Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alfa Romeo tuning (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning.html)
-   -   alfa romeo 33 (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning/24020-alfa-romeo-33-a.html)

alfa33 23-09-06 19:04

alfa romeo 33

1 Attachment(s)
un wallpaper facut azi si dedicat masinutei mele. O alfa 33 din 88 pe care am montat absolut toata partea mecanica de la o alfa 33 1.7 16V QV editie limitata. Practic din a mea a ramas doar caroseria modificata si ramforsata. Motorul boxer de 1712 cc 16V va suferi in cateva saptamani cateva mici modificari care consta in montarea unor axe cu came racing colombo & bariani si a supapelor racing. Dupa toata povestea asta urmeaza un unichip ca pot avea un control mai bun al amestecului. La admisie deja exista montat un kit K&N iar evacuarea este remus. La trenul de rulare am folosit amortizoare koni si arcuri sport eibach + jante OZ racing F1 16" si gume 40/215/16. Am montat si un dom bar si o bara de stabilizare racing insa urmeaza, dupa ce termin motorul sa schimb toate bucsile pe polioretan Powerflex. O sa va mai dau date indata ce masina este gata. Sper sa va placa :D

AlecsM 23-10-06 16:47

Re: alfa romeo 33

felicitari pt masina ...frumoasa .... si wallpaper ul la fel

alfa33 23-10-06 20:33

multumesc. O sa fac unul si cu GTV-ul sau poate unul cu amandoua :D

doru_wrc 31-10-06 08:35

dasta am vrut sa-mi iau eu dar m-am razgandit.este frumoasa masina. frumos si wallpaper ul

alfa33 31-10-06 14:39

multumesc pentru aprecieri

ALXutz 09-11-06 09:40

frumoasa masina ?! bai baieti, este de-a dreptul superba!! :D
alfa33, te si vad ca in reclama de la noua albeea: NIiiiiiiiiiiiiiceeeee?!?

alfa33 09-11-06 16:25

e, ce sa fac ma :D numai eu stiu ce e in sufletul meu :D oricum, baietii din brasov o pun pe locul patru la cea mai tunarita masina din oras. Adica peste un evo 9 si un S classe. Poate si pentru ca ma cunosc :D Oricum, masinuta mai are mult pana sa fie ce vreau eu. Dar cu timp, rabdare si bani se rezolva toate :D Fara sa ma laud cred ca este singura alfa 33 din toata romania care este facuta la nivelul asta.

B 05 MRS 10-12-06 21:26

salut alfistule!! tu mai ai si un spider turbo nu?? si din pacate deokmdata nu iti mai merge turbina!!! asa e??? dak vrei baga idu asta in lista tyby1403,si mai vb!!!

tfsi 19-12-06 16:44

@alfa33 : mult respect!

alfa33 21-12-06 11:52

multumesc pentru aprecieri. Astept sa treaca iarna si trec la nivelul urmator de modificari la 33. Daca ma tine buzunarul imi bag surubelnita putin si in GTV :D

sputnik 02-01-07 15:55

Alfa33 ai o masina superba.Poti sa pui si tu macar o poza cu ea? ..asa mai putin artistica :D sa se vada mai bine?

alfa33 03-01-07 10:38

10 Attachment(s)
Nu prea am multe poze dar o sa pun ce gasesc prin calculator. Sunt si cateva poze din timpul constructiei si al montarii motorului. Ceasurile de bord sunt desenate de mine, ca si modificarile aduse caroseriei care au fost mai intai facute 3D. Tot eu am facut si paintjob-ul ca si concept.

sputnik 03-01-07 14:56

Banuiam eu ca se ascunde ceva grav in spatele wallpaperului ala .Poza aia din bot m-a lesinat.
Parca arata prea bine !! pe bune zici ca asa e ea de la mama ei.Cat a durat transformarea?

alfa33 03-01-07 18:30

a durat cam 6 luni toata povestea. In timpul asta a fost refacuta si ranforsata caroseria care era destul de ruginita. Au urmat modificarile exterioare, partea mecanica si cea electrica (care au fost schimbate complet). Practic a ramas doar caroseria de pe ce era inainte. Ca si investitie, cu tot cu inca 2 masini de pe care am luat piese si motoare am ajuns pe la 10 000 de euro. In banii astia intra jante OZ racing F1, gume fulda Furio 215/40/16, arcuri eibach, amortizoare koni, CDA K&N, evacuare Remus, elemente interior Sparco (maciulie schimbator, frana de mana si pedale), buson de benzina racing (cel din aluminiu cu clapeta in genul celor de pe motocicletele sport), scaune recaro electrice (de astea o sa scap si o sa pun unele monococa), refacerea completa a tapiseriei. Vreo 1000 de euro a fost vopseaua, materialele de antifonare, cele de tratare a tablei si kiturile. Cam 1500 de euro a fost manopera la partea de tinichigerie. Cand spui 10 000 de euro intr-un 33 pare mult insa daca pui cap la cap toate maruntisurile care au intrat in masina se aduna foarte repede. Oricum, masina nu este nici pe departe gata insa resursele financiare, timpul si vremea de afara ma cam tin in loc. A, sa nu uit de GTV care ma tine sechestrat in el si imi cere tone de benzina (20% consum in oras) :D.

