Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii machete (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete.html)
-   -   Comparatii Intre Machete Auto/Moto (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete/237547-comparatii-machete-auto-moto.html)

model collector 23-12-09 23:41

Comparatii Intre Machete Auto/Moto

10 Attachment(s)
Deschid acest thread pentru a intelege toata lumea cat mai clar:
1.Se compara masini de aceeasi scara. Ex: 1/18 cu 1/18 1/24 cu 1/24 etc.
2.Se compara acelasi model de masina. Ex. Mercedes SL model 2003 si Mercedes SL model 2003, nu Mercedes SL 2003 cu Mercedes SL 2010.
3.Comparatie trebuie sa fie insotita de fotografii calitative in care sunt prezentate ambele masini. Fotografiile cu ambele masini(intr-o singura fotografie, constituie un avantaj).
4.Limita pentru fotografii este de 24 fotografii/comparatie.
5.Fiecare este liber sa comenteze in limita bunului simt si strict pe tema comparatiilor.
6.Voi muta toate comparatiile din topicul precedent!

COZMESCU ALIN

Imi cer scuze ca m-am mutat peste postul lui model collector insa altfel nu am avut cum!

Deschid acest topic cu Alfa Romeo 8C- Bburago vs.Welly 1:18

model collector 23-12-09 23:44

Re: Comparatii intre machete

9 Attachment(s)
poze inca:

steaua23 24-12-09 10:15

Inafara de profilul cauciucurilor si niste detalii minuscule la interior, modelul celor de la welly e 3 clase peste. Totusi nu inteleg de ce e diferenta si de dimensiune. Aici as merge pe mana celor de la bburago pt ca 8c competitione e o masina mica.

kagula_89 24-12-09 11:05

am si eu 2 alfa.din pacate am scris doar un review.nu am facut si poze.acum una dintre ele nu mai arata ca inainte.

dolb 24-12-09 11:09

Cea de la Welly este mult mai bine detaliata ! Oricum se stie ca bburago nu mai fac machetele de pe vremuri! Si asta s-a dovedit si azi !

Racer21 24-12-09 11:29

Welly...

cu putin mai mai detaliata la toate capitolele (motor, interior, exeterior), insa ma asteptam ca BBurago sa fie mult mai urata, dar se pare ca nu este. Oricum, ori BBurago este off-scale ori Welly (dar cred ca mai degraba BBurago)

bmwh548 24-12-09 12:24

1: La ambele variante etrierele sunt piese separate fata de discuri? Daca da, cam ciudat ca sunt montate pe dos la unul din modele; as adauga si faptul ca discurile au dimensiuni diferite.
2: Lampa suplimentara de stop la Bburago e cam lipsa (au desenat conturul, au uitat sa vopseasca si interiorul cu rosu).
3: Grila pentru dezaburirea parbrizului lipsa la Bburago...vad ca si forma bordului in zona indicatoarelor e diferita.
4: Stergatoarele par putin mai bine realizate la Welly, dar parca sunt cam supradimensionate.
5: Avand in vedere ca Welly au copiat motorul destul de bine, ma intreb din ce SF s-au inspirat cei de la Bburago...inca un plus pentru capota motorului care are peretele izolant reprezentat.
6: Difuzorul de aer e "transparent" la Welly?
7: Fetele de portiere mai bine realizate la Welly, dar un minus pentru balamalele dog-leg evidente.
8. Interiorul realizat mult mai bine la Welly, la Bburago chiar vad ca stickerul de pe praguri incepe sa se dezlipeasca.
9: Un plus pentru Bburago in privinta prizelor de aer din fata...

model collector 24-12-09 14:19

2 Attachment(s)
Bburago se pare ca este 1:19. Atasez poze cu motorul real si inetriorul.

coman razvan 24-12-09 14:25

Eu as opta, fara nici un fel de retinere pentru Welly!

AdY9005 27-12-09 20:07

e mai bine facut 8C-ul WELLY ....... ;)

arctix 28-12-09 15:17

Welly intotdeauna au avut o acuratete mai mare in realizarea detaliilor decat competitia din segmentul asta de pret

steaua23 28-12-09 23:20

Eu am varianta Bburago acasa. Am comparat-o cu o honda s2000 autoart si am vazut ca e mai mica. In realitate s2000 e mai scurta ... deci bburago e clar subdimensionata.

