Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Ce masina sa imi cumpar de 3000 de euro (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/188089-masina-cumpar-3000-euro.html)

ebenize 12-05-10 20:08

Ce masina sa imi cumpar de 3000 de euro

Ma gandeam sa imi iau un BMW 318is sub 2000 dar cred ca e mult prea vechi si cad piesele mult mai repde acum ma inclin spre un opel astra g sau chiar fiat stilo din 2002.. vroiam un golf 4 insa nu cred ca voi gasi in bani asti decat doar cele cu motoare 1.4 16v si nah...Ce masini recomandati mai tineresti mai fiabile sa nu bag bani in ele macar 1 an ? MS

ZaNe94 12-05-10 20:21

Re: Ce masina sa imi cumpar de 3000 de euro

cred ca toti o sa iti recomande honda civic, e fiabila ce-i drept, toti o zic, astra g sunt masini destul de bune, dar in banii astia nu stiu cam care sunt sansele sa gasesti una buna, fiat stylo nu am idee, a avut un uchi, da nu pot sami dau nici o parere de ea. mai poti incerca si un golf 3 daca iti place (sunt masini bune) ca am vazut ca nu ai propus.

eu unul in banii astia m-as uita la e36, golf 3 sau mazda 323 (sunt chiar superbe).

Norbertinio 12-05-10 20:30

Quote:

Originally Posted by ebenize (Post 3355171)
Ma gandeam sa imi iau un BMW 318is sub 2000 dar cred ca e mult prea vechi si cad piesele mult mai repde acum ma inclin spre un opel astra g sau chiar fiat stilo din 2002.. vroiam un golf 4 insa nu cred ca voi gasi in bani asti decat doar cele cu motoare 1.4 16v si nah...Ce masini recomandati mai tineresti mai fiabile sa nu bag bani in ele macar 1 an ? MS

Daca gasesti un golf ingrijit,te asigur eu ca cel putin un an nu bagi nimic inafara de carburant. La fel este si in cazul unui e 36. Bafta sa ai:D

ebenize 12-05-10 20:33

Quote:

Originally Posted by Norbertinio (Post 3355265)
Daca gasesti un golf ingrijit,te asigur eu ca cel putin un an nu bagi nimic inafara de carburant. La fel este si in cazul unui e 36. Bafta sa ai:D

da .. asa e nush ce sa zic.. eu am bugetul de 3000 insa nu mai primesc nimic peste decat combustibil..... si nah intelegeti voi ... imi plac bmw-uri super mult insa daca pic una alta .. m-am ras

Norbertinio 12-05-10 20:38

Nu te-ai ras neaparat....nu poti zice ca is scumpe piesele pt e 36...DAR pt incepator nu cred ca recomanda nimeni o masina cu tractiune spate si 140 de cai...asa ca mai bine cauta un golf intretinut sau ceva ce sa iti placa si sa aibe reputatie ca masina fiabila.:D

ebenize 12-05-10 20:40

Quote:

Originally Posted by Norbertinio (Post 3355309)
Nu te-ai ras neaparat....nu poti zice ca is scumpe piesele pt e 36...DAR pt incepator nu cred ca recomanda nimeni o masina cu tractiune spate si 140 de cai...asa ca mai bine cauta un golf intretinut sau ceva ce sa iti placa si sa aibe reputatie ca masina fiabila.:D

am 1 an si ceva.. am condus mai multe masini chiar si bmw .. deci nu e bai 140 cai si tractiune spate... iarna sunt constient de riscuri si etc.. si nu sunt vitezoman in schimb imi place demarajul si sa ma mai distrez asa din cand in candm ca orice tanar... pe zapada bineinteles:D

Norbertinio 12-05-10 20:44

Quote:

Originally Posted by ebenize (Post 3355321)
am 1 an si ceva.. am condus mai multe masini chiar si bmw .. deci nu e bai 140 cai si tractiune spate... iarna sunt constient de riscuri si etc.. si nu sunt vitezoman in schimb imi place demarajul si sa ma mai distrez asa din cand in candm ca orice tanar... pe zapada bineinteles:D

