Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   A6 vs Mondeo (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/21180-a6-vs-mondeo.html)

hellker 28-07-06 12:33

A6 vs Mondeo

am filtrat destul si in final am ramas la aceste doua masini..un A6 1.9 tdi -131cp din 2003 full options si un ford mondeo 2.0 TDCi -130cp din 2005 de asemenea full options.fordul are cam 50000km la bord iar audi-ul cam 110000.Ce ar fi mai bine sa aleg ?thanks

Bicuss 28-07-06 13:29

Re: A6 vs Mondeo

pai tinand cont de km...klar ford....si anu avantajeaza mult......eu as merge pe mondeo!!si tdci de la ford fugeeeee

alicee 28-07-06 13:40

intai pune-ti intrebarea daca poti sa sustii financiar o masina de clasa mare premium. Raspunsul va veni natural dupa aia

Bicuss 28-07-06 13:42

Quote:

Originally Posted by alicee
intai pune-ti intrebarea daca poti sa sustii financiar o masina de clasa mare premium. Raspunsul va veni natural dupa aia

pai...daca vrei sa iti iei o asemenea masina inseamna k ai bani sa o intreti,altfel nu o mai iei...

hellker 28-07-06 14:14

sustinere financiara exista:D...greutatile masinilor sunt echivalente..la fel si puterile..deci ar trebui sa fuga aproximativ la fel...

teddy 28-07-06 14:23

de ce oare imi vine sa sustin ford in orice comparatie? eu as lua mondeo.

Alexutzzz 28-07-06 14:27

deja incepei sa aberati daca alegeti un ford mondeo in fata unui audi a6..... se pare ca aveti nevoice de un control psyhiatric:)........sa nu uitam... ca audi este una din fortele mondiale in contructia de automobile;)(mimpreuna uc gr vw... dar oricum)ati inebunit de tot ... peste tot vad comparatiii ford mondeo pasat.. a6 ford mondeo.... acu urmeaza sa ziceti. ford mondo sau vw lupo

Snoopy 28-07-06 14:30

Sa o luam de la inceput:
Greutatile asemanatoare Audi 1480 kg si Mondeo 1400 kg.
Mondeo are cuplu ceva mai mare 330Nm fata de 290 Nm cat are Audiu.
Despre Mondeo am auzit ceva de overboost la motor..dar nu stiu exact de se intalneste si la cel de 130 cp. Mondeo se va misca ceva mai bine dar Audiu ii da clasa in interior materialele de pe audi sunt ;). Uitativa aici cum se misca un Mondeo https://forum.4tuning.ro/26-filme-movies-masini-curse-drifturi-burnout-reclame-etc/3036-facut-mine/page-3.html
Filmuletle is ceva mai jos pe pagina.

P_C_D 28-07-06 14:38

Quote:

Originally Posted by Alexutzzz
deja incepei sa aberati daca alegeti un ford mondeo in fata unui audi a6..... se pare ca aveti nevoice de un control psyhiatric:)........sa nu uitam... ca audi este una din fortele mondiale in contructia de automobile;)(mimpreuna uc gr vw... dar oricum)ati inebunit de tot ... peste tot vad comparatiii ford mondeo pasat.. a6 ford mondeo.... acu urmeaza sa ziceti. ford mondo sau vw lupo

Si eu sunt de aceeasi parere,nu prea exista termen de comparatie intre Audi si Ford,da nah` infine.Eu unul as alege Audi,clar.

teddy 28-07-06 15:22

priveste per ansamblu. fordul e mai nou, e cam la fel de spatioasa, fuge la fel de bine, calitatea interiorului e foarte buna... audi-ul e mai vechi, comun, are o intretinere mult prea scumpa pentru un volkswagen cu alta sigla.

fuzzy 28-07-06 15:32

Quote:

