Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Skoda (https://forum.4tuning.ro/304-zona-tehnica-skoda.html)
-   -   Viteze maxime la Skoda! (https://forum.4tuning.ro/304-zona-tehnica-skoda/23641-viteze-maxime-skoda.html)

Gogu02 16-09-06 09:33

Viteze maxime la Skoda!

Am citit pe forum o chestie interesanta cum ca Skodele cu climatronic daca apesi econ+tempdown+fandown si dai pe registru 16 iti arata viteza reala! E adevarat??? Oricum cea mai mare viteza atinsa cu skoda mea a fost 215 km/h si inca se mai ducea dar nu mai aveam siguranta pe puntea spate. Incepuse sa cam danseze!:lol:

OctaviaRS 16-09-06 17:51

Re: Viteze maxime la Skoda!

care e registru 16??? eu am mers cu 240 cu 5 insi in masina dar nu mai putea saraca.....

tfsi 16-09-06 19:49

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 555404)
Am citit pe forum o chestie interesanta cum ca Skodele cu climatronic daca apesi econ+tempdown+fandown si dai pe registru 16 iti arata viteza reala! E adevarat???

adevarat...dar nu numai la climatronicul de pe octavia 1 ci si cel de pe octavia 2,passat,golf 5...

Gogu02 17-09-06 14:53

Nu stiu care e registru 16 pentru ca nu am incercat insa chestia aia. Intrebarea mea e alta: Unde iti apare viteza exacta??? Pe bord, la compurelu central sau la afisaju de la climatronic????

Gogu02 17-09-06 14:55

Si alta chestie care nu o stiu e cum ajungi la registru 16? Pe ce butoane tre sa apesi ca sa selectezi registru ala???

Gogu02 17-09-06 19:37

Astept posesori de SKODA (orice model) sa-si marcheze cele mai mari scoruri atinse cu bestiile din dotare!!!:lol:

tfsi 18-09-06 10:55

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 556787)
la afisaju de la climatronic????

pe acel display...iti apare scris in cifre viteza cu care rulezi in acel moment...cu toate climele automate din grupul vag se poate face chestia asta

Gogu02 22-09-06 07:10

Hai ca am aflat cum se ajunge la registrul 16, dar am vazut ca sunt 61 de registri si nu stiu ce imi indica restu? Daca stiti voi faceti un thread separat si explicati-mi si mie!

jasson 22-09-06 15:04

aproape 195 km/h skoda octi 1 . 1.9 tdi 90 de cai.oricum o viteza multumitoare pt masinuta.o viteza prinsa relativ usor nu ca orice logan de 90 de cai...cunosc situatii in care mai avea putin si ajungea la ploiesti si de abia a trecut acu de 170 la motor de 1.6...deee cuplu..si cutia fac diferenta.

OctaviaRS 26-09-06 21:29

tot nu m-atzi lamurit pe me cum se ajunge la regitrsu 16 :( poate aflu si eu care viteza maxima reala

RoSonic 26-09-06 21:35

Viteza maxima reala, la masina stock... e, cu variatii f mici, aia data de producatori ;) bordu arata din diverse motive (unul fiind legislatia) mai mult cu 5-10%...

Gogu02 27-09-06 00:18

Econ + temp down + fan donw si ajungi la registri!!! DUpa care apesi temp up pana ajungi la registrul 16!!! Daca incercai ti-ai fi dat seamna!!! Cat despre restul registrilor nu stiu ce dreaq inseamna fiecare! Sunt uni care arata si niste temperaturi dar nu stiu la ce! As fi curios daca stie careva ce diagnosticheaza fiecare registru in parte si l-as ruga sa faca un post si sa scrie toti cei 61 de registri!!!