Ma bucur ca imi apreciati munca si sper ca in curand sa termin 33-ul si sa il scot mai des la plimbare. Acum este functional dar nu prea e de scos pe strada iarna.

tfsi 03-01-07 18:34

turometrul si vitezometrul sunt geniale!

sputnik 03-01-07 21:30

De ce nu a aparut in nici o revista? Sau trebuie sa ai bmw neaparat? :lol: :lol: :lol:

alfa33 03-01-07 23:06

cand o sa consider eu ca este cu adevarat aproape de ce vreau eu o sa apara probabil si in reviste. Desi nu ma intereseaza aspectul asta decat ca sa vada oamenii ca nu exista numai masini germane pe planeta asta :D Sper sa reusesc sa modific si la GTV cate ceva si poate o sa fie vre-un articol legat de amandoua. GTV-ul are deocamdata 244CP insa este stock. Nu este decat un chip pe el. As vrea sa il fac de 300CP anul asta dar e destul de costisitor. Daca le-as avea pe amandoua gata prin vara ar fi ceva :D

marsuleu 04-01-07 13:45

man..u must be crazy! sau eu sunt ala nebun de cand am vazut pozele cu bijuteria asta . am scris mai de mult pe un thread ca as dori sa imi iau un alfa 33...si tu kiar m-ai incurajat , dar din pacate am renuntat la idee ( nu definitiv, am mai avut niste tentative pe urma ..etc..) , dar cand o sa ma hotarasc sa iau una la tine o sa apelez pt mai multe informatii. pana atunci , bafta in toate proiectele de viitor cu italinecele astea( apropos..pune si niste poze cu GTVu ).

alfa33 05-01-07 12:40

2 Attachment(s)
nu prea am poze cu GTV-ul insa o sa fac cu amandoua cand se mai usuca pe afara. O sa pun ce mai gasesc prin calculator.

marsuleu 05-01-07 12:44

arata OK .cred ca nici o femeie nu ai atins ca atata pasiune cu care o atingi pe bijuteria asta :) ). dar ce faci cu inmatricularea? o sa platesti ditai taxele ca sa o poti inscrie?

doru_wrc 05-01-07 17:52

eu nu cred.ceea ce zic astia despre taxe este mai mult o gargara.acum sa vedem ce o fi.

arnoux 06-01-07 01:44

faina alfa de brasov!
am o intrebare legata de alfa 33 vad intr-o poza ca ai bara de rigidizare pe fata; ai facut-o undeva sau ai cumparat-o?
am 2 sprinturi care zac de vreo 5 ani din care vreau sa fac una dar mi-ai cam bagat mortu in casa cu 10mii euro..........

alfa33 06-01-07 08:34

Nu este bara de stabilizare ca aceea vine sub puntea fatza. Ceea ce se vede acolo este un dom bar, este sandler si costa 60 de euro. Nu este obligatoriu sa bagi 10 000 de euro in masina si oricum eu am bagat atata pentru ca am facut si cateva greseli dar asta e :D Oricum, un Sprint restaurat este mare lucru, daca pui pe el un boxer de 1,7 16V e bestiutza insa nu prea sunt sanse sa mai gasesti motoare prin tara ca cele care mai erau le-am luat eu :D si nu le dau. Oricum, exista sanse sa gasesti pe afara motor la 300-400 de euro. Pentru orice intrebari va ajut cu placere.