Pe zapada...dar cand ii dai pe ploaie?? crezi ca nu o sa fuga de cur??:lol: si nu numai..ca poate fugi si pe uscat...in curbe,chiar si de pe loc. Tu ai banii. tu hotarasti.

ebenize 12-05-10 20:48

Quote:

Originally Posted by Norbertinio (Post 3355335)
Pe zapada...dar cand ii dai pe ploaie?? crezi ca nu o sa fuga de cur??:lol: si nu numai..ca poate fugi si pe uscat...in curbe,chiar si de pe loc. Tu ai banii. tu hotarasti.

da ... asa e .. poate gasesc si cu un asr sau tcs ... golf 3 are un prieten si nu prea imi place ... e fain in exterior dar cum merge si asa.. nu prea.. am condus si e36 si golf 3 si e super bmw -ul insa...am zis.. mi-e de piese de bani bagati after

ZaNe94 12-05-10 21:09

Quote:

Originally Posted by ebenize (Post 3355344)
da ... asa e .. poate gasesc si cu un asr sau tcs ... golf 3 are un prieten si nu prea imi place ... e fain in exterior dar cum merge si asa.. nu prea.. am condus si e36 si golf 3 si e super bmw -ul insa...am zis.. mi-e de piese de bani bagati after

uitate la mazda 323. si civicul sum am spus sunt fiabile si ieftine.

ebenize 12-05-10 21:26

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3355399)
uitate la mazda 323. si civicul sum am spus sunt fiabile si ieftine.

m-am uitat la honda si mazda... sincer nu prea imi plac...asa ca look ..tot ce imi place este ca mazda nu are rama la usa ...

ebenize 12-05-10 21:26

totodata ma gandeam si la un fiat stilo ... ce parere aveti ? ce preferati e36 din 95 sau fiat stilo din 2002?

brownshark 12-05-10 21:47

cati ani ai ?
cate luni de condus efectiv ?
cati km facuti si cu ce ?
unde sta masina peste noapte ?

ebenize 12-05-10 21:48

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 3355514)
cati ani ai ?
cate luni de condus efectiv ?
cati km facuti si cu ce ?
unde sta masina peste noapte ?

19
in fiecare zi conduc
km nu stiu sigur
in fata blocului vecini linistiti

ZaNe94 12-05-10 21:58

pai, ramanem la bmw, daca il consideri cam puternic poti incerca 316, si ca sa fi sigur ca iei ceva bun ia cu tine un amic care sa se priceapa bine la masini, preferabil sa fie mecanic. ca o masina prea noua la pret mic da de banuit, ai toate sansele sa prinzi o masina muncita care sa manance ulei sau chiar sa ceara lucru serios in motor sau alte probleme. o masian mai noua si chiar ieftina ester matizul, da nu cred ca ar trece prea multi de la pisicuta la matiz.
in rest bafta si sa ne arati si noua ce ei :)

brownshark 12-05-10 21:59

golf 3 diesel, daca ai noroc cu A/C si BREAK. il faci frumos, si-ti raman destui bani sa duci muuulte fete la padure...lasa demarajele pt fraierici, sau pt peste 200cp

cine are obiectii...astept comentarii...

JunKer_hP 12-05-10 23:30

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 3355546)
golf 3 diesel, daca ai noroc cu A/C si BREAK. il faci frumos, si-ti raman destui bani sa duci muuulte fete la padure...lasa demarajele pt fraierici, sau pt peste 200cp

cine are obiectii...astept comentarii...

