![]() |
BMW E36 vs E46
Surprinzator, nu am gasit un topic pe care sa se discute chestia asta.
Pe scurt, care va place mai mult ca design, stil, performante etc? Eu parca as merge pe e36, pt liniile clasice si parca mult mai elegante. Dar asta e parerea mea. |
Re: BMW E36 vs E46
In special ca design as merge pe E46.
|
vechi vs nou .
sunt bani,nou. nu sunt bani vechi. Daca intorci capul pe strada,in toata tarisoara noastra vezi..vechi..si nu oricum ci vechi cu motor mic.. Hai manca-ti-as 1600 heuro beamveu...full opshan fara geamuri,electrice pe spate |
ca aspect, clar e36(parerea mea). k performante, e clar k ce e mai nou, e mai bun..
@apache - nu e vb kiar de bani, k dak te uiti pe siteuri dedicate vanzarilor de masini, e46 (fara facelift) nu e cu mult mai scump ca e36.. si sincer eu prefer un e36 325i, decat un e46 318i - acestea fiind cam in aceeasi bani. |
prefer E46 cu facelift arata bine botu de rechin
|
Quote:
asta clar. dar hai sa lasam la o parte faptul ca e36-ele a devenit emblema cocalarilor... esti singurul in oras care o sa aiba un bmw, care il vrei, e36 sau e46? |
E46 - iesiri, vacante, naveta etc
E36 - forja, weekend |
Treaba cu E36 a devenit emblema cocalarilor e relativa.Intradevar vezi pe strada "baetzy de baetzy" cu E36 si unicul si inegalabiluuuuullllll Gutza cu fata de maimutza la blana , cu geamurile jos , dar masina abia se mai tine pe roti , dar sunt si exemplare care te lasa cu gura cascata in cel mai bun sens al cuvantului.Deci partea cu "E36 masina de cocalari" e relativa.Este o parte mare de persoane care isi cumpara un E36 din pasiune pt BMW si scot ceva superb din el , dar din pacate este o parte si mai mare care isi cumpara E36 sa zica ca hau BeheMWeu , nu conteaza ca pica rotile de pe el , sau ca e 1.6 si jante pe 18 cromate bineinteles si cu maneaua "la blana".
|
tocmai ai dat mai multe detalii decat mine care sa arate inversul a ceea ce vrei sa dovedesti defapt
|
Plusuri E46 - confort, stabilitate, optiuni, motoare, design exterior si interior.
Plusuri E36 - scaunele la M3 |
Aleg E46 pentru design exterior si interior,un E36 stock nu-mi place deloc cum arata.
|
Quote:
Ca sa nu fiu off topic votez E46 pentru ca e model mai nou si mai frumos. |
e36 pt performante, aftermarket mai ieftin si intretinerea mai ieftina. design-ul e discutabil, tine de gusturi.
|
Quote:
|
Quote:
|
E36 mi se pare mai legat de sosea, E46 parca pluteste.
Daca as avea de ales, E46ci care este superb :D, daca e sedan E36. |
e36 mult mai frumos ca e46...doar un e46 M pot sa zic ca imi place mai mult ca e46'ele
in romania vezi muuulte e46 pe cand e36 e mai rar :twisted:... |
Quote:
legat de densitatea pe metru patrat, nu stiu ce sa zic, snt si e36 de calci pe ele. |
Quote:
E36 316i - 102 CP - 195 km/h - 12.7 s 318i - 113 CP - 198 km/h - 11.5 s 318is- 140 CP - 213 km/h - 10.2 s 320i - 150 CP - 214 km/h - 9.9 s 325i - 192 CP - 233 km/h - 8.0 s M3 - 321 CP ->250 km/h- 5.5 s E46 316i - 105 CP - 200 km/h - 12.4 s 316i - 115 CP - 206 km.h - 10.6 s (motor 1.8) 318i - 143 CP - 218 km/h - 9.3 s 320i - 170 CP - 226 km/h - 8.3 s 2171 cm3 325i - 192 CP - 240 km/h - 7.3 s M3 - 343 CP ->250 km/h - 5.2 s Deci care este mai rapid? Si nu mai vb de restul motoareor, diesel, 330i, optiunea de 4x4 De ce este mai slab sasiul de E36!? .... pt. ca E46 este o evolutie, este mai stabil, mai comod, net superior. Optiuni in +, Navigatie + sunet + computer bord, xenon (original), DSC, PDC, Cutie secventiala, "n" aibag-uri, comenzi pe volan. Daca vorbim de piese noi preturile aftermarket de E36 sunt putin mai ieftine, nu la jumatate de pret fata de cele aftermarket de E46. |
Quote:
Nici e36 nici e46 nu au optiunea asta. |
1 Attachment(s)
Quote:
computer de bord are si E36, cu check-control si diagnoza erori, xenon poti sa-ti pui daca chiar nu poti sa mergi fara, desi nici e46 nu snt multe cu optiunea asta. DSC de pe e46 e echivalentul ASC-ului de pe E36 (desi ceva mai primitiv, isi face treaba cu brio, secvetiala nu e pe e36 dar nici nu cred ca e un must-have, la airbag-uri 2 imi snt de ajuns, comenzi pe volan - ioc pe e36 dar din nou, nu cred ca e un must-have. legat de performanta, iti spun din experienta ca E46 e mai incet decat E36 la aceiasi cilindree. si diferentele nu snt minore. Quote:
