![]() |
Teribilişti vs depăşiri
Sper ca am nimerit bine thread-ul cu o nelamurire a mea: de ceintotdeauna soferul de supernova, polo, panda, cielo etc etc etc intra automat in mod de competitie cand trece pe langa el o masina sport?
Nu generalizez, si n-am nimic cu masinile enumerate mai sus, insa la fiecare drum pe care il fac in afara clujului pe minim 100 de km dau de cel putin 1-2 copii din astia viteji care au chestii de demonstrat. Caz concret (din memorie) - un drum cu 2 benzi, bun, virajat, la intrarea in Cluj-Napoca. Un deal de 1.5 km, abrupt, pe banda a 2-a un polo, urca la 70-80 km pe ora. Eu vin din spate cu 130 probabil... fac semn din timp cu farurile, mai fac o data... ma apropiu... mai fac o data. Polo nimic. Banda 1 libera... el pur si simplu nu voia sa se dea. Dau un claxon si trec eu pe prima banda si trec de el in viteza. La prima localitate o las la 70, el vine lansat la 100+, ma depaseste pe banda dubla continua. Evident, m-am luat un pic dupa el si am ajuns la viteze de 150 la ora pe drumul virajat, in panta... eu deja simteam ca ma apropiu de limitele mele de sofer dar polo se tinea tare. Cand am fost in paralel cu el vad ca era un tanar la volan, ranjea de mama focului si mai avea inca 3 pasageri in masina. Cat de tampit trebuie sa fii sa te iei asa la intrecere, la viteze mult peste ce poate masina, si cu oameni pe care ii poti omora la cea mai mica scapare? In afara de cazul asta care mi-l amintesc au mai fost o gramada. Si culmea, nu baietii smecheri cu masini tari se transforma in piloti ci tocmai masinile cu motoare sub 100 de cai. Personal am o interpretare pt chestia asta, dar sunt curios sa aud cum vedeti si voi treaba asta cu excitatii care isi risca viata lor si a pasagerilor doar ca sa mearga apoi acasa si sa zica "l-am facut pe ala cu Corvettu". |
re: Teribilişti vs depăşiri
Mai e un punct de vedere. Disperatii care dau flashuri si vin cu super viteza ca n-ai nici timp sa te dai pe banda a 1-a ca iti stau in cur. Poate de la flashurile insistente, omul care poate conduce si un Lada 1200, isi zice - ia uite-l si pe taranu asta cu masina tare, un disperat care da flashuri, sa fie sanatos, nu ma dau din fata lui. In Germania nu s-a auzit de conceptul de flashuit. Mergi cu 120 in depasire pe ultima banda, cand treci de un tir, iti vine in spate un 911 Turbi care a franat probabil de la peste 200 km/h si asteapta in spatele tau cuminte. Clasic noua - flashuri si claxoane, ca doar trece coloana oficiala, sa se dea toata lumea din calea mea!!!
Evident, daca spui ca prima banda era goala, este obligatoriu ca masina Polo sa fi mers pe acea banda. In plus, cine sta in trafic sa faca pe reisarul... e clar ce mare fel de sofer este el! |
Quote:
Dar cred ca deviez de la intrebarea initiala... de ce toata lumea are ceva de demonstrat cand trece o masina sport pe langa ei? |
@C6Vette: sa inteleg din postul tau ca tu ai Corvette? Hm.. interesant. Acum o sa zici ca ce-a mentionat Hondarul nu e adevarat, ca tu nu faci pe "reisaru" pe strada etc, doar ca... 90% din cei cu masini puternice asa fac! Uneori au fost cazuri (prin oras de exemplu) cand chiar nu aveam unde sa ma duc ca sa treaca el, dupa care ma lua la claxoane si injuraturi, ca ce fac eu cu jafu meu de nu ma dau din calea lui... Sincer, nu mi-am pus niciodata mintea cu d-astia ca sa ma iau cu ei pe strada, dar multi dintrei ei (sa nu zic toti), sunt nesimtiti si se dau mari smecheri, parca ala cu Loganu de 90 cai trebuie sa faca plecaciuni in fata lui ca are x masina de 150-200 cai. Eu zic ca n-ai dreptate. Sunt si inconstienti, dar nu toti! Mai multi sunt aia smecheri, "baiatu lu' tata, care i-a luat bemve"...
|
Tocmai mentalitatea asta de taran sa nu te dai la o parte baga multi oameni in pamant. Daca ala vine din spate cu viteza, care este rostul sa il tii ? Sa se bage pe contrasesc si sa se loveasca frontal de o masina care venea din vacanta cu cei 3 copii mici ? Este o imbecilitate sa tii pe cineva, daca il vezi ca vine tare ii dai drumul cat mai repede si il lasi sa se duca cu Dumnezeu, asta in caz ca nu te doare in cot de Tine si persoanele din masina (mama, tata, prieteni). AICI MA REFER LA CAZURILE CU 2 BENZI PE SENS SAU CHIAR O BANDA.
