![]() |
Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd
Intr-un buget de 13.000-14.000 Euro care credeti ca se incadreaza mai bine raport calitate si pret?
|
Re: Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd
ar trebui sa mai iei in calcul si costurile post achizitie de intretinere aici as fi si eu interesat sa aflu care este mai rentabil...
|
Masina pe care as da banii ar fi, fara sa stau pe ganduri, Megane 3 usi. Dar nu cunosc costurile de intretinere la fiecare si nici dotarile si motorizarile cu care vin la banii astia.
Ar prinde bine niste detalii. |
Din punct de vedere pret optiuni Cee'd este clar in avantaj, la fel si garantia reala.
Dar Golf este mai premium, un sasiu mai nou si mai bun, dar in aceeasi bani il iei chel. Megane-ul Coupe deasemenea este un model nou in comparatie cu Ceed, este si foarte aratos, nu sta rau nici pe optiuni, problema sunt costurile de intretinere. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa vezi garantia reala, inclusiv a trenului de rulare si sa ti se arate ce includ reviziile pana la 100 k de km, ca Renault sunt parsivi si cam la fel si VW. Sa nu inghiti vrajeala cu "n" ani sau 100 k de km ca aia este o garantie partiala nu totala. |
Golful6 e clar peste celelalte 2, problema e ca la 13-14,000 iei un golf destul de chel si cu motorizare minima, pe cand un pro ceed sau mai ales megane le iei mai dotate si mai bine motorizate.
Eu personal as merge pe seat leon, care e cam aceeasi mancare de peste cu golful dpdv tehnic (mai putin interiorul care e clar mai nasol decat la golf) dar e mai ieftina. |
Quote:
MI se pare interesanta motorizarea de 1.2 TSI de 105cp la G6 |
Golf 6 este foarte tare in clasa, chiar are finisari superioare, o platforma buna, vezi ce optiuni negociezi in bugetul de care dispui ca sigur negociaza.
Si nu uita sa-ti dea oferta semnata si stampilata inclusiv cu specificatia detaliata a garantiei (inclusiv tren de rulare), intervalele de revizii si chiar si costul actual al reviziilor, ca altfel te mint in fata nesimtitii. O sa se cam fastaceasca sa faca asta dar tine-te scai. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mai greu negociezi la Modele cu aparitie foarte recenta sau cu comenzi in asteptare, dar mai rar pe criza asta. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ca suspensie iti pot spune ca sunt identice ,care e mai antifonata habar n-am |
Quote:
Chiar si interiorul are materiale mai bune si un design atat exterior cat si interior net superior. |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Junker in materie de materiale folosite G6 este peste G5 care are aceleasi materiale de rahat ca la Polo nimic schimbat. Atasat 2 poze sa faci o comparatie. Iar ca ergonomicitate este peste G5.
|
Faptul ca tu ai g5 care nu sufera comparatie cu g6 , si ca tu ai gusturi total subiective, este clar . Probabil sunt si posesori de dacia 1300 care nu vad nici o diferenta intre masina lor si un logan etc.
|
Quote:
Interiorul care l-ai pus tu e de la g6 estate nu de la g6 hatch , diferenta consta in butonasele de unde deschizi geamul Hai sa nu comparam materialele din polo cu cele din g5 , e o diferenta mare |
2 Attachment(s)
Nu sufera comparatie interiorul de G6 cu cel de G5. Este, evident, superior, ca design, confort si calitate. Interiorul de G5 mi se pare cel mai nereusit dintre toate modelele, imi place mai mult cel de G4. Desigur, la exterior G5 este mai frumos (in ochii mei) decat G6.
