Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda Civic Type-R vs. VW Golf V GTi DSG (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/19520-honda-civic-type-vs-vw-golf-gti-dsg.html)

BYG'u 26-06-06 19:11

Honda Civic Type-R vs. VW Golf V GTi DSG

care e mai rapida ??????

SpeedeR 26-06-06 19:17

Re: Honda Civic Type R vs GTI DSG

well...tind sa cred k gti dsg...
dk compar eu cu civic si eu cu gti dsg..
dar...live ink nu am vazut :D

zGb 26-06-06 19:18

CTR e mai rapid

BYG'u 26-06-06 20:02

sunt curios . as vrea sa ma dau cu un type R , culmea , am fost de intamplare la cj , in aprilie , tocmai era prima etapa KO RACING , si surpriza ...o skoda octavia 1 , 4x4 1.8 turbo 150 CP fabrica , acuma credk avea si el un cip ceva , dar oricum nu credk avea mai mult de 200 cp pt k in cj nu prea gasesti cine stie ce masini modif , din cate am auzit eu , (k eu mai merg pe acolo cu treaba) a facut un CTR , de 4 ori , k la ala cu CTR nu ii venea sa creada , tot zicea k triseaza , nici pe podium nu s-a urcat de ciuda , si avea ceva si pe CTR , oricum alta toba , ce se vedea din exterior.

Trainer 26-06-06 20:13

Mai conteaza si piesa dintre scaun si volan.In mod normal ii da Typer R sa sara pe pereti la GTI.Type R are 1270 de kile fata de 1355 ale GTI (la VW pe site apare 1355 kg dar asta cred ca se intampla numai in vise cu optionale sare sigur de 1400 de kilograme ). In plus Type R are si o cutie cu trepte mult mai scurte . http://www.honda.com.ro/civictyper/fisatehnica/

BYG'u 26-06-06 20:16

trepte mai scurte decat DSG ???? :))))))) , si optionalele de pe Type R nu cantaresc nimik ????/ :))))

BYG'u 26-06-06 21:10

optiunile la civic type r plutesc in masina
mhahaha :)))))))))

Trainer 26-06-06 22:44

Pai nu prea ai ce optionale sa iti pui la Typer R,aia e faza,si uita-te la datele tehnice 6.6 la Type R si 6.9 la GTI cu tot cu DSG(7.2 la manuala).Nu am datele pe 1/4 mile dar sigur Type R e in fata.Cine isi cumpara masina de fuga nu ar trebui sa puna optionale pe masina,greutatea e inamicul performantelor. Si ca sa iti schimbi un pic parerea de Type R are 200 de cai dintr-un motor aspirat.

SpeedeR 27-06-06 00:44

gti ku 4 usi...1480 in talon :)
ar fi bine sa aiba 1355 :D

BYG'u 27-06-06 15:11

@Trainer....e mai greu sa scoti timpul dat la manuala , k nu schimbi u si nu pleci k si un pilot de curse , in schimb la DSG e mai usor de aia nu stiu cum as sta cu un type r , astept pe cineva sa ma conving.

GabiByte 27-06-06 17:43

Type R numai din diferenta de greutate. Faza cu KO Racing a fost o alta treaba care s-a tot discutat si nici nu mai stiu la ce concluzie s-a ajuns.

BYG'u 27-06-06 20:53

nu stiu ce sa zic , oricum nu ma asteptam

BYG'u 29-06-06 10:35

ink nu a aparut nici un type R k sa vad si eu cum stau ?????????????????

sisp4tpro 30-06-06 00:21

as opta pentru civic. au super motoare.

RA_2fast4u 30-06-06 17:35

si eu ma duc pe mana civicului... asiaticii astia stiu multe :P ... ori cum nu cred ca e mare diferenta... BYG'u asteptam sa ne lamuresti :P :D

(si in ceea ce priveste ceea ce ziceai tu mai sus despre cj... nu stam noi prea rau, dar nici prea bine... any way venim in fortza din urma :P )

3X7 01-07-06 10:28

:) deocamdata suntem pe bara o parte din noi cu type-r uri...abia astept sa iesim sa facem vreo doua testari. nuti spun de pe acum rezultatul :)

TM-84-DMX 04-07-06 18:46

Quote:

Originally Posted by BYG'u
sunt curios . as vrea sa ma dau cu un type R , culmea , am fost de intamplare la cj , in aprilie , tocmai era prima etapa KO RACING , si surpriza ...o skoda octavia 1 , 4x4 1.8 turbo 150 CP fabrica , acuma credk avea si el un cip ceva , dar oricum nu credk avea mai mult de 200 cp pt k in cj nu prea gasesti cine stie ce masini modif , din cate am auzit eu , (k eu mai merg pe acolo cu treaba) a facut un CTR , de 4 ori , k la ala cu CTR nu ii venea sa creada , tot zicea k triseaza , nici pe podium nu s-a urcat de ciuda , si avea ceva si pe CTR , oricum alta toba , ce se vedea din exterior.