Eu fac deseori drumul Bucuresti - Husi si sincer vad fel si fel de soferi. Cel mai mult ma dispera soferii pe care i-am depasit si ei automat dupa cateva secunde se baga in spatele meu, baga pedala la fund si ma depasesc iar pe mine. Care e scopul aici, ce castigi defapt ? |
Quote:
Am mai intalnit si eu dastia in oras aveam 70 la ora si eram in pasaj la obor si jmecher cu jeepanu dadea flashuri din spate... |
Quote:
EDT: @Alex30: Mai stii cand eram pe chei la intoarcere, in sambata cu bara lu pustiu?? Era unu cu o dubita pe banda 2, mergea cu 60 cred, noi aveam cam 90, si dupa cateva flashuri (si un claxon daca nu ma insel), l-am depasit pe dreapta, la care el se uita la noi si ranjea ca PROSTU efectiv... ca noi eram cu Loganu si el cu Peugeout... L-as fi scuipat in fata, serios! |
@TazMan - de acord, e f faina chestia aia cu orgoliul, depasesti si ti se pune repede in fund sa te ia el din nou, ca nah, suntem la Monza nu pe niste ***-uri de drumuri romanesti :P
@Alex30 - esti simpatic cu: "Te grabesti depasesti...da nu repede flashuri si claxoane ca suntem jmecheri si na...avem 130 si corvette". Deviezun pic in off topic ca sa ma intelegi mai bine: el urca poate cu 70, nu tragea motorul mai tare. E irelevant ca eu aveam 130 sau 90, bunul simt dicteaza sa faci loc daca vine cineva din spate mai tare. Eu ma mut de nenumarate ori cu masina mea "de smecher" cum ti se pare tie ca e cand vad ca vine cineva mai grabit. Nu ma uit la marca, sofer etc - ma dau la o parte daca e unul mai grabit sau mai rapid. Plus ca ai inteles gresit un pic atitudinea celuilalt - el nu DOREA sa se duca pe banda 1, nu a fsot vorba ca NU PUTEA sau NU A AVUT TIMP. Se pare ac mi-am stricat singur thread-ul cu exemplul ala, eu de fapt altceva incercam sa aflu de la voi. Desi, partial mi-a raspuns Alex30, care crede ca daca am masina mai tare sunt smecher, intretinut de tata si merit sa fiu depasit in trafic cu orice cost :P |
Quote:
Cum spunea si posesorul topicului banda 1 era libera de ce Polo nu circula pe acolo? Nu sunt de accord nici cum a procedat el intrand intr-o cursa cu un pusti teribilist cu Polo si mai mult de atat recunoscand chiar ca el ajunsese la limita sofatului.... P.S. Chiar si prietenul tau B99SAA spune in postul lui de mai sus ca vi s-a intamplat asa ceva chiar voua asa ca Alex " Ce tie nu-ti place altuia nu-i face" |
Sunt fel si fel de soferi, dar nu va suparati atata timp cat circuli cu o viteza mai mica decat cel din spate, chiar daca esti pe o drum cu o singura banda de mers, nu e greu sa tragi mai mult dreapta (cat iti permite drumul), mai ales ca acum majoritatea drumurilor au fost latite si daca ne chinuim intra doua masini pe un sens de mers, nu iti pierzi nici din demnitate, nu pierzi din orgoliu, nu pierzi nimic, ba din potriva poti sa-i salvezi viata si lu ala care vine din spate (indiferent ca e inconstient sau nu) si pe a ta si a pasagerilor.
