Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra Classic II 1.4 14v VS Dacia Logan 1.4 8v (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/234846-opel-astra-classic-1-4-14v-vs-dacia-logan-1-4-8v.html)

RbY10 23-01-11 09:33

Opel Astra Classic II 1.4 14v VS Dacia Logan 1.4 8v

Asi vrea sa stiu si eu Parerile Voastre?
Opel Astra Classic II 2007
Dacia Logan 1.4 Din 2005 in colo..
Masinile Stock!! Astept Pareri!

cipi_SKG 23-01-11 09:51

Re: Opel Astra Classic II 1.4 14v VS Dacia Logan 1.4 8v

acum sa vedem ce zic fanii opel ...mai este un topic logan vs golf ...acum :> sa vedem

eu zic opel imi place mai mult decat logan nu arata a sifonier ... e din 2007 ...incapatoare , spatioasa...sigur are ac ....geamuri electrice (samd)

astept fanii :twisted:

RbY10 23-01-11 09:57

Da! Nu este ""Coaje""...Are majoritatea Dotarilor:)

Masina este cumparata nouo!!..DIn Pitesti de la Reprezentanta!

COL_seby 23-01-11 10:21

Clar opelul,e parca altceva fata de Logan.Si vezi ca opelul e 16v nu 14v.

RbY10 23-01-11 10:30

Re: Opel Astra Classic II 1.4 16v VS Dacia Logan 1.4 8v

Da..am Vazut! Greseala mea!!!

Dennis_TL 23-01-11 11:03

opel astra cu siguranta , cel putin 1 clasa peste logan la orice mai putin spatiu interior . totusi , nu as cumpara unul cu 14v ..adica 2 supape sunt defecte, intepenite, sparte , lipsa :)))

RbY10 23-01-11 11:07

Nu are nimic stricat !!! Am gresit eu cand am scris!! Si nu stiu cum sa editez:|:|:|

Helpp??!!!
Masina e 1.4 16v!!!

RVL 2000 23-01-11 15:42

VS-ul asta e la misto? Ca sa detectezi loganistii inraitii?

Numai motorele si anii spun totul , aproape pe orice masinii ar fi!

StreetStyle22 23-01-11 15:55

Ar fii corecta o comparatie Astra 1.6 16v vs Logan 1.6 16v Sau Astra 1.7DTI cu Logan 1.5 dci..

Dennis_TL 23-01-11 16:09

loganul se vrea cea mai ieftina masina noua cu dotarile strict necesare. nu exceleaza la nimic mai putin fiabilitate unde se poate compara cu un tanc.
iar un astra din 2007 poate avea dotari foarte bune, depinde cum a fost configurata. tinuta de drum , zgomot la viteze mari mai redus , motoare foarte bune etc. e opel mai baieti nu dacia. parerea mea ca si astra f este peste loganul din 2005 !

OchoSB 23-01-11 16:12

Cel mai corect ar fi cum a spus StreetStyle22, dar oricum tot opel as alege.

22VIN 23-01-11 18:52

Nu ca as avea eu Opel, dar singurul avantaj al Loganului este portbagajul ceva mai mare (la spatiu interior nici Loganul nu sta prea bine).
Dar sa facem o comparatie cu cateva aspecte mai importante:

LOGAN ASTRA
75cp | 90cp
distributie curea | distributie lant
9.2/5.5/6.8 l/100km | 7.9/4.8/6.0 l/100km
ambreiaj cablu | ambreiaj hidraulic
servo hidraulica | servo electrohidraulica
8V SOHC | 16V DOHC
EURO 3 | EURO 4
injectie multipunct clasica | injectie multipunct secventiala
Plus calitate a constructiei mai buna la Astra, siguranta mai buna, stabilitate mai mare, raspuns mai bun la comenzi, etc.
Intretinerea nu prea intra in discutie pentru ca Astra G e cunoscuta pentru intretinerea ei mai mult decat accesibila.

Alte argumente mai vrei?

