![]() |
AUDI A4 B5 TUNING IN PROGRES
9 Attachment(s)
Salutare tuturor.
Sunt proaspatul posesor al unui AUDI A4 B5 de vreo 2 luni,si m-am indragostit de aceasta masina asa ca m-am hotarat sa o tunez si vreau sa tin pasionatii de tuning la curent cu derularea proiectului ptr ca o sa iasa ceva spectaculos(parerea mea):D In primul rand sa va dau mai multe detalii despre masina: -AUDI A4 B5 -AN 12.1995 -MOTOR 1,6 75 KW -DOTARI:AC,GEAM ELECTRICE,TRAPA, CD PLAYER LG CU USB.2BOXE Pana acum masina m-a costat vreo 3500 de euro:am cumparat-o cu 1650 de euro din Germania un pret bun zic eu si i-am schimbat: placutele de frana,arcurile fata ca erau rupte,kitu de brate,distributia si accesorile(alternator si compresor role si curele),filtrele benzina,aer.Plus inscrisu vreo 800 de euro Cred ca am spus cam totul Si acum ce ne intereseaza pe toti de pe acest forum TUNINGUL Dupa cum o sa vedeti in poze nu m-am putut abtine si i-am pus deja folie pe stopuri:twisted: O sa mai capete dupa cum urmeaza in lista de mai jos: Body kit-bara fata,bara spate,praguri,eleron,evazare aripi.pleoape Incinta bass in portbagaj Panouri usi din fibra de sticla Faruri Day-line Stopuri cu led Jante (ink nu m-am hotarat ce vreau) Folie geamuri fata spate Suspensie sport reglebila Evacuare dubla custom Discuri frana cu stiatii Filtru de aer sport Cip tuning Amplificator JBL GTO 1004e(achizitionat deja:lol:) Condensator M.N.C. DE 1.0F 2 sisteme de boxe pe usi Crunch GTR 6,2Ci 2 difuzoare JBL GTO 938 la luneta 1 subwofer PIINEER-TS-W3001D4 putere: 1000W RMS, 3000W max :oops: 2 dvd-uri tetiere Oglinzi remodelate Si o noua vopsea Asta ar fi cam tot sper ca nu am uitat nimik. Astept sa postati parerile,indrumarile si criticile voastre fara suparare tinand cont ca sunt la primu proiect de acest gen Urati-mi bafta:D Poze cu masina Attachment 1544166 Attachment 1544167 Attachment 1544168 Attachment 1544169 Attachment 1544170 Attachment 1544171 Attachment 1544172 Attachment 1544173 Attachment 1544174 |
Re: AUDI A4 B5 TUNING IN PROGRES
salut!
frumoasa masinuta.. pare ingrijita! Si eu am un a4 b5 1.6:oops: si sunt la fel de multumit ca si tine. Te poti uita si pe topicul meu sa vezi cum a aratat masina si cum decurg lucrurile in continuare:D Mult succes cu masina si sper din tot sufletul sa faci ceva frumos!:D |
Spor la treaba cu masinuta.
Crezi ca merita investitia intr-o suspensie sport reglabila? Daca mergi pe ideea de show sunt multi bani intr-o investitie de care nu vei putea profita prea mult cu motorul de pe masina. Mai bine te gandesti la un air-ride, diferenta de bani nu e foarte mare si poti sa ti-o ridici mult mai repede la denivelari. |
Stanley -ms mult sper sa mergem in paralele cu tuningul:D
bafta bluey -m-am gandit si eu la air-ride da nu stiu cine mi-l poate aduce ca in romania nu am gasit si vine partea a doua cu montatu care nu stiu unde pot sa-l fac.dak poti sa ma ajuti cumva spunemi;) salutare |
bluey - spune-mi te rog un pret informativ pt o astfel de suspensie ca sunt foarte curios:D
|
Quote:
in jur de 500-700 de dolari in america am gasit eu.da nu stiu cum e cu transportu.ti se pare mult? |
Cam asa stiam si eu.
Vad ca cei care aduceau asa ceva nu mai aduc, dar sunt sigur ca poti gasi pe cineva sa iti aduca. Sau poti incerca ebay |
chiar nu mi se pare mult avand in vedere ca e air-ride... saptamana asta m-am tot uitat pe low.life.society si ii super tare suspensia:D
|
Filtrul de aer sport si chip pui degeaba,nu castigi mai mult de 10cp iar costul ar fi destul de ridicat.Nu se merita.