A zis cineva mai sus "Daca tu mergi cu 130 pe un drum normal pe care limita e de 90 spre exemplu si vi tu jmecher cu 130 din spate de ce sa ma dau la o parte?"... De ce? Poate pentru simplul fapt ca ala din spate poate e inconstient si se gandeste ca tu te dai la o parte si nu mai are timp de franare si se urca peste tine. Nu cred ca ti-ai dori la o asemenea viteza, conteaza mai putin cine a fost de vina, pentru ca nu cred ca vei mai avea pe cine trage la raspundere. O faci in primul rand pentru tine. Nu sunt adeptul vitezei, pe orice drum am condus, nu am mers mai mult de 120 maxim 130, indiferent de ce masina am condus. Tot timpul cand am vazut ca vine unul din spate mai tare, ii fac loc cat de mult pot. Nu iau apararea si nu acuz pe nimeni, doar atat am de zis, cum mi-a zis cineva mai priceput ca noi toti, in trafic trebuie sa circuli si sa gandesti ca toti din jurul tau sunt idioti si inconstienti, tu sa te feresti si sa-l feresti si pe cel din jurul tau. |
Esti tare mestere... ''nu am dat mai mult de 10 flash-uri'' dar din ce ai spus tu in primul post ai dat 3 in nici 2 minute... de obicei te lauzi cu masina ta daca o ai... in fine... ;)
|
Quote:
si nu inteleg "de obicei te lauzi cu masina ta daca o ai... in fine..." - poate ma lamuresti @KASSEL - corect, greseala mea ca mi-am pus capul cu el. Se intampla rar sa ma iau de schumacherii astia din trafic. Oricum, dupa cateva zeci de secunde m-am dat din fata lui si l-am lasat sa mearga pt ca el cred ca inca 1000 de km daca ii dadeam eu, ii dadea si el. In concluzie, omul s-a dus fericit acasa ca i-a dat o lectie aluia din masina rosie si seara la o bere toti prietenii lui au aflat ce barbat e el. |
Quote:
Ahhahahah nustiu ce a fost in capul meu de am scris o banda, probabil am vrut sa zic altceva si mi-a scapat. Iti dai seama ca nu m-as duce pe camp pentru ala din spate :lol: |
Quote:
Corect se risca daca merge cu 300 pe permisul lui dar NU ARE NICIUN DREPT sa imi dea el mie flash si ma injure si sa imi arate mai stiu eu ce semne ca are el 300 si eu am 50,60 cat e legea. Nu ti se pare corect? Sau tie iti place sa te injure lumea asa degeaba ? Si nu am zis ca nu ma dau la o parte...din contra chiar ma dau pe autostrada si acolo unde au dreptate. Da nu in oras ca vine un b0$$ da b0$$ din spate cu 200 si ma injura pe mine sa ma dau la o parte...ca n-are nici macar cel mai mic drept. In lege nu scrie ca ai voie sa mergi cu 300 chiar daca te grabesti sa stii...asa ca...Astia pentru mine = aia care claxoneaza in prima secunda cand da verde! @Liviu: Stiu Liviu ca nu s-a dat dar ai vazut ca nu l-am injurat nu i-am aratat mai stiu eu ce nu m-am bagat in fata lui sa-i pun frane. Pur si simplu mi-am continuat drumul asa cum ar fi logic sa faca toti... @C6vette: Probabil nu ai inteles ca eu m-am referit doar la o parte din aia cu "flashuri" |
Asta cu injuratul este din cei 7 ani de acasa, n-ai ce face :D
|
Quote:
PS: Numai citind titlul topicului deja miroase a aere de smecheras "toti tampitii vs masina sport", ca si cum aia cu masina sport sunt clasa superioara si restu sunt parliti de zi cu zi... |
daca chiar te grabesti si unu e in fata ta pe banda 2 , nu e mai simplu , eficent si fara injuraturi si nervi sa il depasesti pe prima banda ? daca tot era libera, chiar daca nu e corect legislativ
|
Eu am inteles nedumerirea ta existentiala .Din povestirea ta vrei sa pari "unu" care are o masina potenta, care nu e "jupan" , care a muncit pt tot ce are si care i se pare normal ca atunci cand vrei sa incalci legea mergand cu x km/h peste viteza legala toti sa ofere drumul liber.
