Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Babutza mea, VL 57 TYT (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/205752-babutza-mea-vl-57-tyt.html)

VL-31-BOG 27-08-10 13:36

Babutza mea, VL 57 TYT

7 Attachment(s)
Salutare, m`am decis sa postez si eu aici, masina mea, o Dacia 1310 din `87, babutza mea, cum imi place sa o alint. Am apucat sa`i fac niste modificari, cam neinsemnate, avand in vedere de ce are ea nevoie, dar urmeaza multe puse/luate de pe ea. Pun niste poze cum arata ea la inceput, cand aveam mamaliga in geam, si cum a evoluat.
Ca modificari: a primit distributie nou noutza, un filtru de aer sport, folie pe geamurile laterale spate, jante vopsite negru !
Nu sunt multe, avand in vedere un buget limitat.
Pe viitor, urmeaza segmentare motor, cutie in 5 trepte (de preferat de origine franceza) + planetare,etc,etc..rulmenti schimbati, amortizoare MONROE, si facuta pe partea de tabla, vopsire, si probabil faruri smoked, si colantare/vopsire stalpilor si a ramelor geamurilor de la usi.
Acum eu am postat ce am de gand, astept si parerile voastre, indiferent cat de rele sau bune ar fi. Toate sunt bine primite, avand in vedere k vin de la oameni cu cap, care stiu cate ceva.

VL-31-BOG 27-08-10 13:37

Re: Babutza mea, VL 57 TYT

O sa revin cu poze cu filtru de aer, jante vopsite, praguri slefuite si vopsite, operatii care au avut loc saptamana asta..si inca nu am facut poze. Pozele vor fi postate maine ! Astept pareri, sfaturi, instructiuni !

yulika 27-08-10 13:54

1 Attachment(s)
bun venit ... un sfat .. incearca o masca pt fata CN1 gen :arrow:

VL-31-BOG 27-08-10 13:57

Quote:

Originally Posted by yulika (Post 3613993)

Deci, nici dak aveai puteri sa citesti gandurile, nu nimereai sa postezi asta. Chiar asta vreau. exact asa cum arata in poza atasata. CN 1, ii zice ,nu? o sa primeasca cat de curand o asemenea grila. Mersi de sfat, si mersi de primire.

Alexis_PSA 27-08-10 18:57

felicitari pentru masina , asteptam pozele cu modificarile ;)

master0 27-08-10 19:39

la prima vedere arata binisor baba. pune si poze cu interiorul te rog..
*succesuri!:D

VL-31-BOG 28-08-10 01:04

Quote:

Originally Posted by master0 (Post 3614545)
la prima vedere arata binisor baba. pune si poze cu interiorul te rog..
*succesuri!:D

o sa vina si poze cu interiorul... nu am modificat absolut nik la interior.. este original... cam defect.. dar o sa se umble si la interior.. deh... buget limitat..multe de modificat..

VL-31-BOG 29-08-10 21:03

10 Attachment(s)
Asa cum am promis, am revenit cu poze.. scuze le-am facut azi repede, e murdara ca o purcica. Cam asa sta si filtrul de aer, jentile vopsite ( inca am un dubiu, sa dau sau nu capacele jos ), interiorul cum am spus.. neumblat la el, defect.. arata foarte naspa, stiu asta..

VL-31-BOG 29-08-10 21:08

1 Attachment(s)
Ma gandeam pana imi iau grila de CN1 sa fac o mica modificare la actuala. As vrea sa elimin de la grila, acele plasticuri pe verticala.. nu cred ca o sa afecteze la rezistentza..pentru k se tin in cele de pe laterala.. uite astea vreau sa le elimin...

b08ygs 29-08-10 21:36

Sunt simpatice capacele la roti, eu nu as renunta la ele:) ai putea sa le polisezi putin si sa cauti niste jenti de 5,5 si o sa arate frumos

E simpatica masina, incearca sa indrepti bara fata si cauta 2 scaune intregi si sa pui o mecheta pe interior sa cauti un bord ne crapat si in mare ca ti curatenie in interior

Daca vrei poti scoate ceva frumos dintro simpla dacie si ai destule exemple pe forum, ai masini simple dar bibilite si arata tipla dar ai si modele cu modificari, idei ai de unde sa culegi, vointa si bani sa ai ca restu vine de la sine

Bafta

Rasputin 31-08-10 11:37

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by yulika (Post 3613993)

CN1 este Dacia 1320 adica poza de mai jos.

