![]() |
3.5L M30B35 turbo
am deschis acest thread in scopuri personale si nu doar ca sa ma aflu in treaba..am intrebat si pe forum desi nimeni nu mi-a zis concret ce pot sa fac.
este vorba despre motorul de pe E34 535i m30b35..vreau sa incep un proiect si anume un e30 335i turbo si in acest thread vreau sa posteze toata lumea ce stie,ori din proprie experienata.v-a rog nu fiti rautaciosi mai intai sa incep cu motoru desi am mai intrebat pe forum M30B35 vreau sa stiu toata mecanica ce trebuie facuta la acest motor,dar nu vreau sa schimb nimic in el ca nu dispun momentan de bani si mai intai v-a fi mai mult o experienta. in principiu motoru are cuzineti si segmenti noi plus toate garniturile aferente inlusiv garnitura de chiuloasa(care cred ca la un motor turbo nu v-a fi buna cea stock,sau poate da dar la o presiune foarte minca) dispun de urmatoarele piese: WASTEGATE EXTERN 38mm BLOW OFF SSQW BOOST CONTROLLER FUEL PRES REGULATOR INJECTOARE (326cc daca vor fi bune) in continuare o sa achizitionez si restu de piese M30B35 211hp/155kw Motronic 1.3 raport de compresie 9.0:1(va rog sa ma corectati daca gresesc) ma intereseaza urmatoarele chestii legate de acest motor -ce turbina se potriveste bine(as vrea sa traga undeva la 3000rpm) -ce garnitura de chiuloasa si de unde o pot achizitiona -un soft custom daca stie sa ma indrume cineva ca nu dispun de bani pentru o electonica speciala cam atat momentan ca nu imi vine in minte tot ce sa intreb,puteti sa mai completati voi. multam fain |
Re: 3.5L M30B35 turbo
salut..... inainte de toate care e destinatia masinii?drag/drift sau cati cai vrei sa scoti din motor........te intreb fiindca de acest lucru depind hotararile legate de capitolul modificare motor.......a modifica un motor aspirat in turbo nu e usor......nu exista o reteta instanta......gandeste-te bine si nu mai cumpara piese de dragul de a face magazie in casa
|
v-a fi o masina doar de modificat,daca motoru are 211 cai aspirat ma gandeam la vreo 300 sau ceva peste 300 de cai turbo.poate mai putin,nu stiu deaceea intreb.motoru e stock deci vreau sa scot cat se poate..va fi o masina cu care o sa ma plimb odata la cateva luni,mai mult vara si sa ma mai joc si eu,sa fac un drift,o liniuta:D:)..
|
up.....
|
Ia legatura cu Cosmin NSL de la Craiova...("Cosmin 335i" aici pe forum)...el este proprietar de 335 turbo...
|
Quote:
|
Quote:
|
din pacate nu prea gasesti informatii pe la noi, multi au facut, putini vorbesc.
sunt si eu in situatia ta(nu cu m30b35) si m-am apucat sa caut informatii pe site-uri de afara(gen: http://www.e30tech.com/forum/archive...hp/t-4203.html). gasesti multe informatii interesante la www.turbobygarett.com |
da stiu ca unii au mai facut dar nimeni nu da informatii cu amanunt sa inteleaga tot "omu"..sper sa ma descurc..
