![]() |
Dacia logan 16 v
3 Attachment(s)
Se pare ca ,Uzina Dacia Pitesti a scos in teste pe strazile din Romania o Dacie Logan cu un alt motor, este vorba de 1.6 16 valve Euro 3 de 107 CP la 5500 rot/min , cu 183km/h viteza maxima, motorul de Renault Megane 1. Desi unii spun ca bordul, volanul si schimbatorul de viteze, portbagajul, oglinzile care vor fi in culoarea masinii vor fi minor modificate se pare ca masina este identica la prima vedere cu Loganul cu care ne-am obisnuit pana acum. Schimbarile sunt inexistente ( asta stim in momentul de fata din surse neoficiale desi sunt multi care au vazut pe strazi aceasta Dacie Logan 1.6 16v ) , cutia de viteze este aceasi, acceleratia pe baza de cablu, discuri ventilate pe fata si tamburi pe spate , s-a lucrat la insonorizantele care sunt de pe Loganul DCi.
Acesta va fi lansat in luna septembrie iar Loganul Brek va fi lansat in luna octombrie ambele modele vor fi prezente la Salonul Auto de la Paris. Pe langa modificarile ce le va avea Dacia Logan 1.6 16v se pare ca Dacia va schimba mai multe elemente la Loganurile ce vor iesi din toamna din uzina: oglinzile vor fi mai mari si de culoarea caroseriei, va exista o noua paleta de culori pe noile Dacii Logan ( o paleta noua de culori pentru toate loganurile ce vor iesi de dupa portile Uzinei Dacia Pitesti ),. Portbagajul se va putea deschide din interior, planja de bord va fi si ea schimbata avand alta culoare, tapiteria si covorasele vor avea si ele un alt aspect. Stopurile spate vor fi mai transparente iar forma farurilor este minor modificata. Se aude si despre o usoara modificare a aspectului jantelor de aliaj dar si la capacele jantelor de tabla. Cutia filtrului de aer cu filtrul aferent de pe Logan-ul 1.6 16v se regaseste pe Clio II 1.4 16v. Alta noutate este o motorizare noua pe diesel de 80 CP DCi. Sa nu va imaginati ca Loganul va suferi un facelift, a suferit doar cateva modificari minore care la o prima vedere nici nu pot fi observate. Si este reala treaba |
Re: Dacia logan 16 v
cred ca se va vinde in prostie!!!
pt cei care vor un logan putin mai performant decat cel actual!! |
degeaba, tot logan ramane si cu 100 de valve
|
Quote:
|
Quote:
ca acolo e belea rau |
nu stiu daca ati observat dar masina din poza cu motorul are caroserie albastra si este un megan ;)
|
In prima poza se vede un pic din sigla Dacia,iar in a 2 poza se vede o baterie Rombat(clasic Dacia)Si la mine pare sa fie o masina verde nu albastra.
|
ce legatura are albastru cu verde si crem ? :)
|
is loganuri amandoua, dar is alte culori
|
2 Attachment(s)
Quote:
- au fost inmatriculate cateva Logan 1,6 16V cu nr de AG (vreo 20-30 buc) unele cu motor EURO 3 , altele cu EURO 4... , pentru teste - masina va apare dupa jumatatea lui august.. Sa vedem cam la ce pret.... ce albastru vezi tu cai verde toata ziua si alte poze si cu un interior modificat . |
sincer eu as fi sperat la vreun motor diesel de vreo 2l cred ca ar fi fost mult mai bun... performantele oricum ar fi fost mai mari decat cele ale lgn de 1,6..... dar cum nu prea ne asculta pe noi cei de la Dacia ci doar pe cei de la Renault........
|
Hai k s-ar vinde si asa ceva. Numai sa umble si la suspensie si poate o finala mai zgomotoasa,sau macar mai mare in diametru si mai estetica.
|
nu zic ca nu s-ar vinde... cred ca s-ar bucura bancile in draci ca toata lumea si-ar lua variantele mai scumpe... suspensia si finala se poate face si la diesel desi zgomotul de diesel parca e... mult mai placut decat benzina... cu estetica sunt total de acord... mai finisata ar fi exc......
