![]() |
Re: Dacia 1100--
R8 Gordini varinata de curse,motor de 1.3 104 cp,cutie in 5, depasea 200 km/h. Cunoscatorii stiu despre ce e vorba. Varinata de 1.1 litrii avea 88 cp.
Sa nu mai vorbim de R8 Gordini 1.6 16V (editie aniversara,dedicatie pt fiul lui Amedee Gordini), care au fost sub 10 exemplare. Exista unul in muzeul Gordini in Franta. Avea "doar" 160 cp.Vorbim de o masina a anilor 60-70. Multi nici macar au auzit de acest model. |
B 64 SGM mai ai de citit.Intr-adevar s-au fabricat doua modele special ptr curse cu capacitati de 1300 cm cubi si 1548 de cm cubi.Modelul de 1548 de cm cubi avea 183 Cp si atingea viteze uluitoare, avea 5 trepte 2 carburatoare weber dublucorp cu supraalimenatere.Modelul de 1298 cm cubi avea doar 70 Cp avea 4 trepte un singur carburator dublu corp iar viteza ei de top nu depasea 170 Km / ora.
|
Quote:
|
Mai studiaza un pic problema. In capitolul motoare Renault sunt cam "rau"
R8 gordini au fost facute in 2 variante. Displacement 1108 cc (67.614 cu in) Unitary capacity 277 cc/cylinder Compression ratio 10.40:1 Fuel system 2 So carbs Aspiration Normal Compressor type N/A Intercooler None Catalytic Converter N Max. output 96.3 PS (95.0 bhp) (70.8 kW) @6500 rpm Max. torque 98.0 Nm (72 lbft) (10 kgm) @5000 rpm Si 2 Displacement 1255 cc (76.585 cu in) Unitary capacity 313.75 cc/cylinder Compression ratio 10.50:1 Fuel system 2 We carbs Aspiration Normal Compressor type N/A Intercooler None Catalytic Converter N Max. output 104.4 PS (103.0 bhp) (76.8 kW) @6750 rpm Max. torque 117.0 Nm (86 lbft) (11.9 kgm) @5000 rpm Nu confunda Dacia 1100 de 46 cai cu R8 gordini de 1.1 l Stiu care e treaba si cu S-ul. Nu a existat nici o varianta Gordini supra-alimentata. Despre Gordini-ul de 1.6 16v nu o sa gasesti date foarte usor, ti-am zis exista doar cateva bucati, unul e in muzeu. Am avut ocazia sa vad niste poze cu motorul lui. Poate mai fac rost de ele, sa le scanez. Am avut ocazia sa vad live un motor de 1.3 de 8 Gordini. Cum am zis , datele date mai sus de mine le stiu doar cunoscatorii, printre care nu te aflii atata timp cat te contrazici cu mine :) glumesc, nimeni nu se naste invatat. http://www.carfolio.com/search/resul...ault+8+gordini Aici te poti lamurii. |
B 34 SGM sa zicem ca eu nu stiu nimic despre renault 8 gordini, insa cam aceleasi date le gasesti pe dacia 1100 forum;forum dedicat posesorilor de 1100-R8.Deci inseamna ca nici cei de acolo nu stiu nimic?Intra acolo si vezi ce scrie si o sa vezi si poze cu motoare renault 8 gordinni.Plus ca sincer renault 8 gordinni nici nu se gasesc in Romania, asa ca oricum e o discutie pur teoretica referitoare la tipurile de renault 8 frantuzesti.La noi in Romania s-au fabricat doar dacia 1100 si dacia 1100 S.Atat.Restul, ce s-au fabricat in Franta nici nu mai conteaza.Daca tii neaparat sa ne uluiesti cu cunostiintele tale referitoare la toate modelele renault 8 eu zic sa deschizi un nou topic.
|
9 Attachment(s)
Sunt membru pe acel forum inaintea ta :) dar ca pe toate forumurile, prefer mai mult sa scriu decat sa citesc.