Originally Posted by hellker
am filtrat destul si in final am ramas la aceste doua masini..un A6 1.9 tdi -131cp din 2003 full options si un ford mondeo 2.0 TDCi -130cp din 2005 de asemenea full options.fordul are cam 50000km la bord iar audi-ul cam 110000.Ce ar fi mai bine sa aleg ?thanks

pai daca banii sunt cam la fel eu as tinde spre ford... de ce?
1-numele si fiabilitatea motorului...
2-nr de km la bord...
3-anul fabricatiei (parca as avea mai multa incredere intr-o masina mai noua... chiar daca e diferenta de doar 2 ani)

teddy 28-07-06 15:41

alexutzz, am avut si eu passat nu inteleg de ce ti se pare un VW o masina atat de periculoasa lol. e doar masina poporului. in plus sunt masini sterse, fara personalitate. nu inteleg toata nebunia asta. in plus proprietarii de passat cocosat diesel cu di rosu... vorba unui prieten. sunt multi care au avut toata viata masini de rahat si au facut bani peste noapte si se lauda cu 130 de cai de pe un diesel si o cutie in 6 trepte si au impresia ca au rachete lol... voi ati observat ce depasiri dubioase fac acestia pe dn-uri?

Alexutzzz 28-07-06 16:01

Quote:

Originally Posted by teddy
alexutzz, am avut si eu passat nu inteleg de ce ti se pare un VW o masina atat de periculoasa lol. e doar masina poporului. in plus sunt masini sterse, fara personalitate. nu inteleg toata nebunia asta. in plus proprietarii de passat cocosat diesel cu di rosu... vorba unui prieten. sunt multi care au avut toata viata masini de rahat si au facut bani peste noapte si se lauda cu 130 de cai de pe un diesel si o cutie in 6 trepte si au impresia ca au rachete lol... voi ati observat ce depasiri dubioase fac acestia pe dn-uri?

TRUE in rest no comment
oricum grupu VW face super masini.... e alegerea mea dupa bmw;)
si te anunt ca am mers si in mertz... si in multe altele...

teddy 28-07-06 16:03

nu-i nimic, si eu am mers la fel. mercedes e marca mea favorita si abia astept clipa cand imi voi permite din nou sa am S klasse, de data pe benzina.
ford pentru mine e foarte sus in clasament. peste alte marci mai scumpe sau mai de prestigiu. sunt masini solide, arata ok, se controleaza foarte bine si nu te dezamagesc in nici o situatie.

RaZv 29-07-06 04:18

Bai Teddy8) , tu te-ai uitat vreodata la spate la un Ford sa vezi ce fum scoate in demaraj:evil: ...Fordurile n-au motoare reusite deloc. Si ca marca sunt slabe:!: Nici macar nu-s la nivelul VW-ului. Un Mondeo e mai slab ca un Passat, un Focus e mai slab ca un Golf, etc!
Si in plus...cine macar incearca sa faca o comparatie intre Mondeo si A6 e cel putin naiv. Mondeo e genul de masina ieftina, inauntru are numa' plasticaraie. A6 e totusi o masina de lux. Nici eu nu-s fan A6, dar nu poti sa-l cobori la nivelul lui Mondeo. Mondeo s-ar putea compara cu Opel Vectra:idea:

alicee 29-07-06 09:51

uiti faptul ca audi-ul ala are deja 110.000 km la bord (iar daca e comparabil la pret cu un mondeo full options , am mari dubii in privinta faptului ca km aia sunt reali) si ca va costa mai mult sa-l intretina.

Cosmin255 29-07-06 10:00

Quote:

Originally Posted by RaZv
Bai Teddy8) , tu te-ai uitat vreodata la spate la un Ford sa vezi ce fum scoate in demaraj:evil: ...Fordurile n-au motoare reusite deloc. Si ca marca sunt slabe:!: Nici macar nu-s la nivelul VW-ului. Un Mondeo e mai slab ca un Passat, un Focus e mai slab ca un Golf, etc!
Si in plus...cine macar incearca sa faca o comparatie intre Mondeo si A6 e cel putin naiv. Mondeo e genul de masina ieftina, inauntru are numa' plasticaraie. A6 e totusi o masina de lux. Nici eu nu-s fan A6, dar nu poti sa-l cobori la nivelul lui Mondeo. Mondeo s-ar putea compara cu Opel Vectra:idea:

La asemenea comment nu poti avea replica....da frate ai dreptate , VW za best...ever;)

OT : E clar ca nu poti alege mondeo in dauna unui A6 decat pentru faptul ca e mai noua , are putini km...si cam atat .... luxul oferit de audi nu poate fi comparat cu cel oferit de mondeo....(daca tot faceti comparatii dinastea incercati ceva de la Volvo,fiind tot premium)....

