![]() |
Strech Tyres - experienta, marci gume, dimensiuni.
Ca tot vine vara si trebuie sa schimbam galosii, mai ales cei neexprimentati se pot lovi de multe probleme cand vine vorba de gumele intinse.
Latimea jantei e in direct legatura cu talonul si latimea gumei pentru a obtine un strech bun, totusi am observat ca doua gume identice ca dimensiuni dar marci diferite, nu sunt niciodata la fel. Cel putin gumele cu acea mica protectie a jantei strechuite sunt cam FAIL. Care sunt marcile cele mai bune pentru strech, dimensiuni, presiune roti, experiente si poze daca se poate. |
Re: Strech Tyres - experienta, marci gume, dimensiuni.
site super mega interesant:
http://www.rimtuck.com/thumbnails.php?sort=1&page=2 |
|
nu merge linkul
|
Quote:
|
acum merge...
|
De presiune nu zice nimeni nimic?
|
Quote:
Zi-ne tu ... pe mn deja m-ai facut curios :P |
Quote:
|
1 Attachment(s)
tyrestrech.com parca au si poze,dar cred k il cunoaste-ti toti.Asa ca fapt divers eu am pus 225/35 pe 10j,Anvelopele erau hankook venus sau asa ceva....nu mai retin...
https://img401.imageshack.us/f/img0028qa.jpg/ Ca si probleme stiti si voi,client fidel la vulcanizare ,risc de galme,etc... Aaa...si pe fata niste Pirelli am avut pe 8.5j tot cu 225 alea nu se intindeau deloc.! https://img401.imageshack.us/f/img0028qa.jpg/ |
Quote:
|
Toyo Proxes T1r 205.50.zr16 on Brock b1 9j, presiune 2.5....
|
Goodyear f1 215 40 17 pe style 5 cu 9j am avut presiune 2.3 si pierdea aer , abia la 2.7 nu am mai avut probleme , aderenta praf.. nu recomand pt strech.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Depinde ce J are janta , atasez o poza cu o mica patzanie pe cheia , cauciuc pneumat , aderenta foarte buna 215 40 17 pe 9j (spate) am mers cu 2.3 nefiind foarte rigid a flambat buza foarte mult (am cam fortzat-o pe serpentine) si a explodat...
|
Quote:
|
Quote:
|
:)))Nebunule din porumb m-ai tinut in loc tot drumu ,
Crysty : 225 si 255 pe 9 j deja nu mai fac obiectul topicului adik nu sunt strech. |
4 Attachment(s)
225 / 35 / 19 vin putin strech ...
Ce imi recomanzi pentru 4 jante pe 19 9j toate 4 ... pe un e39 ... sa iau 4 cauciucuri de 225 ? Vreau cu talon de maxim 35 .. ca sa o pot lasa .. ! |
Depinde de marca cauciucului , unele se intind , altele nu , poti sa ai surpriza ca la aceleasi dimensiuni dar marci diferite una sa iti protezeje buza jantei alta nu (ambele avand protectie ) , la e39 chiar nu ma pricep si nu vreau sa iti dau un sfat gresit , depinde ce et are janta si cat de mult vrei sa o lasi.
|
Quote:
janta 9j inseamna ca are latime 9inchi, adica 9*2.54=22.86cm. daca, si doar daca, suprafata de rulaj a cauciucului e de 225, talonul cauciucului o sa vina drept(sa nu luam in calcul abateri de cativa mm). Ca sa fi sigur ca vin trase cauciucurile, cumpara ceva sub 225, desi cred ca sunt cam inguste pentru e39, si s-ar putea sa patinezi cu el pe strada. Nu inteleg de ce difera latimea cauciucului de la un producator la altul, eu am pe jante 8.5j un cauciuc 205 care vine tras, si alt cauciuc, tot 205, alt producator, care vine perfect drept. |
Are treaba foarte mare ET'ul daca e foarte mic iese roata mult in afara ceea ce va face sa atinga aripa la un drop mare si talonul la fel ,evident ca un talon mare va atinge , freca...
|
3 Attachment(s)
195 50 si 8.5j
|
Foarte tare stefi felicitarile mele.
|
Quote:
|
Pentru 7j ce ati recomanda?
