Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cer Sfaturi pt modificareau unui VR6 (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/19351-cer-sfaturi-pt-modificareau-vr6.html)

ugod 23-06-06 09:27

Cer Sfaturi pt modificareau unui VR6

Cer cateva sfaturi pt modificarea unui motor VR6 2.8 de 170 cai , orice sfat e bine venit .

armando_tm 25-06-06 11:47

Re: Cer Sfaturi pt modificareau unui VR6

vr6 2,8 are 174 cai :)

ugod 25-06-06 13:03

tu parca voiai sa cumperi VR6 ala lovit in fazta ?

ugod 25-06-06 13:04

passat conbi cu motor vr6

armando_tm 25-06-06 13:09

aha.eu. am fost inaintea ta. l-am vazut, am testat motoru. dar eram limitat la 500 euro. daca veneam cu o zi inainte. adica miercuri...era al meu. asta e acum tu ai dat mai mult...sa-l folosesti sanatos si bafta la montaje :D

im570rm 25-06-06 17:40

zi si tu cati bani vrei sa bagi ca daca e vorba de mii de euro poti sa il faci turbo daca e vorba de sute atunci clasicul evacuare chip filtru oricum se aude foarte misto motorul asta

ugod 25-06-06 23:28

nu e problema de bani , problema e daca face cineva in RO calumea nu fusarai ca am mai vazut motoare facute de meserisi prin garaje , de abia mai merg , mai bine mergeau inainte decat dupa modificari

im570rm 26-06-06 20:56

pai daca ai bani,du-te la HGP turbo in germania au vr6 biturbo facute de vreo 600 de cai din cate am inteles costa cam 10 mii kitul ,mai sunt si eiptuning din state care dupa mine sunt cei mai jmecheri si sunt mai ieftini ca hgp

armando_tm 26-06-06 21:43

dar mai mult de 10 000 km nu faci fara sa bagi iar bani in motor.

ugod 27-06-06 00:08

la EIP pe site da o adresa de romania , au reprezentzanta cumva ca nu le merge situl , stie cineva ceva ?
DIM Sport
Soseaua Giurgiului, NR. 23A, KM 9, Bucuresti
040272 Romania
07-22-17-47-67

im570rm 28-06-06 04:26

http://www.dimsport.ro Oricine poate sa puna o turbina si un intercooler pe o masina dar nu orice le pot face si fiabile, eip si hgp in schimb pot

MasterTuner 28-06-06 12:04

Exista niste baEti care au facut vro 350 de cp dintr-un vr6 la mine pe dyno. Acum lucreaza la "stage 2" si cu siguranta te pot ajuta sa nu pierzi timpul si banii pe care i-au cheltuit ei pana acum pentru asta. Cristi de la Bobocica.

Florin
0722 275522

ugod 28-06-06 18:21

ok , merci de sfat

BULLETTT 30-06-06 22:15

Sunt socat.....cineva vrea sa tuneze un vr6..frumos....eu am 2 motoare de vr6 da nu am bani sa il fac turbo..si nici nu cred ca merita...sunt deja batrane...le-o trecut vremea

ugod 01-07-06 18:59

interesant ce zici tu ca sunt batrane , atunci GTI-urile cum sunt ? zi tu daca stii vreun motor mai tare ca vr6 , poate am ratat eu ceva .

road_runner 01-07-06 19:14

Quote:

Originally Posted by BULLETTT
Sunt socat.....cineva vrea sa tuneze un vr6..frumos....eu am 2 motoare de vr6 da nu am bani sa il fac turbo..si nici nu cred ca merita...sunt deja batrane...le-o trecut vremea

iti cumpar eu un VR6...anytime

George_P. 01-07-06 19:19

Singurul minus zic eu ca-l are un VR6 este acela ca are doar 2 valve/cilindru.

:???:

BULLETTT 01-07-06 20:28

Quote:

Originally Posted by road_runner
iti cumpar eu un VR6...anytime

Am 2 motoare dar unu din el ii spart..s-a rupt patina de la intinzator si a facut bumm

ugod 02-07-06 18:59

si pe cel functional cat vrei , si ce ai la el ? partea electrica , suporti motor, cutie , planetare ...