Bryan 23-01-11 18:56

Poti sa imi spui si mie ce intelegi tu prin injectie clasica si injectie secventiala?
Dar prin servodirectie hidraulica? :lol:

22VIN 23-01-11 19:04

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 4013753)
Poti sa imi spui si mie ce intelegi tu prin injectie clasica si injectie secventiala?
Dar prin servodirectie hidraulica? :lol:

Servo electrohidraulica = servodirectie activa, se face mai rigida cand viteza creste, este mai responsiva si mai usoara la viteze mici, de oras

Injectie secventiala = ai un senzor de pozitie al axei cu came si in functie de acesta sau de senzorul de oxigen calculatorul da combustibil separat pe fiecare injector. Practic fiecare cilindru este considerat ca un amestec diferit si fiecare injector e calibrat sa coincida cu timpul de admisie al cilindrului respectiv. In felul asta se obtine o folosire cat mai optima a combustibilului.

RbY10 23-01-11 19:18

MUltumesc!!...Va mai astept cu parerii!....

Cum pot sa editez akolo la ""14v" sa scriu ""16v"" ca am gresit:(..?
MUltumesc!!

22VIN 23-01-11 19:32

Quote:

Originally Posted by RbY10 (Post 4013812)
MUltumesc!!...Va mai astept cu parerii!....

Cum pot sa editez akolo la ""14v" sa scriu ""16v"" ca am gresit:(..?
MUltumesc!!

Roaga un moderator.

RbY10 23-01-11 19:38

Ok....La demaraj care sta mai bine..?:-?

Unii zic ca Loganul...dar Na-si prea crede...

marian92 23-01-11 20:01

Astra arata mai bine ca Loganul,deci OPEL Astra.8)

jemis90 23-01-11 22:52

Pai bine ca nu compari logan 2010 cu astra 2010 :))

Singurul caz in care Loganul poate sa emita pretentii ar fi varianta 1.6 16v cu mp3,AC, oglinzi electrice,faruri cu reglaj electric,scaun sofer cu reglaj pe inaltime si lombar, abs,servo, 4 airbag-uri(2 frontale 2 laterale),proiectoare ceata si cam atat...Cam aici e limita clasei LOW COST
Loganul de 1.4...e sarac in dotari si optionale nu prea ai. Performantele sunt de asemenea "moi"...

Oricum Astra classic II sare de aceasta limita, nu e nicidecum low cost.E superioara cam peste tot...comfort,calitatea materialelor si finisajelor,designul mai atractiv ...
Daca vrei compara Astra classic I (g) si vei gasi o groaza cu manivela la geam si cu casetofon:lol:iar aspectul interior (consola) in opinia mea arata mai bine pana si la un astra f din 93. Deci ...mai slab chiar decat loganul.

RbY10 24-01-11 16:41

Eu vreau sa compar Aceste 2 masinii ...Ce poate una si ce nu poate alta..ceva genu...daca ma intelegetii...
Ca unii spun ca Loganu de 1.4 face Astra de 1.4 16v..Si daia..

Bryan 24-01-11 17:39

Quote:

Originally Posted by RbY10 (Post 4016393)
Eu vreau sa compar Aceste 2 masinii ...Ce poate una si ce nu poate alta..ceva genu...daca ma intelegetii...

la ce scara vrei sa le cumperi?

RbY10 24-01-11 17:42

La orice scara le puteti compara voi:d...!!

Theo P 24-01-11 20:06

Quote:

Originally Posted by RbY10 (Post 4013873)
Ok....La demaraj care sta mai bine..?:-?

Unii zic ca Loganul...dar Na-si prea crede...

tu iei masina ca sa te dai sau ca sa o conduci.. in fine, tatal tau sau cine o cumpara, oricum la nivelul asta nu prea isi are rost comparatia, ma refer la cp/demaraj/vit max etc. toate au cam aceleasi valori +-. In principiu ar fii mai indicat astra, parerile sunt subiective legate de aspect.

RbY10 24-01-11 20:10

Masina a cumparat-o in prin iulie 2007 nouo!:-? .......

cipi_SKG 24-01-11 20:27

ba nene tu vrei sa cumperi masina sau vrei sa ne spui noua ca tu ai opel astra si doar vrei sa vezi ce pareri are lumea despre opelu tau sau cum ?:???::???::???:

razvyy21 24-01-11 20:30

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4013769)
Servo electrohidraulica = servodirectie activa, se face mai rigida cand viteza creste, este mai responsiva si mai usoara la viteze mici, de oras

Injectie secventiala = ai un senzor de pozitie al axei cu came si in functie de acesta sau de senzorul de oxigen calculatorul da combustibil separat pe fiecare injector. Practic fiecare cilindru este considerat ca un amestec diferit si fiecare injector e calibrat sa coincida cu timpul de admisie al cilindrului respectiv. In felul asta se obtine o folosire cat mai optima a combustibilului.