DTH 29-12-09 00:29

Si eu optez tot pentru Welly datorita detaliilor :)

schumimodells 29-12-09 11:24

Eu am un Welly.

ksm170 29-12-09 14:18

Bugatti Royale - Solido vs. IXO

10 Attachment(s)
Prezint 2 machete ale modelului Bugatti Type 41 Royale Coupe Napoleon: unul este facut de Solido seria Age d'Or, celalalt este IXO, cel mai probabil de revista

machetele masoara 13.5 cm, scara corecta fiind undeva intre 1/46 si 1/47 - deoarece masina avea 6.4 m lungime

ca diferente intre cele 2 machete, ies in evidenta urmatoarele:
- modelul Solido nu are portierele din fata functionale, insa are suspensii moi si placute la atingere
- tot modelul Solido este prins cu nituri, celalalt fiind prins cu suruburi
- statueta modelului francez este mai subtire, fiind mai apropiata de realitate; cealalta este prea butucanoasa
- cele 4 patrate vitrate ale acoperisului modelului solido sunt egale, in timp ce concurenta are dreptunghiuri vitrate, nu patrate
- modelul IXO nu are semnalizatoare pe aripi
- un detaliu usor de observat: diferenta de culoare a tapiteriilor
- modelul IXO are capota vopsita in 2 culori

bmwh548 23-03-10 16:29

14 Attachment(s)
Ford Mustang GT Coupe 1:24 Maisto vs. Welly

- motor mult mai bine lucrat la varianta Welly
- interior realizat mai bine la Welly, dar cu un luft intre piesele componente ale spatarelor care deranjeaza; in zona bordului Maisto a reliefat indicatoarele dar a uitat sa le dea si culoare, Welly a optat pentru un sticker; balamale dog-leg la amandoua, dar mai ok la dimensiuni la Welly decat la Maisto
- jantele sunt modele diferite, comparatia nu prea are sens
- tobele finale piese separate la Welly spre deosebire de Maisto
- toate piesele sistemului de iluminare realizate din plastic la Welly spre deosebire de Maisto care a preferat sa vopseasca o parte din ele
- vopseaua mai bine aplicata la Welly
- luneta cu dezaburire la Welly spre deosebire de Maisto
- roti independente la Maisto, la Welly sunt montate pe ax (ca de obicei), Maisto are in plus si directie

Racer21 23-03-10 20:56

Am mai zis-o si-o mai zic pana se satura lumea :lol: WELLY sunt de 10x ori mai buni decat Maisto, si pretul e cam acelasi. Deci ce sa zic, nu ma apuc sa zic ce misto e motorul la Welly, ba ce naspa e interiorul la Maisto... insa as fi curios sa vad un battle Welly vs. Cararama , astea mi se pare cele mai bune la 1/24 care se gasesc in hipermarketurile romanesti, insa pacat ca nu le prea putem compara pentru ca nu prea au modele si una si alta (Cararama sunt mai mult cu europene, germane, pe cand Welly mai au americance, cred ca stiti la ce ma refer)

model collector 27-03-10 00:23

10 Attachment(s)
Nissan GT-R R35 Kyosho (negru) vs. Autoart(rosu)

model collector 27-03-10 00:27

10 Attachment(s)
Continuare poze:

model collector 27-03-10 00:30

6 Attachment(s)
Important de mentionat ca la versiunea Autoart, defectul de la portbagaj nu este defect de matrita, deci nu se regaseste pe toate modelele.

Racer21 28-03-10 19:08

Mai frumoasa cea Kyosho, fara nicio retinere, daca as fi sa aleg, as alege-o pe cea Kyo, la interior, finisaje, exterior Kyo sta mai bine, numai la motor parca e mai frumos AA. Oricum, ceva ce nu ar tine de comparatie: culoare de la Kyo (negrul acela) este se potriveste mult mai bine pe un GTR decat rosul de pe AA :-)

steaua23 28-03-10 20:13

Merci de poze model collector. Chiar citisem pe net ca varianta kyosho e superioara, dar nu vazusem chiar o comparatie intre cele 2.
La kyosho vad interiorul mai bine facut, jantele mai bune si antena gps suplimentara. De asemenea si garda la sol mai mica, ceea ce mi se pare ca e o chestie mai realista. Pasajul intre roata si aripa e destul la mic la masina reala ... nu ca la autoart.
Autoart-ul are balamale mai realiste la portbagaj si parca si motorul unpic mai "realist".
Din ce observ ambele machete au un luft la capota pe partea soferului.
Din ce vad aici si eu as merge pe varianta kyosho, dar diferenta nu e chiar asa mare.
Astept sa ne zici si tu parerea despre ele.

