![]() |
aluband !?
salut ... am si io o mica problema :
miam cumparat de curand un subwoofer si knd dau mai tare in el imi vibreaza toata masina !!! am fost sfatuit sa folosesc aluband dar nam gasit asa ceva in galati ! am cautat si la audio , la depozitul de constructii si nik nik ... nu au auzit de asa ceva !!! va rog pe voi sa ma sfatuiti in legatura cu asta ... dc stiti pe und pot gasi aluband in galati sau ... dc il pot inlocui cu ceva asemanator ca bani si calitate !!! multumesc !!! |
Re: aluband !?
stiu ca e nashpa cand inst asa ceva pe masina , mai ales pe dacia ... trebuie sa faci si izolatia fonica calumea ca altfel dardaie tabla pe ea iar eu unu nu suport treaba asta.
|
eh ... daca ar fi vb numai de tabla ... imi vibreaza si numarul urat tare , aripile se cam umfla ... "tapiseria" de pe politza face si ea valuri ... izolatia aia de aluminiu de la toba ( pt a nu intra caldura in masina .. e subtire rau ) vibreaza si aia ... si ink ceva ... protectiile amortizoarelor ... acei cilinti de plastic ... " fac hora " :oops: vibreaza si se rotesc ... !!!
vroiam dynamat dar ... ma costa cam 5 mil pt portbagaj ... si nici nu sunt sigur cami ajunge .. se stie prea bine : pe hartie scrie ca insonorizezi tot portbagajul ... dar nuti ajunge decat pt juma din el ... !!! as opta pt aluband ... sau ceva care sasi faca treaba ... cine sia facut asa ceva sau stie de und pot cumpara ... help me pls !!! :rolleyes2 :rolleyes2 :rolleyes2 |
Frate, eu am ceva care se numeste aluband.... dar nu stiu daca e ce iti trebuie. E o folie de etansare pe o parte aluminiu, pe cealalta bitum. Osa iti fac o poza. are latime de pana la 30 cm si lungime de 10m. Sincer nu cred ca e ceea ce iti trebuie, dar oricum...
|
3 Attachment(s)
deci ... am nevoie pt a rigidiza tabla ... o lipesc pe interiorul portbagajului ...
incerc sa postez kteva poze !!! |
1 Attachment(s)
Lol atzi vazut vreodata efectele unui astfel de subwoofer intr-o dacie nova fara pic de izolatzie alta in afara de cea din fabrica??
CRIMINAAALLLLLAAA!!! :D |
arata bine ... ai reflex in spatele cutiei sau este o incinta inchisa !?
da si u niste caracteristici sa imi dau seama de ce monstru ai acolo si cu cel amplifici !!! o zi buna !! |
nu am poze noi cu el...mai nou este negru si are 2 gauri deasupra cam de 10-15 cm diametru pt fiecare incinta:D (are camera separata pt fiecare difuzor)
subwoofer-ul este amplificat cu o statzie 2x200 bazooka difuzoarele sunt 2x Jensen XS12 32 cm si scot 525w muzicali si 175w reali. se aud super are grosimea membranei aproape cat 2 pachete de tzigari(grosimea lor) adiq are cam 4 cm:D de precizat k subwoofer-ul nu este al meu...:( este al unui prieten .... that lucky bastard:D |
chiar arata bine ... :D dupa caracteristici :)) ... nu ti'a cazut parbrizu knd ai dat la max ?! :)) =)) :D
|
:D...nu am dat la max....
in primul rand de frica:D si in al doilea rand...era instalat din "improvizatzii" pt un show off:D aveam cablu de 220 la curent...si se incingea...:D |
vad ca vati luat cu altele ... :p
ma poate ajuta cineva si pe mine !? azerty cum ramane cu pozele ... ai gasit alubandul ... !? multumesc anticipat !!! |
scz pt offtopic
|
gabriel_xenon u la ce metode de insonorizarea teai gandit !?
|
am eu banda aluminizata.
Firma noastra este specializata si pe izolatii (termice/fonice). Daca te intereseaza, da un telefon. 0744.99.14.99. |
am lasat pm ! multumesc !
|
Quote:
|
stie cineva ce grosime are dynamatul ?!
multumesc ! |
reiau problema ... :P
intrebarea se adreseaza celor din braila ... dc nu ma insel .. de ceva timp in br este deschis DEDEMAN ... care au materiale de constructii , izolari ... gasesc ceva care mar putea ajuta in antifonarea masinii ... multumesc frumos ! |
Eu am trimis mail la denbraven (Craiova) si mi-au raspuns. Incearca si tu.
|
pt portnagaj foloseste cu incredere BITUMINA... se gaseste la role de 120 cm latime si 10 m lungime, costa cam 60-70 lei si se lipeste cu pistolul cu aer cald... efectul este garantat, daca il lipesti bine (fara a lasa bule de aer sub el) se intareste tabla bine de tot. Eu am avut probleme la ligheanul meu cu aripa stinga spate, care facea ca toate alea de la muzica...
se instaleaza destul de greu (eu am terminat podeaua portbagajului si lateralele in 2 zile) trebuie sa tai fashii destul de mici, sa le incalzesti bine, sa se incalzeasca si suprafata pe care o lipesti si dupa aia sa o presezi... bineinteles ca te mai si frigi la degete cind o presezi :) a, si o rola din asta iti ajunge pt toata masina si mai dai si la altii |
multumesc frumos !
|
nasol tare cand incepe masina sa vibreze ...tablaria pa ea...oricum shokaliptiku sper ca o sa itzi rezolvi problema :)
|
eh .. pana imi rezolv io problema cu vibratiile ... dau ce am acum .. si iau ceva mai mare !