|
Quote:
Suna-l pe hexer sau mai bine comunica cu el in scris. Insa probabil iti va spune sa-i duci masina . Nimeni (asa cum ai constatat deja se pare) nu ofera info care au costat ori bani ori experiente care se traduc tot in bani,gratuit;) Daca ti se pare departe hexer,o poti aduce si in bucuresti... avem vreo 3 oameni care ti-o pot face... oameni despre care sigur ai auzit. 300cai NU sunt deloc foarte greu de scos din motorul ala pe conversie turbo..dificultatile s-ar putea sa inceapa la capitolul electronica:( Nu ai spus clar daca esti decis sa te ocupi personal de proiect sau vrei sa se ocupe cineva care a mai facut conversii turbo pe m30. De exemplu baiatul asta > https://forum.4tuning.ro/643-masina-m...2-5-turbo.html ,inainte sa turbeze M50-ul, a turbat un M20 si cred ca te-ar putea ajuta...insa nimeni nu cred ca are destui bani incat sa piarda timp in care ar produce, indrumand si sfatuind pe altii gratuit...toti au cheltuieli,familii.... orele fiecarei zi sunt putine....etc:) Succes ! |
Quote:
la capitotlul elecronica e clar ca trebuie sa merg la cineva care stie ce face,am auzit ca ar fi ceva prin bucuresti care ar face softuri |
Scuza-ma ca spun asta,sper sa nu te ofenseze,insa priceputul la mecanica este ceva si tuningul este ceva destul de diferit....este nevoie de alt tip de gandire in cazul 2 :). Eu te sfatuiesc ca daca vrei un pic de economie cu proiectul asta,sa apelezi la cineva care a mai facut asa ceva si mai si merge;). Softul daca il vrei custom,deocamdata numai la catalin(la pret rezonabil)..masinile facute de ei au mers mult si bine:).
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Viorele ,bine ca ai vazut "tiganeala" aia insa nu vezi supertiganeala din exprimarea ta ,rusinoasa pentru un copil de 21ani de nationalitate romana:(
|
Quote:
|
Eu nu contez ca si persoana..NU pe MINE ma deranjeaza ,ci pe tine ar trebui...poate si pe ceilalti care vor citi ..Observ ca inca nici macar n-ai realizat la ce ma refeream ....trist:(
|
Daca vrei sa te apuci de asha proiect, si nu te gandesti la un ECU stand-alone, poti scoate turbina din ecuatie. De fapt asta e primul lucru la care ar fi trebuit sa te gandesti. Daca vrei sa ramai cu electronica standard, vei scoate din buzunar, de multe ori mai mult decat ai fi dat pe un standalone, numai pe Tuning, si fara sa ai rezultatele scontate. Nu exista un soft standard pt. toate setup-urile, pt ca elementele sunt diferite de la motor la motor, plus ca AFM-ul nu o sa vada niciodata cand esti in boost, si cat boost ai. Fiecare motor convertit, trebuie sa i se faca tuning-ul individual, si nu ai nici cea mai mica idee, numai cati bani vei da pe benzina consumata, sa nu mai vorbesc, de omul care il regleaza, si eventual inchirierea unui dyno daca nu vrei sa alergi pe strada. Apoi, din cate stiu m30b35 are un raport de compresie relativ mare, nu stiu exact cat e, eu sunt mai bine informat pe m20, dar pt un setup turbo, ar trebui sa ai in jur de 1:8.5 Raport de Compresie, ca sa poti sa iti permiti sa bagi un boost decent.
Bafta |
Quote:
nu m-am gandit chiar asa bine la toate astea,acum vreau doar sa aud pareri,stanga-dreapta si sa imi fac un rezultat.sunt sigur ca un stand alone e un pas in fata insa nu stau chiar asa bine financiar(am auzit si citit pe alte posturi ca o asemenea electronica ar fi pe putin 1000 de euro) dar cred ca mai bine astept inca un pic si fac treaba,treaba!nu vreau sa scot chiar mult,sa nu ma arunc ca cei chiar care nu stiu nimic despre motoare,sute de cai.cat se poate scoate si sa fie cat de cat fiabil dintr-un motor stock.300,sau peste,sau poate chiar sub 300.nu sunt eu un ucigator de motoare,deasemeni nici nu imi plac motoarele care merg prea turate,mai bine un motor mare si de putere si sa merga linistit decat un motor mic si incordat.cate odata imi place sa fac si eu un burn,o liniuta,o tura pe circuit,asta e alta treaba..in majoritatea timpului v-a sta degeaba,voi merge cu ea odata la 2,3 luni sau chiar mai mult dar atunci vreau sa imi satisfac placerile.in ceea ce priveste rapotul de compresie acest M30B35 stock are raport de 9.0:1 si 211 hp.ma gandesc eu ca v-a merge chiar si cu compresia si garnitura de chiuloasa stock la o presiune de cam 0.5-0.6bar dar ma gandesc ca decomprimat si sa aiba undeva la 8.0:1 cred ca v-a merge linistit la 0.8 sau chiar 1.0 bar. |
Pe mine m-a ajuns in jur de 550 euro, Megasquirt 2 Extra, cu tot cu Innovate LC-1 (Lambda Wideband) care l-am pus pe un 2.7 m20b27 si merge excelent, chiar este un baiat in Galati care face Megasquirt mult mai ieftin, daca te intereseaza iti dau un nr de tel.