OctaviaRS 27-09-06 21:47

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 566526)
Econ + temp down + fan donw si ajungi la registri!!! DUpa care apesi temp up pana ajungi la registrul 16!!! Daca incercai ti-ai fi dat seamna!!! Cat despre restul registrilor nu stiu ce dreaq inseamna fiecare! Sunt uni care arata si niste temperaturi dar nu stiu la ce! As fi curios daca stie careva ce diagnosticheaza fiecare registru in parte si l-as ruga sa faca un post si sa scrie toti cei 61 de registri!!!

mc mult...abia dupa ce am postat si am mai citit ce ai zis u la inceput mi-am dat seama ca ajungi la registrul 16 :oops: :oops:

Gogu02 01-10-06 18:38

no problem

FreaK_Bv 14-10-06 00:27

Skoda Octavia 1.8 20V turbo 4X4 ... 230km/h dar nu mai aveam certitudinea franarii...masina era dabia in 5000r/min dar mia fu umpic de mura ;))

FreaK_Bv 14-10-06 00:28

Exact cum se face aia...... apesi ECON+Ridicare de temperatura+ridicare ventilator...???
ca nam inteles...:(:(:(

OctaviaRS 14-10-06 13:55

ECON+coborare temp+coborare ventilator.....azi am incercat..merge .....mergeam cu 40 pe kilometraj si imi arata 35 pe climatronic.....tare rau faza

Gogu02 23-10-06 08:18

Am tot experimentat faza!!! Indica cu 10% mai putin! Adik daca ai 200 in bord ai defapt 180!

Gogu02 18-11-06 23:43

Azi, zi superba, sambata; ce-mi baseste capu??? Ce-ar fi sa dau o fuga la Sinaia, mananc la Taverna si ma intorc; pretex sa iau masina de la mama si sa-i dau in goarna! Surprinzator faptul ca era pe la 12 si ceva drumu liber; si iar imi trosneste mintea ceva: trag pe dreapta ca aveam vreo 160 km/h, pun in functiune treaba cu registrul 16 si......

Constatare: Skoda Octavia I, 1.9 TDI, 90 CP, 5 trepte, jenti 16` aliaj usor atinge spectaculoasa viteza de 210 km/h pe afisaj la clima-tronic, si un pic peste 240 km/h pe bord.

Intrebare: Sa fie oare de la vant? Sa fi batut vantul din spate avand in vedere ca pe talon scrie ca nu poate herghelia mai mult de 185 km/h??? :rolleyes2

FreaK_Bv 18-11-06 23:47

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 628234)
Azi, zi superba, sambata; ce-mi baseste capu??? Ce-ar fi sa dau o fuga la Sinaia, mananc la Taverna si ma intorc; pretex sa iau masina de la mama si sa-i dau in goarna! Surprinzator faptul ca era pe la 12 si ceva drumu liber; si iar imi trosneste mintea ceva: trag pe dreapta ca aveam vreo 160 km/h, pun in functiune treaba cu registrul 16 si......

Constatare: Skoda Octavia I, 1.9 TDI, 90 CP, 5 trepte, jenti 16` aliaj usor atinge spectaculoasa viteza de 210 km/h pe afisaj la clima-tronic, si un pic peste 240 km/h pe bord.

Intrebare: Sa fie oare de la vant? Sa fi batut vantul din spate avand in vedere ca pe talon scrie ca nu poate herghelia mai mult de 185 km/h??? :rolleyes2

nu te lua dupa carte...la mine scrie 195km/h si am mers cu 230...si mai mergea..;)) talonu e degeaba:D:D:D

jasson 19-11-06 10:30

Nu prea cred ca ai atins 210 cu 90cp si in plus 240 pe bord.Sigur nu erai in cadere libera de la cota 1400?:D

dr_v 20-11-06 22:00

Quote:

Originally Posted by jasson (Post 628439)
Nu prea cred ca ai atins 210 cu 90cp si in plus 240 pe bord.Sigur nu erai in cadere libera de la cota 1400?:D

perfect de acord. cu RS te duci la 240-250 pe bord si n-are dacat 200 de cai.

