![]() |
402 m TROFEUL PITESTI, 14.11.2010
Am deosebita placere sa va anunt probabil ultima etapa de accelerare-viteza din acest an.
DIRECŢIA PENTRU SPORT CLUBUL SPORTIV ”PROCAR RACING TEAM” <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> ORGANIZEAZĂ ”TROFEUL PITEŞTI”<o:p></o:p> AUTOMOBILISM VITEZĂ<o:p></o:p> <o:p></o:p> SÂMBĂTĂ 13 NOIEMBRIE 2010<o:p></o:p> PITEŞTI - STRADA NICOLAE DOBRIN – ZONA STADION<o:p></o:p> Concurs de accelerare, pe distanţa de 400 m, câte două maşini în paralel, startul de pe loc, sosirea lansată. Se desfăşoară pe clase în funcţie de puterea motorului (cea declarată de concurent), competitorii se aleg între ei în cadrul aceleaşi clase.<o:p></o:p> <TABLE style="BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; MARGIN: auto auto auto 83.15pt; BORDER-COLLAPSE: collapse; BORDER-TOP: medium none; BORDER-RIGHT: medium none; mso-border-alt: solid windowtext .5pt; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-padding-alt: 0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-border-insideh: .5pt solid windowtext; mso-border-insidev: .5pt solid windowtext" class=MsoNormalTable border=1 cellSpacing=0 cellPadding=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: windowtext 1pt solid; BORDER-LEFT: windowtext 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0in; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 172.85pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; BORDER-TOP: windowtext 1pt solid; BORDER-RIGHT: windowtext 1pt solid; PADDING-TOP: 0in; mso-border-alt: solid windowtext .5pt" vAlign=top width=230> A1 75cp A 76cp-100cp B 101cp-130cp C 131cp-165cp D 166cp-200cp<o:p></o:p> E 201cp-250cp F 251cp-305cp G 306cp-350cp H 351cp-420cp<o:p></o:p> J 421cp si peste<o:p></o:p> Clasele sunt reglate cu ajutorul coeficientilor ce vor fi trecute la finalul postului. Dacă nu sunt 5 maşini la o clasă, nu se va premia clasa respectivă.<o:p></o:p> Taxa de participare 50 lei.<o:p></o:p> PROGRAM<o:p></o:p> 13 NOIEMBRIE 2010<o:p></o:p> Orele 8.00 – 10.00 înscrierea<o:p></o:p> 10.00 – 16.00 competiţia<o:p></o:p> 17.00 festivitatea de premiere<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> Pentru relaţii: Niţă Iancu – 0721.673074, Otobîcu Cristian – 0740.786537<o:p></o:p> |
Re: TROFEUL PITESTI 13.11.2010 (Legal Racing)
Mentiune , atunci cand se stabilesc grupele se ia in calcul puterea motorului ce echipeaza in acel moment autoturismul, iar in cazul unor interventii majore cu ar fi aplicarea unui turbo , compresor, nitro, nos, sau schimbarea chiulasei de la 2 supape pe cilindru la mai multe rezultand un motor de alt tip se aplica coeficiente respective se reincadreaza noul motor.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Exemple de mod de calcul :<o:p></o:p> Pt montare suplimentara de turbo<o:p></o:p> (puterea de fabrica) x 1,6 = puterea de clasa<o:p></o:p> Pt compresor<o:p></o:p> (puterea de fabrica) x 1,3 = puterea de clasa<o:p></o:p> <o:p></o:p> Pentru nitro, nos<o:p></o:p> (puterea de fabrica) x 1,4 = puterea de clasa<o:p></o:p> Pentru combinatia acestor modificari, de exemplu turbo+NO2, se ia in calcul coeficientul mai mare, cel de turbo.<o:p></o:p> Folosirea unui bloc motor intalnit pe mai multe modele, dar cu configuratii diferite nu poate determina in mod direct clasa, clasa este determinata de configuratia generala nu doar de seria blocului motor.