BULLETTT 02-07-06 23:11

cel functional ii pus pe masina inmatriculta
celalat ii in porbagaj la cea neinmatriculata
le dau pe amandoua cu 4500

Nautilus 03-07-06 13:58

Quote:

Originally Posted by george_smiley05
Singurul minus zic eu ca-l are un VR6 este acela ca are doar 2 valve/cilindru.

:???:

Vrei sa spui VR6 de 174 CP are 2 valve/cilindru - exista si cu 4 valve, si unul cu 5 valve (pe Passat)

~Nautilus

BULLETTT 04-07-06 00:01

vr6 de 2.8 are doar 2 valve/cilindru..ca si la dacie:)))
vr6 de 2.9 cred ca are 4 valve/cilindru..

ugod 05-07-06 11:21

nu ved cerei problema cate supape are daca poti sa-l duci pana in 800 de cai , asta daca ai banu , eu unul ma multumesc si cu 500

Race 05-07-06 12:40

Primele VR6,si cel de 2,8 si cel de 2,9 litri au 2 supape/cilindru.
Cele contemporane cu Golf 4 au 4 sau 5 supape/cilindru,si sunt toate de 2,8 litri.

Expresia "ca si la dacie" nu e tocmai exacta.Macar Daciile 1300 au axul cu came in bloc.VR6 se poate spune ca are ce-i mai rau din cele doua concepte.

Nautilus 05-07-06 23:12

Quote:

Originally Posted by Race
Primele VR6,si cel de 2,8 si cel de 2,9 litri au 2 supape/cilindru.
Cele contemporane cu Golf 4 au 4 sau 5 supape/cilindru,si sunt toate de 2,8 litri.

Expresia "ca si la dacie" nu e tocmai exacta.Macar Daciile 1300 au axul cu came in bloc.VR6 se poate spune ca are ce-i mai rau din cele doua concepte.

Se pare ca faceti cu totii o confuzie in ceea ce priveste avantajul numarului de supape - un motor cu 2 supape/cilindru dar cu camere de ardere emisferice, raport mare de compresie si galeriile inteligent gandite poate da performante foarte bune. Multe motoare performante au avut 2 supape/cilindru, si distributie DOHC, ca Jaguar seria XK (sau SOHC + dubla rampa de culbutori, ex. Porsche 911 racit cu aer, Mercedes-Benz seria M103 etc). Pe de alta parte, distributia cu ax cu came in bloc e mai simpla constructiv si mai ieftina, dar nu-i eficienta si nu permite turatii mari; motoarele OHV tunate au de obicei un profil al axului cu came foarte agresiv, pentu a compensa.

Toata discutia este off-topic si inutila, fiindca s-a precizat de la inceput ca e vorba de un motor VR6 de 2,8 litri cu 2 supape/cilindru si 174 CP.

~Nautilus

ugod 06-07-06 12:00

si eu zic la fel ca doar nu sunt motoare naspa , mai ales ca se pot tuna destul de bine pana in 900 de cai , eu unu zic ca motor mai bun scos de VW inca nu am vazut ...poate R32 dar nu cred ca-si permite careva sa puna un R32 pe un golf 2 ,

alexandru, sfat 06-07-06 17:54

motorul cati km are ? e absolut stock ? daca nu e in stare buna, gandeste-te inainte la o reconstructie. un motor in stare foarte buna (stock) tine la 500 cp, nu foarte mult si ca masina de toata ziua, dar tine.

ca si costuri sa te astepti la mult peste 6000 euro pentru un kit turbo + montare si reglare.

noi te putem ajuta, daca esti interesat da un mail sau suna. avem sediul in arad (intra la profil sa vezi cine suntem)

Race 07-07-06 17:58

Quote:

un motor cu 2 supape/cilindru dar cu camere de ardere emisferice, raport mare de compresie si galeriile inteligent gandite poate da performante foarte bune
Evident.Dar poate face asta linistit cu axul in bloc.

