Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Soferul si masina (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/20031-soferul-masina.html)

tng 06-07-06 16:36

Soferul si masina

Sa luam exemplu o cursa (legala-ilegala, nu conteaza :D ), cat de mult conteaza abilitatile de sofer si cat de mult conteaza masina ?!
Vreau sa aud parerile voastre.

Vibe 06-07-06 16:40

Re: Soferul si masina

60% Soferul 40% masina

kraven_4_all 06-07-06 16:43

yo zic 50-50!!!

Vibe 06-07-06 16:47

kraven ai zis 50-50 ia situatia asta aceleasi masini ca tehnica ( de exemplu 2 ce vrei tu identice :) ) si intr-o masina Ghita si in cealalta Ion , Ghita a avut 10 masini a facut 100 000 de mii de km si Ion are doar masina asta si a facut 10 mii de km... dupa parerea mea castiga Ghita. Ok da-i lui Ghita o masina cu 10 - 15 cai mai putini ( de exemplu Ion o masina de 100 de cai si Ghita una de 90 ) bag mana in foc ca tot Ghita castiga....

kraven_4_all 06-07-06 16:48

depinde de la caz la caz...oricum....asha...fara un exemplu ...nu poti sa te pronunti...la exact...parerea mea...

nu neaparat k ma contrazic mha nebune...dar...am zis asha estimativ...sa fiu in pas cu topicu`:)

Vibe 06-07-06 16:52

te contrazici singur :)... oricum eu zic sa mai asteptam sa vedem ce mai zice lumea pe aici :)

dipsy_007 06-07-06 17:26

sunt de acord cu djvibe.....conteaza mult experienta....nu compari un sofer experimentat cu un incepator...

Lautaru 06-07-06 17:39

soferul conteaza foarte mult, eu as zice un 60% sofer 40% masina

tng 06-07-06 21:50

alte pareri ?!

eu unu zic ca 60% conteaza masina si 40% soferu. cat de greu e sa bagi in viteze si sa apesi pedala, ca mai pierzi putzin asa .... se trece cu vederea zic eu.. :rolleyes2

dshockevo 06-07-06 22:18

mah, nush daca se poate dezbate un subiect de genul asta pe caz general !
Cel mai usor ar fi pe un caz concret , atunci e mult mai usor sa spui ce conteaza mai mult...

Pe caz general sunt de acord cu kraven 50-50 ! (sa fie soferu bun si masina buna :D)

alex2see 06-07-06 22:21

soferu ie baza ......orcum daca ie sa se faca vro cursa unu la unu ....... SE FACE CU MASINI DE ACEASI PUTERE

tre 06-07-06 22:31

un sofer bun stie sa scoata 100% din ce ofera masina respectiva indiferent ca-s liniute sau traseu tehnic.

daca nu-s competitii intre masini identice se poate dezbate la infinit pe marginea experientei fiecaruia. tot ce se poate afla e ca soferu x pe masina y e mai bun decat soferu z pe masina t intr-o situatie data, restu sunt speculatii.

DONU' 07-07-06 01:11

Cine se da cu mine???
Parerea mea este ca 65 % soferul si 35 % masina.
De exemplu, fostul proprietar al noii mele masini o controleaza excelent si cu cauciucuri de firma si cu niste cauciucuri rupte, barbierite, slickuri d-alea... sau cum le-o zice.
In plus o masina trebuie condusa, nu sa te conduca ea pe tine, deci nu poate fi 50 - 50 procentul fiindca tu tre sa fii mai inteligent ca ea ;)
D-aia zic, si 60 cred ca e putin, insa un 65 % cred ca e destul de bine.

Skma 07-07-06 13:58

Quote:

kraven ai zis 50-50 ia situatia asta aceleasi masini ca tehnica ( de exemplu 2 ce vrei tu identice ) si intr-o masina Ghita si in cealalta Ion , Ghita a avut 10 masini a facut 100 000 de mii de km si Ion are doar masina asta si a facut 10 mii de km... dupa parerea mea castiga Ghita. Ok da-i lui Ghita o masina cu 10 - 15 cai mai putini ( de exemplu Ion o masina de 100 de cai si Ghita una de 90 ) bag mana in foc ca tot Ghita castiga....

korect 100% experienta(km) si tipurile de masini conduse fac diferenta:D

RZV_1_XDD 07-07-06 17:51

Conteaza mult si masina ,ca degeaba esti bun ca sofer daca ai 75 cp si te dai cu unul care are 115 sau ceva de genu', conteaza enorm masina

T@zMania 07-07-06 23:54

cei care nu au permis inca sa se abtzine de la comentarii.....no ofensse;)......dupa mine conteaza ca soferul sa fie una cu masina.......sa o cunoasca f bine....si sa cunoasca limitele acesteia...cam asta ar fi tot

DONU' 07-07-06 23:58

Apropoooo! A Luat Grasu' Permisu' Baaaaaaaaaaaaaaaai!!!

alex2see 07-07-06 23:58

si daca nu aveti permis ......... inseamna ca soferu sa fie una cu bicicleta ...sa pedaleze ff bine

DONU' 08-07-06 00:00

Cum si chilotu de avion tre sa fie una cu avionu :lol:

shantzu 08-07-06 01:34

din cate ma ''pricep'' eu asha ;) taz are cea mai mare dreptate ;)

Vibe 08-07-06 09:14

NU poti sa iei o asa mare diferenta intre CP.. poa' sa fie el si Kimi :) si n-are ce sa faca cu 75 vs.115.. ai luat o chestie ca sa nu zic absurda.. ireala ;)