In rest,asteptam sa vedem poze cu evolutia. Spor. |
Quote:
Nuu stiu ce stii u dar eu m-am interesat si la filtru de aer castic intre 5 si 7 CP in functie de cat de performant este la chip tuning castig 10 CP si dak optez ptr power box sunt vreo 15 CP si toba sport mai imi da intre 15-20 de CP in functie de cat de bine e facuta asa ca la un calcul simplu din chip si filtru o sa castig minim 15 CP si per total un calcul cu cele mai mici valori o sa-mi dea vreo 30 CP. corecteaza-ma dak gresesc undeva sal |
1 Attachment(s)
Vreau sa-mi cumpar jante si sunt tare nehotarat as vrea ca pe spate sa-mi iau de 10 j cu auciucuri cat mai late de 315 dak se poate :D dar moment in romania nu am gasit nimik asa ca m-am gandit sa-mi iau atceva pana cand o sa pot sa mi le iau pe cele care le vreau asa ca va rag ajutati-ma si p mine
As tinde spre asa ceva pe 17 Attachment 1561490 cu cauciucuri de 245/40/17 Ce parere aveti? |
2 Attachment(s)
Anvelope de 315 se gasesc, numai bani sa ai .
Numai ca nu ai ce sa faci cu o janta lata de 10" (10J) , iti trebuie una de 12" ca sa stea anvelopa cum trebuie . Sa nu mai discutam despre faptul ca o sa arate ca un buldozer. Maxim poti sa pui jante late de 10" cu cauciucuri intinse (215,225) . In alte conditii , va arata ciudat si iti vor atinge . Nu ai nici o sansa sa faci ceea ce vrei tu fara aripi evazate . Prima poza : -Jantele de pe spate sunt 18x10J cu anvelope 245 A 2-a poza (audi a4 negru) - 18x9J toate 4. |
Quote:
O sa fii uimit de rezultate. PS: Chiar daca ar fi adevarat ce spui tu,nu stiu daca are rost sa faci modificari la motor la masina asta.Arunci banii pe fereastra (~1000E) ..Dar banii sunt ai tai,eu incerc doar sa dau un sfat,cum ai cerut tu.. |
Quote:
Explica-mi si fa-ma sa inteleg k eu alt punct de vedere in momentu asta.ce ar trebui sa-i fac sa-i cresc puterea? |
2 Attachment(s)
Anvelope de 315 se gasesc, numai bani sa ai .
Numai ca nu ai ce sa faci cu o janta lata de 10" (10J) , iti trebuie una de 12" ca sa stea anvelopa cum trebuie . Sa nu mai discutam despre faptul ca o sa arate ca un buldozer. Maxim poti sa pui jante late de 10" cu cauciucuri intinse (215,225) . In alte conditii , va arata ciudat si iti vor atinge . Nu ai nici o sansa sa faci ceea ce vrei tu fara aripi evazate . Prima poza : -Jantele de pe spate sunt 18x10J cu anvelope 245 A 2-a poza (audi a4 negru) - 18x9J toate 4.[/QUOTE] si dak arata k un buldozer nu e bine?:D a doua poza cu jantele de 9j stii cumva ce dim are la cuciucuri?as fi vrut sa-i pun de 9j toate 4 da nu stiam dak merge.nu are probleme cu rotile din fata? am gasit asa ceva late de 9 j.ar merge toate 4? Attachment 1562943 Attachment 1562944 |
Tocmai asta incerc sa te fac sa pricepi,nu se merita nici o investitie in motorul asta.
Cel mai bun "upgrade" ar fi un swap cu 1.8T,daca chiar vrei putere mai multa. Nu prea inteleg ce vrei sa faci cu masina asta,daca vroiai sa faci o masina cap-coada puteai sa alegi ceva mai bun.. Am un presentiment ciudat,cum ca ne racim gurile degeaba pe aici,sper sa ma insel:-) |
Am si eu acelasi sentiment, tocmai de aceea e ultimul post pe acest topic .
Eu de unde sa stiu daca ar merge alea 4 jante ? In primul rand sunt de japoneze, deci difera distanta intre gaurile prezoanelor . Tu ai nevoie de 5x112 , par pentru ce depaseste 8.5" latime Offsetul (ET) trebuie sa fie mai mic sau egal cu 35. Restul informatiilor le gasesti pe carbible, audizine, stanceworks . |
Quote:
si te asigur k nu va raciti gurile degeaba! |
Quote:
ms ptr site-uri oricum |
10 Attachment(s)
Gata in sfarsit au venit jantele.nu vreau sa ma laud dar e primu set de jante LENSO PROJECT D1 din romania.o sa le pun p masina abia peste 2 sapt :cry: dar o sa revin cu poze.astept pareri.cum vi se par?
Attachment 1601086 Attachment 1601087 Attachment 1601088 Attachment 1601089 Attachment 1601090 Attachment 1601091 Attachment 1601092 Attachment 1601093 Attachment 1601094 Attachment 1601095 |
Nu stiu ce gusturi au altii,dar mie sincer imi plac. Daca aveau niste capace putin mai dragute nu strica,in rest chiar imi plac.
Sa le porti cu placere.. Cu ce cauciucuri le incalti? Sper ca pui niste gume care stau intinse,sa scoata buza si mai tare in evidenta:-) |
Si mie imi plac foarte tare .
