![]() |
Spray stopuri
1 Attachment(s)
Salut,
Aveti idee cu ce se sterg stopurile dupa ce le`am dat cu spray de stopuri negru? Mi`ar fii de folos niste variante ce curatare. Multumesc ! |
Re: Spray stopuri
Incerca cu acetona sau cu WD 40.
|
Nitrodiluant.
Mie nu mi-au crăpat stopurile, dacă de asta īţi este frică. |
si eu tot asa am incercat sa imi fac stopurile cu sprey din ala de la duplicolor sau cum se numeste pentru stopuri si mi-au iesit in ceata adica matuite si acu vreau sa le curat cel mai indicat ar fii o pasta pentru stopuri si plastic se numeste Xerapol si gasesti in carrefour ,real eu inca nu am apucat sa imi cumpar ca nu am avut bani costa undeva la 42ron.....
sa fac si eu rost de bani ca naspa mai arata stopurile matuite :)) cel mai indicat e sa le infoliezi daca vrei stopuri inegrite. |
Va multumesc pt raspunsuri..o sa tin cont
|
cu acetona se ia 100% eu am avut si cu acetona le`am curatat si nici nu se matuie treiplele raman cum erau incearca cu incredere ;)
|
Si cata acetona imi trebuie? :lol:
|
confirm spusele colegilor de mai sus am incercat si eu cu acetona sa scot vopseaua de pe stopurile mele si surpriza au iesit ca noi :D exceptand zgarieturile de pe ele ,nici macar nu trebuie sa freci ca disperatul se duce usor,
ei niste vata combinata cu acetona incepi sa stergi.... si pentru zgarieturi recomand incontinuare xerapol atunci chiar o sa arata ca noi... |
Multumesc pt sfaturi!;)
|
Cu o carpa inmuiata in acetona merge bine,dar nu insista foarte mult fiindca s-ar putea sa atace acetona stopul ;)
|
Da,multumesc` :D deci raman la acetona pana la urma :D
|
Nitrodiluant + multe lavete.
Stergi din aproape in aproape , schimbi lavetele cat se poate de des,pleci de sus in jos. Dupa ce le=ai sters de preferat sa dai cu o pasta de polish pentru luciu,posibil sa existe portiuni unde plasticul sa se matuiasca. |
Multumesc pt sfat.
|
Cu acetona cel mai bine..si daca vrei sa faci la loc stopurile fale cu folie!
|
Da..asta la anu cand o sa le schimb.
|
imi spune si mie cineva va rog unde se gaseste spray pt stopuri?:?:..sau ..merge cu spray negru de vopsea?. :?::?:
|
Bucuresti , Bucur-Obor - Lizeanu,sunt 2 magazine de materiale vopsitorie,vei gasi cu siguranta la unul din cele 2 magazine.
|
Quote:
.stau in sibiu.. ma gandeam la un site ceva . se gaseste la orice magazin de vopsele? |
In principiu da,daca nu gasesti si pe net , dai un search / google " spray stopuri " si vezi ce gasesti.
|
1 Attachment(s)
Spray-ul cu vopsea pentru stopuri ar trebui să īl găseşti cam pe la orice magazin de piese auto care se respectă!
Cel mai comun spray este cel de la Duplicolor! Ai mai jos o poză! |
merci mult:)..dar .cu spray ul normal de vopsea nu merge?...se arde? se topeste?
|
cum sprey normal de vopsea ?
vopseaua normala e opaca, deci nu trece lumina prin ea, de aia este vopsea pentru stopuri, care ti le poate inegri dar prin care trece lumina. sau ce ai vrut sa zici ? ca poate nu am inteles eu bine. |
poi vopsea normala am vrut sa zic... am auzit de la un prieten ca ..o facut cineva la o dacie si .o zis ca .e ok ...( masina mergea doar la raliu). o sa incerc si eu .ca am 2 perechi de faruri si stopuri..sa vedem ce iasa:rolleyes2
|
Nu o sa iti iasa nimic bun daca dai cu vopsea normala..nu o sa treaca lumina prin ele..