|
Quote:
megasquirt 2 extra este universal?se poate monta pe orice motor?ce mai trebuie pentru a fi montat pe motorul meu.noroc |
Daca te gandesti la megasquirt, ori iei frumos si te documentezi foarte bine, digeri cam tot ce inseamna megasquirt, si apoi te gandesti daca vrei sa te bagi, daca nu mergi la cineva care se pricepe.La banutii astia, iti vin toate piesele pe care trebuie sa le ansamblezi, deja ansamblat ajunge vreo 550euro doar el, fara sonda lambda wideband. Softul, il faci singurel, sau te ajuta cineva care a mai facut, nu e foarte dificil, dar nici usor. Teoretic ar merge pus pe orice fel de motor, 2timpi, 4 timpi , rotativ. Simplifica destul de mult adimisia in cazul tau, nemaiavand nevoie de AFM care este foarte restrictiv. Baiatul de la Galati, chiar acum isi face un 327i turbo, si mai are la activ ceva masini. El e mai mult un "freak" in electronica, si se pricepe destul de bine si la mecanica. Eu am facut Ursul meu 2.7 turbo, care merge excelent, si inca un Nissan sr20det Gtir, la care acum suntem pe detaliile finale.
|
de unde pot comanda megasquirtul?
nu inteleg un lucru,''vin toate piese pe care trebuie sa le asamblez'' care piese trebuie asamblat,el megasquirtu?sau senzorii pe motor. el practic ce face,ce face si ecu masinii. -injectoare -debitmetru -senzor de la arborele cotit -lambda -senzor admisie -turometru baiatu de la galati ce preturi are? |
Vems gata asamblat e la 550 euro si are in el controler de WBO2 plus foarte multe fata de MS (LCD la 20euro nu 180$).
Cum ar fi ALS, Launch Control, injectie secventiala, aprindere secventiala, compensie pe pistoane de benzina si avans. Un plus mare, avem experienta in asta de 3-4 ani si suportul e in ungaria nu la 10.000km. |
Din cate am inteles, omul vrea sa isi faca proiectul in regim propriu, de asta i-am si sugerat MS, pt. ca e open source, si are de unde se documenta. Este foarte adevarat ca sunt stand-alone-uri, cu ceva mai multe optiuni la un pret "diferit". Nu m-am documentat sau folosit alte unitati gen VEMS, Haltech, etc etc, dar raportul calitate pret la MS, este f. bun, cel putin din pctul meu de vedere. Si optiunile enumerate mai jos le are si MS-extra, inafara de controller WBO integrat.
|
da,proiectu vreau sa il fac eu insa vreau informatii despre cine il comercializeaza,de unde pot comanda si deasemeni cine il regleaza...
|
[QUOTE=lascarica;3741978]UH?! ...pentru ce sa ia legatura cu el,sa-l invete sa schimbe rotile,sau ce? or sa-i reproduca ce a auzit la hexer? :lol:
Nu vreau sa fiu offtopic dar chiar nu te inteleg lascarica Ne cunostem de undeva noi doi incat iti permiti sa vb asa despre mine? Succes cu proiectul si daca ai nevoie de ceva informatii ti le pot da cu placere, asta daca nu consideri si tu ca tot ce iti pot spune este sa iti arat cum sa schimbi rotile Numai bine |
mersi frumos Cosmin.;)
|
are idee cineva pana la 300 de cai ce injectoare trebuie?
|
350cc-400cc ca sa fii safe. Daca ramai pe electronica standard, o sa ineci motorul instantaneu. E nevoie de alta electronica.
|
Eu chiar nu inteleg de ce va uscati gura de pomana!!
|
Quote:
|
Quote:
Intelegi ce vrei..........dar nu iti voi raspunde la provocari! |
Quote:
|
Quote: