![]() |
Ti-ai da viata pentru persoana iubita.
Dintr-o discutie avuta cu un amic astazi vreau sa vad si parerea celorlalti.
E o intrebare grea zic eu ... la prima vedere raspunsul poate pare simplu ... cand iubesti nici un sacrificiu nu e prea mare ... shi deci da, tzi-ai da shi viatza ... Dar oare cat de fericit va mai fi celalalt fara tine? shi oare cine sufera de fapt mai mult?... Eu gandesc astfel: iubirea implica si sacrificii si acesta este sacrificiul suprem. Daca nu am fi avut deja un exemplu de Cineva pe care, chipurile, Il sarbatorim, cica, de Paste (din nefericire, necorespunzator, beti pe sub mese), care si-a dat viata pentru ca noi sa o putem avea, ar fi fost greu de gasit o comparatie, dar, DA, atunci cand iubesti ca EL, cu adevarat, DA, poti sa iti dai viata pentru cel de langa tine. Cu atat mai mult cu cat e vorba de persoana iubita. |
Re: Ti-ai da viata pentru persoana iubita.
Eu as zice ca da...nu zic ca eu neaparat as face asta...dar zic ca da...
Cre'k trebuia facut un poll |
niciodata nu va fi nimeni nevoit sa-si dea viata pt persoana iubita... doar daca nu aveti relatii cu MAFIA :D ce draq bey.. intrebare de kaka...
una e sa te lupti cu unu ca s-a luat de ea ..sa ii tragi bataie sau nush ce ..si alta e sa dai chiar viata.. e un fel de figura de stil ! be real what a fuck;) |
TuningBoy: dar daca prietena ta, cu care esti de X luni, pe care o iubesti, ar avea nevoie de inima ta ca sa supravietuiasca? :roll:
Eu nu stiu ce-as face intr-un caz extrem si, pana nu esti pus in situatia asta (Doamne fereste), nu ai de unde sa stii cum ai reactiona. |
Quote:
si daca spui acum ca faci,..... ca iti dai inima.... si tot ce ar fi necesar pentru supravietuirea persoanei iubite.. in acest caz sotia sau iubita..nu stiu pana la urma care si fac acest lucru.. ;) |
si daca ii trebe inima mea, cum i-o dau???
ochi, rinichi, grefe de piele, sange, sau, cum a zis tuningboy, cazul cu mafia. in rest... cum pana mea vine asta???ca nu inteleg |
Cazul cu inima este, probabil, cel mai extrem care se putea da ca exemplu, dar l-am dat pentru a sublinia faptul ca nu numai o bataie cu "mafia" inseamna sa-ti dai viata pentru persoana iubita.
|
Nu cred .... grea intrebare dar NU ...
viatza e un drept pe care are voie sa ti-o ia cine ti-a dat-o ... ala de ^^^^^ |
Si daca o iubesc daca imi dau viata ce rezolv...ca se termina iubirea...raspunsul meu ar fi ca nu,dar cine mai stie,totul e posibil.:rolleyes2
|
1 Attachment(s)
da bah da ti-o dai ca sa fie ea fericita. si daca e ea fericita, esti si tu (aici, sau in cealalta lume).
offtopic (rau). btw, gabi, am fost in craiova... fain oras. 2 caracterstici atrag atentia imediat: daca intri pe o strada, poti sa faci un miliard de calcule, ca nu vei iesi unde crezi (nu stiu cum va descurcati voi). si 2: cel mai fain parc din sudul romaniei e parcul " Nicolae Romanescu" . care aveti drum, vizitati-l neaparat. e mortal |
intrebare ciudata
raspuns NU |
gabi pt ce sa-i dau inima mea cand pot face rost de o alta inima :D lasand lgluma la o parte e chiar serios..se poate s-a si demonstrat din cate stiu eu... alt organ,orice i-as da daca as supravietui... dar sa dau ceva iar eu sa mor nu ! viata as putea s-o dau intr-o lupta cu cineva pt EA,copil..mafie tigani orice draq sa-i ia ori omor eu ori mor cu ei de gat ,merg pe vorba asta eu 8)
|
Quote:
PS. Am patit asa ceva in drum spre Alexandria, norocul meu fiind ca eu circulam cu 40km\h (ma chinuiam sa imi aprind o tigara) si am franat si oprit la timp incat dobitocul sa isi dea seama ca a intrat pe contrasens a tras dreapta de volan si a reusit sa treaca la mustata de masina mea - initial am zis ca e o masina fara sofer. Asa ca nu este un exemplu "tras de par". Un lucru asemanator l-a patit o amica de-a mea care s-a trezit cu o dacie alba pe A2 (unde se circula pe un singur sens) si a reusit sa traga stanga de volan trecand pe contrasens si oprindu-se pe banda de urgenta (venea dinspre ct spre buc), daciotul zburandu-i efectiv oglinda de pe partea dreapta. |
Ok....daca stau sa ma gandesc mai bine...DA...sunt sigur!!!