Atasez niste poze. Este vorba de elementele primordiale ale motorului R8 Gordini.Restul pieselor sunt ca la motorul clasic. Nu au fost fabricate in Romania, dar asta nu inseamna ca nu exista. Pozele astea sunt din Romania, mai stiu un motor complet, dar nu e de vanzare :) Poate o sa ii fac niste poze. |
Re: Istoria Gordini
sper sa pastrati o linie constructiva
"Tanase Daniel" incearca sa nu mai vii cu injurii ca poti ramane fara anumite privilegii |
Eu stiu ca a fost si urmatorul model: Renual Gordini V8 de 3000 cm care a fost produs in serie limitata si destinat pentru Alpine 3000 dar montan in cateva exemplare pentru teste pe CELEBRUL Renault Gordini
ce sa va spun despre motor V8 2986cm cilindri in v la 90 de grade avand alezajul de 87mm iar cursa de 63mm are 4 arborii cu came in cap are camerele de ardere in forma emisferica si motorul este exceptional gandinune la putere 325CP la 8000rot.min O poza cu motorul gasini in cartea evolutia automobilui , editura tehnica de Gh.fratila Si din ce am auzit un astefel de motor cica s-ar afla la universitatea de mecanica din timisoara ... nu se stie sigur ... |
Mai Enzo continui sa ma uimesti.Poti sa ne spui si noua de unde ai toate datele astea? Nici nu a existat pe renault alpine VREODATA pus un asemena monstru de motor, singurul motor a fost cel preluat de la renault 8 gordini de 1548 cm cubi si 183 cai, atat.Da-ne si noua un link cu informatii despre acest model renault 8 gordini alpine de care tot vorbesti.....
|
Baieti, sa lasam datele sa vorbeasca de la sine. Poate nu stiati ca in unele tari Alpine se numea Gordini.
Cateva modele Alpine http://www.carfolio.com/search/results/?terms=alpine |
Ma eu incerc sa postez un adevar ... dar sunt uni ca tanase care sa ia de tine fara macar sa dea un search pe google.ro ... si parca ti-am zis unde vezi o poza cu mototul si date despre el ... dar e greu pentru tine sa citesti un post intreg? sau sa te duci la bliblioteca?
Sper ca B-34-SGM ti-a demonstrat cu unele modele renaul se numea alpine ! |
Uita-te aici tanase: " http://gtfrance.free.fr/gordini_v8.html "
si sper ca de data asta sa nu imi spui ca mint aia care au facut site-ul ... si daca nu ma insel este chiar motorul despre care a vorbit SGM, acele facut pentru fiul sau ... |
Quote:
Quote:
|
Tanase...te-au spart baietzii ! :D
|
Quote:
|
se pare ca SGM e tatic pe partea asta de RENAULT-DACIA ... vedeti numai ce trocadel are + ca stie destul de multe despre motor ... Respect SGM :oops:
|
1 Attachment(s)
Ce sa mai vb despre cate stie SGM ca deja nu cred ca mai are rost...pe toti ne uimeste de fiecare data si tot ce cred ca asteptam de la el e sa ne prezinte si noua bestia de acum...macar la o legala ceva :D. Pana atunci va las sa va uitati la un motor care mie mi se pare foarte interesant...
|
Acel motor va fi replica acestuia :
Nicu Grigoras versiunea anului 1986. -greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompressor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -culoare:gri metalizat -dura 4h transformarea ei dintr-o masina de circuit intr-una de raliu |
Cum ramane cu istoria Gordini !? Deviem de la subiect !
Ce mai e de stiut,ca acu's tare curios ! |
Amédée Gordini (June 23, 1899 - May 25, 1979) was an Italian-born race car driver and sports car manufacturer in France.