Ce nu inteleg eu este partea cu " Evident, m-am luat un pic dupa el si am ajuns la viteze de 150 la ora" si "excitatii care isi risca viata lor si a pasagerilor"...in ce sens? Consideri ca tu "evident" daca te-ai luat "un pic dupa el" esti mai putit "excitat" decat el?Consider ca "Corvettu" tau la un impact sa zicem cu un pom/stalp/tir de pe contrasens are mai multe sanse decat Polo-ul lui? Tu nu pui in pericol viata pasagerilor? Cu ce esti tu mai preSUS in scara valorilor care vrei sa ne-o prezinti tu aici? Eu zic asa fiecare are frustarile lui .Tu pe ale tale....cei cu polo.clio pe ale lor sau toti care ii incluzi tu aici intr-o categorie aparte ..... Nu il apar pe cel cu Polo insa eu nu inteleg un lucru:Mergi cu 150 el blocheaza banda a 2 cu 70....pe drum cu viteza legala maxima 90.Nu e corect din partea polo-ului , asa e. Dar daca eu merg cu 100km/h pe banda a 2 pe drum cu viteza legala 90 iar tu sau un "jupan" sau un polo vine cu 150 si nu ma dau din drum pot fi acuzat cel mult de ignorare. De ce nu ma ingori si tu, sau "jupanul" sau Poloul si ma depasesti pe unde vrei tu ca oricum incalci legea?Daca ajungi sa "evident" sa te iei un pic dupa mine,sa imi "explici" ...daca deschizi tu un topic pe un forum foarte citit unde iti exprimi frustarile...cine e mai "excitat"? Oare de ce el e tampit si excitat si tu esti.....normal? Nu inteleg de unde atatea frustari.Eu inteleg ambele puncte de vedere dar in modul care l-am exprimat mai inainte insa nu inteleg de ce frustarile unora pot fi mai presus de ale altora . Si ....da ,bine spus, daca revinim la titlul topicului "toti tampitii?!?? vs masina sport "e chiar hilar ceea ce vrei tu sa pari....nu e asa?!? Mai este cineva de acord cu mine?:) |
De acord cu ra2,basic.
Si cu Liviu de acord in legatura cu titlul topicului...am vrut sa zic si eu de la inceput dar n-am vrut sa spun asa direct. De ce nu ai pus "toti tampatii vs tampatii cu masina sport" ? Dar din titlu ala reiese ca tu esti mare jmecher ca ai masina sport si ceilalti soferi sunt niste "tampiti" |
Aruncam discutiile intr-o alta arie ...si nu cred ca daca cineva are o masina X iar un altul Y e mai presus. Toti suntem participanti la trafic si fiecare si-a luat masina pe care si-o permite.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:Dtare asta cu TAMPITII VS SPORT, dupa topic,eu sant intr-o mare dilema. am o masina sport dar si un MATIZ:D:D:D cu,care merg zi de zi la munca,pentru ca pur si simplu cu masina sport este foarte greu sa merg in traficul asta aglomerat din bucuresti mai ales ca eu am si munca de teren (AGENT IMOBILIAR):D:D:DAsa ca buburuza isi face treaba in trafic mult mai bine decat ECLIPSELE:D.EU LA CE CATEGIORIE SA MA BAG?:D:D Dar pot sa spun ca sant in ambele tabere,si sa va spun de ce.cand sant in matiz pur si simplu majoritatea cu masini de FITZA sa zic asa,si unii care chiar sufera ca are o masina peste matiz,(si sant destui)pur si simplu imi taie fata,se baga fara semnal s-au pur si simplu se uita la mine la semafor paraca as avea raie pe mine.si o spun din experienta.cand schimb masina ;parca sunt in alta tara,toata lumea este Ok,nimeni nu mai face nimik,nu imi mai taie calea s-au chiar,sa vezi,cum imi dau si prioritate(cum ar fii si normal,nu obligatoriu) cand intru de pe un drum secundar.s-au sa-i vezi cand ma opresc eu sa le dau prioritate sant uimiti cum o masina mai deosebita le da prioritate.cam asta este educatia nescrisa a soferiei la noi.eu vorbesc din ambele cazuri si din pacate asta este adevarul:sad::sad::sad::sad: te judeca dupa ce masina conduci TRIST. |
Quote:
|
Quote:
si in afara se dau flashuri ;) lasa teoria culeasa din auzite..practica e diferita.. si in afara sunt gropi,si in afara sunt soferi prosti .. :) logic cand esti pe urcare si teoretic..trebuie sa intri pe banda 1 .. lasand banda 2 libera pentru siguranta.. poa sa ai si 200 la ora..daca e libera banda 1 intri pe ea si stai..daca apare polo in fata..semnalizezi frumos si intri pe 2..daca nu ti pe 1 .. nu stiu eu bine? benzile sunt dupa viteza?? daca ai 130 nu esti obligat sa intri pe 1 ? |
@corvette: dc nu ai putut sa tii pasul cu un polo te-as sfatui sa iei niste lectii, ai nevoie.