Legat de inmatricularea GTV-ului, deocamdata o pastrez cu numere de it ca mi-am platit toate taxele, inclusiv asigurarea in italia si pot merge legal cu ea in romania cat este valabila asigurarea, adica pana in 2008. Sper ca pana atunci sa scoata astia taxa de inmatriculare care oricum este ilegala.

arnoux 06-01-07 12:48

eu am spus bara de rigidizare si e corect si stabilizatoare
nu conteaza ca e sus ,jos sau si si
menirea acestor bare este sa limiteze efectul fortei centrifuge rezultate in viraje deci de a asigura o stabilitate cat mai buna
elimina miscarea de ruliu
eu asa stiu ca si termen cea de jos toti o numesc stabilizatoare sau antiruliu iar cea de sus de rigidizare
in ar si tm mai gasesti motoare de 1.7 ; este chiar un sprint de 1.7 in tm inmatriculat si in ar este un schrot doar cu piese pt italiene
ale mele sunt de 1.5, carburator weber pe una si dell'orto pe cealalta fiecare cu 2 carb

alfa33 06-01-07 15:36

scuze, ai dreptate, am citit printre randuri si am crezut ca ai spus bara de stabilizare. Legat de motoare sa nu faci confuzia intre motorul de 1712cc 8V 110CP 2 axe cu came si cel de 1712 16V 137CP cu 4 axe cu came. Intradevar, cele de 8V se mai gasesc, sunt si in brasov cateva si costa cam 7-10 milioane insa cele de 16V nu sunt de gasit. Eu am cautat vreo 2 ani primul motor si pana la urma am luat o masina cu totul din austria. Al 2-lea il am tot de pe o masina din austria iar acum am mai luat 2 cluloase aduse de un prieten din olanda. Daca se gasesc la voi de 16V vin imediat si mai cumpar unul :D Serios, chiar as mai lua unul sa il am. Oricum, sa schimb un motor imi ia maxim o zi asa ca deja am destula dexteritate in povestea asta :D

arnoux 06-01-07 17:16

eu vreau sa tin 1.5urile cu carb
poate intr-un viitor o sa pun mai mare
apropo la motor cutie, ceva modif?
in sensul de volanta,ambreiaj, pinioane in cutie?

alfa33 06-01-07 21:10

la cutie deocamdata nimic. este cutia de pe 16V care are rapoartele mai scurte. O sa i pun ambreiaj sinterizat ca se gasesc. Pinioane nu am gasit inca la un pret accesibil. Exista in anglia dar costa destul de mult. Deocamdata ce vreau sa fac in prima faza este sa i pun axe cu came racing colombo&bariani, ambreiaj sinterizat si unichip. Ca si costuri axele cu came costa 980 euro, kitul de ambreiaj costa 450 euro iar unichip-ul 350 euro. O sa i pun si alte discuri de frane pe ambele punti (acum are discuri si pe puntea spate, inclusiv ABS), placute ferodo racing si furtunase de frana in imbracamonte metalica. Cam astea ar fi modificarile pe care vreau sa le fac anul asta. Poate anul viitor ma enervez si decomprim motorul ca sa il fac turbo dar ramane de vazut. Oricum as vrea sa fac cate ceva si la GTV insa aici intru pe un drum mult mai costisitor. Macar frane mai performante, un kit de suspensii, bucse de polioretan si jante pe 18" o sa pun si pe GTV, sper doar sa ma tina punga la tot ce am de gand cu amandoua.

alfa33 07-01-07 08:40

La link-ul de mai jos puteti vedea o emisiune facuta in brasov cu cativa prieteni in care apar si eu cu GTV-ul. Nu e mare lucru dar pentru noi a fost fun :D
https://video.google.com/videoplay?do...8&q=tuning+fum

arnoux 07-01-07 13:00

:D
mi-a placut ce ai spus legat de tunning, asta de fapt inseamna la omasina nu caroserie, muzica si luminite de pom de craciun!
in zona asta e plin de frustati cu bmw diesel care au oglinzi si sigla de M3; eu unu pe astia nu-i inteleg! abia se misca buda din loc dar arata sport!
pe langa mai am saab 9000turbo, cu el circul zi de zi si e mai mare placerea cand prind gusteri la semafor! :lol:

alfa33 07-01-07 13:32

Te inteleg perfect, si eu am aceeasi boala pe cei care prin tuning inteleg spoiler de tip faras, jante pe 18' la motor de 1,4, angel eyes si stopuri lexus si un eleron de FIA GT pe spate :D In plus, prin tuning multi cred ca si muzica cu 50 de milioane de W le face masina nu stiu cum. In fond, multi nici nu au c..ie sa conduca o masina puternica sau sa modifice una care sa ajunga in zona de performanta. Eu nu ma consider vre-un pilot de WRC sau WTCC insa macar ma tin cat de cat de volan si nu ma fac de ras cu masinile mele :D

marsuleu 08-01-07 09:00

marfa filmul ( de fapt masinile din el :D ) ... dar de ce nu ai participat cu 33u? sincer , imi place mai mult ( ca look ma refer ) decat GTVu...

