Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Audio Seat Ibiza (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/19039-audio-seat-ibiza.html)

83-FBJ 16-06-06 22:12

Audio Seat Ibiza

1 Attachment(s)
Buna tuturor. Sunt nou pe forumul 4tuning.ro, dar sunt un fan al site-ului si sper sa ma puteti ajuta. Problema e urmatoarea: mi-am luat si eu recent o Ibiza 1.4 2002 neagra si am "dotat-o" cu un sistem de boxe (pana acum) Hertz. Din pacate masina are din fabrica radio casetofon integrat cu climatronicul si cu un mic ecran unde apar diverse informatii. As vrea sa-i pun si eu un cd sau mp3 si un amplificator si eram curios daca a gasit cineva de aici o solutie pt scoaterea casetofonului. Am inteles ca este un fel de rama speciala. Intrebarea mea este urmatoarea: stie cineva o firma serioasa care sa se ocupe cu asa ceva?

P.s. Nu vreau sa folosesc modulatoare FM cu mp3, deoarece casetofonul este varza...

Multumesc si sper sa ma indrumati spre o firma buna.

Aveti si poza atasata, poate intelegeti mai bine;)

theabsolutesound 16-06-06 22:33

Re: Audio Seat Ibiza

Quote:

Originally Posted by 83-FBJ
Buna tuturor. Sunt nou pe forumul 4tuning.ro, dar sunt un fan al site-ului si sper sa ma puteti ajuta. Problema e urmatoarea: mi-am luat si eu recent o Ibiza 1.4 2002 neagra si am "dotat-o" cu un sistem de boxe (pana acum) Hertz. Din pacate masina are din fabrica radio casetofon integrat cu climatronicul si cu un mic ecran unde apar diverse informatii. As vrea sa-i pun si eu un cd sau mp3 si un amplificator si eram curios daca a gasit cineva de aici o solutie pt scoaterea casetofonului. Am inteles ca este un fel de rama speciala. Intrebarea mea este urmatoarea: stie cineva o firma serioasa care sa se ocupe cu asa ceva?

P.s. Nu vreau sa folosesc modulatoare FM cu mp3, deoarece casetofonul este varza...

Multumesc si sper sa ma indrumati spre o firma buna.

Aveti si poza atasata, poate intelegeti mai bine;)

daca ai zice si de unde esti poate ar fii mai usor sa te indrumam undeva ....;)

83-FBJ 16-06-06 22:35

Quote:

Originally Posted by theabsolutesound
daca ai zice si de unde esti poate ar fii mai usor sa te indrumam undeva ....;)

Bucuresti, scuze :lol:

GYM 17-06-06 09:55

Dute la ToTTal Motto ;)

83-FBJ 17-06-06 11:16

Quote:

Originally Posted by GYM
Dute la ToTTal Motto ;)

Sti sa faca ei asa ceva?

theabsolutesound 17-06-06 13:56

Quote:

Sti sa faca ei asa ceva?

dute linistit la ei ....stiu ei ce treaba au de facut la partea audio .....sunt cei mai tari ...;) sau vb cu saxo de forum el e sefu (tata lor ):D:D:D

83-FBJ 17-06-06 13:58

Quote:

Originally Posted by theabsolutesound
dute linistit la ei ....stiu ei ce treaba au de facut la partea audio .....sunt cei mai tari ...;) sau vb cu saxo de forum el e sefu (tata lor ):D:D:D

Mersi mult. Luni dimineata sunt la ei :lol:

theabsolutesound 19-06-06 00:42

Quote:

Mersi mult. Luni dimineata sunt la ei :lol:

cu placere ...ca doare de aia e forumu asta ...sa ne ajutam unii pe altzii ;);)

pesteimputit 19-06-06 04:39

sincer la tine problema e destul de nasoala, cred ca singura solutie pt tine e un jl audio clean sweep

83-FBJ 19-06-06 08:54

Quote:

Originally Posted by pesteimputit
sincer la tine problema e destul de nasoala, cred ca singura solutie pt tine e un jl audio clean sweep

Am vb cu cineva si mi-a recomandat acelasi lucru. Dar eu vreau cd player sau mp3. Asta cum o fac?

steaua23 19-06-06 09:00

adaptezi un i-pod sau mp3 player. sau pui un cd-player care o sa fie f inestetic ... undeva sub bord, in bord ... etc

GYM 19-06-06 09:04

Quote:

Am vb cu cineva si mi-a recomandat acelasi lucru. Dar eu vreau cd player sau mp3. Asta cum o fac?