...

bogdan_wrc 21-11-06 07:19

:))) 240 pe bord...cu 90 de cai fara cip? hahah..aia daca atunci cand te duci spre Sinaia trece de 200 o iau in brate si fug cu ea ! am avut motorul asta pe golf, care e mai usor...si tot la urcare nu trecea de 200. si cipuit la coborarea d-abia ajungea la 210.... din mai multe incercari..si de atmosfera si de circulatie si de incarcatura in masina....
o fi de la jantele de aliaj usor... :))))))))
aa..ps: am si eu octavia de 90..si crede-ma ca nu fuge mai rau decat golful...

Gogu02 21-11-06 10:20

Care face o tura cu mine??? Va anunt cand o sa am masina pe mana!

bogdan_wrc 21-11-06 11:47

mai bine filmeaza..ca nu stiu cati merg cu tine.
dar macar arata-ne macar masina... live sau in poze.

bogdan_wrc 21-11-06 11:53

apropo..cand mai faci incercari..mai citetse si semnatura ta inainte !

fuscobal 21-11-06 12:42

Stau io langa tine cand ai tu 240 sa vedem cat am si eu, dupa care imi dau foc la masina. Am avut Octavia 1.8T cipuita la 190CP si am atins 237kmh intre Campina si Ploiesti unde aveam si panta aprox. 1% (se calculeaza usor stind diferenta de altitudine si distanta intre cele 2 localitati). In linie dreapta am atins 227kmh si acolo a ramas km intregi de autostrada. Deci...daca pe aceeasi masina cu 190CP atingi 227kmh cred ca e plauzibil sa ajungi la 240 cu 90CP ! :)

kraven_4_all 21-11-06 16:34

nici filmare nu kred k e buna mha...!!!se manaresc si astea in ziua de azi!!...deci yo unu personal nu kred...avand in vedere k am si mers cu octavia 1.9 diesel...si ...nu kred k poate duce atat!!

dr_v 21-11-06 19:30

Ar mai fi o singura explicatie, sa fie jantele mai mici si cauciucurile cu talie mai mica. Eu cu RS-ul iau max. 240 cu jantele pe 17 si 270 cu cele pe 16, dar asta nu inseamna ca am 270, e clar ca diferenta provine din diferenta de circumferinta la roata. In continuare nu cred ca la 90 de cai poti sa faci 240. am avut si o octavia 1.6 MPI de 102 CP si luam cu greu 190.

Gogu02 22-11-06 13:27

In fine cand o sa am ocazia o sa fac niste filmulete! Si apropo postu care l-am pus e pus pentru ca si mie imi greu sa cred ca aia e viteza reala! De aia am zis faza cu vantu! Pentru ca sunt 25 de km/h in plus fata de ce zic astia de la VAG ca poate sa scoata o Skoda de 90CP! S-ar putea sa am eu ceva dereglat la ea! O sa trec pe la service si va spun!

bogdan_wrc 22-11-06 14:28

gogule..si marmota UITE ASA invelea ciocolata?
cum mah sa aiba masina ceva dereglat sa prinda 240? tu citesti ce scri?
nu cred la ca masina aia vitezometru poate indica 240 !! scurt pe doi ! si nici climatronicul 210 ! asta daca nu e la vale, sau trasa de alta masina, ca vantul nu poate face chestia asta! nu am auzit de vreo furtuna de curand ! mai ales ca tu URCAI spre Sinaia !

deci , cand mai iei masina de la mama ta, te rog mai bine condu linistit si atent decat sa faci vitejii d-astea ! lasa filmele ca poate faci vreun accident cand incerci sa filmezi.
e o masina de famile pe motorina nu o super sportiva ! asa ca nu e facuta pt asa ceva! chiar nu iti e mila de ea?

oricat ai chinui tu masina aia nu prinde 210 reali! ai ei fara ajutor!

hai sa schimbam deja subiectul ca nu mai are rost sa comentam !

