Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Inmatricularea unei motociclete (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/1910-inmatricularea-motociclete.html)

n0namee 12-09-04 08:41

Inmatricularea unei motociclete

De cele mai multe ori se intampla sa nu avem banii necesari sa ne luam exact ce am dori. Si atunci se recurge la cumpararea unui SH care e de preferat a fi luat din alta tara. Motive ar fi mai multe ... preturi mai mici, drumuri mai bune, service-uri sa nu zic mai bune ca nu as exprima realitatea foarte corect. Plus la motoare din cate stiu eu nu exista limita de varsta ca sa zic asa! Asa ca pentru cei care vor sa isi cumpere un motor ... cam ce au de platit si acte le trebuie!

n0namee 12-09-04 08:43

:lol: In primul rand actele ce se cer de la Politie:

-brief german (daca e din germania)
-contract v-c
-traduceri legalizate dupa brief si c-v(in care se mentioneaza ca motorul e radiat)
-act vamal
-carte de identitate
-asigurare
-diverse cereri(catre politie)
-fisa de inmatriculare

n0namee 12-09-04 08:50

Procedura care este de urmat e urmatoarea:

Cand ajungi la frontiera in Romania soliciti pe baza actelor de mai sus (adica certificat de vanzare-cumparare,brief si certificat de EUR1 daca ai) un tranzit catre o vama de interior (ex.in orasul tau sau in apropiere).
Atentie! Pe formularul de tranzit care ti se va elibera este scris un termen de 3-8 zile, timp in care trebuie sa te prezinti la vama de interior la care ai solicitat tranzitul.(ptr.depasire termen amenda este de 25.000.000 lei)

Inainte sa te prezinti la vama de interior te duci la RAR si soliciti o NOTA DE CONSTATARE PTR. VAMA (se obtine relativ usor) fara de care nu poti face vama.

Cand te prezinti la vama de interior ptr. efectuarea vamii pe langa cele enumerate mai sus trebuie sa ai si traduceri legalizate dupa contractul de vanzare-cumparare si dupa brief!

Ti se intocmeste o chitanta vamala, platesti conform tabelului de mai sus si dupa toate astea te duci la RAR,POLITIE, ETC. ptr. inscriere.

n0namee 12-09-04 09:00

1 Attachment(s)
2 la mana ... tabelul cu valorile taxelor care trebuie sa le platiti!

n0namee 12-09-04 09:06

Atentie !

Chiar daca sunt facute in Europa majoritatea motoarele japoneze nu beneficiaza de certificate EUR1 pentru ca 60% din valoarea lor o reprezinta motorul motocicletei care este facut in Japonia ! In Europa sunt doar asamblate !

Valoarea este cea din catalog si pentru persoane fizice si juridice cu 2 exceptii:
1. cand motocicleta este noua (adica nu a mai fost inmatriculata in alta tara) si se
plateste vama la valoarea de factura
2. cand este adusa in baza unui contract de leasing se plateste la vama la
sfarsitul perioadei de leasing la valoarea reziduala din contractul de leasing.

teoretic este mai rentabil sa iti iei in leasing. eventual daca cineva se pricepe mai bine poate sa ne explice.

In rest daca mai sunt ceva intrebari sau completari va rog ...

HOT 17-12-06 20:04

Re: Inmatricularea unei motociclete!

Sfatul meu ,cumparati una inmatriculata din tara sau adusa dar care sa fie cu rarul facut sau cu nr.rosii de o firma k chiar dak dai ceva in plus se merita.Ai de umblat pe la politie,rar si inapoi la politie de iti vine acru in p..a.A doua oara imi iau din tara.Ai de facut o gramada de acte,traduceri,chitante,dar cui ii place poate sa o faca si pe asta.

Andrey` 22-12-06 22:58

pei q motoarele cam asa e....se inmatriculeaza pe lizing...majoritatea care le aduc in tara le tin 1 an pe leasing...si ies bine. :D

TazzY 23-12-06 08:46

Cu taxele 2007 o sa ne luam dinalea cu pedala pana isi dau astia seama ca nu importam rachete sau avioane ci niste simple motociclete si sa mai taie din taxe...

Magos 23-01-07 10:41

Dar.. Pentru cele inmatriculate in tara... Ce acte sunt necesare pentru schimbarea titularului?? La fel ca la autoturisme?

Andrey` 23-01-07 21:14

nu se platesc taxe pentru prima inmatriculare la motociclete :) s`a dat lege acum cateva zile :D

sebaaa 23-01-07 22:09

are tariceanu inca o combinatie oare?
k s-a mai implicat el la o lege cu motoarele..

Andrey` 23-01-07 22:44

cine stie :) important e ca nu platesti decat 200 euro...schimbarea propietarului..si trecerea pe numele altuia...in spatiul ue :d

Magos 24-01-07 15:12

asta e valabil si pentru vanzarile interne, nu?