Pui un mp3 sau ce vrei tu + adaptor, si va arata foarte bine .

83-FBJ 19-06-06 09:52

Quote:

Originally Posted by steaua23
adaptezi un i-pod sau mp3 player. sau pui un cd-player care o sa fie f inestetic ... undeva sub bord, in bord ... etc

Deci, dupa ce zici tu, mi-ar trebui cam asa: un JL Audio Sweep si un iPod sau mp3 player. Bun, iPod-ul il am, sti cumva cam cat face acel Audio Sweep?

viperu 19-06-06 09:55

http://mobile.jlaudio.com/products_c...php?page_id=79

bad_boy2k 19-06-06 10:17

JL Audio - Clean Sweep te scoate din "ciocolata" :D si, pe langa faptul ca iti ofera o intrare pt pod si iesiri preamplificate pentru un amp, mai are si un egalizatoru automat care iti corecteaza curba de iesire nu prea fericita de la sistemul stock.
pretul la www.wizards.com.ro este de 1196RON+TVA.

83-FBJ 19-06-06 10:34

Quote:

Originally Posted by bad_boy2k
JL Audio - Clean Sweep te scoate din "ciocolata" :D si, pe langa faptul ca iti ofera o intrare pt pod si iesiri preamplificate pentru un amp, mai are si un egalizatoru automat care iti corecteaza curba de iesire nu prea fericita de la sistemul stock.
pretul la www.wizards.com.ro este de 1196RON+TVA.

Merita sa-mi iau asa ceva sau are rost sa-mi schimb rama care integreaza sistemul audio si sa pun alt HU?

bad_boy2k 19-06-06 11:02

gandeste-te ce vrei sa faci.. HU tau controleaza nu numai muzica ci si clima. daca nu ai in plan un sistem elaborat si performant in care sa ai nevoie de time delay, atunci mergi pe clean sweep si pune un amp pentru difuri. vei fi uimit de rezultat. nu uita ca, clean sweep este de fapt un DSP automat. ;)
pe de cealalta parte, poti creea un nou suport pt un alt HU care ti-l vei putea pune, in josul consolei centrale. aceasta operatiune necesita ceva munca dar nu exagerata si presupune si vopsirea consolei, ca dupa ce ai pus fibra nu mai poate arata stock. tu alegi. bafta

83-FBJ 19-06-06 11:13

Mi-au mai spus niste oameni avizati ca nu prea e de joaca cu echipamentele astea "incorporate". Inca o intrebare as mai avea pt tine: daca pun clean sweep si leg si un ipod, volumul instalatiei de sunet va fi controlat de HU actual sau doar de ipod?

bad_boy2k 19-06-06 11:58

pai... gandeste-te. clean sweep are 2 intrari. asta inseamna ca volumele individuale sunt controlate de sursele individuale, astfel ca at cand asc de la HU controlzi vol de la el. analog e cu iPod.
solutii foarte bune de montat ipod gasesti la tottal... cu alimentari si tot ce-ti trebuie. ;)
succes

83-FBJ 19-06-06 12:01

Quote:

pai... gandeste-te. clean sweep are 2 intrari. asta inseamna ca volumele individuale sunt controlate de sursele individuale, astfel ca at cand asc de la HU controlzi vol de la el. analog e cu iPod.
solutii foarte bune de montat ipod gasesti la tottal... cu alimentari si tot ce-ti trebuie. ;)
succes

Mersi mult de ajutor! :-)

vpower16v 19-06-06 13:00

bad_boy e bun clean sweep ul.....dar trebuie sa te gandesti ca sunetul corect care sa sune bine nu este compus doar dintr un sunet linear in frecventa .....k jucaria asta scumpa corecteaza un raspuns in frecventa ...si cam atat...nici time delay nu face.........dar dak sunetul vine distorsionat sau cu paraziti ...nu ii face nimica...

83-FBJ 19-06-06 13:07

Quote:

Originally Posted by vpower16v
bad_boy e bun clean sweep ul.....dar trebuie sa te gandesti ca sunetul corect care sa sune bine nu este compus doar dintr un sunet linear in frecventa .....k jucaria asta scumpa corecteaza un raspuns in frecventa ...si cam atat...nici time delay nu face.........dar dak sunetul vine distorsionat sau cu paraziti ...nu ii face nimica...

Tu ce ai sugera sa fac?

bad_boy2k 19-06-06 14:16

nimik mai corect. dar din cat am ascultat unitati stock nu cred ca au asa multi paraziti.. distorsionari poate...
dak consideri ca sunetul e distorsionat, atunci mergi si fa-ti un DIN din fibra in josul consolei centrale si iti pui un HU d care iti place. scapi d toate belelele si iesi si mai ieftin.