Alex30 31-08-10 16:10

Jantele arata binisor in cobinatia asta cu capacul gri si janta neagra. Daca vrei poti sa dai capacele jos sau sa le vopsesti negre si sa faci buza la jante in culoarea caroseriei. Filtrul ala de aer nu stiu cat de bine e pozitionat asa...

VL-31-BOG 31-08-10 18:10

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3623819)
Jantele arata binisor in cobinatia asta cu capacul gri si janta neagra. Daca vrei poti sa dai capacele jos sau sa le vopsesti negre si sa faci buza la jante in culoarea caroseriei. Filtrul ala de aer nu stiu cat de bine e pozitionat asa...

Si mie imi plac jantele cum arata.. ma gandeam sa vopsesc si capacele intr`un gri lucios.. ar arata bine si cu negru.. dar nu m`am horatat inca. Si apropo de filtrul de aer.. nu sta bine deloc acolo pentru k ia aer cald de la motor.. as vrea sa-l mut langa radiator pe partea dreapta.. in locul claxonului.. dar nu stiu cat de bine e, pentru k o sa aibe un traseu mai lung.. sunt in mari dubii aici..

@Rasputin: aa.. ok.. ma refeream la o grila cum a aratat yulika intr`un post mai sus...

Alex30 31-08-10 19:10

Exact la asta ma refeream si eu ca trage aer cald. Ar trebui orientat cum ai zis si tu asa cum e claxonul sau pus chiar in locul lui. Pune-l acolo si vezi cum se comporta

VL-31-BOG 31-08-10 19:30

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3624265)
Exact la asta ma refeream si eu ca trage aer cald. Ar trebui orientat cum ai zis si tu asa cum e claxonul sau pus chiar in locul lui. Pune-l acolo si vezi cum se comporta

Da, asta vreau sa fac. Dar nu stiu cum sa ii trag traseul. cu ce? ai idee? da`ti`mi si mie o idee din ce as putea face un traseu pana in stanga radiatorului, in locul claxonului. Oricum asta o voi face saptamana viitoare, k am concediu + de asta.. iau si salariul :lol:

Alex30 31-08-10 19:37

1 Attachment(s)
Uite aici o poza cu traseu...Mai mult nu ma bag ca nu prea ma pricep aici :D

VL-31-BOG 31-08-10 19:41

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3624325)
Uite aici o poza cu traseu...Mai mult nu ma bag ca nu prea ma pricep aici :D

Da.. ceva asemanator gasisem si eu... bine, era si o firma care comercializa asemenea kituri de admisie.. as fi vrut ceva facut acasa.. si cu mai putini bani. am inteles k pot rezolva ceva cu FURTUN DE AER din dezmembrari..dar probabil de pe alte masini.. furtun care sa aibe diametrul mai mare..gen sa intre pe carburator. oricum mersi de poza, si de interesul aratat.

Alex30 31-08-10 19:43

Pai da merge tras in diferite moduri. Incearca cum ai zis tu...bafta sa pui poze dupa ce il repozitionezi :D

VL-31-BOG 31-08-10 19:44

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3624343)
Pai da merge tras in diferite moduri. Incearca cum ai zis tu...bafta sa pui poze dupa ce il repozitionezi :D

cu sigurantza o sa pun poze. Si cu cea mai mica modificare la masina.

VL-31-BOG 28-12-10 20:50

a murit topicul de mult, my bad .. nu prea am avut timp de foarte multe, urmatorul pas ar fi asta: https://forum.4tuning.ro/109-masina-m...ml#post3935747 cine ma poate ajuta cu niste sfaturi. va rog mult.

VL-31-BOG 14-01-11 19:52

Am revenit, mari modificari nu am facut, pot spune k am inceput sa colantez stalpii la usi, si ramele.. si zilele astea astept sa primesc barile si pragurile.. o sa le aranjez.. si cum mai scapam de frig si noroi.. sus pe masina.
Intre timp :???: am mai schimbat cate un bec, am facut schimbul de ulei.. un burduf la planetara dreapta.. si tot imi bate :rolleyes2 ...

Cam atatea !