|
Quote:
Repet, chiar nu ma intereseaza sa vorbesc de aceeasi cilindree neaaparat, E46 are motoare superioare lui E36, nu este comparativ intre motoare de aceeasi cilindree, este comparativ intre modele, unde E46 are mai multe motorizari si mai performante. (motorul de M3 pus de mine este cel de 3.2 nu de 3.0 (286 CP)) Computerul de bord este total diferit fata de cel mare de pe E46, Xenonul pus este o porcarie din multe puncte de vedere fata de cel original (ma refer in mod special la latura practica) DSC este echivalentul ESP, VSA, VDC, PSM, etc. este control al stabilitatii, iar BMW ASC este echivallentul TCS, ASR si este control al tractiunii, este diferenta enorma intre ele, BMW ASC este doar o companenta a DSC-ului. Repet, sasiul lui E46 este net superior din toate punctele de vedere sasiului E36. E46 are motoare diesel deosebite, exista optiunea 4x4, are gama mai mare si mai buna de motoare pe benzina. EXperienta ta este foarte slaba atunci daca tu compari sasiul E36 cu E46. |
E36 Hands down.. fiabilitate confort optiuni... si dak stii sa il arajezi arata mult mai bine decat e46
thread'ul acestra trebuia deschis pe sectiunea BMW ptr ca acolo sunt oameni ce au avut si E36 si E46 .. deci stiu ei un lucru-doua despre aceste masini, nu copiii ce copiaza paragrafe de pe net:rolleyes2 |
cred totusi ca bmw este o firma pentru care evolutia reprezinta una din principalele prioritati.
nu inteleg de ce unele persoane vor neaparat sa dovedeasca faptul ca o masina aparuta in anul 1991 ii este superioara chiar modelului urmas aparut mai tarziu in 1998. Nu cred ca BMW este genul de producator auto care dupa 7 ani vine cu un produs mai slab mai ales din punct de vedere tehnic. Estetic poate e36 chiar este considerat de multe persoane mai frumos.(aici subiectivismul il inteleg) |
Quote:
|
Quote:
tu suferi rau de experienta si cunoastere in toate modelele, am remarcat. peste tot, "io snt cunoscator", "tu vrei sa pari ca stii, dar de fapt nu stii nimic" etc. slabeste-ma prietene ca esti total pe dinafara. ai avut 3 ursi si ti se pare ai re inventat bmw-ul. pe motoare nu e nici o diferenta, au fix aceiasi cai motoarele, sau majoritatea din ele. si comparatia o faci dupa cilindree, pt ca aia iti da tie taxe, asigurare etc. asa pot sa compar si eu m3 evo 3.2 cu e46 316i, pt ca ma intereseaza modelel, si snt seria 3 ambele. daca tu imi spui ca stock pe stock e46 e mai rapid ca e36 n-ai nici o treaba, clar. e46 are motoare superioare doar la 4 pistoane, si doar pt ca snt mai noi. la acelasi nr de km, snt amandoua la fel de proaste. computerul e diferit in ce sens? ce face ala in plus fata de cel de e36? controlul tractiunii (ASC) este de ajuns sa iti tina masina pe strada. nu stiu daca l-ai incercat vreodata, insa e destul de reusit, asa, "rudimentar" cum e. motoarele diesel nu ma intereseaza catusi de putin, daca imi iau bmw imi iau benzina si motor mare. pt diesel exista altele mai reusite. optiunea de 4x4 e o mare porcarie, si daca ai fi condus ai stii. snt pierderi enorme de putere cu integrala aia, si asta ti-o spun tot din experienta, nu google. ii tot dai inainte cu motoarele mai bune de pe e46. care snt alea? si prin ce snt mai bune? cu ce e diferit 320i de 150bhp de pe e46 fata de cel de pe e36? sau 2.5-urile? sau 2.8-urile? 3.0 ti-am zis ca e si pe e36, si are 286 de cai. sau tu vrei sa faci comparatie intre 3.0 de e46 cu 1.6 de e36? ca sa iti dea tie bine? intreb retoric, oricum nu ma mai intereseaza raspunsul tau, esti mult prea ignorant si lipsit de bun simt ca sa intretin o conversatie cu tine pe tema asta. sau pe oricare alta tema. exprima-ti frustrarile in alta parte, eu te ignor de acum. |
Quote:
tu cati ani ai si ce masina ai?:lol: din moment ce am una dintre cele 2 masini creca am dreptul sa imi exprim parerea + ca am vrut sa imi cumpar E46 si nu ma incantat... dar te las pe tine sa continui cu ceva legat de subiect |
Frumoasa si pisica,pt vremea ei,dar totusi hai sa nu spunem ca e mai reusita decat e46,ca am fi subiectivi.