P.S. am gresit pagina.. raspunsul era pentru Razvan:) si oricum clar trebuie sa ai permis ca sa cunosti treaba asta ;)

RZV_1_XDD 08-07-06 17:51

Quote:

Originally Posted by djvibe
NU poti sa iei o asa mare diferenta intre CP.. poa' sa fie el si Kimi :) si n-are ce sa faca cu 75 vs.115.. ai luat o chestie ca sa nu zic absurda.. ireala ;)

P.S. am gresit pagina.. raspunsul era pentru Razvan:) si oricum clar trebuie sa ai permis ca sa cunosti treaba asta ;)

Nu neaparat diferenta asta de putere, eu ma refeream la faptul ca toti ziceau ca si soferul conteaza mult, conteaza ,dar daca masina nu poate, degeaba e soferul bun, la asta ma refeream

T@zMania 08-07-06 18:35

asta asa e.....eu am afirmat ceva inainte luand in considerare un ''adversar'' de acelasi calibru.....ca asa ii dau lui schumi matizul meu si eu ma iau ferrari lui si degeaba e el meseriash:)eu vb in cazul in care fortzele ar fi egale;)

alex2see 08-07-06 23:57

deci.......o cursa intre 2 trabanturi standard .........singuru lucru care va determina gastigatoru va fii experienta in condus...........deci conteaza soferu

Vibe 09-07-06 00:24

asta am zis eu inca din primul post :D ... Ghita ala :) care il face pe Ion:)

DRooPY 09-07-06 15:23

eu cred ca depinde si de masina dar in pricipiu e cam 60% soferu si 40% masina ...

Vibe 10-07-06 13:19

Deci s-a votat :) 60 - 40 :) sau hai 65 - 35 :)

Pitu 11-07-06 14:46

masina conteaza in primul rand , oricice incpator sau unul care are carnet de ceva timp si nu a facut cursa in viata lui poate duce o o masina pana la zona rosie a turometrului . de ce socotiti 50% soferului cand masina alearga ?
cand nu sunt diferente de cp intre masinii atunci poti socot ca soferul este baza dar cand sunt diferente de 10-20 cp intre masinii soferul oricat de bun ar fi nu mai are ce sa faca :)

T@zMania 11-07-06 15:54

pitu facem proba daca vrei.......iei tu o masina cu 10 cai mai puternica si itzi demonstrez ca te fac pe 400 m........ca sa vezi ca mai conteaza si soferul;)nu ca tu nu ai fi un sofer bun,chiar ai demonstrat asta la buzau...dar trebuie sa te contrazic la faza asta....potzi sa conduci tu subaru si eu dacia ca daca tzi se opreste motorul la start .....sau cine stie ce greseli de incepator faci.....parerea mea e ca in primul rand soferul conteaza si vb in cazul in care masinile ar avea puteri apropiate....

tre 11-07-06 20:02

mama nu mai puteti fara procente frate.

in buc parca era o d-asta cu karturi, asa ca eu propun sa merem acolo sa vedem care-i cel mai bun chilot dintre noi. cu masinile e mai greu de vazut care-i cea mai buna, dar se poate rezolva cat de cat cu un vtm rasnov-poiana. :)

DONU' 11-07-06 23:36

Quote:

Originally Posted by twwety
oricice incpator sau unul care are carnet de ceva timp si nu a facut cursa in viata lui poate duce o o masina pana la zona rosie a turometrului

Pai da mai Piytule, dar unul care n-a fost la curse in viata lui si duce motoru in turatie maxima, oare va schimba treptele asa de repede ca unul cu experienta, sau se va duce pe rosu, apoi o scoate din cuplu, schimba, iar se duce pe rosu si tot asa...?

bogdan_wrc 12-07-06 07:49

imi place ideea cu VTM poiana..uite o cursa pe care o aprob din tot sufletul..si ca sa va zic.. ..dupa sapt viitoare, cand voi purta sigla Eibach Street Pro S sub aripi, TCM turbo sub capota, dunlop Sport pe invarteli, si restul; va dau avans la cei cu mai putin de 200 cai. :)

tre 13-07-06 22:12

umm, cat e avansu? :)

Vibe 13-07-06 22:43

eu nu ma bag:)

bogdan_wrc 14-07-06 07:46

depinde de cai... si de ambreaj.. :) :) . tu ce motor parca ziceai ca ai? vand in vedere ca ai treptele mai scurte decat mine..iti dau avand -10 m. :) :) glumeam

tre 14-07-06 16:47

la mine trepte scurte? tr. 1 ~50, tr. 2 - 98, tr. 3 ~140.

Pitu 14-07-06 16:56

Quote:

Originally Posted by DONU'
Pai da mai Piytule, dar unul care n-a fost la curse in viata lui si duce motoru in turatie maxima, oare va schimba treptele asa de repede ca unul cu experienta, sau se va duce pe rosu, apoi o scoate din cuplu, schimba, iar se duce pe rosu si tot asa...?

atunci cand diferenta este de 10 15 cp si schimba si el aproape cand trebuie?

Vibe 14-07-06 16:58

Dar nu mai bine facem un Poll dala si votam :) si vedem care pe care :D.... soferu sau masina? ;)

tre 15-07-06 00:53

militia. :)

DONU' 18-07-06 00:04

1 Attachment(s)
Militzia? Unde ba? Fugitiz, nu fiti fraieri!!!

All times are GMT +2. The time now is 06:26.

- Copyright 2026 4Tuning