![]() |
ce imi recomandati ??? RM? sau RL ?
Am mostenit cum ar veni un RM de la tata. inca nu am carnet dar iubesc oltciturile traiesc alaturi de ele de cand m-am nascut. tata asta il are din 89 de nou si tot la noi e. are doar 105.000 km la bord. dar caroseria lasa de dorit. o cunostinta tot ma bate la cap sa ii dau RM-ul si sa imi dea un RL (93). mai frumos si fara atata rugina. ce ziceti ? sa nu mai stau pe ganduri ?
|
Re: ce imi recomandati ??? RM? sau RL ?
eu am un RM `89 .. dar sincer nu as renunta la el, poate in cel mai bun caz sa`i iau o cutie de "oltcit" (discuri la cutie) ca asa m`au invatzat pe mine astia mai bãtrâni in oltcituri :) si sti cum se spune "cine n`are un bãtrân .. sa`si cumpere"
P.S.: ce`i al tau, e pus deoparte!!! |
iti dai seama ca nici eu nu l-as da. desi nu e excelenta starea imi place ca in el am crescut si dupa atatia ani de lujire as vrea sa fac si eu ceva nice pt el:D sa fie si el mandru:P. desi e RM codasul oltciturilor. ai e o prob cu rm-urile frana de mana nu prea mere k-lumea , la alea cu tambur is mai reusite . nu shu odata si odata ma voi hotara pana una alta rm-ul e in fata blocului. isi asteapta ce e a lui.
|
la RL ai discuri la cutia de viteze, si pe spate ai discuri ca si pe R sau pe TRS, si geamuri spate(custode) culisante(de deschid in lateral putin).
cam asta stiu eu ca ar fi diferenta intre cele 2. |
Pai discuri am si pe spate la RM. si faza cu geamurile spate stiu ce zici dar asta nu are. pe mine ma tenteaza dif de 4 ani :)
|
da, dar la RM frana de mana e in spate...si nu prea tine(sau tine, dar trebuie sa o reglezi des)
la RL ai frane fix ca la un TRS sau un R nu stiu ce sa zic. Depinde enorm de cum au fost intretinute. Poate fi mai bun cel din `89, sau cel din `93. Eventuale accidente suferite (si consecintele acestora) vezi cum se prezinta masinile, dupa care iei decizia. Eu as lua'o pe asta mai tanara, daca nu a fost accidentata, si daca e in stare mai buna ca RM'u. Desii...stii cum e...masina de suflet e una... |
chiar aia e ca masina de suflet RM-ul acuma am inceput sa il carpim putin ca sa ii fac verificare. si pe parte de caroserie ma dezamageste:(. si eu nu am banii necesari acuma sa pun pe ea si la ai mei nu ii mai intereseaza asa mult sa puna bani pe ea ca nu ma circula cu ea aproape deloc de cand si-au cumparatu opelul. si daca ma tot gandesc la ce as vrea eu sa fac RL-ul ii mai bun. dar are o problema mare zic eu. cele doua suruburi de la caseta de directie care prinde caseta pe masina in partea stanga s-au rupt. capetele la suruburi s-au rupt si suruburile in in interior. nu stiu cum ai putea rezolva prob asta ...... sfaturi ?????
|
apropo....vroiam de mult sa intreb pe cei din craiova sau pe cei din tara in general..cam cat e o cutie de viteze cu 5 trepte romaneasca....aici de la dezmembrari mi-au cerut 6 milioane....asta e pretul si pe la voi sau isi bate joc lumea de mine....astept raspunsuri.
|
Quote:
|
imi curge apa in masina.....cum sa desfund scurgerile acelea de pe marigini??? ca am incercat de cateva ori si nu am reusit......poate nu fac cu trebe.
|
Am o intrebare....un termen neinteles si in ce consta. am vazut un anunt ceva de genu oltcit trs 1.3 comprimat 95 cp. ce inseamna comprimat si in ce consta comprimarea unui motor, daca poate cineva sa imi spuna si mie sa mor prost ( desi slabe sanse).
|
acolo trebuia sa nu mor prost in fine greseala de tipar :D
|
Quote:
deschizi capota, iar in stanga, respectiv dreapta, langa lonjeroane ai cele 2 tuburi de cauciuc. Desfaci colierele(vezi tu cum), dupa care tragi de acele furtune in interiorul compartimentului motor. Dupa aia ar fi bine sa dai jos aeroterma, si sa cureti acolo in interior, sa torni apa prin sita(sau sa dai cu furtunul cu presiune) ca sa scoti toate gunoaiele si mizeriile. tuburile de cauciuc in sine....se desfunda cu o sarma, sau cu mana libera(vezi tu dupa cum merge). Dupa aia se pot monta inapoi tuburile de cauciuc (ai grija la sfarsit, capetele tuburilor de cauciuc sa iasa in afara contra-aripilor). daca vezi ca e ruginit in interiorul acelor canale de scurgere(gen jgheab), atunci ai putea sa dai cu peria de sarma bine, sa slefuiesti, sa dai cu deruginol, si sa vopsesti pe acolo(eu am turnat vopsea din cutie). (ai nevoie de rabdare foarte multa, e munca de chinez batran). |
multam de sfat maine ma si duc sa incerc. 10x
|
am gasit zilele astea in ziar un anunt. oltcit din 91 in stare de functionare, motor frantuzesc, cutie cu 5 vit, fara VT cu 500 ron..... ce ziceti ar merita pt RM-ul meu sa il iau pe ala si sa il fac oltcit pe al meu ? adica frane la CV si 5 vit ? plus ca imi ramane toata masina :D
|
Salve
Asta merita mai mult decat cele doua dar vezi cat de alergat a fost . |
2 mil CV franta, 2 mil de fapt orice cutie, motor tot 2 mil, asta la REMAT Militari. Nu am crezut nici eu, dar m-am dus pana acolo, a meritat. Eu zic ca o CV franta la banii astia e "gratis".