|
acum vreau sa vad si cat o sa coste,si vreau si mai vad si un comparativ cu ceva anume.nu imi vine in minte acum un adversar...
|
Oricum.....sa vezi romanii pe forum: am prins cu loganu 220km\h :lol:
|
adica 16v dar tot logan :((
|
am gresit ...am incurcat culorile ...sunt daltonist :) acuma
|
Quote:
|
nu e exclus ca viteza maxima reala sa tinda spre 200 km/h. diferenta de consum va fi simtitoare, din pacate... nu stiu cat sens are motorizarea asta.
|
aceia care critica loganul cred ca nu au acasa nici dacia 1300.daca or avea permis...
|
Quote:
|
Mah eu am Logan (1.6 8v) si sincer nu prea ajunge el la 220 de km!!! Am mers cu 190-200 max, pur si simplu nu mergea mai mult, si eram si putin in panta!! Imi permit sa o calc asa k e masina de firma(sa nu ma parati sefilor va rog) :D Ah....da.....si nu mai criticati Loganu mah, pana la urma cea mai buna masina e aia care o ai!! Sunt si eu curios de pretu' la asta de 16v!! Bafta!
|
P.s: nu bruscatzi volanu' k va rasturnati......:))
|
daca din 1.6 zici ca vrei 130 de cai ... atunci dintr-un motor de 2000 cat sa vrei ? 300 ?? scoti tu 130 cu modificari ulterioare si multi bani :)
ps: daca ei spun ca loganu prinde 183 maxim atat prinde nu mai mult. oare or fi prosti sa spuna a e mai putin performanta decat e ? cum ar fi sa scrie in carte consum 12% si masina sa ia doar 9 ?? |
e mult 130 nu cred mai ales daca o berlina are 130 cu motor de 1,4 bloc original .nu mai posta aiurea sa te bagi si tu In seama .Cat de spre consum o sa ia 10.5 11. uitati un topic de spre un 1,6. V .http://www.reno.ro/index.php?showtopic=39945&st=60
|
Hai lasa-ne frate. Tu stiai ca loganu cu motor de 1,6 cu 8 supape ia mai putin decat cel de 1,4 in cazul Loganului?
Ai facut matale teste sa vezi cate grame de gaz iti ia la suta de km? Hai nu mai sariti la afirmatii. Si arata-mi tu masina stock (adica de serie) care sa faca parte din aceeasi clasa cu loganu, si care sa aiba 130 de cai din motor de 1,6. Stiu ca sunt japoneze de 150-160 de cai din 1,6, dar aici nu vorbim de masini de adrenalina de peste 30.000 de coco. Vorbim de o familiara din clasa "eco". PS: berlina aia de 130cp din bloc original de 1,4 de unde ai scos-o? Aaaa...e o berlina cunoscuta sub numele de SGM, dar care detine din intamplare un turbocompresor. Asta e alta mancare de peste. Si eu nu cred ca e rentabil sa mergi cu ea din punct de vedere al consumului, cand tocmai spuneai ca o sa aiba un consum de 11-12... |
bah treziti-va din ameteli dinastea de 1.6 si consum de 7% in oras. din mai multe masini (testate nu din auzite) ... cu motor de a1.6 ... nici una nu ia sub 10. (peugeot 307. megane sedan/hatchback. astra G. etc)
ps: sa sti ca la o masina (mai ales una de familie) nu conteaza atat de mult demarajul si viteza maxima, precum conteaza consumul si in primul rand rezistenta in timp. ps: la ce pret o sa fie loganu ? |
nu am absolut nimik cu loganul, decat ca e urat nu imi place si este parerea mea, fiecare cu a lui.
parca eram pe forum, deci fiecare isi exprima parerea si experienta ;), plus de asta mi-ar convenii un logan in loc de cazanul meu, pt simplul fapt ca deocamdata e singura posibilitate cu rematul si nu este coco, in rest admir faprul ca am ajuns la 16v si peste suta de calutzi, dar .... nu ma pot abtine.... pe astea cand le cheama la uzina??. sa reflectam un pic realitatea. vis a vis de consum, cred ca sunt putine masini care in realitate sa consume cat scrie fabricantul, sa ne mai gandim si unde cum si pe ce le testeaza, drum, aglomeratie, sofer, turatie si ce mai e... iar Bano... nu avem totzi mertzane... dar visam :D |
Am auzit ceva de Logan diesel de 80 de cai? Asta chiar mi-ar placea.