alfa33 08-01-07 09:25

33-ul deocamdata este la pastrare pana i mai fac cate ceva. Nu circul cu ea pentru ca vreau sa o pun pe strada cand i pun macar bucsele de polioretan. Cele de pe ea, care sunt de cauciuc le-am cam omorat cu articulatiile sport si gumele pe 16 cu talon de 40 si nu vreau sa o fortez mai mult pana nu o pun la punct. Nici motorul care este acum pe ea nu e cine stie ce pentru ca motorul ei este dat jos ca sa i pun axele cu came. Cel care este pe ea e cel de rezerva, identic, tot de 16V insa este destul de omorat. Il tineam de piese dar l-am pus sa vad cum merge. Nu e de alergat in momentul asta :D

Don M 14-01-07 12:41

alfa 33, te mai deranjez omule.......... 2 intrebari mai am:
1:Zi-mi si mie motorizarile de la gtv din 74
si 2: si zi-mi si mie daca omu` cu gtv 6 l-a reconditionat, si cat cere p el daca il pune la vanzare.. si motorizarea lui...

sKija 19-01-07 17:02

8 Attachment(s)
kam veke :|

globbest 22-01-07 09:59

Buna tuturor
E prima data ca intru si eu in vorba pe-aici cu toate ca m-am "inregistrat" de ceva vreme. Sunt fericit insa ca Alfa 33 are parte de un review pozitiv. Cel putin nu ma mai simt "singur pe lume", ca altfel aici in Baia Mare nu prea am cu cine impartasi pasiunea pentru model.

alfa33, cum fac sa ma inscriu si eu in Clubul Alfa 33 ? De-asemenea am vazut ca ai manualele de intretinere, poti sa-mi trimiti si mie? Alfa mea e 1.5 i.e. din 1990, 101 cp, caroserie 907A2A, motor 30750. Este stock, nemodificata esential (i-am pus doar clima si servodirectie, ca nu le avea, ca si discuri ventilate, stergator luneta si eleron original la hayon) insa foarte bine intretinuta. A fost revopsita in culoarea originala, antifonata, etc. in 2003.

As avea insa nevoie de stopuri, cu semnal alb daca se poate. M-a lovit unu' in parcare, suficient cat sa mi-l crape (stanga). As lua insa pereche st-dr. Mag. de piese auto nu pot sa aduca decat originale, adica ambalaj cu sigla Alfa Romeo la 480 RON/buc, desi facute de FIFFT ar fi la 175 RON/buc., dar nu-mi aduce nimeni. Poate ai tu acces (sau Arnoux, sau altii) fie la pret rezonabil noi, sau din dezmembrari in stare buna, neciobite, etc.
Aceeasi poveste pentru proiectoarele de ceata, ca s-a fisurat sticla la unul iar la celalalt s-a spart cu totul.

As schimba si jantele cu unele mai mari. Acum am jante de aliaj originale Alfa pe 14" cu pneuri 185/60/R14. Daca aveti experienta in asa ceva, recomandati jante/pneuri mai mari, daca da ce configuratie, sa nu-mi compromit totusi suspensia.

Mutumesc si scuze pentru atatea randuri

alfa33 22-01-07 17:03

intra pe ************ si dupa ce iti faci cont acolo o sa descoperi o intreaga sectiune dedicata modelului 33. Tot acolo gasesti si raspuns la majoritatea intrebarilor :D scuze dar sunt presat de timp sii nu post scrie mai mult acum.

Don M 22-01-07 22:24

Quote:

Originally Posted by sKija (Post 705404)
kam veke :|

kam veche dar interesanta....

arnoux 25-01-07 23:58

salut omu din baia-mare
am un magazin ce aduce pt italiene.
o sa trec si o sa intreb
dc vrei iti dau anunturi de alfa-romeo din publitim
0724 285 801 asta are piese de 33 printre care si stopuri
0720 531 951 alfa 33 din 90 tot pise printre care si stopuri
mai sunt si masini de vanzare la pret ok dc te intereseaza

D R A 26-01-07 22:42

felicitari alfa33 :tenisclap pentru masinutza asta boboc de frumoasa, o bijuterie , chiar nu imi pot imagina cum ai facut o sa arate asa de frumoasa :rolleyes2
cu siguranta pot spune ca este cea mai tare alfa 33 din tara ,mi-a parut rau ca nu am vazut-o la mixtv

Sarris 26-01-07 23:09

Salut. Nu pot sa cred ce ai facut din Alfa pe care o aveai in curte la Cipex
Dupa masina ma cunosti, mi-ai montat sistemul de alarma. Ce mica e lumea.
Tot respectul meu a iesit super si cand ma gandesc cum arata, e super poate trec pe la tine in BV sa o vad.
Multa bafta.

All times are GMT +2. The time now is 12:10.

- Copyright 2026 4Tuning