<o:p></o:p> Pentru schimbat chiulasa <o:p></o:p> Motor opel 115cp 8valve-se schimba chiulasa se monteaza de 16v rezulta motor de 136 sau 150cp , la motor de Vw 1,8 8v de 90cp se aplica 16v rezulta clasa pt motorul 1,8 de 16v adica 130cp.<o:p></o:p> Exemplu la bloc motor de Dacia, daca este montata chiulasa de Renault 5 Alpine, se va inscrie in clasa corecta motorului renault astfel echipat care ofera cca 92cp. valabil si pentru alt tip de accesorii ale motorului.<o:p></o:p> Organizatorul atunci cand apar cazuri speciale poate intruni o comisie tehnica si indica clasa de participare putand da derogari sau marirea clasei cand se impune.<o:p></o:p> <o:p></o:p> Coeficienti in functie de tractiune si arhitectura<o:p></o:p> A1 75cp - FARA COEFICIENTI <o:p></o:p> A 76cp-100cp - FARA COEFICIENTI <o:p></o:p> B 101cp-130cp - RWDx1; FWDx0.95; RWDCx1.10; AWDx1.15 <o:p></o:p> C 131cp-165cp - RWDx1; FWDx0.95; RWDCx1.10; AWDx1.15 <o:p></o:p> D 166cp-200cp - RWDx1; FWDx0.90; RWDCx1.15; AWDx1.15 <o:p></o:p> E 201cp-250cp - RWDx1; FWDx0.90; RWDCx1.15; AWDx1.15 <o:p></o:p> F 251cp-300cp - RWDx1; FWDx0.85; RWDCx1.20; AWDx1.25 <o:p></o:p> G 301cp > - RWDx1; FWDx0.85; RWDCx1.25; AWDx1.30<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Organizatorul face apel la buna credinta a participantilor nedorind sa-si asume rolul de jandarm. Participantii se inscriu pe proprie raspundere in clasele care le considera corecte. In urma observatilor directe si a contestatilor cei care au "nimerit" intr-o clasa inferioara calcului corect suporta consecintele. Este descalificat si nu primeste taxa inapoi. |
Inscrierile se fac la fata locului ?... sau o sa puneti aici ceva formular pt inscrieri online ?
|
cu autorizatiile cum stati?ca sa nu fim entuziasmati pana in ultimul moment....si o locatie mai exacta,gen o imagine earth daca se poate,ar fi minunat....
gata am gasit....strada Nicolae Dobrin e fosta strada Stadionului cum o gasiti pe hartile de pe net.... |
Formular/fisa de inscriere ?
|
1 Attachment(s)
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"> Daca am sa primesc fisa de inscriere online am sa o incarc pe site, iar schita traseului este urmatoarea:</v:shapetype>
|
Quote:
Quote:Originally Posted by cornelloco ady top masina cu care provoci tu pe forum este alta decat cea cu care ai venit la tg secuiesc ? daca da imi cer scuze daca nu nus ce ai cautat in s1 (Honda Civic 1.6 16v vs. ...? Honda Civic 1988 1,6 16V 132 cai Accept orice (in limita bunului simt)... numai distractie sa fie ... nu-mi este rusine daca pierd) este greseala la titlu si nu mai pot sa schimb ... este 1,5 16V DX ...acum chiar am 139 de cai ...dar nici asta nu mai pot sa schimb |
Este foate usor de gasit strada stadionului in Pitesti o sa pun eu cateva poze si cu ea si cum sa ajungeti
|
Prezent (daca se tine) sper sa tina si vremea cu noi, ca suntem in noiembrie totusi, astept si eu detalii despre inscriere, ms..:-)
|
Ar fii frumos ca macar aceasta sa se tina.Aveti toate autorizatiile ca sa nu se intample ca la Ploiesti?
|
Exclusive Racing Club participa si sustine acest eveniment marca LR ;)
|
Perfect, prezent si eu, e30 2.8 24v
|
prezent la grupa A
|
Implicarea LR-ului nu este decat la nivel moral si au fost preluate grupele.