Cam asa e...cand ajunge cineva acolo..isi da seama despre ce vorbesc ;) |
la mine ... si da, si nu ...
momentan sunt intre ele pt ca nu am inca o prietena pe care sa o iubesc lulea ca sa pot da un raspuns clar ;) |
nu pot raspunde la intrebare...imi place sa ma gandesc mai mult la VIATA decat la situatii de genul. Poti sa zici 'da' lejer pentru ca sunt multe sanse sa nu ti se-ntample niciodata...dar pus in fata faptului sigur ai reactiona la fel de linistit cum scrii mesajul asta pe forum? doamne fereste sa se intample oricui.
|
Quote:
asa si din exemplele astea spune-mi in care poti spune : viata mea sau viata ei... nu poti alege... e simplu ori ai noroc evitand ori BUM si mai departe ce vrea D-zeu... |
astia mai mici de ... nush .. 18 ani ..
hai sa ne vedem in plm de treaba noastra, ca e prea complicata ptr noi , nu stim noi inca ce e cu iubirea si cum , deci ,shut the fuck up , si .. hai sa citim cu placere ... pareri .. adevarate, nu aberatii :) |
E tocmai invers Santos...:rolleyes2
Uita-te si tu ca in general cei care se sinucid din dragoste and stuff au sub 18 ani... Si parerea mea e ca dragostea adevarata e atunci cand esti la inceput...dupa aia intervine plictiseala...monotonia..si chestii de astea |
vai Doamnee!
|
daca mi-as da viata pentru persoana iubita?
nu. dar as omori persoana iubita daca asta mi-ar salva mie viata... se pune? :lol: |
categoric DA!
fiecare om trebuie sa fie oarecum egoist cand vine vorba de viata lui si trebuie sa se lupte pentru ea pana la sfarsitul sfarsitului... dar... (cei in situatia mea ar intelege...:) ) ce faci daca esti nevoit sa-ti pui viata ta e pe ultimul loc... si daca tot pui alte vieti in fata ta... cu atat mai mult! cum sa nu o pui si pe a ei??? |
...uite...in iunie am avut un accident...am avut vreo 110,eu in dreapta...opel vectra s-a hotarit sa nu ne acorde prioritate,si sa se intoarca in fata noastra...p contrasens arhiplin..sotzu' a luat mai la dreapta...ulterior mi-a povestit k dupa ce a trecut p linga opel,fara sa ne lovim s-a linistit...apoi a vazut stilpul venind spre mine,si de aceea a luat si mai la dreapta...ar fi fost ok,daca stilpul nu avea baza aia mare,kre ne-a rupt roata,si ne-a intors...
so,dupa parerea mea,in situatiile "emergency" nu te gindesti tu,k poate platesti cu viata...doar din instinct aperi persoana d kre te simti responsabil/a ...eu in mod cert mi-as da viata si cu buna stiinta...k nu as putea trai cu gindul k nu am incercat sa fac TOT!!! |
Quote:
|
eu am si un baietel de 2 ani nu pot sa ma gandesc lucid la asa ceva dar mai bine eu decat sa traiesc dupa asa ceva fara unul din ei
asta e imi iubesc prea mult familia |
NU stiu cum as reactiona si nush ce sa zic ! Degeaba zic acuma DA dar daca e sa fie ceva ,Doamne fereste, nu stiu cum as reactiona , cred ca mi-as da viatza pt persoana iubita dar oare ea si-ar da viatza pt mine ?????yo la asta ma gandesc ! respect !
|
Quote:
@dolusd:daca u tot la aia te gindesti,ea cum ar face....lasa dracului treaba... |
Quote:
daca as avea si eu un copil, la mine cred ca s-ar transforma intr-un fel de reflex.... |
lol daca spui cu adevarat ca iubesti o persoana este logic k itzi dai viata pt ea...
