![]() |
Noua taxa poluare 2011
Salut.As avea nevoie de niste sfaturi.. :D
De 2 saptamani am cumparat un e36 , sunt la primul rand de numere rosii. Problema e ca nu stiu daca o sa am banii sa o inscriu pana in 2011, iar intrebarea mea este : daca a fost adusa in tara anul asta ,chiar daca vreau sa o inscriu la anul platesc taxa care este acum sau cea noua ? daca nu, se poate face ceva sa se stabileasca taxa curenta pe masina si sa o pot platii in decursul anului viitor ? multumesc |
Re: Noua taxa poluare 2011
pai,fa rar-ul acum si du actele sa iti calculeze taxa, sa iti dea decizia de calcul. si apoi ai termen sa o platesti 90 de zile, parca.
deci nu ar fi stres.dar, du-o la RAR, si fa-i cartea si pregateste actele de inmatriculare. |
Quote:
Singura problema ar fi cu certificatul de autenticitate care este valabil doar 30 zile ; eu sunt de parere sa faci toata chestia cu rar-ul prin mijlocul lui decembrie iar in ianuarie sa ai banii de taxa . Multe succese !!! P.S. Vorbind strict numai de taxa ..... : NISTE DOBITOCI !!! Parerea mea ! |
multumesc de sfaturi.
Da chiar sunt niste dobitoci cu taxa,in fine. on: Certificatul acela din cate stiu nu este pe 60 de zile ? si mi-a mai zis cineva sa fac treaba asta cu rar si cu certificatu si il tot reinnoiesc... sper sa pot cu taxa actuala, ca de nu..am luat masina degeaba, eu unu nu dau 3-4-5 mii sau cat o fi pe inmatriculare :) |
Da , ai dreptate : 60 de zile este valabil . Pai si atunci iti iei decizia de calcul in decembrie ca sa ai acele 90 de zile . Cred ca mai bine mergi la circa financiara si intrebi incat timp de la decizia de plata poti plati taxa de inmatriculare/poluare a lui motocicleanu ; ca sa nu ai surprize pe viitor . Daca sunt 90 de zile , atunci zingura cale asta o vad : faci rar-ul cu toate cele , si singura problemuta ar fi la certificatul de 60 de zile ( care este 100 ron din cate stiam ) , dupa care la fisc petru decizie , in decembrie , ca sa te lungesti pe 90 de zile in 2011 .
Multa bafta !!! |
Quote:
|
niste scarbe astia cu taxa lor .. si io trebuie sa inscriu masina si trebuie sa o fac cat mai repede ca cine stie ce le mai vine in cap nenorocitilor astia
|
Quote:
Eu la a mea a trebuit sa scot 2 certificate . I-ti iau banii de fiecare data , nu le este rusine :evil: Acest certificat de autenticitate tre sa il faci ori de cate ori cumperi un bum bum ; deaia e si faza cu doar 60 de zile . Succes ! |
ce tara mizerabila. sa le fie rusine .
cum frate in 2011 imi aduc o masina de dincolo pe care am dat 2000 euro si platesc taxa inca 6000e ? pai si asa e mare taxa cum e acum, dar sa o si mareasca de la anu, e mizerie tara si toata lumea care e la putere , niste mizerii. |
Quote:
|
Ai grija ca probabil se vor aglomera la RAR in luna decembrie .
Toti o sa inmatriculeze inainte de merirea taxei. |
Quote:
|
Quote:
pe bune astia de la putere nu au minte deloc! |
Quote:
oricum pana nu apare in monitoru oficial sunt doar povesti. :) |
si mai am o nedumerire.cu cat masina este mai veche si mai rulata cu atata taxa este mai ieftina ?si ce e aia depreciere ?
|
Quote:
|
astia sunt nebuni cu taza lor.de exemplu in germania poti sa imatriculezi orice masina,poate sa aiba 100 de ani..dureaza cateva minute si costa cativa bani:D
|
Germanii astia e prosti , ei , care este . Sa vina ei la romanica sa invete de la noi : de ce sa fie bine cand poate sa fie mai ....rau ? De ce sa castigi cand poti pierde ? Ce atatea firme , sa mai inchidem din ele ! Ce asa salarii mari , sa mai taiem din ele ! etc , s.a.m.d. , s.a.
|
Quote:
|
germanii e prosti,romanii sunt mai destepti.ai dreptate=))):)))....ramanii sunt niste hoti,niste tampiti de oameni.sunt mai prosti oamenii de rand k nu se duc la ei cu parii sa le sparga capu....