Andrey` 02-02-07 10:52

pt alea interne...nush..e la fel ca inainte...dar pt alea externe e vorba sa nui platesti taxa de inmatriculare...e lege de la minister si politia nu vrea sa inmatriculeze...ce oameni q MOOOia !!

Leul 16-06-07 17:08

Dar daca cumpar un motor de la un amik din alt oras ( Ex. Constanta ) ce trebuie sa fac ptr a inmatricula pe numele meu motoru ? Cam cat dureaza toata procedura cu hartogaraia ?

ge0rge 16-06-07 19:41

@leul: motoru trebuie radiat de la politie si primarie :) si sa iti dea actele care le duci la politia pt al inmatricula pe tine :) 1 ora.. max 2 depinde de aglomeratia de la politie si primarie

Leul 17-06-07 12:31

ms mulT :D

randysgby 13-10-07 02:03

salut baieti, mi-am luat si eu un R6 din '00 si este inmatriculat in italia, acum a fost radiat de acolo de catre proprietar si mia fost trimisa radierea acestuia, talonul si o declaratie pe proprie raspundere cu apostila de la haga care tine locul contractului de vanzare cumparare in care el specifica ca mi-a cedat mie motocicleta si ca nu mai are nici un drept legal asupra acesteia contra sumei de bani, ce acte imi mai trebuiesc pentru a o inmatricula acum aici, in romania?....salut si astept parerile voastre urgent, va rog mult

Bogdan_ozzy 13-11-07 20:11

Cati cmc si cati cp are ?Pentru ca dupa noua legislatie te va costa ceva ceva .. Mai multe detalii de capacitatea cilindrica ca sa putem determina pana la cat te va duce inmatricularea

florentin84 21-11-07 13:30

Quote:

Originally Posted by Bogdan_ozzy (Post 1197794)
Cati cmc si cati cp are ?Pentru ca dupa noua legislatie te va costa ceva ceva .. Mai multe detalii de capacitatea cilindrica ca sa putem determina pana la cat te va duce inmatricularea

pai daca este vorba de un R6 tu cati cmc crezi ca are?

husqvarna 25-03-08 20:04

cum se poate inmatricula o motocicleta adusa din strainatate care are numai actul de identitate? deci nu a fost facut act de cump -vanzare?

ge0rge 25-03-08 22:06

iti trebe neaparat contract de vanzare cumparare ca sa o poti inmatricula! dupa aia rar si restul de acte :)

randysgby 26-03-08 09:10

Quote:

Originally Posted by Bogdan_ozzy (Post 1197794)

Pai are 600 cmc si 124 cp..........deci ce spui ozzy?

randysgby 26-03-08 09:14

Quote:

Originally Posted by ge0rge (Post 1446533)
iti trebe neaparat contract de vanzare cumparare ca sa o poti inmatricula! dupa aia rar si restul de acte :)

declaratia pe propria raspundere cu apostila de la haga tine locul contractului de vanzare - cumparare de la noi numai ca trebuie tradus si legalizat, l-am si tradus, l-am si legalizat, am scos pentru ea si certificat de autenticitate, si cartea in romana, am facut si itp si certificat de debite fiscale ca asa mia cerut la udriste si mia mai spus sa fac dovada intrari in tara, dar eu nu am aduso pe platforma si am venit eu pe ea din italia si nu am nici o dovada, in cazul asta ce fac sau ce trebuie facut?
.................................................. .................................................. ......
cu respect

husqvarna 26-03-08 18:49

deci e suficient sa am contract de v-c inte proprietar roman si mine sau trebuie sa ai si cu cetateanul strain?? avand in vedere k motorul e din austria...si in carte de id figureaza k e radiat ...

ge0rge 26-03-08 21:41

Quote:

Originally Posted by randysgby (Post 1447243)
declaratia pe propria raspundere cu apostila de la haga tine locul contractului de vanzare - cumparare de la noi numai ca trebuie tradus si legalizat, l-am si tradus, l-am si legalizat, am scos pentru ea si certificat de autenticitate, si cartea in romana, am facut si itp si certificat de debite fiscale ca asa mia cerut la udriste si mia mai spus sa fac dovada intrari in tara, dar eu nu am aduso pe platforma si am venit eu pe ea din italia si nu am nici o dovada, in cazul asta ce fac sau ce trebuie facut?
.................................................. .................................................. ......
cu respect

din cate stiu eu.. trebuie sa predai nr`u la politie cand il inmatriculezi!asa ii la noi la oradea cel putin :P

ge0rge 26-03-08 21:43

Quote:

Originally Posted by husqvarna (Post 1448593)
deci e suficient sa am contract de v-c inte proprietar roman si mine sau trebuie sa ai si cu cetateanul strain?? avand in vedere k motorul e din austria...si in carte de id figureaza k e radiat ...

