![]() |
Ce masina sa imi cumpar de 3000 de euro
Ma gandeam sa imi iau un BMW 318is sub 2000 dar cred ca e mult prea vechi si cad piesele mult mai repde acum ma inclin spre un opel astra g sau chiar fiat stilo din 2002.. vroiam un golf 4 insa nu cred ca voi gasi in bani asti decat doar cele cu motoare 1.4 16v si nah...Ce masini recomandati mai tineresti mai fiabile sa nu bag bani in ele macar 1 an ? MS
|
Re: Ce masina sa imi cumpar de 3000 de euro
cred ca toti o sa iti recomande honda civic, e fiabila ce-i drept, toti o zic, astra g sunt masini destul de bune, dar in banii astia nu stiu cam care sunt sansele sa gasesti una buna, fiat stylo nu am idee, a avut un uchi, da nu pot sami dau nici o parere de ea. mai poti incerca si un golf 3 daca iti place (sunt masini bune) ca am vazut ca nu ai propus.
eu unul in banii astia m-as uita la e36, golf 3 sau mazda 323 (sunt chiar superbe). |
Quote:
|
Quote:
|
Nu te-ai ras neaparat....nu poti zice ca is scumpe piesele pt e 36...DAR pt incepator nu cred ca recomanda nimeni o masina cu tractiune spate si 140 de cai...asa ca mai bine cauta un golf intretinut sau ceva ce sa iti placa si sa aibe reputatie ca masina fiabila.:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
totodata ma gandeam si la un fiat stilo ... ce parere aveti ? ce preferati e36 din 95 sau fiat stilo din 2002?
|
cati ani ai ?
cate luni de condus efectiv ? cati km facuti si cu ce ? unde sta masina peste noapte ? |
Quote:
in fiecare zi conduc km nu stiu sigur in fata blocului vecini linistiti |
pai, ramanem la bmw, daca il consideri cam puternic poti incerca 316, si ca sa fi sigur ca iei ceva bun ia cu tine un amic care sa se priceapa bine la masini, preferabil sa fie mecanic. ca o masina prea noua la pret mic da de banuit, ai toate sansele sa prinzi o masina muncita care sa manance ulei sau chiar sa ceara lucru serios in motor sau alte probleme. o masian mai noua si chiar ieftina ester matizul, da nu cred ca ar trece prea multi de la pisicuta la matiz.
in rest bafta si sa ne arati si noua ce ei :) |
golf 3 diesel, daca ai noroc cu A/C si BREAK. il faci frumos, si-ti raman destui bani sa duci muuulte fete la padure...lasa demarajele pt fraierici, sau pt peste 200cp
cine are obiectii...astept comentarii... |
Quote:
Omu` e tanar , la ce i trebuie lui BREAK?:weirdface Daca masina va fi de zi cu zi iti recomand o alfa 145 daca o gasesti in stare buna , daca nu si un golf 3 cu ceva dotari ar fi foarte bine |
mazda 323F, 4 usi, la 3000 euro o gasesti cu A/C, toate geamurile electrice, oglinzi electrice, etc.... e foarte buna masina, trage bine, piese rezistente nu cad asa oricum si oricand. a avut un tovarash si in 2 ani n-a facut nimic decat schimbul de ulei+filtre.
mai poti incerca un golf 3 eventual diesel, dar ceva intretinut si cu dotari, nu orice petarda de 1.4 adusa acum cu 4-500 euro si-o vinde cu 2000. honda civic, foarte bune si usor de intretinut. fiat nu recomand, multa lume se plange de el, e un fel de dacie a italienilor, calitativ slaba. bmw...nu e chiar asa o panica legat de piese, dar la varsta ta si la cat zici ca mergi cu masina.... nu ti-as recomanda. tre sa faci acolo un 10.000 km macar, cu 2-3 masini, ca sa zici ca ai cat de cat experienta. loganu lu tati sau o masina ocazionala 20-30 km nu se pune ca si experienta. acum tu decizi, sunt banii tai, viata ta... ca ai zis ca-ti place demarajul si ma gandesc sa nu te vad printr-un pom cu tractiunea spate. succes, si sa ne spui si noua ce ti-ai luat. |
Ai putea incerca un Opel corsa la bani astia gasesti din 2002 si are si geamuri electrice si A/C, consum mic ....