In rest toata responsabilitatea revine organizatorului. Cred ca ar fi foarte frumos sa faceti o mica echipa 3-4 persoane care sa ajute la inscriere orientand, pe cei care sunt mai dezorientati, catre clasele corecte. |
In primul rand, cred ca trebuie stabilit unde intra cei care sunt intre limita superioara a unei clase si limita inferioara a urmatoarei clase. Dupa sistemul vechi, as spune ca intra la clasa a doua. Spre exemplu, 75,xx CP intra la A (nu la A1), 100,xx CP intra la B (nu la A). Corect ?
|
Bine punctat Zero Cool!
De ex. eu am 74kW adica 100.64CP(74x1.36) deci peste 100CP rezulta grupa B, dar fiind peste 100CP,respectiv gr.B, se aplica coeficient(la A1 si A am vazut ca nu) ..in cazul meu coef. de FWD adica 0.95 de unde rezulta o putere de 95.608CP(100.64x0.95) deci ar trebui sa fiu in grupa A. Chiar as fi curios la ce grupa as intra!! Am mai participat in sistemul LR tot cu 74kW si am fost incadrat la A mereu, sunt curios acum, ca eu stiam ca se aplica coef. si la A, daca gresesc imi cer scuze. |
Quote:
A 76cp-100cp (limita maxima 100,99cp) B 101cp-130cp C 131cp-165cp D 166cp-200cp E 201cp-250cp F 251cp-305cp G 306cp-350cp H 351cp-420cpffice:office" /><O:p></O:p> J 421cp si peste <O:p></O:p> In sistemul acesta daca ai 75,99 intri in grupa A1. Este scris foarte corect si fara loc de interpretare. Daca a atins 76 fix este A. Intotdeauna o grupa superioara are limita inferioara egala cu valoarea grupei anterioare plus 1. Deci limita inferioara a lui B este A+1cp. Tot ce este sub aceasta limita se inscrie in grupa A, deci inferioara. |
Ce insemana RWDC ? Cu bmw e30 ( RWD) 193cp x 1 = grupa D , corect? deci intru la grupa D ?
|
Sebastian ai vazut un act,aprobare a Organizatorilor? ca vad ca nu scrie nimeni pe aici ...
|
Quote:
Si raspunsul e da, intri la D. |
Mersi frumos, deci...prezent ..sper sa nu apara probleme pana atunci, Bafta cu organizarea !
|
Quote:
mie mi-a ajuns la urechi ca aprobarile sunt luate. |
Salut....sper sa particip pentru prima oara la legale si as avea o intrebare legata de grupa unde m-as incadra. Eu am 77KW de unde rezulta 104.72 CP (deci grupa B) dar daca aplic acel coeficient rezulta 99.484 CP deci grupa A. Unde ma incadrez? La ce grupa? Sper sa nu deranjeze prea tare intrebarea. Multumesc.
|
1 Attachment(s)
Quote:
Dar ppt sa spun ca pana acum de fiecare data cand au anuntat s-a tinut, altfel de garantii nu am. Chiar si mie mi-sa intamplat sa am toate actele valabile in mana: aprobari, avize...si au uitat sa vina sa inchida strada vreo 3 ore, dupa care sigur ca am refuzat intr-o ora nu-mi ajungea nici sa asez si sa trang totul. Dar va promit ca ma gandesc sa facem una lata pe strada in Bucuresti. LEGALA! Cererea completata ppoate fi dusa la fata locului sau trimisa la adresa specificata prin posta electronica. |
Quote:
|
Parerea mea ca inca nu s-au gasit grupe de concurs mai echilibrate.
Sunt echitabile si nu creeaza mari disproportionalitati. FRAS se ocupa de cronometrare. Daca aveti obiectii la modul cum lucreaza sau sugestii e bine sa ii contactati si sa le spuneti unde gresesc si cum sa faca sa fie bine. Sculele lor sunt foarte bune Zero' le stie deja de pe chei si pot fi utilizate excelent. Nu se poate lua in calcul timpul de reactie, masoara de la 0.000>>> la >>>xx.xxx sau x.xxx, timpul total de la momentul de start la trecerea celor 402m sau pot fi setate sa plece cand se trece prin primul rand de celule fara timp de reactie. [email protected] |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Cum se face incadrarea masinilor in clase? Observ ca pe fisa de inscriere nu e nici o rubrica in care sa treci puntea motoare, sau daca ai motorul amplasat central, astfel incat organizatorul sa poata aplica respectivii coeficienti. Sau nu se face incadrarea doar pe baza cererii de inscriere? Si rubrica "Turbo/Aspirat" se refera doar la supraalimentare ulterioara fabricarii, sau inclusiv daca masina e turbo de fabrica? (Daca se refera inclusiv la turbo de fabrica, nu ajuta la incadrare...) |
Organizatorul nu are responsabilitatea asta. Nu aplica nimic ia de bun ce se anunta dar are sa existe o echipa care are sa sprijine procesul de inscriere si nu numai.
