![]() |
jante solenza
Salutare,
Sunt nou pe aici, daca puteti sa ma ajutati cu o parere, merita sa pun la o solenza 1.4 benzina niste jante mai mari? Ea are 13" din fabrica de tabla. Daca le pun creste consumul, scade, imi mai arata corect km\h? Merita investiti banii astia intr-o masina care acum face 2500 euro? Multumesc pentru raspunsuri anticipat! |
Re: jante solenza
in primul rand si cel mai important tu hotarasti daca merita investitia ta intr-o masina tot a ta !
consumul s-ar putea modifica in functie de ce jante pui,daca pui unele pe 14 din aliaj dar mult mai usoare(gen ats cup) s-ar putea sa nu se modifice legat de eroare,asta tine si de gumele care le alegi http://www.miata.net/garage/tirecalc.html folosesti calculatorul din link si vezi exact eroarea in functie de ce diametru ai la roti si de talonul cauciucurilor de pe fata ;) |
Deasemenea nu uita ca daca vrei sa pastrezi diametrul apropiat (ceea ce VREI), o sa se reduca talonul cauciucului. Aia inseamna alti bani, si un minus la confort.
|
daca masina e impecabila si planuiesti sa o tii , merita niste jenti super usoare pe 14 cu cauciucuri 195/55/14 sau 195/60/14 , o sa se schimbe stabilitatea mult in bine si consumu nu va fi afectat vizibil .
|
Quote:
|
Cu placere. :)
|
@julaikos - ATS CUP sunt destul de greute - cantareste peste 10 kg bucata
@tribeca - poti sa pui roti de 15 linistit fiindca solenza are aceeasi platforma tehnica ca si loganu, aceeasi cutie si cam acelasi motor (mici diferente de soft) - La logan exista in talon si incaltzari pe 14" si pe 15" - nu stiu in talon la solenza ce e trecut! spor la treaba! |
daca vorbim de ats cup de la mama lor crede-ma ca te inseli :D
am avut pe masina pe 15,j7 latime si cantarea vreo 6-7kg bucata ,dar erau destul de subtiri si nu prea "groapa-friendly" :lol: |
hmmm - interesant ce zici tu! da cu ce gume le-ai purtat?
|
eu ma refer la jantele in sine,fara gume!
cand le-am dat,am facut comparatie intre ele si oz racing f1,cele oz aveau 8kg si un pic,iar ale mele erau muuult mai usoare am cautat acum pe net si am gasit ca sunt ceva mai rare astea usoare,avand 15lbs,adica 6.8kg bucata :rolleyes2 |
in talon solenza are 13" sau 14". crezi ca e mai ok sa pun de 14"?
|
consider ca 14 este solutia optima mai ales ca ai acea cota trecuta in talon - nu se ia nimeni de tine! pune gumele din talon si jante pe 14 si e totu ok!
|
Quote:
|
poti sa faci omleta fara sa spargi 2-3 oua? desigur ca o sa se simta dar va avea alta tinuta la drum masina si o sa te simti ceva mai bine in ea!
|
Sau chiar mai multe oua... Sunt destui care merg cu jante de 14"-15" la tico (stock e pe 12"), si de la latime 155 au trecut la 195 si nu se plang... Eu zic ca daca ai in talon si dimensiune pe 14", sa nu eziti...
|
pai atunci nu pot decat sa va multumesc pentru sfaturi, urmand sa va anunt cand am pus jante noi pe ea si sa va spun primele impresii.
Multumesc |
Eu am avut pe Supernova jante 15 cu 195/45/15, Brock B2 cu 7J si ET25. Jantele erau f grele, adica in jur de 19kg echipate (cu anvelopa) asa ca le-am vandut si am renuntat la ideea de ami mai pune vreodata jante mari pe masina. Asta pana am dat de ATS-urile care inca sunt pe masina. 15", 5,5J cu ET38 pe care am pus gume 175/55/15. De frecat nu freaca nicaieri (cele vechi frecau putin la imbinarea aripii cu bara spate cand eram incarcat sau la denivelari mari) si cel mai important sunt mai usoare cu un kg decat cele pe 13 de tabla din fabrica cu 165/70/13. Consumul e acelasi, directia pot zice ca e mai usoara cu 175/55/15, sau cel putin asa mi s-a parut mie. Totul e sa ai grija la greutatea jantei dar si a cauciucului, si totul va fi ok. Sa nu uitam si de ET, cele mai mici de 25 creeaza probleme, gen frecat in aripa.
|
Quote:
|
wolfrace face jante foarte bune - am prieteni care au wolfrace-uri desigur modele diferite dar nu s-au plans niciodata de ele! ORICE JANTA DE ALUMINIU se stramba daca dai in gropi si nu stii sa conduci masina (sa feresti gropile) pana si alea de tabla intr-un final se pot stramba!
|
stiu chestia asta cu gropile, am un prieten care s-a dus la autosoft sa isi echilibreze jantele pe un citron c4 si acolo au constatat ca are jantele strambe, astfel a trebuit sa le si roluiasca.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:57. |
- Copyright 2026 4Tuning