Pt cei care nu stiu, banda a 2-a este pt DEPASIRI, adica dupa ce ai efectuat depasirea te bagi pe prima banda. Chiar dc mergi cu viteza maxima legala si altul vine tare din spate, asta nu inseamna ca tre sa mearga nspe km in spatele tau pe banda a 2-a. |
Quote:
Mie imi place la nebunie cand pe A1 merg cu 130km/h, depasesc o coloana de camioane si se infige un Q7 in c*ru meu cu mana blocata pe flash-uri. Normal ca nu ma dau la o parte din moment ce banda 1 e plina si eu circul cu viteza maxima legala. N-o sa franez eu intre tir-uri care merg cu 40km/h mai putin ca sa treaca el. Normal ca atunci cand banda 1 e libera trec automat pe ea, ca sa nu stau cu ochii-n oglinzi sa vad daca vine cineva, sa merg relaxat. Dar eu imi mentin viteza, sunt oameni care numai de-ai dracu' franeaza cand vine un destept de-asta in spatele lor si flash-uieste. |
nu am vazut masini de ro.. nu stiu ce tara erau ,majoritatea germania oricum..
pe autobahn daca intram in depasire primeam flashuri de la masini care veneau tare pe banda 4 (masini puternice oricum )de la distanta,poate sa ma atentioneze,sau sa ma dau la o parte,nu stiu..apoi daca nu aveam timp sa intru inapoi asteptau..nu stresau ..nu generalizez..dar nici faza ca sunt extrem de cuminti nu trebuie generalizata..ca nu exista.. |
Asa e,te judeca in functie de masina.Da eu zic ca e un lucru inconstient si totodata prostesc,daca te depaseste unu,care are sau n-are masina mai buna ca a ta,ba sa nu il lasi,ba sa te iei dupa el,ajungad la raliu prin trafic,sau mai rau.
N-o sa ne invatam niciodata minte,pana la urma in trafic e o competitie :) |
asta e , traim in romania . sunt multi soferi frustrati .
se intampla sa mergi mai tare putin si sa dai de unu care merge cu fix 90 sau chiar mai putin in afara localitatii iar cand vrei sa il depasesti o accelereaza . . . . ii bagi putina carne in congelator si mergi mai departe . nu le iau apararea nici celor care merg cu "viteze ametitoare" si se opresc in fundul tau cand nu pot sa te depaseasca . eu personal daca am cum , le fac loc , daca nu , asta e . e recomandabil sa dai flasuri cand mergi cu viteza si intri in depasire ca sa te vada omu , sa nu faca vre-o figura si sa se bage in fata ta . |
Eu am patit-o,am venit tare din spate,depaseam vreo 3-4 masini,si brusc se baga unu in depasire,ce sa mai...am franat...m-am bagat la loc pe banda,si l-am lasat sa se duca...ce poti sa ii faci?
|
Quote:
Intram in depasire, masina depasita fiind ceva pana in 100cp, si depasirea dura mai mult decat eram obisnuit. Intr-un tarziu mi-am dat seama ca respectivii depasiti imi puneau la incercare demarajul... Nu imi dau seama ce trece prin capul unor asemenea indivizi, oricum stiau ca ii voi depasi. |
se trezeste cocalarul din el ies toate frustrarile din ei cand treci cu o masina mai nervoasa.. parca fac ``plici`` in creier si dai si omoara un motoras de 1.2 de ii ies bujiile prin capota .sa arat ca si el poa` sa prinda 100. e maxim cand ii lasi sa te depaseasca si ii vezi pe aia micii in spate cu nasurile lipite de geam..bine tatiii l-ai facut ...uite copacu` de aproape..
