Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Volkswagen tuning (https://forum.4tuning.ro/137-volkswagen-tuning.html)
-   -   Capota ruginita ( old ) ! (https://forum.4tuning.ro/137-volkswagen-tuning/197510-capota-ruginita-old.html)

sipunebunu 05-07-10 12:49

Capota ruginita ( old ) !

Va rog frumos daca stiti cum se face o capota ruginita sau cu ce solutie se da sau cat timp trebuie sa stea in ploaie sa se rugineasca va rog sa scrieti aici procesu prin care se poate obtine o capota sau ceva element ruginit . Va multumesc:rolleyes2:suspiciou:suspiciou

miri 05-07-10 13:16

Re: Capota ruginita ( old ) !

Quote:

Originally Posted by sipunebunu (Post 3494407)
Va rog frumos daca stiti cum se face o capota ruginita sau cu ce solutie se da sau cat timp trebuie sa stea in ploaie sa se rugineasca va rog sa scrieti aici procesu prin care se poate obtine o capota sau ceva element ruginit . Va multumesc:rolleyes2:suspiciou:suspiciou

parca aruncai lichid de frana pe ea :shakefist

sipunebunu 05-07-10 13:19

daca arunci lichind de frana aia tabla nu-i mai veci .... nu mai poti face niimica dupa... nu mai prinde vopseaua .

miri 05-07-10 14:41

Quote:

Originally Posted by sipunebunu (Post 3494485)
daca arunci lichind de frana aia tabla nu-i mai veci .... nu mai poti face niimica dupa... nu mai prinde vopseaua .

nu stiam ;)) da ce masina ai ?:D de vrei sa o faci rat style ?

sipunebunu 05-07-10 17:46

am un g3 https://forum.4tuning.ro/120-masina-m...-3-simplu.html

miri 05-07-10 19:50

si vrei sa ii faci capota ruginita ?:O

myky99 05-07-10 20:46

Quote:

Originally Posted by miri (Post 3495394)
si vrei sa ii faci capota ruginita ?:O

din moment ce a intrebat , vrea!
incearca decapant : praktiker . dedeman .baumaxx sau ce magazine de casa& gradina mai sunt pe acolo pe la voi !
spor la lucru si sa ne tii la curent .aceiasi operatiune o sa o fac si eu;)

brownshark 05-07-10 21:22

ce culoare e masina ? gandeste-te daca nu o sa arate urit cand o sa faca dare de rugina pe faruri si bara fata, de la ploaie. cred ca trb sa tii cont ca ai nevoie d o capota impecabila, daca nu are vopsea / primer / chit, se vor vedea orice defecte.

sipunebunu 05-07-10 22:08

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 3495609)
ce culoare e masina ? gandeste-te daca nu o sa arate urit cand o sa faca dare de rugina pe faruri si bara fata, de la ploaie. cred ca trb sa tii cont ca ai nevoie d o capota impecabila, daca nu are vopsea / primer / chit, se vor vedea orice defecte.

II NEAGRA MASINA ... da mam gandit sa ma duc in dezmebrari sami iau alta capota si so ruginesc si aia originala cu vopsea so pun bn . iar cand vreau sa pot sa o schimb la loc

amadeus_and 06-07-10 02:07

Trebuie sa dai jos vopseaua cu un paint removal puternic, o iei la smirghel toata, dupa care cu un burete o "ungi" cu un amestec de apa oxigenata, otet si sare, in parti egale...si o lasi afara cam 3 zile...
Atentie, o sa apara rugina imediat ce s-a uscat, dar inca e strat subtire, si daca dai cu mana o sa ramana urme...
Sau daca vrei o solutie mai sigura pentru tabla exista si vopsea care imita rugina...
http://carphotos.cardomain.com/ride_...0128_large.jpg

sipunebunu 06-07-10 02:22

Quote:

Originally Posted by amadeus_and (Post 3496275)
Trebuie sa dai jos vopseaua cu un paint removal puternic, o iei la smirghel toata, dupa care cu un burete o "ungi" cu un amestec de apa oxigenata, otet si sare, in parti egale...si o lasi afara cam 3 zile...
Atentie, o sa apara rugina imediat ce s-a uscat, dar inca e strat subtire, si daca dai cu mana o sa ramana urme...
Sau daca vrei o solutie mai sigura pentru tabla exista si vopsea care imita rugina...
http://carphotos.cardomain.com/ride_...0128_large.jpg

aaa .. da cat costa distractia asta? si d unde pot lua solutia aia ? :D

sipunebunu 06-07-10 02:24

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 3495516)
din moment ce a intrebat , vrea!
incearca decapant : praktiker . dedeman .baumaxx sau ce magazine de casa& gradina mai sunt pe acolo pe la voi !
spor la lucru si sa ne tii la curent .aceiasi operatiune o sa o fac si eu;)

din cate stiu io decapantu scoate culoare chimica din vopsea si o deschide cu cateva tonuri de culoare ... poate gresesc

amadeus_and 06-07-10 02:35

Quote:

Originally Posted by sipunebunu (Post 3496284)
aaa .. da cat costa distractia asta? si d unde pot lua solutia aia ? :D

Daca intrebi de amestecul ala...de la farmacie iei apa oxigenata si de la bacanie iei otet si sare...
Amesteci un litru de otet cu un litru de apa oxigenata si un kg de sare si gata solutia...

