![]() |
My Tico it's fantastic.
5 Attachment(s)
A venit momentul sa prezint si fratele mai mic la marime al Nubirei, un Tico Sx din 1999 cu dotari standard, cumparat ieri 05.11.2010 la pretul de 1050 euro.
Prima impresie, dealtfel una favorabila este ca nu i se mai termina benzina.:lol::lol: Pur si simplu consuma scandalos de putin: 5,5 in oras si 3,8 afara rulat pana la 100km/h. Daca partea tehnica e mai mult decat ok. interiorul tradeaza cei 11ani ai masinii. Exteriorul arata foarte bine, exceptie facand lampile de pozitii fata, ingalbenite si usa dreapta spate zgariata. Un mare plus il reprezinta AC-ul care culmea, functioneaza. Masina a intrat de ieri in programul de restaurare si firesc, am inceput cu scaunele. In timp v-a fi modificata toata, discret. Am cumparat-o pentru sotie, insa in oras e o placere s-o conduc si eu. |
Re: My Tico it's fantastic.
Felicitari pt achizitie! :-) ma bucur ca masina a intrat in posesia ta,
va fi restaurata complet si perfect, asa cum stim ca-ti place. si sotia sa se bucure de ea, fiindca pt ea a fos cumparata! :D |
Un adevarat fan Daewoo :lol: :lol: De ce Tico si nu Matiz? Poate din cauze financiare?
Toate cele bune! ;) |
Quote:
|
3 Attachment(s)
@Topser, raspuns corect!;) Nu sunt la primul Tico si stiu ca mai economic ca acesta din urma, poate fi doar un scuter sau mersul pe jos.
Tocmai cauzele financiare m-au indemnat sa ma gandesc la cel mai bun consum pe care-l poate avea o masina de clasa mica, dar care sa nu ma coste nimic service-ul. Am optat pentru Tico chiar daca este mai rudimentar fata de Matiz. In fond sotia abia acum se antreneaza in ale condusului si cea mai potrivita este aceasta masina. |
Sa l stapaniti sanatosi si sa l conduceti fata incidente!
|
Felicitari pentru achizitie.
Masina arata extraordinar de bine, iar pretul e ridiculos de mic pt un Tico cu a/c. La interior ce ai vrea sa ii faci? Astept mai multe poze. De asemenea, daca identifici ce model sunt presurile, poti sa imi dai un PM? Succes si multi km ieftini in continuare! |
Felicitari pt noua ta achizitie!
Bafta |
Multumesc pentru urari!
Interiorul v-a fi restaurat astfel incat sa ai senzatia ca este nou pentru ca nimic nu este mai placut decat sa deschizi o portiera si sa vezi totul curat, fara rupturi si zgarieturi. Tot ce v-a fi compromis, v-a fi inlocuit cu original si nou. Pretul initial al masinii era 1300 euro, insa mai trebuie aranjat si asta costa. Daca arata conform criteriilor mele, dadeam banii ceruti fara discutie insa mai trebuie investit si asta costa. Valoarea unui Tico la momentul actual este undeva la 600 euro, insa cu inca 1000 il aduci la adevar. Proprietarii au abuzat de ele si cele mai multe sunt cazute. Spun asta pt. ca am vazut cateva inainte si la asta este cel mai putin de lucru. Presurile sunt model ,,tavita" dar nu-mi dau seama de la ce ar fi pt. ca de Tico sigur nu sunt. Doar cel de la pasager este lung pana sub bord. Celelalte sunt scurte, astfel ca cel de la pedalier nu intra sub ambreiaj. |
Felicitări pentru buburuză, mare grijă pentru "dānsa" și mai ales, ai grijă unde o parchezi iarna :D :|. Īn rest... toate cele bune și să ne "auzim" la anu' la un posibil-real BIG meeting al TICO-urilor.
|
sa ai parte de ea felix si fara incindente si sa te tina multi km de acum incolo 8)
|
6 Attachment(s)
Merci @ivite!;)
Dupa distractie si chef, au fost finalizate si scaunele pt. ca masinuta trebuie sa circule:lol: Maine urmeaza bancheta, finitii portiere, plastice, bord si ce mai gasesc. |
ca de obicei toate masinile ce iti intra pe mana ta sunt rasfatate :lol:
|
Felicitari pt achizitie, arata frumos si ingrijit pe exterior!