Succes in alegerea masinii.

hellker 29-07-06 12:52

pretul ambelor masini se situeaza undeva pe la 16500 euro...in calcule sa zicem ca ar intra si un volvo s60 2.4D de 163cp ..dar sunt rare in tara:(

RA_2fast4u 29-07-06 13:42

Quote:

eu cred ca zbori... ancoreaza-te pe pamant si gandeste rational :) ... auzi al el ".Fordurile n-au motoare reusite deloc." dream on ;)

on: initial cand am vazut numele topicului, desi trebuie sa recunosc ca gandesc putin subiectiv :P, am zis ca alegerea normala ar fi a6... dar tinand cont de circumstante e cam greu de ales... adica depinde si de starea ambelor masini... adica cum arata ele, pentru ca in general pe o masina se vede daca a fost bine intretinuta.... intrebare fordul ce e? ghia sau ceva editie speciala de-a lor (titanium sau chestii de genu :) ) ori cum chiar daca in conditii de masini stock ar fi clara alegerea, in conditiile date eu zic ca sunt destul de echilibrate... totul depinde de cat de mult iti place tie o anumita masina ;) bafta si sa ai noroc de ea(oricare din ele :P )

RaZv 29-07-06 14:21

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u
eu cred ca zbori... ancoreaza-te pe pamant si gandeste rational :) ... auzi al el ".Fordurile n-au motoare reusite deloc." dream on ;)

on: initial cand am vazut numele topicului, desi trebuie sa recunosc ca gandesc putin subiectiv :P, am zis ca alegerea normala ar fi a6... dar tinand cont de circumstante e cam greu de ales... adica depinde si de starea ambelor masini... adica cum arata ele, pentru ca in general pe o masina se vede daca a fost bine intretinuta.... intrebare fordul ce e? ghia sau ceva editie speciala de-a lor (titanium sau chestii de genu :) ) ori cum chiar daca in conditii de masini stock ar fi clara alegerea, in conditiile date eu zic ca sunt destul de echilibrate... totul depinde de cat de mult iti place tie o anumita masina ;) bafta si sa ai noroc de ea(oricare din ele :P )

Taticule draga, ai doar 17 anisori si ai condus un Ford pe Sega Playstation, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi zici mie ca nu stiu desp ce vorbesc. Stiu F bine desp ce vorbesc:!: Eu am adus ca argument o observatie de-a mea. Sigur eram pe pamant atunci cand am observat cand am constatat-o!
Bafta in continuare la jocurile tale preferate pe playstation;)

teddy 29-07-06 16:47

wtf? passat peste mondeo? focus peste golf??? ma rog. uite caz concret, eu am avut un cocosat si acum am un mondeo... ma bucur in fiecare zi de alegerea facuta :)
A6 nu este in aceeasi categoria cu mondeo, normal... insa comparatia de fata e buna si per total as alege mondeo pentru ca e mai nou si pentru ca nu e un volkswagen cu alta sigla si intretinere de masina de super lux :)

teddy 29-07-06 16:50

offtopic: ma tot minunez ce nebunie e in romania cu volkswagen si imi amintesc in occident era exact invers, volkswagen masina muncitorului sau tanarului care abia luase carnetul iar ford mereu deasupra. esticii sunt usor de pacalit, volkswagen a facut bine cand a inceput sa investeasca in calitatea aparenta neglijand fiabilitatea si problemele tehnice, din pacate in vest omu nu pleaca din dacie si e mai greu de pacalit.

Cosmin255 29-07-06 17:09

Quote:

offtopic: ma tot minunez ce nebunie e in romania cu volkswagen si imi amintesc in occident era exact invers, volkswagen masina muncitorului sau tanarului care abia luase carnetul iar ford mereu deasupra. esticii sunt usor de pacalit, volkswagen a facut bine cand a inceput sa investeasca in calitatea aparenta neglijand fiabilitatea si problemele tehnice, din pacate in vest omu nu pleaca din dacie si e mai greu de pacalit.

Teddy , ce spui tu e foarte foarte adevarat dar nu-ti mai bate capul cu oamenii ... daca sunt incuiati sau cel putin asa vor sa demonstreze

SFW 29-07-06 17:27

Quote:

wtf? passat peste mondeo? focus peste golf??? ma rog. uite caz concret, eu am avut un cocosat si acum am un mondeo... ma bucur in fiecare zi de alegerea facuta :)
A6 nu este in aceeasi categoria cu mondeo, normal... insa comparatia de fata e buna si per total as alege mondeo pentru ca e mai nou si pentru ca nu e un volkswagen cu alta sigla si intretinere de masina de super lux :)

Aham ... A6 e un vw cu alta grila .... cum zici tu ....
Va ofticati ca altii prefera alte masini, fara sa dea o explicatie logica si voi veniti cu niste afirmatii la fel de stupide ....
Parca ai fi un "fan bmw" ... mai e mult pana sa ajunga mondeo cat de cat la clasa unui A6, sau A4 de altfel ... nu zic ca nu sunt masini bune ... dar ...