|
sal.am citit cu interes posturile voastre (sLi/Sparkle) in legatura cu inmatricularea si m-au pus pe ganduri.de ce?pana in decembrie vreau sa imi achizitionez si eu un Bmw 316i(1994-1998 ),dar nu stiu ce sa fac pt ca,la fel ca si tine sLi,nu o sa am bani de inmatriculare pana in 2011,mai e o varianta sa o achiz gata inscrisa dar dupa sapt bune de cautare si tel date,nu am gasit nimic acceptabil,97% din preturi sunt exagerate,sa nu mai spun ca la capatul opus peturilor mari am gasit un barbat ce are 2 316i de vz(exterior-interior bun,nu stiu motorul daca are pb,neinscrise),1.000euro/buc (wtf!!!).anyway...ne mai auzim :) chiar sunt interesat de cum va decurge proiectul de lege cu taxa 2011
|
Quote:
Si cu taxa..sincer nu cred ca o sa o mareasca , impozitele da dar taxa nu cred.Eu cred ca a fost doar un impuls sa sperie lumea ca sa ia statu bani,ca vezi tu cum or zis de taxa gata sau si triplat cozile la rar pentru masini neinscrise. Speram la cat mai bine,dar din pacate nu prea cred. Si apropo de 316i , ai grija ca majoritatea 316i si 318i is destul de doborate ,degeaba iei ala la 1000 euro si mai bagi inca 1000e sa o faci buna si apoi inca 1000e sa o inscrii ca nu are nici un sens. :D bafta in achizitionarea unui bimmer bun :D |
Quote:
|
Quote:
Caut,caut si tot caut poate o sa dau de unul acceptabil,nu prea mai am rabdare :) p.s. daca auzi ceva de vz poate ma anunti si pe mine :D :D :D la tine in partea aia preturile sunt mai mici ca sunteti mai aproape de granita sal. |
Quote:
momentan e la vopsit,dar cum il scot o sa pun si poze. |
Quote:
Poate nu or sa mareasca taxa , intr-un final ! Parerea mea este ca taxa , in forma actuala sau orice forma a imbracat , este defapt o taxa vamala pentru un produs din U.E. , iar acum nu stiu cat de corecta este . In legatura cu achizitionatul unui bmw , afla cat e valabila decizia de plata la fisc , pentru taxa . |
Quote:
|
sal baieti.pe zi ce trece sunt tot mai euforic :D merg sa "inspectez" cateva pisicute si am nev de un picut de ajutor.sli,sparkle stii cam cu ce pb se confrunta 316 astea mai vechi?motor?caroserie?etc. stiti cumva pe unde mama masii mai trebuie umblat pana la inmatriculare?pe la ce institutii?ms de help guys
|
Quote:
Am avut 316 sedan . In general " astea mai vechi " au probleme cu tachetii , ce trebuiesc inlocuiti ,cele pana in '93, parca au pe curea distributia , restul pe lant , pe la aripa rotii , pe interior de rugina , pompa de ulei sa bage in rampa , stalpii de la usa fata , portbagaj spate ruginit. Act v/c , declarata la primarie , taxa drum , rar identificare + carte + depreciere, asigurare , taxa poluare fisc , taxa talon cec sau bcr , dupa care cu tot amalgamul de hartii la militie iar acolo mai ai de platit numerele . Succes . p.s. As opta pentru un 1,8 , daca asa avea ocazia :impozitul acelasi - satisfactia alta ! |
Quote:
Quote:
|
din cate am citit eu pe net , daca masina arata jalnic exterior + interior taxa e mai mica ?
de exemplu , daca avem un BMW 318is din 93 impecabil exterior + interior taxa e mai mare fata de un alt BMW 318is din 93 zgariat pe afara si interiorul rup ?(ma refer pe la scaune , plafon etc) ? si daca da , cam cat de mica ? cu stima |
Quote:
Uite si calculatorul cu deprecieri . Succes ! http://www.finantearad.ro/soft/taxa_..._2009_v11.html |
Quote:
|
Nu . Cursul pentru anul asta , se da anul ce a trecut in luna octombrie , in prima zi a lunii . Cursul pe anul asta este 4,2688 /1 epuroi.
Quote:
|
cine le are cu RAR-ul:D parca dupa ce faci vizita la RAR sa iti dea cat ai de plata taxa , parca ai 30 de zile sa o platesti.Intrebarea mea este :daca ma duc cu o masina la RAR pe la sfarsitul lui decembrie 2010 si daca am 30 de zile termen de plata a taxei si ajung in 2011 , o sa platesc taxa stabilita in 2010 sau cea din 2011?
|
nu mai bine ii dai in judecata si nu mai platesti nici-o taxa?
|
dupa ce iti da de la RAR, certificatul de autenticitate care e valabil 30 de zile plus ce iti mai dau ei ....mergi cu alea la finante sa iti calculeze taxa si abia apoi ....din momentul in care ai decizia de calcul ai 90 de zile sa platesti taxa la finante
|
Quote:
|
Quote:
bun , dar eu sa zic ca ma duc in 18 decembrie la RAR cu masina , duc alea la finante si imi calculeaza taxa si imi da 90 de zile.Asta ar insemna ca am timp pana in martie candva nu ?dar o sa fim in 2011 si asta nu stiu , o sa platesc cat mi-au zis aia de la finante SAU cand intram in 2011 o sa trebuiasca sa fac iara rar-ul pentru ca se schimba taxa? Deci ma duc la RAR azi fiind 18 decembrie 2011 , dupaia ma duc la finante tot in 18 decembrie au stabilit taxa de 600 de euro sa zice.In februarie 2011 pe 20 sa zicem am cei 600 de euro , tot atat platesc sau triplat ca se schimba taxa? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:24. |
- Copyright 2026 4Tuning