gandeste-te k din moment ce o iubesti si ea dintr-o data dispare din viata ta...este greu asa macar sti k incerci sa ii salvezi viatza ei daq tzi cu adevarat la ea bine intzeles acest lucru trebuie sa fie reciproc...pentru k daq aia nu da 2 lei pe u si u esti mort dupa ea..trebuie sa ai acea secunda de gandire in kre sa realizezi k ... it ain't worth it :P (sau cum s-o scrie) orisicat ... eu unu mi-as da viatza pentru persoana iubita ... (in cazul in care nu exista alta solutie) si nu va ganditzi numai la accidente & shit ...ganditzi-va si la un transplant ceva de genu asta...sunt multe de discutat pe chestia asta si cei kre spun contrar inseamna k ori sunt egoisti ori nu "iubesc" cu adevarat persoana respectiva :) cheers :D oricum are dreptate cel kre zice k noi cei "mici" sa tacem din gura sa zic si de ce cei sub o anumita varsa "cred" ca iubesc...ei nu iubesc cu adevarat ei au sentimente fatza de o persoana daq se sinucid sunt idiotzi..asta nu inseamna k au iubit-o...ci k au avut probleme cu capu:D |
gabi are dreptate dragostea la 18 ani e una aici vb ca de o responsabilitate pe care ti-o asumi mai devreme sau mai tarziu,
te arunci de pe bloc iti tai venele faci baie cu uscatoru de par in vana astia par la stirile de la ora 5 toti i cam retardati cand conduc cu ala mic in masina si am 50-60 ma rupe unu imi fata cu 80-100 la ora si dupa aia omora frana in fata mea ca la 30 de m e semaforu pe rosu sau ghidusii din astea ca el e cu **** sculata si cu o mana la aia din dr pe bulan nu vine taticu jenel sai rupa capu un pic si bonus mai e si cate o dacie de sar toate tablele din ea |
Vad ca nu a mai postat nimeni de mult timp dar pun filmuletzu asta.....uitati-va si voi ce inseamna sacrificiu ;) https://www.youtube.com/watch?v=oaSmikcBod0
|
foarte frumoasa melodia.... shi intr-adevar impresionant videoclipul......:sadblinky
dar..... sa-tzi dai viatza pentru persoana pe care o iubeshti.... la prima vedere pare natural... dar... nush... dupa ce te gandeshti un pic.... apare intrebarea.... :"oare acea persoana ar face la fel pentru mine?" ... shi.... in final.... ala care pierde eshti tu... tu mori.... celalalt ishi vede de viatza lui.... se gandeshte la tine, itzi este recunoscator.... dar.... conteaza??? tu nu mai eshti akolo k sa vezi.... dar viatza lui merge inainte... se indragosteshte de altcineva.... iar tu ai pierdut tot.... daca nu alegeai sa te sacrifci ai fi putut sa ai shi tu o viatza shi sa te bucuri de ea.... Eu cred ca viatza e un dar de la o entitate mai presus de intzelegere.... shi nimeni n-ar trebui sa renuntze de bunavoie la viatza.... poate parea egoism... dar... cum cealalta persoana poate sa traiasca fara mine.... poate shi eu o sa pot trai fara acea persoana.... shi eu am o singura viatza.... in final.... alegerea e grea.... shi nu cred ca potzi raspunde ipotetic la o asemenea intrebare.... daca vreodata o sa vina momentul... o sa shtiu atunci..... |
pt parinti si frate Da ..pt restu, oricat de mult as tine la ei ..am indoieli
|
Desigur....am avut si ocazia dar nu am murit :lol: (de asemenea as da viata si pt parinti pt k frati n-am) ..restu poate sa moara...nu ma intereseaza ..dak e un prieten bun incerk sa-l ajut...dar nu dau viata
|
Dar persoana iubita poate insemna si copilul ! Desigur , la multi de pe forum , nu este cazul , la fel si la mine ! Pentru copilul meu , peste ani buni , de asta ar fi singura solutie , mi-as da viata pentru el !
|
daca avem nevasta si copii.. atunci da.. dar pentru o iubire care peste 2 luni se poate alege prafu de ea.. eu nu mi-as da viata.. pentru ca iubiri se mai gasesc.. si inca ceva.. eu in pamant si ea in p... ???? sper sa nu fiu nesimtit dar cam asa e.. si o sa fie asa nu peste 2 zile.. dar dupa cateva luni va asigur ca asa e ;)
|
de obicei in Romania fetele prefera sa i ti dai banii pt ele si nu viata asa ca niciodata pentru niciuna :rolleyes2 :rolleyes2 :rolleyes2
|
ce intrebare fara rost! sa va spun eu... nimeni nu si ar da viatza pt altcineva ! never ever !!!
|
Greu de dat un raspuns realist pana nu esti pus in situatia de de a-ti da viata pt a o salva pe a lui/ei.
|
pt parinti si sora da... restu ciu ciu !!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:28. |
- Copyright 2026 4Tuning