Ontopic: in cazul de fata cred ca as tinde spre ford ... eu zic ca 60 000 de km si diferenta de ani conteaza.

NWZeu 29-07-06 17:46

Quote:

Taticule draga, ai doar 17 anisori si ai condus un Ford pe Sega Playstation, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-mi zici mie ca nu stiu desp ce vorbesc. Stiu F bine desp ce vorbesc:!: Eu am adus ca argument o observatie de-a mea. Sigur eram pe pamant atunci cand am observat cand am constatat-o!

asa si tu cine ai fi ma rog ..... constat ca masina numita FORD Mondeo cel putin generatia noua iti e straina complet, probabil ca tu ai vazut-o pe PS2 unde ai si avut privilegiul de a o "conduce".

probabil esti si tu un copil caruia ii place sa scrie pe forum si sa practice propaganda VW si nimic mai mult, dar ca sa te aduc la realitate o sa iti explic cate unele:
-fumul de care spui tu este caracteristic oricarui Diesel Turbo, la orice motor cand intra turbina si motorul este turat il va scoate.
-diferentza tehnologica intre motoarele celor 2 este ca una are pompa duza si cealalta este common-rail.
-plasticele de care spui tu nici macar pe Ambiente nu se gasesc , asta daca stii ce inseamna .... de Titanium si altele nu mai zic .....

Ontopic = A6 este masina din clasa premium, deci comparatia cu Mondeo nu e prea "corecta", dar fiind un topic de CONSILIERE AUTO paradoxal ca nu vad detalii despre masini, costuri de intretinere, adik lucrurile care probabil il intereseaza pe cel care a facut threadul.

In principal va conta starea in care este masina, dotarile si un element important este numarul de kilometrii rulati de autoturism, ca intretinere, Fordul este mai economic, nu vreau sa fiu subiectiv dar daca masinile au aceleasi dotari, sunt intr-o stare relativ tehnica identica as alege Mondeo din prisma intretinerii si al kilometrilor.

RA_2fast4u 29-07-06 19:06

Quote:

daca imi spui tu unde in postul meu m-am legat de condus... nu de alta dar eu nu vad... eu m-am legat de tehnologie, ceea ce o persoana cat de cat documentata poate sa iti spuna chiar daca nu a condus ;) in rest nu prea are rost sa iti raspund la celelalte lucruri pe care le-ai adus in discutie ;) daca ai fi fost destul de matur raspundeai ca un om matur ;) si ori cum ti-a cam fost raspuns la toate intrebarile ;) te-am lasat multa bafta ;)

:peace:

sil4tuning 29-07-06 19:57

ia-ti ma ''reno'' ca este nou si mai ieftin ;)

teddy 29-07-06 20:56

Quote:

Originally Posted by SFW
Parca ai fi un "fan bmw" ... mai e mult pana sa ajunga mondeo cat de cat la clasa unui A6, sau A4 de altfel ... nu zic ca nu sunt masini bune ... dar ...

pai noi parca suntem fani bmw sau tu? care e 'clasa unui A4'???
faci aceleasi 'pointuri' pe care le-ar face un fan bmw care nu vede alta masina.

teddy 29-07-06 21:05

dar ca sa nu ma crezi nebun sau irational pot recunoaste ca audi e peste ford, mai ales in europa.

SFW 29-07-06 21:26

Quote:

pai noi parca suntem fani bmw sau tu? care e 'clasa unui A4'???
faci aceleasi 'pointuri' pe care le-ar face un fan bmw care nu vede alta masina.

Nu sunt un "fan bmw", pt ca, dupa cum ai vazut am zis si eu ca, avand in vedere dif de km si ani as tinde spre mondeo.