Gogu02 22-11-06 15:02

Asta incercam si eu sa zic! Nu are cum sa prinda viteza asta! Cu 5-10 km/h in plus sa imi indice climatronicu e posibil dar cu 25 km/he prea mult! Nu am pus postu ala sa ma dau mare si smecher ca uite ce viteza smechera si imposibila am prins cu masina mea! L-am pus pt ca mi se pare mult prea mult pentru o masina de 90 CP care are aproape o tona jumate!
Si sa sti ca e posibil sa am ceva dereglat la ea pentru ca m-a busit unu in roata din dreapta fata cand eram intr-un sens giratoriu si nimeni nu a verificat senzorii! Ce sa-ti spun ca le-am zis ca nu intra bine in treapta intai si mi-au zis ca au demontat cutia si nu are nimic, si dupa ce am mai facut 5000 de km cu ea a inceput sa imi faca din ce in ce mai des figuri de genu ca nu intra in viteza si tre sa mai calc odata ambreiaju!

Gogu02 24-11-06 11:38

Am vorbit cu cei de la Skoda si le-am spus faza cu viteza, si o sa trec saptamana viitoare pe la service sa-mi verifice cutia de viteze si o sa-mi verifice si senzorii si computeru de bord, pt ca mi-au spus ca e posibil sa se fi intamplat ceva, ori cand m-a lovit ala, ori cand au lucrat la ea in service! Oricum mi-au zis ca e imposibil sa atingi viteza asta cu ea! Cu 5-10 Km/h e posibil sa depasesti ce scrie pe talon dar cu 25 nu prea decat daca iti faci ceva modificari pe la motor!

OctaviaRS 24-11-06 17:54

Gogu02...nush cat de dereglata e,dar cu a mea abia am atins 240 si e 1.8T 180Cp..cu 90 mai multi decat ai u.....probabil s-a f***t cablu de la kilometraj si nu mai arat bine...:D:D:D:D

FreaK_Bv 25-11-06 21:15

Quote:

Originally Posted by Gogu02 (Post 634921)
Am vorbit cu cei de la Skoda si le-am spus faza cu viteza, si o sa trec saptamana viitoare pe la service sa-mi verifice cutia de viteze si o sa-mi verifice si senzorii si computeru de bord, pt ca mi-au spus ca e posibil sa se fi intamplat ceva, ori cand m-a lovit ala, ori cand au lucrat la ea in service! Oricum mi-au zis ca e imposibil sa atingi viteza asta cu ea! Cu 5-10 Km/h e posibil sa depasesti ce scrie pe talon dar cu 25 nu prea decat daca iti faci ceva modificari pe la motor!

pentru ce sa iti verifice cutia de vitezE???ei cred ca de acolo e pb????sfatul meu....nu ii lasa sa isi bage nasu unde vor ei...zile sa verifice strict calculatoru masinii si cablurile....auzi ma...pb e in cutia de viteze...au...:(

Gogu02 26-11-06 00:28

Problema cu cutia de viteze e alta! De cand am avut masina busita in roata din fata, cateodata mai face figuri! SI pe langa aia o sa ma duc sa verific si restu de senzori!

Gogu02 05-12-06 09:49

Am fost la Bucuresti cu masina si am aflat ce are! Mi-au gasit 3 pinioane in cutia de viteze la care le lipsea un dinte si unu dintre senzori din dreapta-fata (mi-au zis cum se numeste dar nu mai retin) era lovit (de la accident) si de acolo imi arata aiurea! Acum merge bine si nu imi mai indica masina viteze de peste 1 MACH :lol:

bogdan_wrc 06-12-06 07:21

si de asta prindea masina 240????

tfsi 07-12-06 20:51

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 649980)
si de asta prindea masina 240????

in a 3-a :lol:

oricum gogu putea sa-si dea seama ce viteaza are in functie de turatie....ce turatie avea inainte de accident la viteza maxima pe care a atins-o si dupa ce ii indica "incorect"

lebenhart 12-12-06 22:28

skoda 1.2 HTP 54CP prinde 160 ... si nu la vale, cum ar crede unii

All times are GMT +2. The time now is 02:57.

- Copyright 2026 4Tuning