost mai bine facute.

Nemesh17 05-04-11 16:36

Si Dacia Papuc 1.9D se scutura la pornire si la turatii pe loc(i like it). Iar in legatura cu cutia de viteze, merge, dar nu mi-a placut imperfectiunea, la o masina ca lumea mersul schimbatorului pentru treapta 1 si 2 este stanga maxim si in fata sau in spate.

Thomas Everywhere 05-04-11 19:06

Quote:

Originally Posted by Nemesh17 (Post 4229609)
Si Dacia Papuc 1.9D se scutura la pornire si la turatii pe loc(i like it). Iar in legatura cu cutia de viteze, merge, dar nu mi-a placut imperfectiunea, la o masina ca lumea mersul schimbatorului pentru treapta 1 si 2 este stanga maxim si in fata sau in spate.

stiu ca si la 1.9D se scutura, e motorul robust si mare...mai sunt masini care au fenomenul asta....Cutia de viteze asa e, ar fi trebuit 1-2 pe stanga, dar faptul ca mansarierul se afla tot pe stanga cu apasare in spate, nu aveau cum sa puna si treptele 1 si 2 pe aceeasi pozitie...oricum sunt foarte apropiate treptele 1.2.3.4, comparand cu o masina straina, dar e buna si asa. Cel putin a mea nu mi-a facut figuri si cu schimbatul, daca merg cu o alta masina si o cutie normala si bine facuta, mie greu dupaia in dacie cand 1-2-3-4 sunt aproape pe acelas traseu :))))

All times are GMT +2. The time now is 22:33.

- Copyright 2026 4Tuning