Quote:

Multe motoare performante au avut 2 supape/cilindru, si distributie DOHC, ca Jaguar seria XK
In afara de faptul ca vroiau sa para avansati tehnologic,e absolut inutil sa ai doua axe si 2 supape/cilindru.Pui ditamai batul ca sa actioneze o singura supapa la fiecare cilindru...inteligenta miscare !

Quote:

cu ax cu came in bloc e mai simpla constructiv si mai ieftina, dar nu-i eficienta si nu permite turatii mari
Turatia de 5.800 RPM la care are VR6-le puterea maxima nu e tocmai ridicata,deci mergea foarte bine cu axul in bloc.

Idei tehnice bizare au tot fost de-a lungul timpului,nu inseamna ca sunt si bune.Iar asta de care vorbim acum e larg raspandita.E plin de moare in 4 cilindri 8v OHC.

Nautilus 10-07-06 00:39

Quote:

Originally Posted by Race
In afara de faptul ca vroiau sa para avansati tehnologic,e absolut inutil sa ai doua axe si 2 supape/cilindru.Pui ditamai batul ca sa actioneze o singura supapa la fiecare cilindru...inteligenta miscare !

Problema cu care s-au confruntat inginerii din anii '20 incoace cand au conceput motoare de performanta a fost aceea a eficientei arderii - camere de ardere emisferice, galerii "cross-flow" (admisia pe o parte, evacuarea pe partea opusa), mentinerea cat mai rece a aerului de admisie, plasarea bujiei cat mai aproape de centru etc. Ideal e sa ai chiulasa emisferica si bujia exact in centru, ceea ce e greu de facut cand ai 4 supape/cilindru si vrei o suprafata totala a supapelor cat mai mare; majoritatea motoarelor cu 4 supape/cilindru au camerele de ardere tip "pent-roof".

Motoarele de performanta, concepute pentru turatie mare, aveau, inca de la sfarsitul anilor '30, 2 supape/cilindru, DOHC si chiulase emisferice. O exceptie a fost motorul de 2 litri de la BMW 328 (proiectat in 1936 si preluat mai apoi de Bristol) care folosea un arbore cu came in bloc si 2 rampe de culbutori pentru a actiona 2 supape/cilindru. Aceeasi solutie ca si BMW au adoptat-o la Chrysler cand au proiectat motoarele Hemi, care contau pe forma foarte bine gandita a chiulasei, 2 supape uriase si o compresie foarte mare pentru carburantii din anii '50. In rest, la cei mai multi producatori europeni de masini sport, gaseai aceeasi arhitectura 2 supape/cilindru si DOHC : Bugatti, Porsche 356 Carrera, Porsche 911/930, Alfa-Romeo, Jaguar, Aston Martin, majoritatea motoarelor V12 si Boxer de la Ferrari etc etc. Numai managementul electronic al motoarelor si adoptarea normelor de poluare si consum i-a facut pe fabricanti sa adopte solutia cu 4 supape/cilindru.

Bugatti a inventat la inceputul anilor '90 tehnologia celor 5 supape/cilindru, adoptata si de VAG, sperand sa impace capra si varza printr-o arhitectura multi-valva care sa permita o forma a chiulasei cat mai apropiata de cea emisferica.

Pe de alta parte, daca vrei motor OHV care sa functioneze bine la turatii mari, si asta in utilizarea curenta, mai cauta... :) orice i-ai face, nu-i eficient si nici fiabil. Exemplul motoarelor tunate pentru drag-racing nu tine, au un profil al camelor atat de agresiv incat sunt imposibil de condus in conditii normale

~Nautilus

Nautilus 10-07-06 08:51

Rectific: Porsche 911 si 911-930 Turbo aveau 2 supape/cilindru si chiulase emisferice, dar distributia era SOHC + 2 rampe de culbutori

~Nautilus

ugod 11-07-06 21:25

Ok ...am inteles problema ...sa revenim totusi la motorul meu ...ce as putea sa-i fac ..de unde sa incep cu el ....

Nautilus 12-07-06 00:48

Quote:

Originally Posted by ugod
Ok ...am inteles problema ...sa revenim totusi la motorul meu ...ce as putea sa-i fac ..de unde sa incep cu el ....