:D:P numa bine ! |
dak treci prin br..poate dai un semn de viatza sa vad si eu cum sa aude >:) ajea cu vibratzii cu tot :)
|
am fost prin braila chiar zilele trecute ... sincer nu cred ca mai ajung prea curand peacolo ... dc vei ajunge tu prin galati .. cu mare placere !
|
Hi, i don't speak your language, im looking for a solution to trunk vibration and a friend recommended aluband. I just want to know if you are using aluband in your cars to kill vibration. And also want to know if it really works. Thank you
|
yes we use it to isolate the car.
we use it especially for sound isolation and it really works. |
really? are we talking about aluband the one used on roof's applications?
Does it really work as Dynamat does? will it really kill any vibration made to the trunk by a subwoofer? How do you install it? just like installing dynamat? |
Yes, that's it. By the looks it should work like Dynamat. Professionals and some people who tried it say it is good for sealing (like for a door) but not very good at dumping vibrations.
It is self-adhesive, so it's easy to install. Don't know if it's worth tring 'cause is not that cheap. |
chestia asta ajuta si la crearea unui efect de incinta k lumea?..sau numa sa nu tremure tabla...eu am inceput sami fac o sonorizare pe un bouble cab...si nu prea imi place cum suna...
|
reusesti sa faci efect de incinta ... doar dc ai cumparat aluband cu latime de 20 cm ! ca sa creezi efect de incinta ... fata exterioara trebe inchisa total ( sau cat mai mult posibil ) .. iar pe interiorul fetei exterioare ... in zonele "mari" pus 2 straturi , iar in spatele difului 2 sau chiar 3 straturi de aluband !
tinand cont ca am experientza in asa ceva ... sfatuiesc la cumpararea de materiale speciale ( dynamat , stinger , STP , HM ... etc ) ... dintrun singur motiv : ca sa faci treaba buna cu aluband ... tre sa pui destule straturi care pana la urma te costa un pic mai ieftin decat un material dedicat ! plus ca rezultatele nu sunt aceleasi ! aluband merge folosit in portbagaj ... pt plafon ... panou ignifug ... sau pt "podea" ... in usi ( cel putin pe interiorul fetei exterioare ) material dedicat , sub forma de folie , pasta sau spray ( pt locurile mai putin accesibile ) ! |
hi, can u traduce the last post for me please?
|
|
Salut
Eu am gasit aluband la Baumaxx. e 69 de lei rola de 10cmx10m si e autoadeziva. Deci folie aluminiu+strat bitum. se lipeste foarte bine si e destul de usor de modelat si poti sa ajungi cu ea prin toate coltisoarele si sa faci traaba buna. Eu mi-am izolat tot portbagajul (laterale+podea), inclusiv unde era bancheta (pana in spatele scaunelor din fata) si lateralele pana aproape la tavan. A intrat aprox 2.3 mp in tot spatiul asta,(poate pare mult dar trebuie ajut in vedere ca am izolat aprox jumatate din spatiul interior al masinii). Masina e cu 2 usi. Am inchis toate gaurelele si am creeat un spatiu ca o incinta. In primul rand eu am urmarit sa reduc zgomotele care veneau din exteriorul masinii iar cu un strat de burete destul de dens pe care l-am pus doar pe podea, am reusit sa obtin linistea dorita. Intr-adevar, daca urmaresti izolatie fonica pentru a imbunatatii calitatea sunetului produs de difuzoare, ar fi indicat sa folosesti produse dedicate precum Dynamat si etc. De aceea eu usile si usa portbagajului o sa le fac cu asa ceva. Sper ca am fost de ajutor cu ceva, cat de putin. |
in momentul de fata alubandul nu mai renteaza
au aparut alte materiale ... mult mai "dedicate" la un pretz care cam bate alubandul ... de calitatea materialului nici nu se mai pune vorba ... alubandul are 1 mm ... si din start pentru anumite suprafete este mult prea putin,mult prea subtire ... in al II rand alubandul nu prea se lipeste peste aluband decat temporar ... apoi se coscoveste si se umfla ... si chiar daca s-ar lipi ... si ai ajunge la 2 mm grosime deja ai ajunge la un 2X69 RON m/2 ... adik ap 140 RON / m2 ... atat timp cat celelalte materiale ar fi undeva la aprox 130-135RON / m2 pentru izolatie fonica ... pentru podeaua ta era bun aluband+ fonomin/pasla/burete ... |
| All times are GMT +2. The time now is 10:14. |
- Copyright 2026 4Tuning