model collector 28-03-10 22:48

Da, intr-adevar si eu inclin spre versiunea Kyosho. La exterior mari diferente nu sunt, jantele de la versiunea Kyosho personal imi plac mai mult. Negru este disponibil si in gama AutoArt. Interiorul este mai frumos realizat la Kyosho, au redat cusaturile, iar plasticul are un aspect mai calitativ. Motorul, iar nu se diferentiaza semnificativ la vreuna din versiuni, Aa a ales sa redea capacele recipientelor pe rosu, Kyosho a reusit parca sa il faca mai realist. Sistemul de deschidere al portbagajului a fost redat exemplar de Aa, insa sa vedem Kyosho ce va face cu a sa versiune Premium, care trebuie sa soseasca. Pe versiunea Premium in scara 1:12 au replicat si ei sistemul de deschidere al portbagajului. In final si eu optez pentru Kyosho ca invingator, iar daca versiunea Premium 1:18 se va apropia de cea 1:12, va spun ca va fi o macheta extraordinara.

Racer21 29-03-10 13:22

Ceva interesant, ce tine de batalia dintre Kyosho si AA :arrow: http://www.diecastcars.eu/kyosho-die...t-diecast-html

Daca nu aveti chef sa cititi tot de acolo, uitati aici scorul:

Proportii: Kyosho: 10/10 AutoArt: 10/10
Detalii motor: Kyosho 7/10 AutoArt: 9/10
Interior: Kyosho: 10/10 AutoArt: 7/10

Scor final: Kyosho: 27
AutoArt: 26

model collector 13-04-10 23:29

10 Attachment(s)
Am gasit pe un forum international o comparatie intre AutoArt si Maisto. Initial am citit in graba, abia cand am reluat mi-am dat seama ca modelele difera putin. Este vorba despre o comparatie Lamborghini Murcielago de la AA si Lambo Murcielago Roadster de la Maisto. Avand in vedere ca designul este foarte apropiat voi pune pozele comparative, nu va fi luat in calcul compartimentul motor putin diferit ca si constructie reala.

model collector 13-04-10 23:32

7 Attachment(s)
Poze....

Racer21 14-04-10 13:52

Nu arata foarte rau cea Maisto, dar totusi AutoArt e superioara din orice punct de vedere :-)

kagula_89 14-04-10 14:09

nu tocmai! eu cred ca maisto arata mai bine la stopuri!

model collector 14-04-10 16:25

Quote:

Originally Posted by Racer21 (Post 3277383)
Nu arata foarte rau cea Maisto, dar totusi AutoArt e superioara din orice punct de vedere :-)

Arata ca un Maisto, interiorul vopsit probabil de un copil de 6-7ani, luat cu forta la munca( nu este o jignire, pe la ei asa se intampla), discurile de frana...nu stiu ce artizanat au vrut sa reprezinte, cauciucurile foarte zdravene, aceleasi balamale arhicunoscute peste tot ca ei altfel nu stiu sa faca sa se deschida ceva....

Quote:

Originally Posted by kagula_89 (Post 3277427)
nu tocmai! eu cred ca maisto arata mai bine la stopuri!

Just point it!;)

blue macca 23-04-10 18:32

7 Attachment(s)
indraznesc sa adaug si eu o comparatie:
BMW X5 1/24
Motormax
VS Bburago

*bburago : roti modificate
*motormax : roti modificate, geamuri fumurii.

radu_rs 24-04-10 17:16

10 Attachment(s)
BMW M6 - Revell vs. Kyosho 1/18

Doresc in primul rand critici, pareri, sugestii - negative, pozitive, dure, acide, oricum. Viitori cumparatori trebuie sa vada prin comparatie calitatile machetelor si munctele slabe ale acestora.

O sa-mi spun parerea si eu, dar mai intai va las pe voi.