|
Quote:
|
Quote:
referitor la ce ti-am subliniat .deci e46 este o evolutie pe care cred ca orcine ar fi normal sa si-o doreasca |
Quote:
Eu am avut vre-o 12 BMW-uri, de la E24 pana la E46, tu in afara de poze si filmulete vazute, ai vre-o experienta deosebita de faci comentariile astea proaste si lipsite de obiectivitate? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
de la E24 pana la E46:lol: chiar ai avut E26,E28 ,E32,E31,E38? poi daca le'ai avut pe astea atunci jos palaria... dar nu te vad asa bine |
Quote:
Daca ai cumva dubii accept orice tip de provocare in domeniu. M3 E36 am de prin 97 si il am si acum sper (prin curtile politiei). Aici este un versus E36 vs E46, nu este liniuta intre ele, 4x4 este o optiune preferabila pentru unii si foarte utila uneori care pe E36 nu exista. Nu sunt lipsit de bun simt sau ingnorant, asta as putea sa spun despre tine, ti-am pus toata lista de motorizari comune in care E36 pierde in fata lui E46, dar tu continui sa ma contrazici. REPET, nu este o concurenta intre motoarele de aceeasi cilindree, este o competitie intre modele, tu singurul exemplu care-l ai este M3 care bate 330i si ca E46 320i are 2.2 si E36 320i are 2.0, de parca ar avea vre-o importanta. Tu contrazici datele producatorului, este foarte greu sa gasesti E46 318 is - 140 CP, dupa parerea da "documentata", daca motoarele au aceeasi capacitate inseamna ca sunt ideintice..... TU habar nu ai ce probleme au avut motoarele de pe 318is, habar nu ai ce performante au, ce consum dar sari cu gura si ma contrazici, eu am avut 2. Sunt curios daca stii cum reactioneaza si ce face DSC-ul daca tu-l scompari cu AS, Daca nu exista DSC-ul ala si aveam doar ASC, eram pe alta lume acum. Ce poata sa insemne un saisiu mai bun oare!? - o masina ma echilibrata, mai stabila atat in cure cat si la viteza mare. ETC. In afara de preturi mai mici la piese poti sa vi cu ceva obiectiv - unde bate E36 un E46? Numai bine! |
Quote:
de E26 nu auzisem, am citit acum: "The BMW E26 automobile platform was the basis for the 1978 through 1981 BMW M1 sports car." E28 nu am avut dar am condus. E32 am avut, de ala uitasem, o varianta proasta de 730 cu motor V8. E31 am mers. E38 am condus. |
:lol: topicul asta o ia razna rau, e logic ca daca compari E36 cu E46 cel din urma este superior la multe capitole insa aici e vorba de pareri subiective gen "imi place mai mult E36 pentru ca e mai golaneasca sau ca se repara mai usor si mai ieftin" nu e vorba de siguranta pietonilor sau care are mai multe "pungi cu aer" sau ca E36 nu are navigatie. Asa gandeste majoritatea, am 10 mii de euro, vreu o masina mare, sa consume putin, sa fuga 200, sa aibe portbagaj mare, sa aibe aer conditionat, geamuri electrice etc si isi cumpara Dacia CAZAN sau Citroen nu stiu ce cacat, pentru dotari.
O masina nu se cumpara cu capul se cumpara cu sufletul. ;) Cred ca cel mai bine se facea un poll si aflam imediat raspunsul. |
nu are rost...
profesionistii de tunning in spatele blocului o sa aleaga e36 pentru ca-i la moda sa iti placa sa te dai cu masina cat mai veche si daca faci poll e30 vs e90 tot se gasesc destui sa iti povesteasca despre potenta tehnica si nelimitata in materie de tunning a lui e30 referitor la aia 10.000 de euro..daca-i ai nu te prea uiti nici la e36 nici la e46 |
pareri de pe un forum "mai specializat"
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
E36, ptr cei mai "modesti" care nu vor navigatie si design interior dar vor o masina agresiva si impunatoare |
Quote:
|
Quote:
Acum mi-am dat seama ca mai devreme era autocritica. Quote:
Spor la cros in continuare. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:26. |
- Copyright 2026 4Tuning