|
Quote:
|
Quote:
nu prea imi place mazda ..macar de aveam una pe mana sa vad cum merge sau sa vad mai de indeaproape .. nu prea am vazut prin bv .. ma bate gandu sa imi iau un golf 4 cu 1.4 motor sau un seat leon 1.4 sau poate chiar opel vectra sau astra peste 99 toate ... nu o iau sa o tin o viata .. vreo 2 ani o tin .. |
sunt masini valoroase, nu stiu cam ce gasesti in 3000 de euro in afara de masini care au fost faramate si sunt strambe, forjate sau cum or mai fi. poate doar astra, dar leon sau golf, macar 4000 iti trebuie. uitate pe anunturi pe net si cauta prin apropiere o mazda si uitate la ea. ;) bafta
|
Quote:
|
eu nu stiu cum sunt taxele asa mici ca eu cand ma uitam la leon-uri si calculam taxa imi dadea cam 1000. apropo o mare parte din anunturi sunt false. cel mai sigur dute acolo si ia masina din targ. plus ca daca e cam printre cele mai ieftine da de banuit.
|
Quote:
|
intradevar greseala mea, am calculat cu euro 3 mai vechi. totusi renunti la 1.8 pentru 1.4?
|
Quote:
PS: Scuze pentru atatea puncte de suspensie :) |
Pai pana la urma ai bani sau nu? De la 3000 e, ajungi la masini care luate intr-o stare buna te costa procentual, mult peste suma de care dispui.
Ideile cu ciparea de 1.4 si castigarea de 20% din puterea initiala la un motor de 75cp sunt idei mult prea futuristice pentru 2010. Uita-te ca si exemplu cat castigi din cipare la un golf mk5 gti (motor 2000 cu turbo), fara a-i afecta componentele stock (cutie, etc etc) si atunci iti dai seama ca la 1.4 castigul e doar inexistent (1-2-3 cp). Ai idee la cat te duce inlocuirea motorului la leonu de care zici, asta incluzand toate cheltuielile, de a piese pana la transcriere in acte?? Peste toate, iti garantez ca nu exista masina care garantat sa nu genereze costuri suplimetare celor inerente. La urma urmei sunt niste sisteme complexe cu componente care pot ceda oricand. Atunci iti dai seama ca defapt ai ales o masina pe care nu poti sa o repari din cauza costurilor mari la subansamble. Parerea mea e ca cea mai buna masina, e cea pe care o poti intretine! Dupa toate posturile tale se vede ca nu stii exact ce vrei sau nu esti aproape de realitate... |
dintre bmw, opel si fiat ti-as recomanda opel pt ca e ieftin, arata bine si destul de bun.
eu am golf 3 2.0 si e ''masina poporului'':D |
Quote:
|
Opel Vectra B,Astra G,Alfa 156 :)
|
un bmw 318 , 113 cp, te intereseaza e inmatriculat RO dar e cam vechii ca am vazut ca vrei , e din 92 si il dau la 2500 neg
|
Ia-ti o vectra B cat mai noua din tara si lasa prostiile cu Germania , nu umbla nici acolo cainii cu chilipiruri in coada.
|
VAND EU GOLF 4 - AN 11/2000 , 1.9 TDI ALH - 116 CP, 230.000 KM, CUTIE MANUALA 5+1, AER CONDITIONAT, XENON, FOLIE GEAMURI, FOLIE STALPI, JANTE ALIAJ + TABLA, 10 CAUCIUCURI - 6 DUNLOP DE VARA ( 2 NOI ) + 4 DE IARNA VERDESTEIN 195 65 R15, PILOT AUTOMAT, CHIP TUNING MOTOR, MP3 PLAYER SONY, SENZOR DE PARCARE, ALARMA, INCHIDERE CENTRALIZATA, OGLINZI HELIOMATE SI INCALZITE. MASINA ARE KM REALI. NU ACCEPT SCHIMBURI !
5000 neg |
Quote:
|
Ce cauti tu cauta toti bijnitarii , partea proasta e ca ei sunt mult mai bine informati si multi ai naibii . La aia 3000 poti sa mai pui 7-800 lejer pentru cheltuieli , iar cand ajungi acasa sa mai bagi 2-300 in suspensii si alte probleme neprevazute , ca deh.... o fi germanica fara gropi dar suspensiile alea se uzeaza si ele normal , cauciucul imbatraneste etc. Nu cred ca neamtul, oricat de corect ar fi el , schimba si piesele cu uzura inainte s-o vanda la autohouse-uri.
Din partea mea poti sa faci ce vrei , eu doar ti-am zis ca sa nu ramai cu buza umflata. Cauta una intretinuta aici si scapi de belele . |
Quote:
Si in 3.000 isi poate aduce 2 vectra de-astea din Germania. Se gasesc usor pe net si nu trebuie neaparat sa ia de la parc, poate lua de la vanzator privat. In Germania nu prea sunt gropi, si e tare dificil sa-ti dai seama de starea suspensiilor fara sa o duci la un service, dar tu vorbesti de parca toata Romania e Nurburgring, deci problema e la fel de valabila si la noi, ba chiar mai acuta. Eu nu mi-as lua o masina de genul asta din Romania nici mort. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|