Dar hai sa nu facem un versus intre G5 si G6, hai sa punem si poze cu interioarele Megane-ului si Cee'd-ului. Mie imi place interiorul Megane-ului, m-am simtit bine in el. E simplist, dar in acelasi timp modern si placut. Ceasurile sunt super, chiar daca nu sunt de acord cu ceasuri digitale, vitezometrul acestuia chiar mi-a placut, plus ca arata informatii utile despre mersul economic. Nici interiorul Cee'd-ului nu este rau, este destul de placut, dar parca nu-mi place excesul de iluminare portocalie, mai frumos ar fi fost ceva alb sau o culoare mai odihnitoare. Ce nu mi-a placut cand am condus Megane 3 si Kia Cee'd a fost faptul ca sunt prea sensibile, un Golf, o Astra, o Mazda 3 sunt adaptate si la condusul la drum lung si la condusul prin oras, ori astea doua parca ar fi masini numai de oras. Sunt ok de condus in oras, ambreiajul, servodirectia, franele sunt sensibile si se actioneaza cu un minim de efort, dar la drum lung nu prea vrei asa ceva, nu m-am simtit prea sigur pe ele. Nu stiu daca la Megane coupe respectiv Procee'd o fi altfel, dar la modelele in 5 usi nu mi se pare prea ok. |
1. Megane Coupe
2. Pro Cee'd 3. Golf VI Asta in situatia de fata. Foarte probabil Golf-ul este superior celor doua dar decat un Golf de 80 CP extra troaca mai bine un Megane/Cee'd mai bine motorizate si mai bine dotate. Plus ca arata mai bine. Daca bugetul era altul...situatia se schimba. PS - la 13500-14000 euro imi configurasem un VW Polo care sa imi placa deci Golf nicio sansa la banii astia, sa iei ceva decent. |
@ _anaconda_, Golf 6 nu e chiar asa de chel la 13-14k euro, scaune incalzite, senzori lumini, ploaie, ESP si multe altele, aa si un un motor de 1.2 TSI 105 cp cu un consum incredibil de bun pentru o benzinara.
P.S: VW Polo mi se pare o masina de femei... micuta nu stiu nu imi place, e de oras... |
Quote:
|
@ GTR, Iti propun sa te joci putin prin configurator!
|
Golf 6 1.2 TSI / manual / comfortline / fara optionale - ~ 13 000 CIP. Adauga taxele si vezi unde iese pretul...
|
@ _anaconda_, Eu m-am referit la versiunea Trendline! Nu am bani de Comfortline....
|
Quote:
1.2 TSI 105 manual` / 6 5K12D240 14.194,- 16.891,- MODEL SPECIAL EDITION 12.374,- 14.725,- 5K12D24E |
Quote:
Dupa cum imi arata mie configuratorul, cel mai ieftin, dar chiar CEL MAI IEFTIN golf, este: Quote:
Quote:
Acuma fiecare cu piticii lui. Apropo, de ce se compara Golf in 5 usi cu Megane coupe si Kia tot coupe ? Pana la urma sunt diferente mari intre o masina in 3 si una in 5 usi, si ar trebui sa stii ce vrei. Uite in schimb si alternativa de la Reno, Megane: Quote:
Quote:
Quote:
</fieldset> |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Ala e pretul CIP, taxele tu nu le pui ? Sau le plateste vecinul de la 2 ?
|
Quote:
Apropo, nu va luati neaparat dupa configuratoare, fiecare showroom e cu ofertele lui. Pot sa dau ca exemplu situatia la noul Astra, daca-l configurezi cu 1.4turbo 140cp, sasiu sport, clima si multe alte optiuni ajunge pe la 20000eur. Ori unii, cu discounturi si 3 cupoane rabla l-au cumparat la vreo 14-15000eur. Trebuie doar sa te plimbi pe la cat mai multe showroom-uri si sa le studiezi ofertele si, bineinteles, sa negociezi. |
Nasol! nu am 16k, si nu as da 14k pe o masina cu 80 cp numai pt ca are sigla VW.