83-FBJ 19-06-06 14:47

Quote:

nimik mai corect. dar din cat am ascultat unitati stock nu cred ca au asa multi paraziti.. distorsionari poate...
dak consideri ca sunetul e distorsionat, atunci mergi si fa-ti un DIN din fibra in josul consolei centrale si iti pui un HU d care iti place. scapi d toate belelele si iesi si mai ieftin.

Clar e distorsionat sunetul. HU stock scoate cam 20w (din manual) si boxele Hertz au 60W reali si cand ajung la jumatate cu volumul, deja distorsioneaza.

bad_boy2k 19-06-06 15:22

:) aia e din alta cauza... mai exact lipsa sursei amplificatoarelor din HU. clean sweep poate lua semnalul ala si sa faca din el unul preamplificat bun din zona dinainte sa inceapa sa distorsioneze HU stock. deci nu asta ar fi problema aici, ci distorsiunile introduse de HU la procesarea lui (saracacioasa, ce-i drept), a sunetului.
o chestie si mai importanta ar fi sa stii dak HU reproduce toata gama de sunete, pt ca altfel chiar nu ai ce face nici cu un clean sweep.

83-FBJ 19-06-06 15:42

Quote:

:) aia e din alta cauza... mai exact lipsa sursei amplificatoarelor din HU. clean sweep poate lua semnalul ala si sa faca din el unul preamplificat bun din zona dinainte sa inceapa sa distorsioneze HU stock. deci nu asta ar fi problema aici, ci distorsiunile introduse de HU la procesarea lui (saracacioasa, ce-i drept), a sunetului.
o chestie si mai importanta ar fi sa stii dak HU reproduce toata gama de sunete, pt ca altfel chiar nu ai ce face nici cu un clean sweep.

Nu prea am cum sa-mi dau seama deoarece pe el nu prea scrie nici de cine e facut: adik scrie Seat Sound System :D .

P.s. Dar, prin toata gama de sunete ce intelegi? :oops:

bad_boy2k 19-06-06 15:52

20-20... sau 20Hz-20KHz... sau cat mai aproape.

83-FBJ 19-06-06 16:02

Quote:

20-20... sau 20Hz-20KHz... sau cat mai aproape.

Acum am priceput, dar nu cred ca am cum sa-mi dau seama.

bad_boy2k 19-06-06 16:05

hmm... dak chiar n-ai ce face cauta un RTA gratis pe net si leaga un microfon la calc si fugi cu el in masina. nu trebuie sa fie bun, doar sa inregistreze ca se aude acolo... pui un bass-test 20-20 si gata. umpic d DIY

vpower16v 19-06-06 19:27

am incercat si eu asta ...cu rta ul home made si nu e nici pe aproape exact.....microfoanele nu au de loc un raspuns linear in frecventa ..si eu am pus microfon profesional shure si gama d rsp e intre 120hz-16khz ....dupa aceasta scade brusc... trebuie un rta adevarat....eu as spune sa mai cauti nitel ,sa te interessezi , mai strangi un leu ...si apoi faci o treaba buna..schimband hu iar la un sunet mai conteaza si dinamica ,transparenta, definita...sunetul este mult mai complex...eu zic sa nu te grabesti..

bad_boy2k 19-06-06 20:46

si eu am incercat... cu un microfon de "ciocolata" ca sa zic asa :D creative de calculator, si am fost foarte surprins sa vad ce raspuns bun avea. chiar nu imi venea sa cred. cobora chiar pana la 20-30Hz.
cat despre HU, raman la parerea ca un DIN construit jos si un nou HU adaugat e cea mai buna solutie.

vpower16v 19-06-06 20:58

hai sa iti zic o chestie....coboara nu am zis k nu......dar dak ii dai si o palma el iti indica valori ...asta nu inseamna k e si sunet ...sau e corect ;)

bad_boy2k 19-06-06 21:05

da omu'. de acord. ti-am zis, am ramas poza. ma distram si io cu niste boxe tineret mai vechi si am zis sa vad c zice asta... orisicum, el nu iti va indica niciodata calitatea sunetului, ci doar prezenta si intensitatea lui,nu?
iar ca proiect DIY de pierdut muulte ore pe net e ok :D.
sigur ca singura solutie adevarata, e un RTA veritabil. ;)

vpower16v 19-06-06 21:10

da...doar un rta specializat e cheia ...dar tre sa recunosc si mie mi a placut sa ma joc pe sistemul meu cu "rta ul" facut d mine :)

saxo 19-06-06 21:24

vpower16v, cu rta-ul si microfonul, vezi raspunsul IN masina. Nu prea ai cum sa verifici cu microfonul ce scoate HU-ul, ci ce se obtine in acea masina.
Pentru a vedea ce scoate HU-ul, trebuie sa ai iesire de pre-out pe HU si intrare de linie in rta.