Eu ma gandeam la un 175/50 . Jantele sunt pe 15' et 30. |
Quote:
nu pune 225 pe 9j ca nu se observa aproape deloc am avut eu asa dar pe 16 , cel mai frumos strech pe 9j este 205 , 195 |
3 Attachment(s)
Borbet T 9j cu 215/40/R16 cu protectie (e cam degeaba), umflate la 2.5 bar cu azot. In viata mea nu mai bag azot, prea reci:)). Testate maxim fara mila in giratorii, nu s-au dejantat, aici bag un + pentru ele:D.
Scuzati de zgarieturi, chestii estetice, vor fi facute stas, tehnic le-am indreptat, echilibrat, sunt perfecte:D. |
Nu stiu daca considerati strech 215/40 pe 8.5J et 13.
https://i99.photobucket.com/albums/l2...011/martie.jpg Nu am avut nici un fel de probleme in afara de putin scartait la fortare in curbe. In schimb pe spate nu m-as risca cu ceva ridicol avand in vedere ca acolo este tractiunea (vedeti ce a patit antecebal...). Spate 245/35 tot pe aceeasi dimensiune de janta care nu este strech dar in curbe aderenta este... https://i99.photobucket.com/albums/l2.../1oct20103.png Cauciucurile sunt Goodyear Eagle F1 GS-D3 si sunt foarte multumit de ele. |
Strech Tyres
7 Attachment(s)
Eu am pus pe 8J ET20 205/40/ZR17
Nu este strech dar eu am considerat ca este marimea ideala intre strech si normal pentru aceste jante! Va rog sa nu luati in considerare aspectul masinii si distanta mare de la asfalt dar le-am pus numai sa fac directia! :)) Numai bine! :paper: |
5 Attachment(s)
205/45/ZR16 pe 9J
|
2 Attachment(s)
195/45 pe 9j
|
3 Attachment(s)
205/40 17...8,5j
|
Quote:
|
Quote:
|
2,2 ..
|
cred ca ar fi mai indicat un 2.5 .. iti mai reduce din confort, dar in acelas timp protejezi buzele, nu cred ca ar fi confortul o problema avand in vedere ca nu ai suspensia stock ^ ^
|
deja cu 2.5 provoaca voma si mai mare :)) abia pot merge cu ea acum la drumurile kre sunt in braila !! :))
|
12 Attachment(s)
225/35 zr17 pe 10j ***Made in Romania****
Incepem asa: Prin garaj zace un set de BORBET A (8,5j cu 10j)... Murdare, cu niste gume uriase 225/45 cu 245/45...bun. Caut sa fac curat un pic si... surpriza: una bucata 225/35 zr17 Falken FK 452 Le vedeam direct pe 10j... Si incepe distractia... Iau jantele, le inghesium intr-o masina si hai la vulcanizare. Dejantam tot si hai sa punem 225-u. Hehe... Si incepe un baiat treaba, dar nu-i ajuns asa ca vine al doilea, si tot nu-i de ajuns si vine al treilea e cu greutate :)). Degeaba... In zadar cateva minute bune, pana nu am adus 1litru de benzina nu s-a rezolvat nimic. Am pus benzina, am dat foc de vreo 3-4 ori :)) si... dupa vreo 2 ore am reusit. La un moment dat presiunea in guma era 5 si.. si tot nu se tragea cum trebuia, interiorul era ok fata nu... Chin frate pt mine chiar sa ma si uit :)) Acum Borbet-ul sta linistit la mine in garaj cu 2.8 presiune si-mi incanta privirea :twisted: Ma gandesc acum ce sa pun pe 11j, dar vorbim cand o fi cazul... De ce v-am scris asta? Mi s-a parut amuzant. Nu-i vreo realizare sau ma rog, dar vroiam sa imparatsesc cu voi asta... Numai bine, PAKE |
4 Attachment(s)
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:44. |
- Copyright 2026 4Tuning