Pai eu am zis ca sunt diferente mari intre un audi si un ford ...
De exemplu, materialele folosite la interior ... altfel te simti intr-un a4 sau a6 si altfel intr-un mondeo ...
Nu zic ca nu sunt masini bune sau altceva ... doar ca este o diferenta, pe care tu o anulezi repede spunand ... domne e un vw cu alta sigla ...

Eu aleg in primul rand audi pt ca asta imi place si asta ma caracterizeaza ... dar nu o sa zic niciodata ca bmw nu este mai sportiv ca audi, si ca motoarele de top de la bmw nu sunt mai performante ca cele de la audi. Da-i cezarului ce-i al cezarului.

teddy 29-07-06 21:32

yeah, si audi ofera suficient pentru a-si atrage fani. imi place foarte mult noul TT iar momentan cred ca A6 din generatia actuala e peste serie 5 si e klasse.
ps. eu sunt fan mercedes dar mai am mare respect pentru ford si subaru... iubesc masinile care ofera mai mult decat promit.

zGb 29-07-06 22:21

hai nu exagera si tu la faza cu masinile care ofera mai mult decat promit ca mi se pare destul de departe de adevar dpdv logic :)

teddy 30-07-06 00:13

promisiunea se face si prin pret si daca te uiti tu bine fordurile au preturi foarte bune, asta te face sa te astepti la mai putin, dar sunt fiabile, facute cu materiale de calitate si placute la condus. nu prea am cunoscut posesori nemultumiti de ford.
apropo, vorbesc din experienta... eu ma asteptam sa fie slab mondeo dar nu m-a dezamagit niciodata, ci dimpotriva...

Alexutzzz 30-07-06 00:27

oricum motoarele pe motorina de le ford si tddi si tdci rontzaie ca naiba... se aud... bine nu ca ar fi un sunet deranjat... pentru mine... poate pe altii afecteaza

zGb 30-07-06 03:40

Quote:

promisiunea se face si prin pret si daca te uiti tu bine fordurile au preturi foarte bune, asta te face sa te astepti la mai putin, dar sunt fiabile, facute cu materiale de calitate si placute la condus. nu prea am cunoscut posesori nemultumiti de ford.
apropo, vorbesc din experienta... eu ma asteptam sa fie slab mondeo dar nu m-a dezamagit niciodata, ci dimpotriva...

desi stiu ca ford fac masini bune iti dau exemplul cel mai elocvent...tata a avut probleme la un focus ghia 2004 si e in proces cu romcar...in general fac masini bune iar mondeo este o masina care chiar imi place...titanium x actual este absolut superb pacat ca nu se merita sa-ti iei ca e la final de cariera generatia actuala de mondeo

Alexutzzz 30-07-06 04:11

cand va aud ... final de cariera ...wow ... deja traiti din articole din reviste... daca iti place o masina si ai banu te duci si iti iei ... nu te gandesti .. la aberatii de genu asta

Cosmin255 30-07-06 09:27

Ba te gandesti mane , pentru ca aparand generatia noua vei observa ca masinii tale ii va scadea pretul , iar probabil ca , vazand viitorul mondeo iti vei da cu pumnii in cap ca nu ai mai asteptat 3-4 luni ....
Asta daca gandesti rational...si pui toate aspectele in balanta

OT : cat despre motoarele TDCI .... se aud mai rau oare decat TDI-urile?Ma indoiesc...

NWZeu 30-07-06 12:15

da sunt putin mai zgomotoase la relanti datorita distributiei (curele fata de lantz la Ford), nimic mai mult ... in schimb compenseaza cu o fiabilitate mai mare si costuri de intretinere mai mici.

RaZv 30-07-06 12:51

Teddy, daca tu ai dat Passatul pe Mondeo ai fost mare "intelept". Eu nu fac propaganda VW ca nu ma plateste VW ca sa-i fac reclama, faceam doar o comparatie intre marci care rivalizeaza pe acelasi segment de piata.
Sunt vreo cativa "soareci" pe aici cam enervanti. Nu ma cobor la nivelul vostru;) Pt teddy, obraznik and Ra-"nu mai stiu cum" bafta la examenul pt permis si aveti grija ce faceti cu masina lu' mamica voastra;) .Ciao

Alexutzzz 30-07-06 13:59

ocbraznick cand vi pe la buc da- mi inainte cu 2 3 zile un pm si punem un tdci de la ford si un tdi sa vezi care rontaie mai tare....

All times are GMT +2. The time now is 06:59.

- Copyright 2026 4Tuning