Omu` e tanar , la ce i trebuie lui BREAK?:weirdface
Daca masina va fi de zi cu zi iti recomand o alfa 145 daca o gasesti in stare buna , daca nu si un golf 3 cu ceva dotari ar fi foarte bine

B-99-SAA 13-05-10 08:42

mazda 323F, 4 usi, la 3000 euro o gasesti cu A/C, toate geamurile electrice, oglinzi electrice, etc.... e foarte buna masina, trage bine, piese rezistente nu cad asa oricum si oricand. a avut un tovarash si in 2 ani n-a facut nimic decat schimbul de ulei+filtre.
mai poti incerca un golf 3 eventual diesel, dar ceva intretinut si cu dotari, nu orice petarda de 1.4 adusa acum cu 4-500 euro si-o vinde cu 2000.
honda civic, foarte bune si usor de intretinut.
fiat nu recomand, multa lume se plange de el, e un fel de dacie a italienilor, calitativ slaba.
bmw...nu e chiar asa o panica legat de piese, dar la varsta ta si la cat zici ca mergi cu masina.... nu ti-as recomanda. tre sa faci acolo un 10.000 km macar, cu 2-3 masini, ca sa zici ca ai cat de cat experienta. loganu lu tati sau o masina ocazionala 20-30 km nu se pune ca si experienta.

acum tu decizi, sunt banii tai, viata ta... ca ai zis ca-ti place demarajul si ma gandesc sa nu te vad printr-un pom cu tractiunea spate.

succes, si sa ne spui si noua ce ti-ai luat.

deniel 13-05-10 10:42

Ai putea incerca un Opel corsa la bani astia gasesti din 2002 si are si geamuri electrice si A/C, consum mic ....

ebenize 13-05-10 15:21

Quote:

Originally Posted by deniel (Post 3356488)
Ai putea incerca un Opel corsa la bani astia gasesti din 2002 si are si geamuri electrice si A/C, consum mic ....

nu imi place corsa...

ebenize 13-05-10 15:25

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3356214)
mazda 323F, 4 usi, la 3000 euro o gasesti cu A/C, toate geamurile electrice, oglinzi electrice, etc.... e foarte buna masina, trage bine, piese rezistente nu cad asa oricum si oricand. a avut un tovarash si in 2 ani n-a facut nimic decat schimbul de ulei+filtre.
mai poti incerca un golf 3 eventual diesel, dar ceva intretinut si cu dotari, nu orice petarda de 1.4 adusa acum cu 4-500 euro si-o vinde cu 2000.
honda civic, foarte bune si usor de intretinut.
fiat nu recomand, multa lume se plange de el, e un fel de dacie a italienilor, calitativ slaba.
bmw...nu e chiar asa o panica legat de piese, dar la varsta ta si la cat zici ca mergi cu masina.... nu ti-as recomanda. tre sa faci acolo un 10.000 km macar, cu 2-3 masini, ca sa zici ca ai cat de cat experienta. loganu lu tati sau o masina ocazionala 20-30 km nu se pune ca si experienta.

acum tu decizi, sunt banii tai, viata ta... ca ai zis ca-ti place demarajul si ma gandesc sa nu te vad printr-un pom cu tractiunea spate.

succes, si sa ne spui si noua ce ti-ai luat.

nu prea imi place mazda ..macar de aveam una pe mana sa vad cum merge sau sa vad mai de indeaproape .. nu prea am vazut prin bv .. ma bate gandu sa imi iau un golf 4 cu 1.4 motor sau un seat leon 1.4 sau poate chiar opel vectra sau astra peste 99 toate ... nu o iau sa o tin o viata .. vreo 2 ani o tin ..

ZaNe94 13-05-10 17:14

sunt masini valoroase, nu stiu cam ce gasesti in 3000 de euro in afara de masini care au fost faramate si sunt strambe, forjate sau cum or mai fi. poate doar astra, dar leon sau golf, macar 4000 iti trebuie. uitate pe anunturi pe net si cauta prin apropiere o mazda si uitate la ea. ;) bafta

ebenize 13-05-10 20:05

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3357493)
sunt masini valoroase, nu stiu cam ce gasesti in 3000 de euro in afara de masini care au fost faramate si sunt strambe, forjate sau cum or mai fi. poate doar astra, dar leon sau golf, macar 4000 iti trebuie. uitate pe anunturi pe net si cauta prin apropiere o mazda si uitate la ea. ;) bafta

am gasit leonuri din 2003 la 4000 insa am gasit si leonuri din 2002 la 2800 euro neg dar motor de 1.4 ... pentru inceput nu e rau ...si nu pare a fi faramata .. specific ca e din germania si ma costa si inm 200 E