Decat sa strici o pereche de stopuri..mai bine le vinzi si cu banii aia iti iei un spray special de stopuri..parerea mea.. Bafta ;) |
Cea mai mare porcarie e spray-ul de triple. E mai lejer cu folie, o dai jos cand vrei si cu asta basta. Daca are cine sa o puna calumea nu se observa si e de 100 de ori mai practica decat orice neam de spray.
|
Ai dreptate aici "cRBL"..si eu le`am facut cu spray`ul..pentru ca stopul pe dreapta il am spart si pusa o bucata de folie in locul ala..si ca ca sa nu se observe asa rau..am dat cu spray negru..si sunt multumit de cum arata..insa eram mult mai multumit daca le aveam foliate..nu vopsite..
|
am si eu o intrebare..
si ca sa nu mai deschid un nou topic, imi permit sa o pun aici. am un golf 3, si as vrea sa-mi fac stopuri full rosii, triplele mele fiind stock, cum le fac ? multumesc anticipat |
la fel cum gasesti sprey negru pentru stopuri exista si rosu, si e exact la fel.
din cate stiu in timp se decoloreaza iar dar merita sa incerci. |
Si inca ceva...de preferat sa dai stopurile jos..o sa iasa mai bine..si este mai usor...bafta :)
|
Acelasi proces ca si la folia neagra. Folie rosie. Am avut si eu stopuri full red, cumperi folia care nu te duce mai mult de 20 de lei, dai stopu' jos, lipesti, dai cu feohnu sa inclazesti la curbe si margini tai excesu lipesti calumea, incalzesti iar sa intinzi folia pe unde s-au facut cute si cu asta basta. Fara sprayuri de decorat bradu, tempera markere si alte porcarii. Pe langa faptul ca poti sa dai prea mult cu spray si nu mai vezi nimic, poate sa se scurga, sa se spalaceasca etc etc....Chiar n-am inteles niciodata de ce se chinuie lumea cu spray. Mai bine muncesti 10 minute in plus la fiecare stop, pui folie si culmea, cand te trage cap de creta pe dreapta si se ia de stopurile tale ca-s negre/rosii a da? Np, intoarceti spatele putin va rog, jap rupi folia, voila, stopuri stoc dom' politist. MAGIE!
P.S. singurul detaliu e daca te risti tu sa mergi cu stopu full red. Ideal ar fi sa decupezi bucata din dreptul becului de marsarier. Sa se vada acolo alb. Eu NU am facut asta si ma mai trezeam cu vreunu ca nu-si da seama cand dau cu spatele pt ca nah, semnal stop pozitie si marsarier, toate erau rosii :)) |
1 Attachment(s)
si poza.
|
E 50 de lei montatul foliei pe stopuri..la o firma specializata in domeniu..exemplu - DCM Design
|
Revin si nou cu o intrebare..inca nu le`am decolorat..dar asta am in cap pt ca vreau sa le fac rosii..dupa ce am dat cu spray negru..am dat si cu un spray cu LAC ..acum cu ce sa incerc..se ia si lacul tot cu acetona ?
|
Ai dat cu vopsea d-aia la spray?
Dacă da, atunci le poţi şterge cu o acetonă de calitate! Am menţionat de calitate, pentru că sunt diverse soluţii de curăţat unghiile (acetonă), foarte proaste! Cānd le vei şterge (stopurile), vor căpăta un aspect semi-mat, dar odată aplicată vopseaua de stopuri (aplicată corect) vor ieşi ca noi! |
Vopsea la spray..si lac tot la spray dar separat..cu lac am dat dupa ce am dat cu vopsea
|
Dacă ai dat cu vopsea la Spray, de la Duplicolor (am pus poză cu produsul cu o pagina mai īn urmă), atunci nu ar mai fi trebuit şi lac separat, pentru că are deja lac īn vopsea. Depinde acum de modul de aplicare. Tu probabil ai gazat stopurile şi d-aia ai avut nevoie şi de lac!
Dacă tu spui că ai dat cu un lac, tot la spray, atunci nu ar trebui să ai probleme la "decojit", atāta vreme cāt acetona este ok! Spor la treabă! |
Multumesc frumos .. o sa ma apuc cand se va incalzii putin vremea:D
|
deci pana la urma folie sau spray? vopseaua nu se duce in timp asa cum si folie se poate da jos? nu trebuie apoi dupa spray si un lac pentru luciu si protectie?
aveti poze sa puneti si cu spray si cu folie sa vedem daca sunt diferente? mersi mult. |
Se demonteaza frumos triplele se pun pe ceva sa nu se zgarie apoi iei o sticla de apa de 1L (preferabil) gauresti capacul si o bucata de smirghelt de 400 waterpol. Tasnesti apa pe stop si cu cealalata mana faci cerculetele incet pana a apasa prea tare.In acest mod ar trebuia sa iasa cam toata vopseaua ce ai tras pe ea si o sa ai o suprafata neteda care adera numai bine la noul strat de spray rosu transparent.
Bafta. |
deci trebuie si smirgeluit, cam mult de munca, cred ca folia este solutia pentru lenesul din mine.
:) |
| All times are GMT +2. The time now is 09:27. |
- Copyright 2026 4Tuning