Ideea e ca folosirea cleansweep e o solutie foarte buna. Noi l-am folosit cu rezultate excelente, marele avantaj fiind corectarea semnalului de catre dsp-ul intern.

83-fbj , in legatura cu distorsiunile la 50% din volum, ai incercat cu corectiile de ton pe "0" ? Incearca si spune-ne si noua cam pina unde poti urca cu volumul fara sa sesizezi distorsiuni. Cred ca vei avea o surpriza...

Time delay se poate rezolva cu un dsp extern gen ALTO sau alte marci. Depinde cit de avansat se doreste sistemul.

vpower16v 19-06-06 23:39

da... asa e...dar stiam ce face rta ul :)..... am dat noi in off topic cu rta urile :) ...ne a luat valu ...iar clean sweep ul nu l am auzit....dvs cunoasteti cel mai bine....eu stiu ca ,cleanswp ul este doar un egalizator automat....eu sincer nu prea am asa mare "incredere" in calitatile lui de corectie a sunetului ...

83-FBJ 21-06-06 10:37

Quote:

Originally Posted by saxo
vpower16v, cu rta-ul si microfonul, vezi raspunsul IN masina. Nu prea ai cum sa verifici cu microfonul ce scoate HU-ul, ci ce se obtine in acea masina.
Pentru a vedea ce scoate HU-ul, trebuie sa ai iesire de pre-out pe HU si intrare de linie in rta.

Ideea e ca folosirea cleansweep e o solutie foarte buna. Noi l-am folosit cu rezultate excelente, marele avantaj fiind corectarea semnalului de catre dsp-ul intern.

83-fbj , in legatura cu distorsiunile la 50% din volum, ai incercat cu corectiile de ton pe "0" ? Incearca si spune-ne si noua cam pina unde poti urca cu volumul fara sa sesizezi distorsiuni. Cred ca vei avea o surpriza...

Time delay se poate rezolva cu un dsp extern gen ALTO sau alte marci. Depinde cit de avansat se doreste sistemul.

Am incercat, e adevarat, urca in volum destul de mult. Oricum saxo o sa trec pe la voi pe la firma, dar nu prea am timp acum, cam asa in 2-3 saptamani.

P.s. Da, o sa sun inainte :D

saxo 21-06-06 11:17

BRAVO !!
Tocmai asta am vrut sa sesizezi, si e bine de stiut ca nu difuzoarele "dau pe nas", ci in primul rind amplificarea HU-ului care nu are suficient curent, adica nu mai poate.
Ideea e ca daca se pune un amplificator, schimbi si difuzoarele, folosind semnalul care e deja OK fara corectii, poti sa creezi un sistem care sa sune chiar bine.
Daca mai adaugi si un cleansweep sau un 3sixty de la RF poti avea un sistem excelent.

Welcome anytime !

vpower16v 21-06-06 13:22

uau !! asta da idee dl relu :)...3sixty ...impresionant aparat...cat costa jucaria asta aveti idee? ....si din cate am citit eu pe net....ca sa poti face setarile iti trebuie un palm.....numai asa se poate face?:(

83-FBJ 21-06-06 13:26

Quote:

Originally Posted by saxo
BRAVO !!
Tocmai asta am vrut sa sesizezi, si e bine de stiut ca nu difuzoarele "dau pe nas", ci in primul rind amplificarea HU-ului care nu are suficient curent, adica nu mai poate.
Ideea e ca daca se pune un amplificator, schimbi si difuzoarele, folosind semnalul care e deja OK fara corectii, poti sa creezi un sistem care sa sune chiar bine.
Daca mai adaugi si un cleansweep sau un 3sixty de la RF poti avea un sistem excelent.

Welcome anytime !

Tocmai asta spuneam. Mi-am luat 2 difuzoare Hertz pe fata dieci parca (60W) si doua ADO pe spate (stiu, proaste :D ). Dar vedem la fata locului.

P.s. Daca ai putea sa-mi lasi un tel pe privat as fi recunoscator.

All times are GMT +2. The time now is 18:20.

- Copyright 2026 4Tuning