![]() |
Dacia 1300 1978
3 Attachment(s)
Salutare la toata lumea!
Sunt nou pe forum. As vrea sa va prezint babuta mea.Este o dacia 1300 din 1978 de care sunt mandru, si pentru care am luptat foarte mult. Masina momentan se afla in curs de restaurare, si sper ca pana-n primavara sa-l termin cat de cat.Astept pareri. Atasez niste poze despre cum arata masina cand l-am cumparat. |
Re: Dacia 1300 1978
Oho, mult m-am mai holbat eu la masina asta. Se tine foarte bine pentru varsta ei, cu atat mai mult cu cat nu prea a fost menajata (din cate tin minte s-a facut si taxi cu ea intr-o vreme).
|
frumoasa batranica..ce i-ai facut ?ce ai de gand cu ea ?:D imi plac jantele8)
|
restaurare totala?
|
Substantivul "masina" este de genul feminin.
O masina, doua masini. |
Multumesc pentru complimente.:D Intradevar vreau sa o restaurez in totalitate. Pana acum au fost schimbate toate usile, capota, lonjeroanele si pragurile. Motorul a fost refacut in totalitate: set motor frantuzesc, bujii noi, fise noi, carburator, si inclusiv toate furtunasele. Pe viitor urmeaza sa o vopsesc, si sa-i refac interiorul original.(bord frantuzesc, volan original cu vultur, scaune originale, si tapiteria- pe care le-am procurat deja). Iar la partea mecanica vreau sa-i pun schimbator in 5 viteze, si carburator dublu corp. Cam atat deocamdata.
|
ma bucur ca mai sunt si prin oradea care au grija de daciile lor. :)
|
Imi place .Nu credeam c-o s-o zic vreodata,dar,mi-ar place sa am un exemplar din asta,din anii 70.:-)
|
Sergiu, stai linistit ca mai sunt o groaza de pasionati prin Oradea ;) .
|
5 Attachment(s)
Pun niste poze cu piese. Iar despre masina: sta in garaj, si asteapta primavara, cand vor fi inlocuite: fusta spate, masca fata(tabla), aripa stanga spate si semidublurile aripa fata.(fusta si aripa sunt originale de uzina, care nu se mai fabrica de multi ani de zile :D )
|
frumos ceea ce faci bravo tie...succes in continuare...
|
parca am vazut masina asta la vanzare
esti noul propietar sau te-ai razgandit? arata a musclecar si umpic de offroader, misto ;) |
2 Attachment(s)
Multumesc baieti.
Da, intr-adevar, masina a fost de vanzare, iar eu sunt noul proprietar. Intre timp, m-am razgandit: masina va fi gen gordini, si raman la cv 4 trepte, cu planetare glentzer. Iar in primavara masina va primi o sora: o Dacie 1300, din 1974, cu multe piese frantuzesti, culoarea verde 616. :D |
Te-ai gandit bine s-o faci gen "gordini".Arata foarte bine.Nu credeam ca mai sunt Dacii cu piese frantuzesti.Daca arata ca cea din poza(verde 616) va fi o achizitie imporatnta.
Spor in ceea ce vrei sa faci. |
Imi place cum arata masina ta,mai putin autocolantul albastru de pe parbriz.Bafta.
|
Quote:
|
Mersi. Da, de acord cu voi. Cand m-am apucat de treaba, primul lucru a fost sa dau jos toate abtibildurile(cel din fata l-am lasat, fiindca parbrizul va fi inlocuit) si paravanturile. :D
|
Imi permit sa postez un filmulet gasit pe yuotube:rolleyes2:-)
https://www.youtube.com/watch?v=RYMvl...eature=related |
arata f bn masina , si la ce piese ai strans pentru ea cred ca o sa fie un proiect reusit , succes cu daciana ;)
|
Multumesc baieti. Si cu ocazia asta, as vrea sa va urez tuturor Sarbatori Fericite ,sa aveti parte de tot ce va doriti,de sanatate si mutl noroc.
|
Astept sa vad si proiectul tau sper sa fie ceva frumos :X
|
Uoooouuuuuuuu frumos.. bv.. tine-o tot asa.. la cum ai inceput... (si sper sa o tii tot asa) o sa iasa una bucata PIESA "babutza"
bft si spor la munca |
Frumos filmuletul.Succes in continuare.N-am mai vazut demult volan si emblema UAP.
|
Tare frumusica masina ta si sunt convins ca o sa fie si mai frumusica. Bafta!