|
Se merita daca e in 5 trepte, daca e in 4 e prea mult.
|
yo sti ce spun ?
dati RM cat poti de repede e diferenta intre RM si RL de la cer la pamant RL e mult mai bun decat RM (tatal meu are un RL) |
si intre RL si R ... e mare diferentza ?
|
nu stiu dak e mare diferenta intre un RL si un R.... am si eu un jaf de club si inca is incepator oricum stiu ca e diferenta mare intre un RL si un RM...
|
RL in plus de R
diferenta e doar de aspect si dotari adica RL are spoliere din fabrica si chestiile alea pe lateral din plastic sau ce or fi si mai vine cu cateva dotari minore din fabrica in rest motor,cutie,sistem de franare sunt amandoua ca orice oltcit |
vreau sa imi iau si eu peste 2 saptamani un oltcit....sunt nebun dupa ele....dar nu dispun de cine stie ce buget undeva la vreo 13 mil , si as vrea sa gasesc un trs (mici sperante avand in vedere ca sunt din hunedoara ...si mai rar oltcituri pe aici..si cam scumpe) dar am gasit ceva RM-uri. As vrea sa stiu daca un rm este mai usor de intretinut sau modificat avand in vedere ca are componente Dacia (din cate am inteles eu). asa ca vali-tgm daca poti sami spui cam ce probleme a avut tatal tau cu el sa imi fac o idee sau oricine a avut un RM.
|
oky .. tot asa ...
care imi zice ... care sunt avantajele si dezavantajele concret ... a unui model RM fatza de un R ? |
cu riscul de a supara posesorii de rm ,acest model este cel mai prost alaturi de rt ,frane super proaste si planetare deasemenea
|
aici sunt de acord cu bogdanlascu , am si eu un rm si la capitolul "frana" e groaznic
|
mda...nu ma supar pe nimeni ca stiu ca sunt nashpa franele. 1 frana de mana nu prea tine si daca tine se deregleaza rpd, 2 franele is slabe fata de RL
in rest nu e diferenta intre RM si RL...eu as alege RL desi am RM. la mine e prea tarziu sa aleg...asa ca am de gand sa fac transformarea la frane. si poate cu putin noroc si schimbarea camasilor,pistoanelor, chiuloase la motor sa il fac 1300. comprimarea merita ?(Lascu) |
merita dar viata motorului scade
|
am cam citit tot ce ai postat si din cate am citit si u ai patit asa nu ? si castig in putere ? si care e cea mai buna varianta cea cu luatu din piston sau cea cu luatu din chiuloase ? te intreb pe tine ca stiu ca ai o experienta bogata in tot ce tine de oltcit. RESPECT
|
cea mai fiabila varianta este cea cu set de 1300 complet si luat din cilindri 0,5 -0,8 mm,cea mai performanta este set de 1300 cu chiluase de 1100 dar modificat capul pistonului(identic cu cel de 1100)putere vreo 70, 80 hp cu carburi de alfa dar turbo ramine de baza
|
tu ai avut si comprimat nu ? mergea bine ? merita sa te complici cu comprimat? sau mai bine schimbi carbu filtre si aditivi la care nu ai asa efecte secundare ? am incredere in u ca am vazut ce ai facut si imi place ca nu lasa lumea oltcituri pe care eu la consider masini faine si performante pt vremea lor. un prieten a marit capacitatea de la 1300 la 1400 si alte pistoane si un carb ceva mai destept care regla socu si cu clapeta a doua la comanda. merge bine masina. dupa tine inafara de turbo ce merita facut ? ca risc cost si castig de put. ce anume ai face u daca nu ai avea turbo, acuma dupa ce le-ai experimentat pe toate..
|
turbo este cea mai semnificativa crestere de putere,daca nu a-s avea turbo mi-as pune
|
La un RM ca sa ii pui frane la CV trebe sa schimbi si CV sau poate ramane cea romaneasca ? sper ca ati inteles ce am vrut sa spun.
|
Din câte ştiu eu merge, dar nu bag mâna în foc.
|
pana la urma se poate sau nu se poate pune planetarele cu frane la CV pe cutie ro. raspuns plz
|
Salutari da eu am RM si pot sa zic k frana de mana e jalnica...adica e degeba nu functioneaza,am lasat masina pe liber si aveam cam in jur de 20 km/h si am tras frana de mana si nici macar nu a incetinit...:oops:
|
Quote:
|
si invers ...
pe un R doar butucii trebuie schimbatzi cu unii de Rmi dak vreau jentzi de dacie ? |
Quote:
|
multumesc de explicatie...acuma am inteles.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:36. |
- Copyright 2026 4Tuning