Daca intrebi de vopseaua aia... http://s226693541.e-shop.info/shop/a...%26aid%3D17%26

sipunebunu 06-07-10 12:12

da ceam vrut sa zic ... daca iau sare,otet ... si ce mnai trebuie ... apare ceva rezultat :D

sipunebunu 23-06-11 00:47

de multa vreme nu am mai scris nimica . rog un om care a facut treaba asta si nu se plictiseste sa ne posteze niste poze Multumesc..

Yackone 23-06-11 10:00

4 Attachment(s)
Salut,

Eu am vopsea de rugina. Vopseaua ce o am eu se poate da peste orice baza si rugineste in 20 de minute. Procesul de vopsire nu dureaza mai mult de 2-3 ore pana la rugina. Pretul ar fi in jur de 60 euro/kg

sipunebunu 23-06-11 10:39

Foarte frumos, dar cu politia cum stai ? te-au oprit?

Yackone 23-06-11 16:34

Masina mi-am vopsit-o doar pentru demo...nu tare a apucat sa circule asa

o_kh3 24-06-11 18:55

1 Attachment(s)
iei un flex cu perie de sarma si dai toata vopseaua chit si ce mai are pana la tabla jos, si dupa dai cu apa si sare si in 2-3 zile e toata ruginita, dupa poti sa ii aplici si un lac de vopsea si cam aia e

NightDevil 25-06-11 09:59

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 4419784)
iei un flex cu perie de sarma si dai toata vopseaua chit si ce mai are pana la tabla jos, si dupa dai cu apa si sare si in 2-3 zile e toata ruginita, dupa poti sa ii aplici si un lac de vopsea si cam aia e

pai si rugina aia nu o sa lucreze sub acel lac si in scurt timp il va manca ?

Yackone 25-06-11 18:16

Quote:

Originally Posted by NightDevil (Post 4420849)

Rust never sleeps;)

Eu cand am testat vopseaua am testat-o pe o aripa ce o aveam pe langa garaj...Am incercat aproximativ ambele variante, adica si cea clasica direct pe tabla si cea cu vopsire...Eu folosind un proces de ruginire fortat deja in aripa am dat gaura in zona unde era tabla curata. In zona vopsita n-are nici un stres avand ca "bariera" fuller-ul si vopseaua veche. Nu vreau sa-mi promovez eu vopseaua dar mi se pare mult mai safe din punctul asta de vedere sa-ti ruginesti masina, plus ca poti sa dai rugina jos si s-o revopsesti in orice culoare vrei din nou.

sipunebunu 25-06-11 19:17

Ar fi o chestie frumoasa , din punctul meu de vede ca cineva care va incepe sa faca acest lucru/proiect sa faca poze pas cu pas :lol: , deja in mare stim cum se "rugineste" sa zic asa . Mersi

o_kh3 25-06-11 22:43

Quote:

Originally Posted by NightDevil (Post 4420849)

o data aparuta rugina cam greu sa o mai opresti... insa din cate stiu parca tu ai dat-o pe a ta cu lac si inca se mentine dupa un an de zile?

NightDevil 26-06-11 00:42

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 4422269)
o data aparuta rugina cam greu sa o mai opresti... insa din cate stiu parca tu ai dat-o pe a ta cu lac si inca se mentine dupa un an de zile?

nu am aplicat nici un fel de lac peste e rugina naturala ... eu o spal odata cu masina si nu se ia pe haine poti sta si pe ea .. se mentine bine ... daca dadeam lac pana acum cred arata nasol

Rulez 02-07-11 15:11

O intrebare daca se poate catre cei care au masinile "ruginite" : Nu ati avut probleme cu ITP'ul ?

sipunebunu 04-07-11 15:45

Quote:

Originally Posted by Rulez (Post 4438149)
O intrebare daca se poate catre cei care au masinile "ruginite" : Nu ati avut probleme cu ITP'ul ?

iti dai seama ca o sa fie pb ccu itp-u nimeni nu te lasa cu asa ceva ...:)

in fine mam hotarat sa incep si eu acest proces. Azi ma duc dupa capota .... o sa postez poze pe net .... si cred ca incerc .. faza cu apa si sare ... aduc poze.

