Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mitsubishi Colt Ralliart vs Suzuki Swift Sport vs Mini Cooper S (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/189431-mitsubishi-colt-ralliart-vs-suzuki-swift-sport-vs-mini-cooper.html)

plictisit 19-05-10 20:14

Mitsubishi Colt Ralliart vs Suzuki Swift Sport vs Mini Cooper S

Mitsubishi Colt Ralliart
Motor: 1.5 turbo
Cuplu: 210 nm
Putere: 150 cp
Greutate: 1130 kg
0-100 in 7.4 s
Pret: 16634 €

Suzuki Swift Sport
Motor: 1.6 aspirat
Cuplu: 148 nm
Putere: 125 cp
Greutate: 1070 kg
0-100 in 8.9 s
Pret: 14500 €

Mini Cooper S
Motor: 1.6 aspirat
Cuplu: 240 nm
Putere: 175 cp
Greutate: 1205 kg
0-100 in 7.1 s
Pret: 23681 €

Din punct de vedere al calitatii/pret/fiabilitate/performante

Dennis_TL 19-05-10 20:57

Re: Mitsubishi Colt Ralliart vs Suzuki Swift Sport vs Mini Cooper S

ai ceva informatii gresite pe acolo :
1) pretul unui colt ralliart este ~12k euro
2) mini cooper s este supraalimentat , motorul este 1.6T

eu am mers cu cooper s si este senzational , asta la bucuresti pe circuitul de la amkart acum 3-4 luni cand au avut o suita de testdrive uri. pe acelasi circuit am mers si cu ralliart.
mini cooper s este premium in clasa lui , suspensia si caracterul masinii pe viraje este de nota 10 in clasa lui si nu numai. ralliart ul ofera o putere foarte mare (eu am condus unul de 200cp cu soft ) pentru greutatea masinii (cantarit 1060kg ) si o manevrabilitate foarte buna dar sub potentialul unui cooper s .
swiftul este si el deosebit , in masura in care ofera frane bune , are scaune cu sprijin lateral, dotari bune etc dar la banii aia poti sa alegi altceva turbo din acceasi clasa si nu zic numai ce ralliart .

p.s. de ce nu ai bagat si un clio3 rs in poll? :evil:
deci pe scurt , performanta colt ralliart , calitate mini cooper s dar calitate/pret tot ralliart as alege.

plictisit 19-05-10 21:03

la colt sigur nu am gresit .. ca m-am uitat de multe ori pentru ca s-ar putea in viitor sa achizitionez unul, e 16993€ in 5 usi ( berlina ) si 12506€ cu 3 bonuri de remat, si in 3 usi ( coupe ) e 16634€ si 12186€ cu bonurile de la remat, informatii luate de pe site de la mitsubishi, check for yourself, la mini cooper e posibil sa ai dreptate m-am uitat ultimul si mai in graba, si mai cautasem si inainte ford fiesta st si fiat 500 abarth care nu cred ca se mai vand noi ca am gasit numai informatii incomplete si etc ..

Dennis_TL 19-05-10 21:08

iti spun 10000% sigur ca un colt ralliart in 3 usi a fost 11800+ tva si asta in decembrie 2009. eu personal am vazut actele cu ochii mei , este visiniu si este in Tulcea , omul a oscilat intre fiat 500 abarth si colt ralliart si a ales ralliartul .

am dat un telefon e <14.000 euro 100% sigur. poti obtine un pret de 13,500 euro maine la bucuresti , mcar expozitiei.

mai poti baga si corsa opc si repet clio rs de luat in calcul ! nu stiu dc ai cum sa faci un testdrive dar daca iti place sa mergi extrem de agresiv pe viraje clio rs e the one in clasa asta .

lord_wader 19-05-10 23:09

Quote:

Originally Posted by plictisit (Post 3373875)
la mini cooper e posibil sa ai dreptate m-am uitat ultimul si mai in graba, ...

mai mult ca sigur ca e gresit, e imposibil un motor de 1.6 aspirat sa dezvolte 240Nm chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu

GTR 19-05-10 23:14

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3374368)
mai mult ca sigur ca e gresit, e imposibil un motor de 1.6 aspirat sa dezvolte 240Nm chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu

Cum vine asta "chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu"???

GTR 19-05-10 23:23

In mare parte a descris foarte bine Dennis_TL, doar ca la concluzie nu sunt de acord cu el.

Sasiul este mai bun si la Mini si la Swift decat cel da la Colt.
Mini este premium, mult mai frumos, mult mult mai bine finisat dar si pretul este pe masura.
Swift este foarte ok, dar sufera la capitolul tuning.