Stii tu ceva pe acolo, dar le-ai facut varza.
Diferenta intre servodirectia electrica si cea hidraulica este ca cea electrica are pompa de servo actionata electric si nu mecanic. Si ca in general cea electrica e mai "moale". Apropo, nu are nicio legatura daca e hidraulica sau electrica cu ceea ce zici tu ca se intareste la viteze mari. Asta se cheama servodirectie variabila in functie de viteza, si sincer nu sunt 100% sigur ca astra classic o are. Posibil sa o aiba. Apropo servo hidraulica are loganul benzina, iar loganul dci are servo electrica(dar evident fara sa se intareasca la viteze mari). Ca tot veni vorba de servo asta electrica la logan, nu prea e fiabila si cam pica pompele electrice. La cele hidraulice nu sunt probleme.

Iar despre injectie clasica si injectie secventiala, nu exista asa ceva. Ceea ce vrei tu sa zici e pur si simplu tehnologia Twinport, si are legatura cu cat de mult se deschid supapele. Iar asta ajuta la un consum bun si un cuplu mai bun pe toata gama de turatii. Practic la turatii mici merge ca un 8v iar la turatii mari ca la 16v (e stiut faptul ca motoarele 8v ating cuplul maxim mai jos decat cele 16v).

Iar in rest, cred ca initiatorul se refera la demaraj, liniute. banuiesc ca despre asta e vorba nu? Oficial ambele masini fac suta in 13.0s deci pana la 100 sunt cam pe acolo(asa ca depinde mult soferul, cauciucuri plecare).. Poate daca loganul e unul chel (fara servo si ac) atunci e posibil sa fie in fatza pana la 100 asta datorita diferentei de greutate(un logan chel are cam 1000kg). Degeaba are opelul 15 cai in plus daca e o diferenta de 200kg intre ele. Dupa 100 insa loganul nu are nicio sansa, la fel ca la viteza maxima unde iar nu are nicio treaba cu astra. oricum ideea e ca masinile sunt comparabile la "liniute".
Motorul 1.4twinport de pe astra nu prea e spectaculos la cum trage, insa consuma FOARTE putin. Asta e marele lui plus.

Theo P 24-01-11 20:39

Quote:

Originally Posted by RbY10 (Post 4016393)

ai zis ca vrei sa cumperi, acuma ai zis ca "cineva" a cumparat, tu ori te plictisesti ori duci lipsa de ocupatie, adica tot aia.

RbY10 24-01-11 20:45

M-am referit sa compar masinile intre elee!!!! Ce poate una si ce nu!

Nu m-am referit sa le achizitionezz 8-|8-|

Theo P 24-01-11 20:47

si care e rostu totusi, ca performante sunt aproximativ la acelasi nivel, poate un mic plus pentru consum la astra, in rest totul e subiectiv, depinde de gusturi.

Bryan 24-01-11 21:28

sigur sta putin mai bine si la demaraj astra.

22VIN 24-01-11 21:44

Quote:

Originally Posted by razvyy21 (Post 4017326)
Iar despre injectie clasica si injectie secventiala, nu exista asa ceva. Ceea ce vrei tu sa zici e pur si simplu tehnologia Twinport, si are legatura cu cat de mult se deschid supapele. Iar asta ajuta la un consum bun si un cuplu mai bun pe toata gama de turatii. Practic la turatii mici merge ca un 8v iar la turatii mari ca la 16v (e stiut faptul ca motoarele 8v ating cuplul maxim mai jos decat cele 16v).