daca are carte de romania nu`ti trebuie contractu de austria la inmatriculare.. daca nu are carte de romania o sa iti trebuiasca cand il inmatriculezi in tzara... cel putin asa e la oradea :P

georgeopel 24-04-08 19:48

sal....vreau sa iau un motor kawasaki gpz 500s....ce stiti de el,e cam batrinel din 88 dar e impecabil din germania! si ce acte imi trebuie sa il inmatriculez?:paper:

chioruu 18-05-08 16:58

Salut.Am o motocicleta Yamaha r1 cu capacitatea motorului de 1000 cmc din anul 2001.imi putetzi spune si mie,aproximativ,cam cat ar ajunge inscrierea in tara?va rog mult.

ge0rge 18-05-08 20:35

Quote:

Originally Posted by chioruu (Post 1539872)
Salut.Am o motocicleta Yamaha r1 cu capacitatea motorului de 1000 cmc din anul 2001.imi putetzi spune si mie,aproximativ,cam cat ar ajunge inscrierea in tara?va rog mult.

150-160e max

app. vad ca ai 19 ani.. ai mai avut scuter/motor inainte sa iti iei r1 ?

chioruu 18-05-08 21:45

Nu am mai avut motor niciodata.de ce ma intrebi??

ge0rge 19-05-08 13:23

pai.. r1 nu`i motor pt incepatori... :) oricum bafta si sa il stapanesti fara incidente!

chioruu 19-05-08 17:04

Stiu ca nu e pentru incepatori , dar am cautat foarte mult timp dupa o motocicleta si a fost singura oferta buna care am primit-o.Sunt disperat dupa ele si nu am putut sa renunt la ea.multumesc mult oricum.Sa te auda Dumnezeu.

elefantzel 27-05-08 20:40

deci intr`un cuvant...as putea sa cumpar o motocicleta din Italia si sa o aduc aici sa pot sa ma plimb cu ea cu toate actele in regula??????:?::?:

Vreau sa plec peste 3 saptamani in Italia sa imi iau un motor..mai precis, un Yamaha r6 sau Honda CBR din 2000-2002 ... puteti sa ziceti mai simplu..ce pasi trebuie sa fac ca sa o aduc in Romania?si ce acte imi mai trebuie?si daca mai platesc altceva inafara de banii de inmatriculare si banii pe motor...bani la vama ceva...? si inca o problema..cu ce o aduc pana in Romania?ca nu vreau sa vin pe ea calare....vreau sa o aduc cu ceva..dar cu ce? :-?:???::?:

ge0rge 28-05-08 01:22

pai daca citeai putin mai sus.. am zis ca 150-160 te costa sa inmatriculezi o motocicleta adusa de afara cu tot! de unde sa stim noi cu ce sa ti-o aduci tu ? fiecare cum poate

dragos79 09-07-09 11:14

locuiesc in italia,si am un scuter yamaha majestik 250cc din 1998 si vreau sa il trimit in ro ,sa il vind sau daca nu sa il tin pt mine. as dori sa stiu eu ca proprietar al motorului ce acte imi trebuie sa il inscriu.Eu pot circula cu motorul pina la anul(2010).EU vin in tara in august ,reusesc sa il inmatriculez in 2 saptamini.cit costa taxele.sau daca convine sa il vind fara sa il inmatriculez.va multumesc.

bracingboss 22-01-12 01:30

inmatriculare ducati 999

Salut baieti, nu de mult am cumparat un ducati 999 din italia...vreau sa stiu si eu ce documente imi trebuie si ce trebuie sa fac, ca sa o inmatriculez in romania. Si costurile care sunt?
Mersi fain tuturor care ma vor ajuta ;)
Ps: sunt din brasov

yogibear 09-08-12 13:41

Salut! Am si eu o aprilia rx 50 din 2005...am luat.o de la un baiat din cluj si am descoperit k nu are act de italia..va rog ziceti.mi si mie cum pot sa o inmatrciculez..merci!

neo90 03-11-12 19:07

Re: Inmatricularea unei motociclete

am cumparat o motocicleta care e radiata de tot, de la cineva care a adus-o din italia,din cate am citit mai jos si cred ca am nevoie pentru a o inscrie este contract vanzare-cumparare,targa si certificatu de proprietetate eu am doar targa si certificatu...cum as putea sa o inscriu....Mltumesc!

costelushi 05-04-13 09:14

Re: Inmatricularea unei motociclete

salut baieti.am luat si eu un motor,mai exact o yamaha fzr600 si am o nelamurire.eu sunt al 3 propietar ,iar cl dinaintea mea nu a inscriso la primarie cand a cumparato si nu mi-o dat fiscualul dupa numele lui.o pot inmatricult fara fiscalul ala.am la ea cartea rar si certea motorului,contractul de v-c.ce acte mai imi trebe.ms

All times are GMT +2. The time now is 23:22.

- Copyright 2026 4Tuning