|
Mersi baieti ;)
Si cu inceperea anului nou, au inceput si lucrarile. Astazi am dat motorul jos, maine dau jos si cutia. Suspensia va fi desfacuta in bucati,verficata bucata cu bucata, pisesele vor fi schimbate/reconditionate. Masina va fi antifonata, iar peste 2 max 3 saptamani(sper), va intra la tinichigerie.(depinde de tinichigiu). O sa revin cu poze. |
Spor in toate si un an mai bun!:-)
Sa ne tii la curent cu toate etapele restaurarii. |
Bafta la reconditionat;) sper sa nu abandonezi proiectul si sa-l finalizezi cu succes;) am mai vazut oameni care au inceput astfel de proiecte si undeva pe la jumate au anulat proiectul si au inceput un proiect nou: Proiectul Rabla;) sper sa nu fie cazu:-P
Bafta in tot ce ti-ai propus |
b08ygs- stai linistit, si daca dau ultima suflare, termin masina asta. :)) Fiindca mi-am dorit-o foarte mult. Si in primavara vreau sa cumpar verzica 616, care va fi si ea tratata lafel.
|
Quote:
Bafta in tot ce ti-ai propus cu batranica |
sper sa nu-mi sariti in cap cu intrebarea mea :D
cu banii care ii bagi in ea ... dece nu iei alta masina ? . ceva ca wv golf 2-3 . eu unu nu as baga bani intr-o dacie 1 pt simplu motiv ca tabla de pe ea nu rezista . mi se pare curios ca a rezistat atata ..(la ani ei.arata binisor ) 2.gasesti o multime de masini mult mai bune cu o mica suma de bani in plus . |
N-am pentru ce, este o intrebare pe care o intalnesc in fiecare zi.
Raspunsul este simplu: 1.Mi-am dorit foarte mult aceasta masina, si sunt dispus sa bag in ea si mai multi bani, fiindca are si o valoare sentimentala pt mine.... 2.Am o alta masina, cu care umblu in fiecare zi,una pentru drumuri lungi.Un mercedes W203 din 2002..... Cred ca cu asta ti-am dat raspunsul. Dacia merita toti banii....pt mine |
pasiunea isi spune cuvantul.....
|
Quote:
|
bafta cu ce ti-ai propus am vazut mai demult clipul de pe youtube si nu stiam ca ai topic aici am asteptat partea a 2a a clipului dar nu a venit...si am gasit topicul bafta iar pasiunea isi spune cuvantul vorba lui andrei
|
6 Attachment(s)
Adaug poze cu niste piese pe care le-am cumparat astazi prin targ pentru babuta mea(toate sunt piese noi-noute):
1.Capace romb, neatinse,nefolosite niciodata 2.Buson rezervor, cu doua chei, model mare 3.Iale pentru usi si portbagaj 4.Capac delcou ducellier(mai caut si un delcou ducellier, daca are cineva) 5.Inca un capac de volan colorat, cu vultur |
Are un prieten de vanzare un delcou Ducelier.
Nu este nou,dar a fost functional. |
Foarte frumoase piesele:D imi place foarte mult busonu de la rezervor si capacele:-P Nu ti-ar strica 2 sticle de lampi SEIMA, avea Nastase Bogdan de vanzare:-P poate te lipesti de un set
Ce faci, strangi piese si in primavara te apuci de treaba?;) |
6 Attachment(s)
Mersi,mersi.
Da, imi plac si mie foarte mult, si mai ales la ce preturi le-am cumparat........pomana. Stopuri seima vreau sa pun, deja am una de stanga in stare foarte buna, mai ramane sa caut una de dreapta. Deja m-am apucat de masina :D , si sper sa ramana totul asa cum mi-am propus. In legatura cu piesele:le strang fiindca mai are nevoie baba de ceva piese frantuzesti(in cursul saptamanii va primi un delcou ducellier, o nuca de R12 gri, si niste oglinzi nichelate- le-am comandat deja) Si nu in ultimul rand, sa va zic ceva si in legatura cu verzica: am mai fost sa vad masina, i-am tras cateva poze. Data trecuta nu stiu ce am avut de am scris verde 616. Spre fericirea mea masina este verde 57, din pacate nu mai este vopseaua originala. Lucruri negative pe care le-am descoperit: usa stanga fata a fost schimbata, are vreo doua lovituri pe plafon(nu mari, reparabile), pragul din dreapta este putin ruginita la partea din spate, maneri de usi schimbate cu model 1310, parbrizul a fost schimbat-->nu mai are chederul original. Pozitive:-nu are multa rugina(cel putin asa se vede), stergatoare ipas, interior stock cu un bord frantuzesc impecabil(butoane nichelate, butonul de la incalzire cromata)..... Sper sa fie ceva bun, si sa pot duce si ecest proiect la final(vreau s-o fac originala). Pun niste poze. (ultima poza- asa as vrea s-o fac) |
Quote:
P.S in ultima poza e masina lui nea danutz |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:11. |
- Copyright 2026 4Tuning