De fapt aici tu le-ai facut varza:-)
Twinport nu are nicio legatura cu supapele ci cu admisia, si anume este admisie variabila; nu am acum dispozitia necesara pentru explicat asa ca fac un copy paste cu ce gasesc pe net:
"Features EGR valve and TwinPort variable intake geometry - twin intake ports with a choke closing one of the ports at low RPM, providing strong air swirl pattern for higher torque levels and better fuel economy. The drive belt for the camshafts is wider and stronger than before, and water pump is not driven by it anymore which improves reliability. Turbocharged versions exist." - in cazul meu in loc de curea e vorba de lant

Iar cat despre injectie din nou un copy paste:
"Since the nature of fuel injection dispenses fuel in discrete amounts, and since the nature of the 4-stroke engine has discrete induction (air-intake) events, the ECU calculates fuel in discrete amounts. In a sequential system, the injected fuel mass is tailored for each individual induction event. Every induction event, of every cylinder, of the entire engine, is a separate fuel mass calculation, and each injector receives a unique pulse width based on that cylinder's fuel requirements."
"Multi-point fuel injection injects fuel into the intake port just upstream of the cylinder's intake valve, rather than at a central point within an intake manifold. MPFI (or just MPI) systems can be sequential, in which injection is timed to coincide with each cylinder's intake stroke; batched, in which fuel is injected to the cylinders in groups, without precise synchronization to any particular cylinder's intake stroke; or simultaneous, in which fuel is injected at the same time to all the cylinders. The intake is only slightly wet, and typical fuel pressure runs between 40-60 psi.
Many modern EFI systems utilize sequential MPFI; however, in newer gasoline engines, direct injection systems are beginning to replace sequential ones."

Bryan 24-01-11 21:47

Cauti degeaba explicatii pe google, sistemul de injectie de pe logan este tot secvential ca si pe astra
iar termenul de injectie clasica, cum ai folosit tu, nu prea exista. exista injectie simultana (toate injectoarele pulverizeaza in acelasi timp, exemplu cielo primele modele), injectie in grup 2 cate 2 injectoare, si secventiala..despre twinport ai dreptate http://cdn2.worldcarfans.co/2004/7/m...715.002.1M.jpg explicatia

22VIN 24-01-11 21:48

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 4017644)
Cauti degeaba explicatii pe google, sistemul de injectie de pe logan este tot secvential ca si pe astra

Caut pe google ca sa dau ceva informatii concrete, ca prea sar multi sa contrazica.

Cauta pe Carfolio (daca tot suntem in tema) si ai sa vezi la Logan 1.4 8v sistem de injectie "mpfi" si la Astra "smpfi".

Pana la urma in orice injectie multipunct nu toate injectoarele baga benzina in acelasi timp (evident), dar la secventiala e vorba de ce cantitate de benzina da un injector la un moment dat in comparatie cu restul.

Edit 2: injectia "2 cate 2" este injectia multipunct clasica de pe Logan.

Bryan 24-01-11 22:04

https://img151.imageshack.us/img151/1...ielogan.th.jpg

AI o informatie eronata..

22VIN 24-01-11 22:09

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 4017715)

Mda, asa e, in cazul asta retrag ce-am spus si nu ma mai bazez pe Carfolio, despre care credeam ca au informatii destul de sigure:-)

RVL 2000 25-01-11 21:02

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4017654)
Caut pe google ca sa dau ceva informatii concrete, ca prea sar multi sa contrazica.

Cauta pe Carfolio (daca tot suntem in tema) si ai sa vezi la Logan 1.4 8v sistem de injectie "mpfi" si la Astra "smpfi".

Pana la urma in orice injectie multipunct nu toate injectoarele baga benzina in acelasi timp (evident), dar la secventiala e vorba de ce cantitate de benzina da un injector la un moment dat in comparatie cu restul.

Edit 2: injectia "2 cate 2" este injectia multipunct clasica de pe Logan.

Asta s-o crezi matale. Injectia multipunct este prezenta inca de la supernova. Daca ar functiona 2 cate 2, ar avea galerie comuna doua cate doua si nu ar avea 4 ci 2 injectoare, asa cum la monopunct este un singur injector.

Off: Ce-mi place ca la bmw nu simt nevoia sa treaca pe spate particularitatile motorului, nici n-ar fi loc sa treaca: crdi, twinport,16v, turbo, sau: mp direct injection, dublu vanos, 24v, etc

All times are GMT +2. The time now is 06:16.

- Copyright 2026 4Tuning