Racer21 24-04-10 20:14

Hmmm ... Kyosho parca mai bun. Uitandu-ma la poze (M6-ul Kyosho cred ca este al lui Endzo) , exteriorul este mult mai bun la Kyosho, farurile si radiatorul fiind lucrate mult mai atent. Tot Kyosho are interiorul mai frumos, este mochetat, culoarea mai potrivita (adica acel bej nu merge deloc cu bordul negru) , si ca e lucrat mult mai atent. La motor nu stiu ce sa zic ... cel Kyosho mi se pare putintel mai bun :-)

world_eye007 25-04-10 10:53

Nuprea exista termen de comparatie intre machetele astea doua... e cam clara pentru toata lumea superioritatea celui de la Kyosho. Nu e vorba ca cel Revell ar fi realizat prost, din potriva, insa cel Kyosho totusi este peste.. :-)

radu_rs 25-04-10 12:47

Eu sunt de parere ca M6 Kyosho este peste M6 Revell
M6 Revell este foarte ok facut dar totusi, Kyosho ramane Kyosho si asta se vede.

M6 Revell costa 35 - 40 Euro pret real.
M6 Kyosho costa 75 - 80 Euro pret real.

Recomand Revell pt. cei care vor modelul acesta la un pret bun si la o calitate ok, iar Kyosho pt. cei care vor ceva foarte bun si sunt dispusi sa plateasca in plus pentru calitate.

:)

Dark Side 25-04-10 23:15

Un alt minus pentru revell> Cele doua guri de aer (BMW style) sunt cromate prea strident... in timp cela Kyo nu sunt cromate atat de strident si nici nu sunt cromate in intregime. deasemenea mie imi seamana jantele de la Revell cu unele Alpina mai mult.

steaua23 25-04-10 23:36

Sper sa nu vb. prostii, dar la bmw exista mai multe pachete de optiuni printre care si pachetul crom (la seria 3 coupe sigur e). Odata pus pe masina, narile devin cromate in intregime, la fel ca la revell. Nu stiu daca exista pe m6 sau seria 6, dar sigur e la cateva modele de bmw. Acum problema e ca odata ce s-a pus pe masina acel pachet mai apar si ramele de la geam cromate, de asemenea lipsa la acest m6.
O alta eroare, ca sa zic asa e ca la revell jantele nu sunt cromate. M6 le are cromate din cate stiu.
Totusi, parca cel revell are detalii bune la motor, poate chiar unpic peste kyosho care sufera la acest capitol.
Daca comparam fara sa ne uitam la pret, kyosho castiga destul de clar. Daca facem raportul calitate pret lupta e egala. :)

Dark Side 25-04-10 23:40

Eu zic ca lupta la pret e cea mai importanta acum pe criza. De exemplu nu cred ca (ma/ne) incalzeste cu ceva ca viitorul SLR Uhlenhaut de la CMC va avea sasiu din metal, piele naturala, jante prinse manual, motor din peste 50 de bucati sau evacuare completa... noi tot am lua (chiar si eu in momentul actual) varianta Maisto chiar daca nu se compara cu CMC nici pentru un colectionar (adunator) novice.

steaua23 25-04-10 23:46

Pai nu prea vad rostul comparatiei :D.
Din punctul meu de vedere, as incerca sa strang bani sa iau varianta mai buna de slr, in exemplul prezentat de tine, bineinteles daca mi-as putea permite.
Acum depinde pe ce te axezi. Calitate si cantita mica, sau cantitate maer si calitate redusa. Cu 40 de mil poti la 40 bburago sau 10 cmc (e un exemplu dat la repezeala).

radu_rs 26-04-10 11:19

M6 revell sta foarte bine la capitolul exterior. Vopseaua este foarte de calitate, intr-un strat zic eu destul de subtire pt. a vedea liniile masinii. "Narile" cromate dau foarte bine pe masina inchisa la culoare, ba chiar mai mult am vazut pe strada destul de multe BMW-uri cu grila toata cromata, deci n-ar fi un defect de fabricatie. Jantele sunt semilucioase, respecta scara si sunt intocmai modelului original 1/1.
Farurile pe interior au negru iar asta o face sa-mi placa si mai mult.

Ca sa zic asa, masina este ok atata timp cat o ti pe raft cu usile inchise, daca te uiti la interior... este slab (exceptie face motorul). Dar, chiar si asa, masina se prezinta peste Welly, Maisto, Bburago si anumite modele de la Norev si Solido...!

world_eye007 26-04-10 13:06

Cromul clar nu este punctul forte la modelul revell, se vede ca este un crom ieftin de plastic, daca te uiti atent la marginea narilor la kyosho, cromul arata mult mai bine. Jantele iara nu sunt ok la cel revell. Cele kyosho sunt mult mai aproape de realitate.

All times are GMT +2. The time now is 23:07.

- Copyright 2026 4Tuning