|
Pret de lista KIA Pro_cee'd FL 1.6 GSL MT Style nenegociat cu ceva optiuni puse este de "Pret (DDP cu TVA) - 14471 €"
Performante: Capacitate cilindrica 1591 cmc Putere maxima (CP / rpm) 126 / 6200 Cuplu maxim (Nm / rpm) 154 / 5200 Viteza maxima km/h 192 Acceleratie 0 - 100 km/h (s) 10.8 Optiuni mai importante incluse: Jante si anvelope - 225/45 R17V (Aliaj 7.0J, fara proeminente, tip B) Oglinzi exterioare cu reglaje si pliere electronica, incalzire, vedere panorama, oglinda albastra Proiectoare ceata + reostat Computer de bord - distanta, consum de combustibil, viteza, timp , "shift indicator" Consola centrala tip DLX (2 compartimente de stocare;cotiere + suport pahare spate) Tetiere active scaune fata; suport lombar cu maneta; scaun sofer reglabil pe inaltime Tapiterie - stofa + piele E.B.D – (Distributie electrica a fortei de franare)(include ABS) Coloana de directie cu reglaje in inaltime si adancime Airbag frontal sofer Airbag frontal pasager cu posibilitatea de dezactivare Airbag-uri laterale si tip cortina RDS Radio + CDP + MP3 (2-DIN) Comenzi audio pe volan Dispozitiv USB 2.0 + AUX Climatronic dual (include spatiu refrigerare in torpedou) Comenzi audio pe volan Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana, consola podea - imbracate in piele E.S.P - (Program de stabilitate electrica)(include BAS) + HAC + VSM Cablu I-pod Plasa bagaje + cele puse de mine Parbriz - geam cu protectie UV (Solar) - 77.00€ Geamuri fumurii (usa spate, partea din spate, lumina spate) - 31.00€ Geamuri hydrofobice - 108.00€ Scaun sofer si pasager cu incalzire (pachetul include stergatoare anti-gheata) - 139.00€ Sistem de avertizare parcare (spate - 4 senzori) - 186.00€ Bluetooth with hands free + cablu I-pod - 77.00€ "Pret (DDP cu TVA) - 14471 €" + garantie totala 5 ani sau 150 mii de km. Chiar daca ai unele mici dezavantajate, lista de optiuni, motorizarea mai puternica si garantia oferite in pretul asta sunt imbatabile, + ca masina chiar arata bine. |
@ GTR, Multumesc pt raspuns! ai perfecta dreptate!
|
Desi ma atrage mai mult Golf 6 decat Procee'd, cu 15000euro in mana, dintre astea doua as alege Procee'd-ul, are un pret prea bun pentru ce ofera. Golful a fost, este si va fi "overpriced"
|
Diferenta sta in detalii.. poll`urile astea starnesc de obicei numai cearta. Fiecare isi alege masina dupa gusturi, iar gusturile sunt diferite si nu se discuta. La G5 am gasit diferite chestii care nu le`am gasit pana acum la alte marci auto (ma refer aici la cele incadrate in acelasi pret sau apropiate)
|
Quote:
Ce ti se pare ca are Golf in + in banii astia si nu are Cee'd. Si da, daca ai buget mai mare te uiti la Golf si posibil la Megane si daca ai buget si mai mare te uiti la A3 si Seria 1, cam asa e piata auto. Parerea mea este ca merita mai mult in banii astia un Pro Cee'd care oferta chiar multe optionale, un motor mai puternic si o garantie reala mult mai mare decat un Megane sau Golf cu un sasiu mai nou, cu finisari mai bune (in cazul Golf), dar cu destule minusuri la optionale si o garantie mult mult mai mica in cazul ambilor. |
Orice masina are si plusuri si minusuri care ne incanta/deranjeaza mai mult sau mai putin..