ZaNe94 13-05-10 20:31

eu nu stiu cum sunt taxele asa mici ca eu cand ma uitam la leon-uri si calculam taxa imi dadea cam 1000. apropo o mare parte din anunturi sunt false. cel mai sigur dute acolo si ia masina din targ. plus ca daca e cam printre cele mai ieftine da de banuit.

ebenize 13-05-10 20:33

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3357975)
eu nu stiu cum sunt taxele asa mici ca eu cand ma uitam la leon-uri si calculam taxa imi dadea cam 1000. apropo o mare parte din anunturi sunt false. cel mai sigur dute acolo si ia masina din targ. plus ca daca e cam printre cele mai ieftine da de banuit.

fa asa .. intra pe un site de calcule de taxa .. pune cc 1400 norma euro 4 .. noxe 161 g si vechime 8 ani si o sa iti dea in jur de 220 euro

ZaNe94 13-05-10 20:34

intradevar greseala mea, am calculat cu euro 3 mai vechi. totusi renunti la 1.8 pentru 1.4?

ebenize 13-05-10 20:42

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3357990)
intradevar greseala mea, am calculat cu euro 3 mai vechi. totusi renunti la 1.8 pentru 1.4?

avand in vedere ca nu am alta posibilitate ...da .. asta e ...decat nimic mai bine ceva dar al meu ... seat leonul chiar imi place super mult atat pozitia la volan cat si design ..atata tot ca e motor 1.4 75 cai ...ii mai fac un cip poate il aduc la 90 si cu asta am terminat ...dar nu prea se merita tuning motor 1.4. Plus ca taxele sunt mici .. impozit RCA etc. La consum intradevar poate consuma ca 1.8 dar n-am ce-i face. Sa iau o masina numa ca are un motor mai bun si design ce nu imi place ... neee .. Motorul daca imi pun mintea il pot schimba, pe de alta parte designul ..salut... Cine stie poate rasare un 1.6 cu 101 ponei din 2000-2001:))

PS: Scuze pentru atatea puncte de suspensie :)

andreiand1 17-05-10 15:12

Pai pana la urma ai bani sau nu? De la 3000 e, ajungi la masini care luate intr-o stare buna te costa procentual, mult peste suma de care dispui.
Ideile cu ciparea de 1.4 si castigarea de 20% din puterea initiala la un motor de 75cp sunt idei mult prea futuristice pentru 2010. Uita-te ca si exemplu cat castigi din cipare la un golf mk5 gti (motor 2000 cu turbo), fara a-i afecta componentele stock (cutie, etc etc) si atunci iti dai seama ca la 1.4 castigul e doar inexistent (1-2-3 cp).
Ai idee la cat te duce inlocuirea motorului la leonu de care zici, asta incluzand toate cheltuielile, de a piese pana la transcriere in acte??
Peste toate, iti garantez ca nu exista masina care garantat sa nu genereze costuri suplimetare celor inerente. La urma urmei sunt niste sisteme complexe cu componente care pot ceda oricand. Atunci iti dai seama ca defapt ai ales o masina pe care nu poti sa o repari din cauza costurilor mari la subansamble.
Parerea mea e ca cea mai buna masina, e cea pe care o poti intretine!
Dupa toate posturile tale se vede ca nu stii exact ce vrei sau nu esti aproape de realitate...

alexbadea12 17-05-10 16:42

dintre bmw, opel si fiat ti-as recomanda opel pt ca e ieftin, arata bine si destul de bun.
eu am golf 3 2.0 si e ''masina poporului'':D

ebenize 17-05-10 17:01

Quote:

Originally Posted by andreiand1 (Post 3367042)
Pai pana la urma ai bani sau nu? De la 3000 e, ajungi la masini care luate intr-o stare buna te costa procentual, mult peste suma de care dispui.
Ideile cu ciparea de 1.4 si castigarea de 20% din puterea initiala la un motor de 75cp sunt idei mult prea futuristice pentru 2010. Uita-te ca si exemplu cat castigi din cipare la un golf mk5 gti (motor 2000 cu turbo), fara a-i afecta componentele stock (cutie, etc etc) si atunci iti dai seama ca la 1.4 castigul e doar inexistent (1-2-3 cp).
Ai idee la cat te duce inlocuirea motorului la leonu de care zici, asta incluzand toate cheltuielile, de a piese pana la transcriere in acte??
Peste toate, iti garantez ca nu exista masina care garantat sa nu genereze costuri suplimetare celor inerente. La urma urmei sunt niste sisteme complexe cu componente care pot ceda oricand. Atunci iti dai seama ca defapt ai ales o masina pe care nu poti sa o repari din cauza costurilor mari la subansamble.
Parerea mea e ca cea mai buna masina, e cea pe care o poti intretine!
Dupa toate posturile tale se vede ca nu stii exact ce vrei sau nu esti aproape de realitate...

ti se pare ca daca stiam exact ce vreau mai postam ? ideea e ca vreau sa aflu de la unii, de la alti care au experimentat modelele de masini ce le-am enumerat, daca sunt bune si care sunt bune ...puncte tari si puncte slabe ... si cu inlocuirea motorului e doar asa ca idee .. nu mor daca nu am motor puternic .. dupa cum ziceam o tin 1-2 ani si dupaia trecem mai departe. Numai in cazul in care imi place super mult masina o tin mai mult si investesc ceva bani.. altfel nu discut sa bag aiurea bani. Acum am buget de 3 000 euro poate peste 1 an o sa am mai mult .. acum pe criza sti si u cum e treaba cu banii.. atata am ..atata dau .. eu sunt sigur ca voi gasi in germania o masina bunicica cu putina rabdare. Si la fel.. ideea cu cipul e doar asa un gand dar nu dau acum vreo 200 de euro sa am 5 cai in plus si sa imi stric si motorul.

REPTYLE 17-05-10 17:20

Opel Vectra B,Astra G,Alfa 156 :)

lulus 19-05-10 15:56

un bmw 318 , 113 cp, te intereseaza e inmatriculat RO dar e cam vechii ca am vazut ca vrei , e din 92 si il dau la 2500 neg

dreaq 21-05-10 11:26

Ia-ti o vectra B cat mai noua din tara si lasa prostiile cu Germania , nu umbla nici acolo cainii cu chilipiruri in coada.

qu1t 21-05-10 11:54

VAND EU GOLF 4 - AN 11/2000 , 1.9 TDI ALH - 116 CP, 230.000 KM, CUTIE MANUALA 5+1, AER CONDITIONAT, XENON, FOLIE GEAMURI, FOLIE STALPI, JANTE ALIAJ + TABLA, 10 CAUCIUCURI - 6 DUNLOP DE VARA ( 2 NOI ) + 4 DE IARNA VERDESTEIN 195 65 R15, PILOT AUTOMAT, CHIP TUNING MOTOR, MP3 PLAYER SONY, SENZOR DE PARCARE, ALARMA, INCHIDERE CENTRALIZATA, OGLINZI HELIOMATE SI INCALZITE. MASINA ARE KM REALI. NU ACCEPT SCHIMBURI !

