![]() |
woofer kicker
salutari
m-am gadit sa-mi schimb si eu "porcul" din portbagaj http://www.****************/prod_deta...pid=SBS-1241BR si sa-mi iau ceva mai calumea, un kicker solo baric de 8 sau 10. mentionez ca nu il vreau pentru concursuri ci doar pentru uz "personal". ca putere mi se pare chiar mai mult decat suficienta. as avea niste intrebari: am vazut intr-o oferta de aici ... cum ca ar fi pe la 120(fara tva) de usd la falcon. acesta e pretul corect? de asemenea o incinta in bass-reflex cam cat de mare ar fi, comparativ cu cea pe care o am acum (la care nu ii cunosc dimensiunea). as mai avea loc si de altceva in portbagaj ? masina este un opel astra g hatchback o recomandare pentru o statie ... care sa faca fata cu brio am nevoie si de cabluri f groase pentru aceasta putere ? momentan am kit phonocar cred ca de 8, un condesator de 1F, o baterie de 55Am si un alternator de 100 ... daca antifonez portbagajul am sanse sa scap de bazaitul nr si al altor plastice ??? ps: sunt deschis si la alte alternative de subwoofer din aceasi catergorie de pret ... multumesc anticipat |
Re: woofer kicker
eu mi am luat kicker si sincer sunt ff mutumit....dar ai grija sa nu te arunci cum am facut eu ...la puteri ff mari pt k aceste woofere ..sunt crima.....cer fff multa putere .,.si tre sa imi schimb ampliful acum..:(.....ia ti unu d 8 sau 10 e perfect ...dak mai au ....eu stiu k l am luat p ultimul d 12" L7 vezi tu....ti le recomand cu caldura :)
|
si cat ai dat pe el ? de 8 sau 10 imi iau ... :) 450 rms ... ca la mai mult nu fac fatza :D
|
5,8 mil.....12L7....dar nu mai au ...cred...:)..
|
Exista si L5, care e mai usor de dus. ;)
|
L5 ... L7 ... luni o sa ma interesez de ele, dar sa nu depaseasca 450 RMs ...
la partea cu alimentarea cum stau ?? |
vpower16v !!Tu ai dat 5,8 mil pe un 12'' L 7 ?
Eu am o oferta de la Falcon in care un 12'' L 5 este de 249$ +19% = ~ 296 $ deci cu mult de 5,8 mil cit ai dat tu pe el desii L7 este superior lui L5. Poti sa-mi explici...s-au mai ieftinit..sau cum? |
da ... s-au ieftinit.
|
da a fost o lichidare d stoc....si eu am dat 5,8 mil nou noutz in garantie...si nu e refurbished...l am luat p ultimul :) va rog nu ma injurati...si acum un 12l7 costa 318 $+ tva..buna afacere nu?
|
te-ai scos :)
|
deci am si eu o mare nelamurire. m-am tot uitat si in manualu de la kicker si pe sait ... si nu inteleg nimic despre incinta ... cam cat de mare ar trebui sa fie.
ps: ce e mai bine: L5 de 10 sau L7 de 8?? |
m am uitat in manuale si 10l5 castiga detasat...volumele sunt date sa poti sa adaptezi incinta spatiului disponibil din portbagaj..dar sa nu depasesti acele volume recomandate...
|
m-am uitat la un solo-baric L5 10" si vad ca volumul ar fi de 33,75L, iar ca amplificator nu e recomanda ceva peste 450 rms ...
la 33 de L ... parca nu e o incinta mare ... sau volumul este pentru seald si nu pentru bass-reflex ?? |
volumul e pt reflex compact, sunt 3 incinte diferite : compact, street si spl care ajung pana pe la 60 litri...
|
deci pana la urma cred ca o sa iau L5 de 10" ...