Gordini was born in Bassano, Province of Varese in the Lombardy region of northern Italy. He was a young boy when he became fascinated with automobiles and racing. In his early teens, he worked as a mechanic for Alfieri Maserati. After serving in the Italian army during World War I, in 1926 he settled in Paris, France and raced cars for Fiat in Grand Prix motor racing events and at the 24 hours of Le Mans. In the 1930s he joined with Simca to improve their engines and eventually founded the Gordini company to build a line of sports cars for racing. In the 1940s, his son Aldo joined his racing team as a mechanic and occasional driver. After World War II, obtaining financial support for racing became increasingly difficult and Gordini's long relationship with Simca ended in 1956. However, the Renault car company engaged him and Gordini notably developed the Renault Caravelle, Renault 5 Alpine Turbo and the Renault 8 amongst others. In 1953 the government of France awarded Amédée Gordini the Legion of Honor. Amédée Gordini died in 1979 in Paris and was buried in the Montmartre Cemetery. |
Renault 12 gordini, varianta de strada.
16 000 FRF (2 440 euros) (01/08/1970) 8 CV FISCAUX CARACTERISTIQUES TECHNIQUES RENAULT 12 GORDINI MOTEUR Type: 4 cylindres en ligne, 8 soupapes arbre à cames latéral Position: Longitudinal AV Alimentation: 2 carbus horizontaux double corps Weber 45 DCOE. Cylindrée en cm3: 1 565 Alésage x course : 77 x 84 Puissance ch SAE à tr/mn: 125 à 6 250 (113 ch DIN). Puissance au litre en ch SAE : 79,87 Couple maxi en Mkg à tr/mn: 15 à 4 500 TRANSMISSION AV Boîte de vitesses (rapports): 5 manuelle. POIDS Données constructeur en kg: 980. Rapport poids/puissance en kg/ch DIN : 7,84 ROUES Freins : Disques ventilés sur les roues AV et disques AR. Pneus : AV et AR 155 HR 13 PERFORMANCES Vitesse maxi en km/h: 185 400 m DA en secondes: 17,8 1 000 m DA en secondes: 32,8 0 à 100 km/h : 9,5 0 à 200 km/h : ND Consommation moyenne : 15 L/100 km. |
Eu inca astept sa vad un renault 8 gordini V8 the Enzo--------macar o poza ca sunt satul de poze cu motoare care nici nu stii daca sunt sau nu de renault.....Intr-adevar B 34 SGm ne uimeste cu fiecare cuvant....cum spunea cineva..........Care-i faza??! Foloseste doar copy si paste ......ca in rest e paralel.....asta poate s-o faca oricine.Sa spuna domne ceva concret si interesant sau macar sa faca rezumat nu sa scrie in prostie...mai ales date tehnice care ptr mine(si nu cred ca sunt singurul) nu au nici un inteles.Nu o spun cu rautate......Si daca tot a deschis topicul asta sa vorbeasca despre fiecare model gordinni nu daor despre ceea ce i se pare lui interesant.......ci despre ISTORIA gordini....
|
Funny storry despre celebrele cutii de renault alpine care erau vestite pt rapoartele lor numa bune la coasta :
Povestea zice ca birouriile,si sediul ingineriilor de la divizia Alpine era plasat foarte incomod undeva in varful unui deal ! Acestia deranjati de chinu care il depuneau la fiecare urcare in masiniile lor clasice,au hotarat sa isi construiasca o cutie potrivita lor,care a ajuns pe pionierul Reno'uriilor bomba R5Apline (aspiratul,ca ala fu' primu) ! Cum ziceam funny storry,si daca e adevarata e o istorie placuta a micii bombe ! |
"Stimate Domnule" Tanase Daniel, cate motoare si cate masini pregatite pentru curse a-ti facut dv pana acum?
Va rog insistent sa nu mai aduceti injurii nefonddate si neargumentate la adresa mea. Riscati un ban pe acest forum. Va multumesc |
Quote:
|
off:tanase,cum poti spune ca Robert este paralel??????????????????pe ce te bazezi cand faci o asemenea afirmatie...daca ar fi fost paralel crezi ca ar mai fi reusit sa faca ce a facut la masina pana acum?...mai gandeste`te,si poate iti retragi cuvintele ;)
|
e si el mic...continuati sa da-ti cu pietre pana se face mare :D
|
ALO,sa ramanem la topic...ISTORIE...GORDINI...