Va fi nevoit sa puna anvelope intinse, din cauza latimii jantelor (9" ) si a ET-ului care daca nu gresesc este 35 sau 30 . In caz contrar vor freca in aripi . Sa le stapanesti sanatos ! |
Foarte frumoase.Daca te rog frumos pui si tu una pe un cantar sa imi spui cam ce greutate are??
|
D1R cantareste 9.1KG (9x17) . Nu-mi dau seama daca ale lui sunt d1r sau d1 ptr ca sunt identice ca aspect .
|
Quote:
capacele o sa le schimb o sa pun unele cu audi ca nici mie nu-mi plac.cu anvelope intinse nu am mai avut legatura.eu ma gandeam la ceva lat de genu 265/45/17.dak ar fi sa-i pun intinse ce dim ar trebui sa pun? |
Quote:
ET 35 este.u zici ca dak ii pun mai late o sa-mi atinga? |
1 Attachment(s)
Cu siguranta ating.
Jantele mele au ET 35 si latimea de 8.5" cu anvelope 235/40. Aating in aparatorile de plastic (pe spate, cand in masina sunt 4 persoane si sunt denivelari pe drum) si pe fata in buza interioara a aripii (atunci cand merg la limita in curbe) . Asta e situatia la mine , pe cand la tine jantele sunt mai late cu 0.5" (1.27 cm) . Va trebui sa pui anvelope 225,215/40 ca sa nu-ti atinga si sa nu arate masina aiurea . Masina din poze are jante cu specificatii ca ale tale (9J , ET 35 si anvelope 225/40) . |
dupa parerea mea, cea mai proasta investitie care ai putut sa o faci, da arata bine jantele da sa fim serios...la motoru de 1.6i pe a4, sigur il omori si o sa plangi in hohote cand o sa treaca si unu cu 1310 pe langa tine la demaraj. te salut.
|
Daca omul se ghideaza dupa principiul "Image is everything" e o investitie foarte buna.
Nu toata lumea e interesata de cp cand se uita la o masina. Si 1.6i ala pentru un om calm si fara "talente" de racer in cap este ideal. Mai ales in Bucuresti. Spor la treaba in continuare. |
Quote:
da asa e ca dak ii pun mai late de 225 o sa-mi atinga da mai o solutie cu distantiere si o sa vb zilele astea cu cineva care se pricepe si o sa ma indrume oricum mai am un pic pana le pun |
Quote:
cand o sa termin cu masina asta pe exterior o sa treci u in mare viteza si o sa te asigur k o sa-ti rupi gatu dupa ea.bafta la curse |
Quote:
ms ptr sustinere ;).unii in afara de cp nu vad nimik poate sa pice tabla de pe masina da sa fie puternica.maine o sa cantatrec o janta sii o sa-ti zic.bafta |
3 Attachment(s)
Maine ma duc sa ma intelnesc cu omu care lucreaza in fibra de sticla si o sa punem la punct toate detaliile ca in cel mai scurt timp sa se apuce de treaba.
eu m-am hotarat deja la ceva dar sa vedem ce zice baiatu. pozele cu kit-ul ales de mine Attachment 1611999 Attachment 1612000 Attachment 1612001 Si sapt asta sper sa rezolv cu cauciucurile ptr jante :-) si astept si suspensiile sport reglabile de la TA-Technix ;) App mai astept rautaciosi sa pozteze |
imi cer scuze sa-ti zic dar si eu am aceeasi masina, cu acelasi motor :))...deci nu are treaba cu, cursele. Nu stiu ce sa-ti zic...daca nu accepti o parere nu trebuie sa dai cu pietre, daca tu atat crezi ca ma duce capul mai vedem...sa nu te miri ca o sa pape 12-13 la suta. Dupa cum ti-am zis, arata bine dar nu pe motorul asta. Cu timpul o sa intelegi ca o chinui. La un show sau ceva da...ar fi ideal, dar nu poti tine jantele alea ptr uz zilnic. Deci imi cer scuze ca am comentat ceva si ca nu poti accepta si critici. Te salut.
|
Quote:
Nu am dat cu pietre dar credeam ca vb in necunostinta de cauza.nu ma deranjeaza criticile pana la urma fiecare are parerea lui.oricum dupa ce termin cu exteriorul vreau sa-i scimb si motorul.vom vedea cum se descurca pana atunci.bafta |
Este frumos kitul dar nu ar fi mai ieftin sa-l cumperi de-a gata decat sa te complici cu mesteri in fibra ?
Ce dimensiuni ai ales la anvelope ? |
salut am un a4 B5 cu susupensie H&R -40 mm vreau sa inalt masina. te intereseaza sa facem schimb de arcuri, platim jumate jumate transportu
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Kitul costa aproximativ 560 de euro in Germania, fara transport. Se gaseste pe ebay.
Alt kit de la acelasi vanzator, la acelasi pret . |
Daca il faci pe primul si o revopsesti alb cu negru , fix cum e in poze ! va iesi ... ceva frumos ! prea frumos 8)!
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:00. |
- Copyright 2026 4Tuning