DANIEL03 14-01-11 22:57

1 Attachment(s)
Uite cum ar trebui sa arate o grila cum vrei tu ;)

VL-31-BOG 14-01-11 23:04

Quote:

Originally Posted by DANIEL03 (Post 3986538)
Uite cum ar trebui sa arate o grila cum vrei tu ;)

Da, asa vreu sa o fac sa arate.. dar faza e k atunci cand am taiat primul plastic de sus.. am vazut k cel de`al 2-lea ( transfersal ) ramane cu gaura.. adik nu la fel de lat.. trebuie acoperit cu kit... pt k altfel.. nu merge taiat.. k ramane cu gaura.. si cel mai aiurea o sa fie exact pe ala unde e locul pentru sigla.. acolo o sa ramana gaura mare si sus si jos..
Oricum grila mai poate astepta pana montez barile.. atunci o sa iau kit,spray-vopsea.. si fac si grila. Mersi pentru poza. Sper sa iasa la fel,dar pe negru.

DANIEL03 15-01-11 17:45

Gaurile acelea care raman , eu unu le-am adus la acelas nivel al grilei cu poxilol A+B

VL-31-BOG 15-01-11 18:29

Quote:

Originally Posted by DANIEL03 (Post 3988394)
Gaurile acelea care raman , eu unu le-am adus la acelas nivel al grilei cu poxilol A+B

Da, e o varianta.. oricum o sa imi iau spray si cand o sa fac si barile o sa fac si grila.. pt k m`as apuca si acum de ea.. dar nu`mi place cand o vad neterminata.. gen.. sa stea grila neagra.. si poxipolul gri... o strica.. ori ma apuc si termin, ori deloc, decat sa o vad asa.. Fiecare cu piticii lui :lol:

Mersi de sugestie. Revin cu poze cand o termin.

Astazi am terminat de colantat si restul ( ramele la usi ) ... nu a iesit cine stie ce.. una e colantul , alta e vopseaua.. dar pana la vopsea, sunt multumit de rezultat. In curand si poze.

VL-31-BOG 20-01-11 22:16

4 Attachment(s)
Am revenit cu niste poze , cu stalpii si ramele de la usi, colantate.. eu zic ca da bine cat de cat.. Voi ce ziceti? o las asa? sau il dau jos?

alex3faq 21-01-11 10:11

daca nu sunt bule de aer lasal asa ca da bine ;)

VL-31-BOG 16-02-11 20:52

3 Attachment(s)
Salutare... am revenit cu ceva noutati.. am reusit si am schimbat ceasurile din bord ( alea vechi nu aveau lumina verde, era ars vre-un circuit cred ) .... si am pus si o banda cu leduri jos sub politza de la torpedo :D
La ceasuri trebuie sa mai leg becul de benzina, in rest merg absolut toti martorii. Si poate o sa schimb pe viitor si lumina verde, deocamdata o las asa, sa ma obisnuiesc cu ea :lol:
Lumina este in toate cele 3 becuri, dar pe mijloc ( vitezometru ) am pus unul mai mare. O sa fie toate la aceeasi putere.

P.S: Scuze pentru claritatea pozelor. :(

BrandyMPX 16-02-11 21:11

frumos ... dar parca era buna si o schimbare de culoare la (lumina) bord ;)

bib_andrey 16-02-11 22:32

Pentru iluminat bordul merge sa pui o banda de leduri albe..se vede foarte bine.
Bafta !

VL-31-BOG 16-02-11 22:33

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by BrandyMPX (Post 4092059)
frumos ... dar parca era buna si o schimbare de culoare la (lumina) bord ;)

O sa vina cu siguranta si acea schimbare, deocamdata las asa, vreau sa fac ceva mai special.. GALBEN ( lamaie ), sau un portocaliu..sau de ce nu, ALB. Si in bord si lumina de interior de sub topedo. Deja albastru, rosu.. au devenit banale. Cel putin mie asa mi se par. Din ce in ce mai multe masini cu lumina albastra.

+ niste poze dupa o balaceala :lol: si in alta seara stand zgribulita in ploaie ...

vandam 25-02-11 08:51

[QUOTE=VL-31-BOG;4092378]O sa vina cu siguranta si acea schimbare, deocamdata las asa, vreau sa fac ceva mai special.. GALBEN ( lamaie ), sau un portocaliu..sau de ce nu, ALB. Si in bord si lumina de interior de sub topedo. Deja albastru, rosu.. au devenit banale. Cel putin mie asa mi se par. Din ce in ce mai multe masini cu lumina albastra.QUOTE]

si cand te apuci de tot ce ai zis ?