Eu sunt sigur ca va iesi inca o masina lucrata si intretinuta cu bun gust si atentie din partea ta, Felix...Daca e masina sotiei, sunt curios daca o sa ii mai modifici ceva sau ...eu stiu ? :rolleyes2 |
Tapiterie cum am eu :D Sa o conduci sanatos, si tu si sotia! Dupa ce am vazut Nubira, sunt mai mult decat sigur ca o sa ai grija si de asta!!! Spor la treaba!
|
marfa ticoul felix....felicitarile mele.....sa stii ca si eu ma gandeam la unu tot pt sotie....am avut unul de la servici si am fost foarte multumit de el....e chiar net superior matizului....care e mai scump si la piese si el ca masina si e mai problematic la intretinere ca un tico....+de asta matizul are un consum enorm fatza de tico...cu tico ieseam undeva la 4.5-5 l/100km in bucuresti si alergat....
|
4 Attachment(s)
E foarte economica masinuta si in ciuda faptului ca este destul de nesigura, pentru oras este inca foarte cautata. Putine sunt in stare excelenta si care sunt, au preturi pe masura. Incerc cat pot sa o aduc la adevar. Am rezolvat cu bancheta din spate si am antifonat partea de portbagaj. Am de schimbat placutele de frana, filtru benzina si garnitura la capac.
|
frumos tico:)...sa ai grija de el:D
|
6 Attachment(s)
Masinuta a primit faruri noi, bujii, filtre, 2 prezoane ce se invarteau in gol, un reglaj complet avans-carburator si multe alte nimicuri:lol: Am reusit sa gasesc protectii verzi pentru lumina din bord (era alba) si am mai inlocuit cateva becuri pe la consola.
Urmeaza un set de leduri pt. pozitie si ma interezeaza daca gasesc undeva sticla de la lampile semnalizare alba. |
7 Attachment(s)
Intre timp s-a rezolvat si carburatorul:-) la fix ca a venit si iarna:lol:
|
Ce problema avea carburatorul? relanti-ul sau socul automat? :D
|
Relantiul si in general cam tot.:lol: Nimic nu era cum trebuie la el.
|
sa il stapanesti sanatos :)
arata foarte bine si vad ca te ocupi intens de el :) felicitari! |
Merci @fireburn. Mai este mult de lucru insa pe vremea asta nu am cum sa lucrez la el. Din primavara v-a intra intrun proces de intinerire. Poate adun si ceva banuti pentru un set de jante aliaj. Sa vedem:rolleyes2
|
Salut!Ai avut ceva curaj sa desfaci carboratorul.Putini sunt cei care se incumeta sa umble la ele si sa il si regleze,deobicei se deregleaza si la revedere eficienta tico vis a vis de consum:oops:In legatura cu geamurile de la pozitie din punctul meu de vedere sunt super bune.Daca vrei sa maresti intensitatea luminii treci pe leduri si rezultatele o sa fie mai vizibile:lol:.Sa-l stapanesti sanatos ca de ingrijit din cate vad a incaput pe maini bune si sunt sigur ca o sa faci o treaba buna ;).
|
Nu e mare filozofie carburatorul;) Asta daca nu pierzi bila si greutatea de la pompa sprit.:lol::lol: Mie valva PCV mi-a dat de furca mai mult. Avea toane: cand mergea cand nu. Am schimbato dupa indelungi teste.