Ai uitat sa zici k ,cursa aia s-a dat pe o pista de KKO racing,si pe o distanta de de 200m ....daca ai avea putin habar despre curse ti-ai da seama k o masina 4X4 este clar avantajata fata de o masina FWD de o putere asemanatoare ...
Stock Civicul e mai rapid!

needBrain 05-07-06 00:51

sincer,mie masinile japoneze nu prea-mi plac ca design dar cand vine vb de fiabilitate sau de fise tehnice se taie filmu
parerea mea e ca,CTRu are un f mare potential si teoretic ar cam trebui sa castige in fata unui GTI dar diferenta fiind de doar 0.6sec,automat "piesa" dintre volan si scaun va face diferenta

bogdan_wrc 05-07-06 08:58

GTI e mult mai greu..deci din pacate si eu imi dau seama ca CTR ia avans..

DjVictor 05-07-06 09:57

Faceti o linie si vedeti care-i mai rapid !

cryo 05-07-06 10:48

era pe-aici filmuletul cu CTR-ul lui Achim vs GTI vs RX-8 vs Audi quattro TFSI. GTI-ul ramasese rau in urma celorlalti (fiind in postura ideala pt a filma :P )

BYG'u 05-07-06 14:00

@TM-84-DMX....bai inteligentule am zis k nu ma asteptam , apoi poate sa fie pe 200 de m nu ma asteptam , lasa-ma cu 4x4 si atle motive. bine ? ala e 4x4 si CTR are 50 CP in plus , si erau 250 m .

TM-84-DMX 05-07-06 16:06

Indiferent bai desteptule!
Si mai esti si nesimtit k vi aici cu aere din astea de besinos.... vezi k eu ti-am zis fapte concrete nu te-am luat cu aberatii.
4X4 clar avantajat pe distante scurte si pe o pista plina de praf.Octavia stock are 150 cp si a zis omul k are CIP deci in cel mai rau caz dintr-un turbo de 150 cp stock a scos 180 ,asta asa lejer si fara impinge motorul la limite + evacuare,filtru..fa un mic calcul.
Civic are skimbata evacuarea traseu+finala,CAI si un CIP,la motor aspirat in cel mai bun caz toate astea ar insemna cam 30 cp ...fa si tu un calcul si iti vei da seama k puterea masinilor nu difera kiar atat de mult si vezi kre iasa in avantaj pe 200 m.
Pe 400 o batea Civicul cu un avantaj considerabil !

BYG'u 05-07-06 16:19

ma nu ma enerva cu prostiile tale "pista plina de praf" , alte motive mai ai ?????????? stiu k pe 400 il facea CTR k se vedea cum il prindea din urma , am zis k nu ma asteptam. da lasa motivele praf , soare si vant. si vb mai frumos , sa nu iti bag p ..in g , ai inteles ?

aleks 05-07-06 17:16

eu zic sa va abtineti de la jigniri, si sa pastrati discutia la nivelul de cifre comparative...

alexSHO 05-07-06 17:44

oricum mi se pare :grandmar: ... sa iti iei masina cu dsg :D... daca esti sofer manuala

BYG'u 05-07-06 18:03

knd ai si manuala vrei si DSG k sa ai tot tacamul :P

iaRsirC 07-07-06 14:08

Bigu-le daca ajungi cumva la Timisoara se rezolva imediat nelamurirea GTI DSG vs. type R 8) Si referitor la ce ai zis mai sus cu pista plina de praf sa sti ca asa era + ca erau dale de beton nu bitum si 250m, CTR-ul clar dezavantajat pentru ca are probleme cu tractiunea! Asta e Wining is wining! In conditile date a fost mai buna Skoda.Punct

akimoto 11-07-06 19:48

Quote:

Originally Posted by BYG'u
@TM-84-DMX....bai inteligentule am zis k nu ma asteptam , apoi poate sa fie pe 200 de m nu ma asteptam , lasa-ma cu 4x4 si atle motive. bine ? ala e 4x4 si CTR are 50 CP in plus , si erau 250 m .

la ko racing au fost fix 200m, spun asta pentru ca la CTR-ul meu treapta 3 se termina la 200m pontos, ceea ce s-a intamplat si acolo
skoda a castigat pentru ca asa a vazut arbitrul, diferenta a fost de ordinul centimetrilor deoarece starturile mele au lasat de dorit...cand am reusit sa plec oarecum rezonabil, am depasit skoda pe treapta 2...insa atunci soferul a abandonat pe motiv ca "te-am facut deja de 2 ori si nu mai avea rost..."
am aflat azi motivul starturilor mele defectuoase: 3 suporti de motor rupti

cu golf 5 dsg m-am incins la Oradea, rezultatul:
cursa 1 - io plec f.slab(motivul l-am precizat mai sus); golfu pleaca glontz si ia avans 2 masini in primii 15m; recuperez pe treptele 2, 3 si 4 dar nu reusesc sa ajung decat la usa lui pana la finish
cursa 2 - io plec putin mai bine; golfu pleaca perfect ca de obicei si castiga maxim 3-4m din start; recuperez imediat si castig cam la 1-2 masini distanta
cursa decisiva - golfu fura startu, io ma oftic si nenorocesc startu, golfu are deja 3 masini avans' iar io plec cu buza umflata

in caz ca va intrebati cum se comporta masina cu suportii rupti, tin sa va anunt ca, in caz ca plecarile se fac la turatii mai mari de 2000-2200, masina tzopaie de bot in dementza iar acul sta pentru cateva secunde undeva pe la 8000-8300rpm, aderenta ioc
2-3 secunde pierdute la start sunt aproape imposibil de recuperat
pista din dale de beton a amplificat si mai mult problema mea