Arena e in alt loc ! |
Bine spus tm8bnz, sa nu mai deviem de la topic, iar in cea ce priveste afirmatiile domnului Tanase sunt total lipsite de suport, parerea mea ca ai o lipsa de respect fata de cei ce se straduiesc sa faca ceva si ajung sa realizeze nenumarate proiecte(de specialitate) incheiate cu succes. Fara sa te jignesc intr-un fel sau altul, eu zic sa te mai documentezi sa pui intrebari pe forum acolo unde crezi ca te-am putea ajuta si discutam ca niste oameni cu initiativa...de remarci nefondate nu avem nevoie, indiferent daca persoana in discutie este in cazul nostru SGM sau altcineva de pe forum.
Una peste alta, SGM este mult peste cei de pe acest forum la capitolul cunostite, realizari si poate cine stie ...v-a ajunge in CNR :) Totul e sa vrei ! |
Domnule Tanase, daca nu stiai cine este Gepeto iti putem comunica noi, iar daca Robert este paralel cu motoarele, multi dintre cei de aici cred ca nu ar cunoaste carburatorul, sau delcoul. Daca crezi ca tu esti mai destept decat Robert, atunci sa vedem ce poti face tu cu masina ta.....asta daca ai, nu sa iei de la prieteni. Robert are si a pus suflet in ea, asa ca .................... mai gandeste-te.
|
2 Attachment(s)
un gordini altfel ;-)
|
JAnte din alea am si eu,2 bucati...
P.S. Interesant numar :D |
3 Attachment(s)
dupa mine cea mai nice si cea mai ingrijita,mai bine zis TZIPLA este asta...
|
stiu k sunt offtopic.....dar as avea si yo o intrebare pt domnul SGM!dk nu deranjez....potzi sa imi spui si mie aproximativ....km cat te-a costat sa iti faci motorul la standardul acesta???multzumesc anticipat!
"Acel motor va fi replica acestuia : Nicu Grigoras versiunea anului 1986. -greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompressor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -culoare:gri metalizat" |
Aduna tu.
Motorul are 2500 km, este NOU. Set motor nou 150E Vibrochen nou 100E Cuzineti 50E Reconditionat chiulasa 100E Carburator 100E Regulator de presiune + pompa de benzina + rezervor 150E Turbina 250E Pret de achizitie motor Renault Alpine Turbo, de la care am pastrat destul de putine 300E Ambreiaj nou 100E Evacuare teava inox cap -coada 150E Plus alte adaptari, suduri, etc in 150E Nu mai pun la socoteala investitiile in suspensii, frane, rigidizari, scaune, geamuri electrice,Cauciucuri, planetare, cutie de viteze, etc... Cine sare la cap cu 3000E, e a lui masina. Se vinde radiata. |
Gordini Pitesti
4 Attachment(s)
pozele sunt facute la niste legale de aici
|
(off-topic)Vreau sa spun doar ca am mare respect fata de cei de aici si de tot ce au spus deoarece sunt un fan( mai pe la inceput cei drept dar tot fan ma numesc) al masinilor clasice si cred ca seria de Gordini este una din cele mai reusite ale uzinei Renault chiar si PANA IN PREZENT .. si cred ca va fii si de acum incolo. Pt cei ce cunosc as vrea sa ii rog sa posteze si despre suspensii frane si alte elemente legate de caroserie care eu cred ca sunt importante(Ca daca Gordini r12 avea suspensii si frane cam cum sunt la r 12 clasic nu cred ca era f stabil)
Ceea ce stiu e ca acele Gordini aveau Roll Cage incorporat in caroserie(chestie marfa dupa pererea mea ca ai rezistenta si in acelasi timp spatiu si de ce nu si aspect)Sper sa nu ma insel si sa se ia cineva de mine. Respect..!! |
Quote:
|
Quote:
doar atat ? mai pune si 2-3 ani de cand ai modificat in continuu motorul 8) |
tare imi e ca nu se opreste aici
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:11. |
- Copyright 2026 4Tuning