Daca suporta portofelul Mini este super alagere, daca nu, sunt foarte bune si celelalte 2 dar Colt are avantajul motorului turboalminetat.

lord_wader 20-05-10 17:42

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3374375)
Cum vine asta "chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu"???

In sensul ca un motor diesel de capacitate mica, in cazul nostru 1.6(desi nu imi trece prin cap nici un producator in afara de Ford care sa faca 1.6 ci mai degraba 1.5 sau 1.7) nu prea reuseste asa de usor sa dezvolte un cuplu asa mare, de 240, ma refer la motoare stock din fabrica desi chiar si remapat un 1.6 disel ar scoate mai greu aceasta cifra. Daca ma insel da-mi tu exemple ca eu nu am de unde sa le stiu pe toate

GTR 20-05-10 21:25

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3376096)
In sensul ca un motor diesel de capacitate mica, in cazul nostru 1.6(desi nu imi trece prin cap nici un producator in afara de Ford care sa faca 1.6 ci mai degraba 1.5 sau 1.7) nu prea reuseste asa de usor sa dezvolte un cuplu asa mare, de 240, ma refer la motoare stock din fabrica desi chiar si remapat un 1.6 disel ar scoate mai greu aceasta cifra. Daca ma insel da-mi tu exemple ca eu nu am de unde sa le stiu pe toate

Din expresia ta intelegeam ca pentru 1.6 aspirat ar fi imposibil sa scoata cuplul ala si ca nici un diesel aspirat nu poate sa-l scoata si ma amuza, dar este interpretabila declaratia ta, de fapt tu vorbeai de un turbo diesel ca nu scoate cuplul ala.

Numai bine!

aleks 21-05-10 00:47

Eu aleg Swift-ul Sport pentru că în cei mai puţini bani ai parte de cea mai distractivă maşină (Mini mi se pare prea fiţă, prea must-have pentru o maşină din clasa ei iar cu designul Coltului nu mă împac deloc).
Unul din plusurile majore ale Swiftului este cutia de viteze foarte interesant etajată, reprizele fiind excelente şi explozive ca la un turbo, iar senzaţia generală pe care o ai la volanul lui e că tocmai ai primit pe mână o motocicletă cu 4 roţi :)
Indiscutabil, merg pe Swift.

lord_wader 21-05-10 19:50

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3377301)
.
Indiscutabil, merg pe Swift.

Nu am condus nici una dintre cele 3 masini, Colt nu imi place deloc seamana a matiz cu facelift, serios, iar Mini e masina pitipoance pline de bani.
Din ce am vazut din filmulete, Swift este cel mai impresionant, la fel si pe strada, nu degeaba in diferite competitii vezi Swift si nu Mini

plictisit 21-05-10 19:53

in competitii nu cred ca se foloseste mini din acelas motiv din care nu se foloseste si mercedes-ul, o avea cu ce dar este si masina de lux, nu mai mult sport, nu vad mercedes-uri la drift/liniute desi sunt unele cu motoare mari+ tractiune spate

GTR 21-05-10 22:20

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3379171)
Nu am condus nici una dintre cele 3 masini, Colt nu imi place deloc seamana a matiz cu facelift, serios, iar Mini e masina pitipoance pline de bani.
Din ce am vazut din filmulete, Swift este cel mai impresionant, la fel si pe strada, nu degeaba in diferite competitii vezi Swift si nu Mini

De cand o masina de 164 de CP cu cel mai bun sasiu din categorie e de pitipoance, poate confunzi cu Peugeot CC, Beetle sau A1.

aleks 21-05-10 23:36

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3379530)
De cand o masina de 164 de CP cu cel mai bun sasiu din categorie e de pitipoance, poate confunzi cu Peugeot CC, Beetle sau A1.

Nu e, ce-i drept, unii prin ţărişoara noastră se străduiesc însă din greu să-i creeze o astfel de aură, din păcate...

GTR 22-05-10 00:48

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3379721)
Nu e, ce-i drept, unii prin ţărişoara noastră se străduiesc însă din greu să-i creeze o astfel de aură, din păcate...

Eu nu iau niciodata drept etalon tarisoara noastra, unde BMW si Audi au ajuns preferatele cocalarilor, ba mai nou am vazut in plin centru in mijlocul intersectiei niste tigani care dansau pe manele in jurul masinii lor LEXUS, deci nici asta nu a scapat.

Mini fiind o masina mai scumpa pentru Romani este aleasa de o catgorie cat de cat instarita care in Romania in mare parte este alcatuita din parveniti si neamuri proaste care au facut ceva bani peste noapte, deci ce pretentii sa avem?