Geamurile de la pozitie sunt super bune pt. ca farurile sunt noi. Cele vechi erau ingalbenite si unul era si putin crapat. Cu timpul va primi tot ce are nevoie. |
bafta multa si cu ticozaurul...sigur daca sta pe mana ta iasa ceva foarte frumos;) ...ca de altfel si nubira, imi pare rau ca ai vandut-o, dar de asta e...astept sa vad cu ce revii...
bafta multa, numai bine!! |
3 Attachment(s)
In final masina are numere de NT. Astazi i-am cumparat si cauciucuri. Vor fi montate pe jantele de aliaj dupa reconditionare. Pasagerul, nu mai vroia jos. Iii place si lui Tico banuiesc:lol:
|
Ce linistit statea pe scaunul din dreapta:)))
|
6 Attachment(s)
Dupa multe ore de munca, am adus jantele aproape de final. Un lucru ieftin, iti da intotdeauna foarte multe batai de cap. Nu am mai avut rabdarea necesara sa mai indrept si marginile jantelor. Unde nu erau loviturile adanci a mers. Unde erau cratere nu am avut ce sa fac.
Maine vor intra in stage 3, unde v-a fi vopsit interiorul (la butuc) cu negru sau albastru. Sa vedem ce se potriveste......:rolleyes2 Jantele sunt Made in Italy sub brand O.Z. |
Au iesit bine :D Prost am fost ca nu le-am luat eu inaintea ta... :-|
|
Iti asumai un risc. Cand le-am vazut live, am avut un soc. Chiar si pt. 200ron si 90 transport, ma asteptam macar sa fie spalate si curate. Din pacate, la cum aratau le putem duce direct la Remat, insa inainte de asta am vrut sa vad ce iese. Momentan sunt multumit.
|
Au iesit foarte bine. Le-ai sablat? sau le-ai curatat cu smilgher (in cazul in care le-ai facut cu smilgher cred ca ti-a luat o vesnicie, la ce unghiuri aveau).
|
Au iesit bine de tot,sper ca macar le vei da cu lac la final pentru protectie:D
|
2 Attachment(s)
Nu le-am sablat ci frecat cu smirghel cat s-a putut dupa care date cu spitz chit, vopsite si dat doar 2 maini de lac. Nu vreau sa straluceasca prea tare. Inca nu m-am hotarat ce culoare v-a avea interiorul (la butuc), drept urmare le-am montat asa.;)
|
Super tare!
|
Dadeau mai bine la mine :twisted: (glumesc) Sa le invarti sanatos :D Tu sau sotia, depinde :D
|
Ai grija cu bordurile. Vad ca sunt o idee mai late decat anvelopele, iar asta inseamna ca de cate ori parchezi linga o bordura risti sa le zgarii buza.
In rest arata excelent si masina si jantele. Eu butucul l-as face un gri mai inchis decat jantele sau albastrul masinii. Cum crezi ca ar arata masina daca in loc de banda nichelata de pe bara ai incerca sa ii vopsesti o dunga rosie sau albastra subtire (exact in spatiul unde este banda nichelata acum)? |
Trebuia anvelope 165, nu 155. Mi-am dat seama prea tarziu. Cu bordurile momentan nu sunt probleme pentru ca masina stationeaza. Circul cu Evanda, iar sotia inca nu conduce pe vremea asta. Si mai e problema caldurii in Tico. Am schimbat termostatul a functionat ok 2 zile, dupa care nu. Banuiesc ca si la asta s-a indoit tija ca si la primul. Voi verifica care este cauza.
Merg scoase ornamentele nichelate si vopsit locul cu albastru. Cu rosu parca e aiurea. Sau poate ar tb. sa vopsesc direct ornamentele....:rolleyes2 Din data de 10 ma ocup de ea pt. ca in februarie am ITP-ul si trebuie sa treaca fara spaga.:twisted: Banii aia ii bag in piese, benzina sau altceva decat sa le dau lor!:x |
Nu prea cred sa existe anvelope 165/60/13. Cam asa ceva iti trebuie si sunt cam rare (cel putin din cate am vazut eu).
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:19. |
- Copyright 2026 4Tuning