stie cineva ceva husa neagra pt capota sau material nu stiu da sa fie neagra ...sa maschez capota sa nu ma opreasca politia :D

Detman 04-07-11 18:58

de ce sa te opreasca politia, atata timp cat cealalta "culoare" nu depaseste 30% din culoarea din talon?

sipunebunu 04-07-11 19:29

a fost o simpla parere de a mea , eu asa stiu intradevar ca ii chestia aia ca poti sa iti faci alta culoare la masina sa nu depaseasca nu stiu cat la % din suprafata sau culoar :-?? . Mai bine ii lasam pe cei care au avut si iau oprit sa zica ce sa intamplat

golf4_dric 05-07-11 07:53

pe 30% din masina poti sa schimibi culoarea fara sa fie nevoie sa o treci in talon.

Tweety_rzw 12-07-11 17:45

Quote:

Originally Posted by golf4_dric (Post 4444044)
pe 30% din masina poti sa schimibi culoarea fara sa fie nevoie sa o treci in talon.

Nu are nici o treaba ,exista un cacat de articol care spune ca este interzis sa mergi cu masina ce contine piese deteriorate,ruginite,rupte si asa mai departe!~

Am vorbit eu cu un gabor politist iti poate lua TALONU adevaru e ca este un cacat de tara ;) !

Cu toate astea tot voi incerca sa o fac !

deyan56 25-07-11 23:03

dupa ce am idepartat vopseaua am aplicat cu un pulverizator cateva maini de detartrant pe care l-am clatit cu apa curata iar rezultatul a aparul in cateva ore
https://forum.4tuning.ro/121-masina-m...ok/page-2.html

_Cox_ 18-08-11 22:24

Hai sa zic si eu o metoda "de ruginire fortata":lol:
Incalzesi capota (parlitor, lampa de gaz etc.) apoi arunci cu apa pe ea, acest lucru se intampla si pe discurile de franare dupa ce se incalzesc si treci printr-o balta poti observa ca apar "punctulete" de rugina.

Robert Coca 18-08-11 22:27

Numa sa nu aveti capota galvanizata ca eu nici cu acid de baterie n-am facut-o sa rugineasca dupa 1 luna...

sipunebunu 13-01-12 01:25

gata s-a rezolvat cu o bucata de smirghel ( hartie abraziva) si apa cu sare :D Cine vrea sa vada capota da dea un semn aici !

_Cox_ 13-01-12 15:09

Quote:

Originally Posted by sipunebunu (Post 4824009)
gata s-a rezolvat cu o bucata de smirghel ( hartie abraziva) si apa cu sare :D Cine vrea sa vada capota da dea un semn aici !

Si in cat timp a ruginit? Pune poze astepti sa ne rugam de tine..:shock:

sipunebunu 18-01-12 00:41

5 Attachment(s)
Numa usor, cu treaba buna COX

Rugina a aparut dupa 1-2 zile .
Nu eu am incercat ci un prieten de-al meu , doar ca eu i-am zis cum sa faca!

Maniak22 20-01-12 14:16

Am incercat si eu mai demult pe o capota. Prima data am pregatit capota, am dat jos de pe ea tot ce a insemnat vopsea(vopseaua cu flex-ul :D perie de sarma si smirglu), apoi degresat totul si dat cu clorura ferica (grija mare cu substanta asta sa nu o inhalezi si sa nu iti atinga ochii), lasata cam o ora sa balteasca clorura pe ea, si dupa aceea am turnat apa cu sare, nu am dat cu nici un lac, am lasat rugina naturala :) reactia e foarte brusca, seara pe la 12 am terminat cu lucrarile,iar a 2-a zi la 8 montam deja capota ruginita.

sipunebunu 09-02-12 16:42

da ce trebuie sa te chinui , cand poti face cu apa si sar ?

cristi_timidu 14-02-12 10:51

totusi nu era mai bine daca le vopseati in culoarea ruginei? scapati de posibile amenzi si aveti satisfactia de a da si peste nas gaborilor

sipunebunu 20-06-12 00:24

Nu este stres, am purtat si eu o vreme capota pe masina , nimeni nu s-a legat de mine cei drept nici nu m-a oprit politia. Chestia ii ca daca nu depaseste 30% din culoarea masini ii ok si nare nimeni ce sa-ti faca . Numai ca cica nu ai voie sa umbli cu elemente ruginite sau deteriorate pe masina ... Pana la urma daca vor sa teamendeze de la capota ajunge la roti suspensii folii , mai sari si tu cu gura il enervezI ... DECI ...

All times are GMT +2. The time now is 07:44.

- Copyright 2026 4Tuning