Eu vorbesc strict de gusturile mele: - contactul este pozitionat incomod pt mine (lovesc cu genunchii de cheie) , mai sunt cateva dar nu imi vin in minte.. + luminile de la parasolar se aprind numai dupa ce tragi o clapita care acopera oglida (nu te incomodeaza lumina parasolarului) , pe plafon sunt 2 led-uri care lumineaza cu intensitate redusa si culoare rosie zona schimbatorului , cotiera se regleaza pe inaltime si lungime.. Nu zic ca ceed-ul nu este o masina buna dar este noua si inca nu am auzit sa existe una cu 400k km . Este mai ieftina ca altele din clasa ei , are dotari dar hai sa vedem pana la cati km poate sa ajunga motorul ala si cat de fiabila poate sa fie. Sa nu uitam ca ceed este asamblata in slovacia si golful in germania. Oare poate concura Ceed cu BMW seria 1 sau Volvo C30 ? Ce motoare de top a scos Kia pana acum si cat de mult se poate modifica binecunoscutul 1.8T si pana la ce putere poate sa ajunga? Si nu mai vorbes de alea mai vechi (G60) Later edit : dar hai sa vorbim si de optionale pe care poate sa le ofere Kia: - cutiile automate din cate stiu au doar 4 trepte si nu cred ca se ridica la nivelul DSG-ului - Cutiile manuale cu 6 rapoarte sunt disponibile decat pt 2 motorizari - cand o sa auda ceed de 4motion ? - scaunul pasagerului nu este reglabil pe inaltime si nu au un suport lateral bunplus ca nu exista termenul de "scaune sport" |
Quote:
Vorbim de masina de pana in 14 k de EURO, ce treaba are DSG-ul, 4-Motion si scaune sport in ecuatia asta??/ daca vorbeam de masini de 20 k de EUR nu mai avea ce sa caute Cee'd in discutie. La fel cum si luminile de la parasolar se folosesc din an in paste, ledurile sunt o cheste de design f frumoasa dar deloc obligatorie, cotiera reglabila este utila, dar sunt mult mai utile si/sau mai importante climatronicul, jantele aliaj, proietoare ceata, Tapiterie - stofa + piele, Coloana de directie cu reglaje in inaltime si adancime, Comenzi audio pe volan, Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana, consola podea - imbracate in piele, E.S.P., Dispozitiv USB 2.0 + AUX, Geamuri fumurii, Geamuri hydrofobice, Scaun sofer si pasager cu incalzire, Sistem de avertizare parcare, Bluetooth with hands free + cablu I-pod asta cam ce are in plus Cee'd fata de VW in aceeasi bani, optiuni de 10 ori mai importante decat beculete in plafon si capacel lumina parasolar si asta in ~ aceeasi bani. Cine cumpara o masina noua si-l interseaza daca tine motorul 400 k de km, este aberant, nimeni nu cumpara o masina noua de talia ei sa mearga 400 k de km nici firmele, masinile noi se tin 100-150 k de km, dupa care alta noua. Sa nu mai punem la socodteala garatia mult mai mica care o ofera Golful. I saa nu uitam ca la testul facut de nemti Golful asamblat in Ungaria a iesit castigator in calitatea asamblarii fata de Golful asamblat in Germania si oricum este irelevant, Toyota asambla in Franta si facea pipi pe toate masinile frantuzesti, deci chiar nu are relevanta. |
Quote:
1) Aici nu comparam Kia cu VW in general si nici nu vorbim de hatchback-uri de 20k euro deci 4motion, 1.8t, DSG si alte nebuneli ca astea nu au ce cauta in discutie. 2) In schimb, cand o sa auda VW de toate optionalele insirate de GTR in 14500 euro ? Niciodata ? Sau de 1.4 aspirat 109CP, 1.6 126 CP ? Probabil sunt mai bune 1.4/1.2 80 CP de la ei. Cred ca oricine ar prefera niste optionale calumea cum are Cee'd in 14000 euro si 126CP decat o sigla de VW cu 80CP si dotari ioc (exceptand ledurile alea + becurile de la parasolar) 3) Kia Pro Cee'd sunt noi si nu stii daca duc 400k km, de parca ar conta. Dar Golf 6 nu e nou ? Sau desta ai vazut deja cu 1 milion de kilometri, nu ? |
Quote:
Bine zici , inseamna ca majoritatea femeilor care sunt mai mici de inaltime nu pot conduce bine masina , si eu cand am luat masina la mama asta m-a interesat prima data pt. ca ea e mica de statura si acea optiune este necesara! |
| All times are GMT +2. The time now is 13:45. |
- Copyright 2026 4Tuning