5000 neg

ebenize 21-05-10 11:54

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 3377868)
Ia-ti o vectra B cat mai noua din tara si lasa prostiile cu Germania , nu umbla nici acolo cainii cu chilipiruri in coada.

nu dar 200K km umblati dincolo nu se cumpara cu 200k km facuti in ro ... cel putin la articulatii suspensii si alte alea sunt praf.. sa nu vorbim de revizii care dincolo sunt facute la timp, in schimb aici ... romanu zice las ca mai merge si asa. Am inteles ca si la nivelul combustibilului e diferenta mare..probabil nu are asa mare importanta la benzina dar la diesel cu siguranta conteaza combustibilul

dreaq 22-05-10 21:50

Ce cauti tu cauta toti bijnitarii , partea proasta e ca ei sunt mult mai bine informati si multi ai naibii . La aia 3000 poti sa mai pui 7-800 lejer pentru cheltuieli , iar cand ajungi acasa sa mai bagi 2-300 in suspensii si alte probleme neprevazute , ca deh.... o fi germanica fara gropi dar suspensiile alea se uzeaza si ele normal , cauciucul imbatraneste etc. Nu cred ca neamtul, oricat de corect ar fi el , schimba si piesele cu uzura inainte s-o vanda la autohouse-uri.

Din partea mea poti sa faci ce vrei , eu doar ti-am zis ca sa nu ramai cu buza umflata. Cauta una intretinuta aici si scapi de belele .

ionut_cluj 22-05-10 22:11

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 3381659)
Ce cauti tu cauta toti bijnitarii , partea proasta e ca ei sunt mult mai bine informati si multi ai naibii . La aia 3000 poti sa mai pui 7-800 lejer pentru cheltuieli , iar cand ajungi acasa sa mai bagi 2-300 in suspensii si alte probleme neprevazute , ca deh.... o fi germanica fara gropi dar suspensiile alea se uzeaza si ele normal , cauciucul imbatraneste etc. Nu cred ca neamtul, oricat de corect ar fi el , schimba si piesele cu uzura inainte s-o vanda la autohouse-uri.

Din partea mea poti sa faci ce vrei , eu doar ti-am zis ca sa nu ramai cu buza umflata. Cauta una intretinuta aici si scapi de belele .

Sunt chiar putini, dimpotriva.
Si in 3.000 isi poate aduce 2 vectra de-astea din Germania. Se gasesc usor pe net si nu trebuie neaparat sa ia de la parc, poate lua de la vanzator privat.
In Germania nu prea sunt gropi, si e tare dificil sa-ti dai seama de starea suspensiilor fara sa o duci la un service, dar tu vorbesti de parca toata Romania e Nurburgring, deci problema e la fel de valabila si la noi, ba chiar mai acuta.
Eu nu mi-as lua o masina de genul asta din Romania nici mort.

ebenize 22-05-10 23:24

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 3381695)
Sunt chiar putini, dimpotriva.
Si in 3.000 isi poate aduce 2 vectra de-astea din Germania. Se gasesc usor pe net si nu trebuie neaparat sa ia de la parc, poate lua de la vanzator privat.
In Germania nu prea sunt gropi, si e tare dificil sa-ti dai seama de starea suspensiilor fara sa o duci la un service, dar tu vorbesti de parca toata Romania e Nurburgring, deci problema e la fel de valabila si la noi, ba chiar mai acuta.
Eu nu mi-as lua o masina de genul asta din Romania nici mort.

banuiesc ca mobile.de e cel mai mare site, asa-i? adica acolo am gasit cele mai multe si accesibile masini.

ionut_cluj 23-05-10 00:16

Quote:

Originally Posted by ebenize (Post 3381837)
banuiesc ca mobile.de e cel mai mare site, asa-i? adica acolo am gasit cele mai multe si accesibile masini.

si autoscout24.de

22VIN 23-05-10 00:24

Quote:

Originally Posted by REPTYLE (Post 3367412)
Astra G

Cam ce Astra G in stare decenta de functionare gasesti tu la 3000euro inmatriculata, sau 3000euro cu tot cu adus si inmatriculat?

ebenize 23-05-10 08:33

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3381917)
Cam ce Astra G in stare decenta de functionare gasesti tu la 3000euro inmatriculata, sau 3000euro cu tot cu adus si inmatriculat?

https://anunturi-auto.4tuning.ro/caut..._1000__3500__0

All times are GMT +2. The time now is 19:29.

- Copyright 2026 4Tuning