Un castig semnificativ de putere comparabil cu al unui turbo, dar fara temperaturile inalte si restul problemelor specifice, se obtine cu un compresor centrifugal + intercooler de la Mastertuner

~Nautilus

Race 12-07-06 06:48

Inutila prezentarea ta istorica,dar daca ti-a placut tie sa scrii...

4 supape/cilindru sunt mai eficiente decat doua.Contraexemple se pot gasi,dar in general asa e.Un motor cu 4 supape/cilindru si ax in bloc e mult prea complex si costisitor,de aici cele doua metode folosite:4 supape/cilindru-DOHC,2 supape/cilindru-OHV.Multe din motoarele din ultima categorie au avantajul ca sunt mai usoare si mai compacte datorita axului in bloc.Acest avantaj dispare cand se folosesc OHC.Diferenta de masa si dimensini intre SOHC si DOHC e aproape nula.Deci,de ce ai renunta la inca 2 supape/cilindru+inca un ax ?
Poti argumenta ca OHC,fie si cu 2 supape/cilindru,permite turatii mai mari.Dar am mai postat o data,5.800 nu e deloc o turatie mare.Multe OHV-uri moderne (de exemplu LS2,LS7,Hemi 6.1) functioneaza la turatii mai mari.
Vad ca tot ocolesti subiectul...de ce ai nevoie de DOHC pentru 2 supape pe cilindru ? Ce avantaj iti ofera DOHC 2 supape/cilindru fata de SOHC 2 supape/cilindru ?

ugod revenind la motorul tau,ce vrei sa afli de aici ? Stii si tu probabil ce trebuie sa-i faci in teorie daca vrei sa ramana aspirat,ce avantaje si dezavantaje au diferitele tipuri de compresoare intre ele si fata de turbine daca vrei supra-alimentare,iar mai mult nu vei afla de aici.Sunt foarte multe site-uri si forumuri care ofera informatii despre VR6,direct de la oamenii care le-au modificat,nu presupuneri.E mai util sa incerci acolo.Sau sa urmezi sfatul lui zbuciumus.

ugod 14-07-06 23:40

nu mai vine nimeni cu sfaturi si pareri ?

D_M_X 10-03-08 13:04

care sunt acele site-uri unde poti afla date despre modificarea unui vr6 inafara de turbo si compresor. Eu unul am tot cautat si n-am gasit mai nimic

ugod 11-03-08 01:43

Quote:

Originally Posted by D_M_X (Post 1413889)
care sunt acele site-uri unde poti afla date despre modificarea unui vr6 inafara de turbo si compresor. Eu unul am tot cautat si n-am gasit mai nimic

sunt o gramada problema e ca nu gasesti complect niciunde pt ca sunt multe kestii care nu se spun

TOBA^ 11-03-08 06:30

gata DMX-ule???vrei turbo??:D pacat ca nu mai am cu sa ma dau cu tine...:D

D_M_X 11-03-08 08:09

INAFARA de turbo si compresor....astea nu ma intereseaza momentan..... ok nu-i bai tot aflam noi ce se poate face la ea

ugod 11-03-08 10:16

Quote:

Originally Posted by D_M_X (Post 1415879)
INAFARA de turbo si compresor....astea nu ma intereseaza momentan..... ok nu-i bai tot aflam noi ce se poate face la ea

urmareste aici poate te ajuta , nu de alta dar aici de 1 ab de cand e deshis topicul nimeni nu a scos un cuvant .
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=27532

sir_sanjei 12-03-08 08:31

ugod
dar tu cam ce ai vrea sa ii faci motorului?
esti sigur ca va rezista puteri la care vrei tu sa il duci?
sti ca pe langa motor iti mai trbuiesc si niste suspensi, jante si cauciucuri si mai ales frane muuult mai performante decat cele stock?
cel mai simplu dac ai bani de investit este turbo+intercooler, reglat frumusel, o "mica investitie" in frane si suspensi+roti iar daca ai de gand sa maresti puterea motorului la mai mult de 350-400 cai nu ar strica sa iti ramforsezi putin sasiul pe dedesubt.
numa bine si spor la PIMP-uit masina.

All times are GMT +2. The time now is 10:39.

- Copyright 2026 4Tuning