Atentie la oate comentariile de la grupe. Puteti aplica tot ce e acolo de exemplu un WRX cu turbo de STI poate pleca ca si calcul direct de la clasa in care un sti intra. |
Nu prea inteleg folosirea coeficientilor.Ma refer aici la cele pentru stabilirea grupelor nu la cele pentru turbo,nos sau compresor.
|
Si coeficientii de turbo, N20 sau compresor sunt tot pentru stabilirea claselor. Daca te referi la coeficientii in functie de tractiune si arhitectura, acestia se folosesc pentru ca diferentele intre masinile din aceeasi clasa sa fie cat mai mici. Spre exemplu, o masina cu tractiune fata si puterea apropiata de limita inferioara a unei clase va cobori o clasa, sau o masina cu tractiune integrala si puterea apropiata de limita superioara a unei clase va urca o clasa (sau poate chiar doua. Mai exact, ca sa generalizez, automobilele 4x4 cu puterea intre 174.79CP si 218.26CP intra la clasa E. Automobilele 4x4 cu puterea intre 218.27CP si 250.99CP intra la clasa F. Automobilele 4x4 cu puterea intre 251CP si 280.79CP intra la clasa G. Automobilele 4x4 cu puterea intre 280.8CP si 323.84CP intra la clasa H. Automobilele 4x4 cu mai mult de 323.84CP, intra la clasa J. Aici e vorba doar de motoare aspirate sau supraalimentate din fabrica.)
|
grupe pt diesel nu exista? sau ne baga la gramada?
daca nu se diferentiaza, va zic de pe acu ca locul 1 la grupa A o sa fie un "smecher" cu 1.9 tdi 90 cp in talon si 170 la roata. orice ar fi, cu coeficientii lu peste, cu grupele lu peste, tot vin ca poate-poate fac o figura frumoasa. |
Quote:
|
Quote:
de ce e "smecher " daca are 90 de cp in talon si 170 la roata ? ce te opreste sa faci si tu la fel ? |
Quote:
|
Daca are 90CP in talon si motorul din talon e pe masina, totul e in regula. Ce are in plus, e meritul lui, atat timp cat modificarile facute nu sunt prevazute de regulament. Nu e in regula, in schimb, cand cineva declara puterea altui motor decat a celui de pe masina.
|
Eu vorbeam de sinceritatea fiecarui participant. Exact cum a zis bong, daca are 90 cp in talon si 170 la roata ce rost are sa se inscrie la grupa A. Doar la asta m-am referit nu la modificarile pe care le are fiecare.
|
Sebastian: am inteles ... deci garantezi tu ca o sa fie acest eveniment!:))))) glumesc!
Nu prea am inteles aia cu WRX cu turbina de STI !:D phar3ll:daca ar gandii toata lumea ca voi ... am ramane in urma rau cu,cursele din Romania ! Unii investesc in acest hobby multi bani !altii nu investesc nimic ...dar toti vin la curse! asa se disting cei care au investit !!! |
acest evenimet se va tine...speram sa tina vremea cu noi
|
Quote:
Explica-mi de ce nu am dreptate? Tie ti-ar conveni ca sa ajungi la start cu un bugatti veyron sau direct cu un monopost de formula 1, nu ti s-ar parea disproportionata cursa? Nu vreau sa fiu inteles gresit dar nu vad de ce sa ma mai inscriu intr-o cursa pe care o pierd "din oficiu" ca sa zic asa. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:07. |
- Copyright 2026 4Tuning