VL-31-BOG 25-02-11 14:04

[QUOTE=vandam;4118836]
Quote:

Originally Posted by VL-31-BOG (Post 4092378)
O sa vina cu siguranta si acea schimbare, deocamdata las asa, vreau sa fac ceva mai special.. GALBEN ( lamaie ), sau un portocaliu..sau de ce nu, ALB. Si in bord si lumina de interior de sub topedo. Deja albastru, rosu.. au devenit banale. Cel putin mie asa mi se par. Din ce in ce mai multe masini cu lumina albastra.QUOTE]

si cand te apuci de tot ce ai zis ?

Hmm.. bani sa fie, si sa fie timpul bun.. ca la cum e acum afara, nu cred ca ar sta nimeni pe afara sa lucreze la masina, sincer. E cam greu sa faci prea multe dintr`o data , din banii de student ;)
Oricum o sa revin atunci cand o sa modific ceva la ea !

vandam 25-02-11 14:21

Quote:

Originally Posted by VL-31-BOG (Post 4119706)
Hmm.. bani sa fie, si sa fie timpul bun.. ca la cum e acum afara, nu cred ca ar sta nimeni pe afara sa lucreze la masina, sincer. E cam greu sa faci prea multe dintr`o data , din banii de student ;)
Oricum o sa revin atunci cand o sa modific ceva la ea !

cam ce modificari ii vei face ?

VL-31-BOG 25-02-11 14:28

Quote:

Originally Posted by vandam (Post 4119745)
cam ce modificari ii vei face ?

Planuri sunt multe, refacuta pe partea de tablarie,revopsita, lasata mai jos, schimbat ( prioritate ) rulmentii fatza, grila custom(scrie printre primele posturi aici), montat un kit de bari+praguri ( cu proiectoare ) ... o toba sport ceva mai ieftina :(...si multe altele.. si dupa, poate o sa umblu putin la interior.. refacut/inlocuit scaune.. bordul..

Cu timpul, o sa se gaseasca bani sa o fac asa cum vreau. I love this car !

VL-31-BOG 07-04-11 22:51

Am revenit cu ceva nou.
Azi am achizitionat o fusta ( sub bara fatza) ... de la dezmembrari. Arata bine, ce pot sa zic, la cati bani am dat pe ea...:oops: Maine o sa fac poze, si o sa fie montata imediat ce o curat putin, si aplic vopseaua pe ea. Pana atunci, maine schimb telescop spate stanga, ( s-a rupt, si atarna :lol: ), dupa care o sa dau bara fatza jos, sa o indrept ( se vede in poze, partea stanga, e putin stramba).
Nu stiu daca reusesc sa o vopsesc maine, dar risc sa o indrept, chiar daca o sa stau cateva zile cu ea nevopsita. :rolleyes2
Urmeaza cat de curand, o grila + ochelari mai inguste putin.. :joy: era o poza prin primele posturi, cu dacia aia sport neagra.

VL-31-BOG 12-04-11 22:47

Azi, masina a primit un set de becuri halogen H4, Albastre. Lumina mai puternica avand in vedere ca sunt 55 cu 60, fata de ce aveam inainte, si ziua, dau un aspect placut farurilor, parerea mea.

VL-31-BOG 16-05-11 19:43

Salutare, am revenit cu alte modificari.
*De curand am schimbat rulmenii pe fata, merge foarte frumos acum.
*Azi a primit o toba sport, ce de pe VL 81 VAL, maine o sa ii schimb tamponul acela din suportul de la sasiu, ca mi s-a rupt azi, incercand sa dau vechea toba jos.
*Niste becuri H4 halogen 100/90w cu cateva zile in urma.

Si cateva lucruri mai de mult facute, de care nu am mai amintit, dat grila + ochelari jos, vopsit negru masca de fier ( sa nu se mai vada acel crem ).
In curand sper sa fac tablaria cap - coada, un antifon, o vopsea, sus cu barile si pragurile, si cam aia e. Apoi interior.

Cu poze/ filmulete o sa revin.

Ca sa va faceti o parere de toba, am pus un filmulet cu masina pe care a fost. ( diferenta exista pt k in film e pe un motor de 1.6 , si eu am motor de 1.3 )

All times are GMT +2. The time now is 23:01.

- Copyright 2026 4Tuning