daca intr-un viitor apropiat sau nu, m-as gandi sa adaug un alt woofer identic ... ce ar fi mai recomandat ? 2 L5 de 10 sau 2 L7 de 8 ? chestia e ca as vrea sa cumpar asa ceva zilele astea, poate chiar maine |
Eu am 2 x L5 de 10" in sealed si se aud belea. Eu zic ca mai bine 2 x L5 de 10" decat 2 x L7 de 8" pt ca cu cat este suprafata mai mare cu atat coboara mai jos iar basul este mai marfa ;)
|
aha tnax. cred ca la L5 o sa raman, ca asta si caut, ceva sa coboare jos.
momentan chestia pe care o am ... nu prea face lucru asta. |
apropo nils, cu ce le amplifici ?
|
Le amplifica cu un JBL BPx1100, bine alimentat
|
cum ar fi un alpine MRD-M605 pentru un L5 10" ?
|
sau ar fi mai bun un jbl 601.1 ?
|
azi am achizitionat mini bestia :D L5 10" ... si urmeaza sa ma gandesc in ce incinta sa-l pun si sa vad ce amplificator sa iau pentru el. eu personal m-am gandit la ceva reflex. stie cineva cum suna mai bine ? in reflex sau seald ?
|
reflex ....k la sealed iti trebuie statie mare.....sau dak faci sealed sa fie cea mai mare din manual k sa coboare bine si sa fie mai usor d impins
|
Are dreptate vpower16v ... eu TEORETIC dau in ele cu 1100RMS deci 550w RMS de fiecare si sunt in incinte sealed dar marimea maxima recomandata.Daca iti poti lua 600.1 asta este perfect ca putere pt acest difuzor si il poti pune intr o incinta selaled cu volum maxim si o sa se auda foarte frumos.Pt un randament superior optezi pt o incinta in reflex si o sa vibreze putin masina :P ;) (dar pierzi din fidelitate) oricum diferente foarte mari pt o ureche normala din punct de vedere sq nu sunt intre o incinta reflex bine facuta si un selaled. Eu sunt de parere asa : daca ai berlina mergi pe reflex pt ca ai nevoie de mai multa putere si oricum in cazul berlinelor nu prea se poate vorbi de cine stie ce sq , iar daca ai hackback merge perfect selaled volum mai mare ;)
BAFTA ! |
pai hatchback am. momentan wooferul pe care il am e in reflex si are 200 rms, iar ca putere e acceptabil. acum ramane sa vad de ce bani fac rost pentru statie. dintre 600.1 si alpine MRD-M605 care ar fi de ales? acu ca chestie sa iau un monobloc ? sau unul pe 2 canale in bridge?
vpower16v cred ca o sa ne intalnim sa discutam de incinta aia :P care pana la urma o sa fie REFLEX |
cum crezi tu ...;)
|
eu astept sa vand ceea ce am acum pe masina sa fac rost de bani pentru statie. astept si eu niste recomandari cu statia aia :D ... chiar si unele modele mai ieftine.
|
CLAR MONOBLOC !!! Din n motive (mi e lene sa le scriu)... De gasit gasesti si mai ieftine...
|
pai ce modele gasesc ?
|
Poi mai ieftine gasesti dar de la firme slabe gen MNC,MAGNAT ... etc Nu stiu sa iti zic modele pe de rost si nici nu am chef sa caut... da si tu o fuga pana in Vitan si vezi ce gasesti ;)
|
De cati RMS ai nevoie?
|
min 400 RMS are nevoie (Kicker L5 10" 450W RMS)
|
aaa ... pai nici nu ma gandeam la firme de genu mnc:D ... ca macar sa iasa o treaba cat de cat buna, pe cat se poate fara mari compromisuri.
|
Da o fuga pana la saxo...sunt sigur ca vei gasi configuratia corecta mah...
Tot pt. un L5 de 10" am fost si noi la el...si ne am gasit "jumatatea" :D |
daca vand woofer-ul si statia de la bazar ... cu siguranta fac un drum la saxe.
ps: bafta evo crew ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 16:49. |
- Copyright 2026 4Tuning