|
mai baieti credeti ca schimbati vreun sofer cu topicul asta?intotdeauna or sa fie aceiasi soferi care sunt si acum,unii mai aroganti ,altii mai calmi,dar sa nu uitam ca toti suntem participanti la trafic si toti ne chinuim pe soselele astea ale patriei pline de gropi si de 'capete de creta' care ne fac viata mai grea ca deobicei.cel mai bine ar fi sa incercam sa ne respectam unii pe altii chiar daca avem trabant sau bmw ,si sa incercam sa ne ajutam in trafic macar intre noi daca statul nu ne ajuta.sper ca nu am deranjat pe nimeni cu postul meu dar asta e parerea mea.sosele libere si fara incidente la toti participantii la trafic
|
Oberv aici cativa GIBONI care au fix mentalitate de meltean "sa moara capra vecinului", care in viata lor nu au condus pe sosele si autostrazile europene si care in loc sa comenteze cazul topicului se leaga de masina si viteza ilegala cu care circula.
Saracilor gibonei, atat in Germania (etalon) cat si in Italia, Austria, Belgia sau orice alta tara civilizata chiar si cei care merg peste viteza lagala nu ocupa banda superioara. Ca sa intelegeti mai bine, daca sunt 2 benzi si eu merg cu 120 km/h pe banda 1, cum este corect, el vine cu 160 km/h tot pe banda 1, trece pe a 2-a si dupa depasire trece inapoi pe prima banda chiar daca merge cu 160 km/h. Poate doar cei care merg viteze si mai mari de 180-200 km/h merg numai pe banda superioara si asta cand sunt 2 benzi si nu mai multe. Deci de genul asta de giboni dau sau dam in fiecare zi, ofticosi, prosti, rai si handicapati care pur si simplu daca sunt singura masina de pe sosea ei refuza sa treaca pe prima banda. In toate tarile civilizate Europene acest gest este aspru sanctionat indiferent ca au viteza maxima admisa de lege in segmentul respectiv de drum. |
FIECARE participant la trafic este un posibil CONCURENT ! :lol::lol::lol:
corvetule, eu am lastun, cand te vad te provoc :lol::lol::lol::lol: sper sa fie la deal ca la vale n-ai nici o sansa :)) bafta in dezlegarea misterului |
aceeasi treaba as intrebao si eu dar in legatura cu ceva putin diferit....de ce se simt toti meltenii frustrati cand langa ei la semafor se afla o masina veche romaneasca modificata doar optic, mi sa intamplat de nenumarate ori sa am in dreapta/stanga mea la semafor diferite masini mult mai potente decat un oltcit 1.3 care dupa indelungi priviri taranesti pleaca de la semafor de parca leas fi facut semn ca vreau sa ma dau.....sau inca una, de ce toti frustratii se simt ei datori sa ma injure cand opresc de tot la gropi si la limitatoare de viteza, daca nu le convine ca ma opresc pentru ca nu vreau sa imi sparg motoru ar putea sa o ia pe alta strada, nu ii roaga nimeni sa mearga pe aceeasi strada cu mine...
|
Quote:
|
Dupa parerea mea asta e un topic de doi bani si nu o sa schimbe nimic niciodata. Sunem prea multi cocalari in romania, n-avem educatie si asa o sa ramanem ca asa e natia noastra. Am citit tot topicul si am inteles ca un cocalar cu masina scumpa e nervos rau ca un cocalar cu o vechitura nu se da la o parte din calea lui. Daca omu merge cu viteza legala pe a doua banda de ce sa se dea la o parte? Depasese-l frate pe camp daca esti reisar!
|
"Orice gibon ce trăieşte în colectiv trebuie să cânte. Zilnic, sau la câteva zile, ei cântă, de cele mai multe ori în zori. Cântecul poate dura de la câteva minute la 2 ore, iar animalele cântă în duet (masculul şi femela), în cor (când li se alătură şi alţi giboni) sau solo. Când un gibon cântă solo, el se urcă în vârful unui copac pentru a interpreta, iar când ajunge la punctul culminanat al "ariei", sare din ramură în ramură, rupând frunze şi crengi; i se alătură şi ceilalţi membri ai familiei, iar cântecul seamănă cu un ritual oriental, însoţit de ţipete, fluierături, ciripituri, chiote şi tot felul de sunete bizare." Home » Stiinta & Tehnica » Descoperiri [Romania Libera].
O tara plina de giboni si tampiti...am uitat unii sunt si handicapati.:)..hilar topicul asta rau de tot...frustari peste frustari. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:26. |
- Copyright 2026 4Tuning