Cred ca adevaratul spirit al Mini se vede foarte bine in reclame lor.

aleks 22-05-10 09:35

E corect cum spui tu, pe de altă parte însă eu sper să nu văd niciodată un Swift făcut în parteneriat cu Versace, cu emblema lor aurie pe schimbător şi pe toate tetierele cât de mare se poate... Asta te poziţionează cu totul în altă zonă, iar zona aia e foarte bună, desigur, dar deloc pe gustul meu..

Andrei Suzuki 24-05-10 09:39

Desi am Swift Sport,o sa incerc sa fiu obiectiv.
Swiftul e clar cel mai slab la accelerare si vit maxima,fiind penzalizat de motorul aspirat.
La fel,sufera la partea de tuning motor,din acelasi motiv.
La interior pozitia de condus e cam inalta.Te obisnuiesti cu ea,dar ar fi mers o idee mai jos.
Plasticele sunt relativ nasoale,iar din cauza suspensiei foarte tari incep sa se auda diverse zgomote.
Comparatia nu prea e corecta,din cauza pretului. Din cauza asta,dupa parerea mea,Swiftul ofera cel mai bun raport pret/dotari/performante.
Si pana la urma,8.9 sec nu e foarte rau..

GTR 24-05-10 14:43

Quote:

Originally Posted by Andrei Suzuki (Post 3384862)
Desi am Swift Sport,o sa incerc sa fiu obiectiv.
Swiftul e clar cel mai slab la accelerare si vit maxima,fiind penzalizat de motorul aspirat.
La fel,sufera la partea de tuning motor,din acelasi motiv.
La interior pozitia de condus e cam inalta.Te obisnuiesti cu ea,dar ar fi mers o idee mai jos.
Plasticele sunt relativ nasoale,iar din cauza suspensiei foarte tari incep sa se auda diverse zgomote.
Comparatia nu prea e corecta,din cauza pretului. Din cauza asta,dupa parerea mea,Swiftul ofera cel mai bun raport pret/dotari/performante.
Si pana la urma,8.9 sec nu e foarte rau..

Bine punctat si foarte adevarat.

RD-Woo 31-05-10 19:29

Oricand as alege Colt-ul Ralliart in detrimentul celorlalte doua.
am condus un astfel de exemplar si mi-a placut comportamentul, stabilitatea
si puterea de 150CP dezvoltata de motor.

GTR 31-05-10 19:35

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 3405276)
Oricand as alege Colt-ul Ralliart in detrimentul celorlalte doua.
am condus un astfel de exemplar si mi-a placut comportamentul, stabilitatea
si puterea de 150CP dezvoltata de motor.

Si daca nu le-ai condus pe celelalte 2 fix aberezi.

RD-Woo 31-05-10 19:48

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3405302)
Si daca nu le-ai condus pe celelalte 2 fix aberezi.

Tu ai condus vreuna din ele?? banuiesc ca din orgoliu atins vei spune ca
pe toate trei..

GTR 31-05-10 21:42

Quote:

Originally Posted by RD-Woo (Post 3405349)
Tu ai condus vreuna din ele?? banuiesc ca din orgoliu atins vei spune ca
pe toate trei..

2 am condus si in cealalta am mers si chiar daca nu as fi mers cu nici una tot nu scoteam aberatie de gen: "Oricand as alege Colt-ul Ralliart in detrimentul celorlalte doua. am condus un astfel de exemplar"

Ce legatura are ca ai condus cu una din ele si ti-a placut?
Toate 3 sunt foarte placute la condus, macar te uitai si tu la niste review-uri inainte sa vorbesti.

Sasiul Mini bate tot, inclusiv sasiul de Clio RS, ca motorizare la fel, JCW este cel mai bun, finisari cele mai bune, dar este si cel mai scump.
Coltul este un compromis foarte bun, un sasiu bun, un pret OK, un motor tunabil.
Swift are deasemenea un sasiu impecabil, foarte placut si usor de condus, performant dar mai slab decat cele 2, greu de tunat dar si cel mai ieftin.

Deci totul se car reduce la buget, ordinea calitatii si performantei coincide cu ordinea pretului.

bunyqu 13-09-10 02:43

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3376096)

Coltul meu 1.5 diesel in 3 pistoane 95cp. 210nm :) remapare inseamna 270nm. deci stai linistit....ca dieseulurile de azi sunt puternice

andreimp3 19-09-10 16:41

am ales colt ralliart (din motive), dar as prefera oricand swift sport pentru ca este mai ieftina; designul interior/exterior este cel mai fain dintre cele 3, dotarile necesare le are; nici de motor nu ai cum sa te plangi... si lucrul care imi place cel mai mult este ca e o masina mai unica
nici colt nu e departe, dar mini pentru mine sa nu il vad in fata ochilor... sunt satul de aceeasi forma de ani de zile... si mai e si scumpa de mori

All times are GMT +2. The time now is 07:30.

- Copyright 2026 4Tuning