|
da pai unele motorizari diesel de la clio 1.5dci au 82 cai si cica acelasi motor l`ar transplanta pe logan :)
|
Quote:
|
Pe Clio 3, ca motoare diesel sunt unul de 1,5 si 65 de cai, si altul tot de 1,5 si 85 de cai. Acelasi motor. Iar pe logan, dizelache de 80+ cai va fi 99% acelasi motor de 1,5.
Mai informati-va si voi. |
pei se poate face lgn diesel de ~80 cai... cu cip de tuning... asta spusa clar si serios de un consilier vanzari de la meridian... au avut asa ceva... pana cand un idiot de la ei a pus benzina in loc de motorina :((
|
Ma refeream la varianta din fabrica, fuzzy. Asa pot "tuna" si eu Symbolul lu' taica-meu sa scoata 90 cp cu tot cu evacuare si filtru.
Daca Dacia va echipa Loganul cu un motor de 80 cp, inseamna ca vor aparea si modificarile care il vor urca la 100 cp+ si performante mai bune decat 1,4 MPI. De-abia astept |
Saracu TOPIC:no:
ati deviat cu totu de la subiect!! parca era vorba din cate imi aduc eu aminte de motorul pe benzina 16V ci nici decum de motroarele pe motorina!!:no: |
ok ate linistesc: motorul de 16v pe logan o sa fie frectie la picior de lemn... asta e parerea mea ptr moment daca aveti obiectii nu ma intereseaza... fiecare are dreptul la opinie si asta e a mea :D
|
Acu sa vedem zmeii... pustani d'astia la 17 ani(cu megaLogan 16V) care zic...aveam 215km'h si am schimbat a 4a,mai aveam juma de pedala,dar am intrat in localitate,si am lasat-o moale.
|
ar fi frumos. oare o sa aiba performante mai bune dekat clio meganu II 1.6 16 V. cutia e tot asta?
|
doamneee......cred ca loganu e cea mai controversata masina DIN LUMEA ASTA.....mah...hai sa fim seriosi....spuneti-mi voi ...cati aveti masini mai bune ...luate pe muschiu propriu,prin munca lui ,nu masina cumparata de taticu.la banii astia ...alegere mai buna nu cred ca este,nush , si eu tot caut ,accent si altele, dar nush mah nu ma lamurit nimeni.asta fiind una la mana,2 la mana.hai sa o luam serios si pe bune cine are toti banii jos de masina (vorbim de 6 pana la 8-9 mii de euro)sunt putini.eu unu nu mi-as permite sa scot din banca 7000 sa-mi iau o second iar peste un ana sa incep sa bag bani in ea.atunci ce fac?o las in fata blocului ca nu am bani de reparatii ca tre sa platesc banca?.....hai sa fim seriosi.nu toti avem banii pe care-i au altii.eu unul sunt in situatia de fata.si sa nu credeti ca sunt maturator de strazi, am o slujba destul de bine platita dar pt asta nu-mi da banca credit nici de logan macar.asta e,tre sa fac invarteli i apelari la relatii.romania mamii ei........acum scuzati offtopicul...nu va suparati pe mine.totusi despre 1,6 de 16 v...cred ca e o idee buna,umpik de sportivitate in gama...eu sincer astept sa vad ce pret are sa stiu daca ma bag la unu sau raman la 1,6 -8v.Nu cred ca va avea cine stie ce consum...nu cu mult in orice caz.decat sa iau un ursulet sa-mi pape banii....ca doar nu te poti abtine sa nu-i dai in gura (nu am nimic cu marca...o ador .dar astea sunt posibilitatile).Vom vedea..eu unul imi doresc una........asta va fii urmatoarea mea realizare...number 1!!
|
you got that right! sa speram ca loganul cu 16 valve va avea un consum mai mic decat actuala versiune.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:47. |
- Copyright 2026 4Tuning