![]() |
dacia 1300
10 Attachment(s)
sal..dupa ceva vreme de rasfoit thread-uri m-am gandit sa postez si eu o batrana dacie 1300, achizitionata relativ recent, in scopul readucerii la un stadiu acceptabil atat tehnic cat si estetic. Deocamdata voi enumera cateva din imbunatatirile aduse dupa ce a fost achizitionata.
Dacia 1300, an 1974, motor 1.3. -set motor BORGO (camasi, pistoane, axe pistoane, segmenti, bolturi) biele, cuzineti de biele, cuzineti de palier, lat, intinzator lat. \ -chiulasa planata, supape de admisie si evacuare, arcuri, tije. -carburator SOLEX 32 EISA-3 -radiator mare -cutie tip 5v -planetare lungi -kit ambreiaj 180mm -caseta de directie, bielete, pivoti, bucsi -amortizoare fata BLISTEIN, spate Renault 11. -arcuri fata /spate scurtate -jante superbalon, cauciucuri DUNLOP SP 185/70 r13 -pasaje spate fibra .... poze |
Re: dacia 1300
Arata bine batranica mai shefule.
Imi place.E ok esti pe drumul cel bun. Ce planuri mai ai de viitor cu ea? Vezi ca ii cam trb o vopsea:P |
ai si o skoda ?
8)8)8)8) |
Vad ca masina are numere de Ilfov, din ce sat sau comuna esti?
|
Quote:
pompa de frana dublu circuit o toba finala 2 bare stabilizatoare fata in viitorul mai indepartat> facut tablaria+vopsit kit turbo |
Quote:
|
Quote:
|
eu zic ca un fel de DVL wannabe:D:rolleyes2
|
este o masina adevarata nu ca toate ghenele ce stau pe bordura ,,,respect
|
Quote:
Revenind la subiect: arata bine masina:-P o lasi fara bare? Sub pasajele alea ce o sa vina? Roti mai mari? Parerea mea e ca te-ai urcat prea mult cu pasaju inspre dunca, poate nu am vazut eu bine... o sa te rog sa postezi o poza din lateral sa vad si eu cum ai executat pasaju Oricum multa bafta cu batranica si sper sa iasa ce vrei tu din ea:) Bafta |
Salut. Frumoasa achizitie sa ai grija de ea...din ce ai zis vad ca ai planuri mari cu ea. Bafta la proiect
|
3 Attachment(s)
Quote:
da...masina o sa o las fara bare, chiar daca e riscant. de roti mai mari, nu stiu inca, nu m-am hotarat dak sa trec in 4, ramane de vazut. dupa ce am pus gumele, imi atingea, deci am fost nevoit sa le umflu. am facut un sablon din carton urmand linia unei aripi fata, apoi aplicandu=l in partea din spate, deschiderea fiind mai mare automant m=a aruncat mai sus, si am zis, de ce nu, hai sa incerc:twisted:...iata ce a iesit: |
Quote:
|
bafta in continoare si astept un mesaj pm ms
|
Fă nişte poze mai de departe să ne dăm seama de modificare şi cum arată ea pe maşină.
|
Ce se mai aude de masina?
|
6 Attachment(s)
deocamdata modificari nu prea s-au mai facut la masina...se strang bani pentru pentru reconditionarea caroseriei+vopsit. Asa arata masina in momentul de fata
|
Fara suparare, dar sfatul meu e sa pui pasajele spate ale dacie asa cum erau ele... Personal nu-mi place deloc, zici ca ai pus o aripa de fata, pasajele alea de Dacie sunt Dumnezeesti, profulul ala oval, pe rotund zici ca sta sa se rupa spatele...
Imi place ca-ti vine la fix masca de la faruri, aia imi place la nebunie:D |
da..asa este sunt prea ridicate, am vazut si eu..da de..cand ii intra omului ceva in cap..stii cum e..pana nu isi face damblaua nu rezista. oscilez in a reveni la forma clasica sau la pasajele de golf...sa vedem ..ce-o iesi..:D
|
Quote:
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
un pic off...in timp ce eram in trecere prin sibiu astazi..a iesit in cale un exemplar foarte frumos..nu rezist sa nu il afisez..nu stiu dak a mai fost postata..ma rog..eu tot o pun:D
|
masinuta este prin apropiere de podu minciunilor sau ceva de genu in spatele unei biserici sau turn nu mai stiu exact este originala franta cerea 3000 euro acum 2 ani are banchetele vechi cu cotiera si scaunele fata din imitatie de piele :) frumoasa si foarte bn intretinuta si motorul este 1,3 capsulat are si cartea servis si majoritatea actelor sunt scrise in franceza
|
asta practic este un renault 12 cu acte de dacie
|
Quote:
Este Renault 12 şi atāt! |
un asa exemplar a trecut si la mine pe strada..un om pe la vreo 50-60 de ani... era griul acela "sobolan" cred...tot cu jante d-astea...la fel la fel..numai ca era alta culoare...
|
frumoasa batranica , ai grija de ea , ai mai modificat ceva?
|
6 Attachment(s)
Quote:
|
Ce faci acum, reconstruiesti usa si pasajele spate? Sfatul meu, pune pasaje standard si pleaca de acolo in functie de ce roti vei avea pe ea:D
Ti-as recomanda niste canate dublate mari, are userul Redman de vanzare 2 canade nesimtite de 8J si da si gume la ele:) si daca vrei te mai ajut eu sa faci 2 de 7J ca sa dea bine;) Interiorul vad ca pare ok, acum depinde ce e sub antifonu ala:-P Bafta cu masina, imi place;) P.S. incearca 2 proiectoare un pic mai mari, or sa vina foarte frumos cu masca de R12:) |
Mai lasa ma dreaq oamenii in pace,tu asta care le stii pe toate!!!:))
master0 vad ca vrei sa faci ceva interesant cu masinuta asta.pune si tu o poza cu fata de usa stanga si renunta la macaralele manuale ca sa scapi de manivela sa nu te mai incurce pe acolo.legat de pasaje pararea mea este ca daca tot ai taiat si oala si aripa sa pui de golf sau sa iti construieste unele din tabla dar asta in functie de ce jante vei avea pe masina.pasajele cele vechi le montasei mult prea sus! |
Quote:
|
daca tot vrei sa iasa ceva frumos dati mai mult interes....ce am observat eu si cred ca nu doar eu...unul din multele kitch-uri..filtrul de aer....in primu rand arata super naspa filtrul standard de dacie fara carcasa...pune unul sport...o da mai bn pe masina....
|
5 Attachment(s)
sal...dupa ceva vreme de cand nu am mai postat nimic...revin...:D masina tocmai ce a venit de la tinichgerie, urmeaza pregatirea in vederea revopsirii..o alta culoare (surpriza) bineinteles...bag si niste poze la repezeala..mai multe in curand..:D
|
Quote:
|
Quote:
|
salut.zimi si mie cat te-a dus set-ul BORGO?am si eu un motor de 1.3 care trebuie sa-i fac setul motor.bafta in continuare
|
Quote:
|
Frumoase rau pasajele.Cele mai frumoase care le-am vazut pe Dacie!
Multa bafta cu masina sa iasa cum iti doresti! |
u ce ii faci, vrei sa o modifici sau o faci calsica ?
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:12. |
- Copyright 2026 4Tuning