Speedy5 12-07-06 02:11

n-are rost sa-ti bati capu' max ... mai ales cu oameni din astia.
haideti la timisoara si vedem ce stiti.
sanatate.

cipriano 20-06-07 14:54

cred ca Type R scuipa semintele in parbrizu Gti`ului :)de fapt nu cred.....SIGUR ASA E :)))

br01tim 22-06-07 10:21

Ca performante sunt ff apropiate insa eu aleg Type R pentru designul sau extrem de agresiv!Intr-un top facut de TopGear Type R-ul a iesit in fata GTI-ului dupa ce au fost testate de Stig!

UNLORD 22-06-07 15:53

Honda e net superioara la design! In schimb in testele de la autobild nu prea m-au impresionat acceleratiile masurate (7.3s fata de 6.6 declarati) iar in testul de la automotorsisport (revista) 0-100km/h in 7s.

http://www.autobild.de/test/neuwagen...rtikel_seite=1

Vw e mult mai nespectaculos la design dar are avantajul motorului turbo ce se tuneaza relativ ieftin si usor!

alecsutu1 22-06-07 17:18

destul de slab timpul 0-100 chiar si 402 m la Honda in test,identic cu al unui
E30 325 is http://www.autoweb-france.com/fiches..._E30_325is.php la timpul pe 400m ma refer

alexSHO 24-06-07 16:57

offtopic

inca un topic al aceluiasi posesor care le ia la rand gti dsg vs cupra/st/r32/type r/vts/opc si aici as mai continua eu baga frate m3/m5/amg/veyron/ferrari/zonda/boeing/airbus etc... ca stiu ca dsg RULEZ FRATEEEEEE

ontopic

e vorba strict de preferinte, masini f apropiate ca si performanta
desi nu vad logica celor de la honda sa puna acelasi motor de la o generatie la alta (nu imi sariti in cap ca are nu stiu ce cifra schimbata in numele motorului ca ma doare fix in cot atat timp cat are aceeasi putere:)) cand toti producatorii incearca sa creasca performantele ei raman constanti, eu pot paria ca de data asta nu le-a iesit... vom vedea vanzarile

AK-ZER 24-06-07 18:35

Quote:

Originally Posted by alexSHO (Post 964489)
offtopic

inca un topic al aceluiasi posesor care le ia la rand gti dsg vs cupra/st/r32/type r/vts/opc si aici as mai continua eu baga frate m3/m5/amg/veyron/ferrari/zonda/boeing/airbus etc... ca stiu ca dsg RULEZ FRATEEEEEE

ontopic

e vorba strict de preferinte, masini f apropiate ca si performanta
desi nu vad logica celor de la honda sa puna acelasi motor de la o generatie la alta (nu imi sariti in cap ca are nu stiu ce cifra schimbata in numele motorului ca ma doare fix in cot atat timp cat are aceeasi putere:)) cand toti producatorii incearca sa creasca performantele ei raman constanti, eu pot paria ca de data asta nu le-a iesit... vom vedea vanzarile

se poate sa fie acelasi motor.. oricum am inteles k nu e la fel de agresiva k shi comportament.. dar vanzari o sa fie..probabil o sa-l deapaseasca pe penultimul.. shi asta doar din cauza designului...shi int de mai buna calitate..
o putere umpik mai mare ar fi posibil sa aduca mai multi oameni la showroom.. dar poate s-au gandit k nu e nevoie.. e totusi o masina cu tractiune (fata) care ar tb sa se comporte bine shi pe drumuri virajate.. odata cu tuningul la motor tb sa apara modificari la sist de franare, bari stabilizatoare mai mari, etc.. toate astea ar fi urcat pretul.. facandu-l poate prea scump pt publicu tinta..
Vb aia dk vrei mai mult intodeauna este aftermarket.. masina fiind o baza buna pt eventualele upgradari.. dupa cum ai spus tu vom vedea prin vanzari dk strategia lor a fost buna sau nu..

refflexx 26-06-07 20:10

nu stiti de la ce vine GTI?

refflexx 26-06-07 20:14

nu stie nimeni??????????????????????

Bemelo 26-06-07 21:11

Grand Touring Injection. Si nu mai invada toate topicurile cu aceeasi intrebare stupida. Foloseste google !

refflexx 26-06-07 21:32

mersi! intrebam doar

All times are GMT +2. The time now is 21:19.

- Copyright 2026 4Tuning