Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   NEW Megane RS (MK III) vs Cupra R vs Golf R vs Audi S3 vs Focus RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/186428-new-megane-rs-mk-iii-vs-cupra-vs-golf-vs-audi-s3-vs-focus-rs.html)

GTR 04-05-10 12:54

NEW Megane RS (MK III) vs Cupra R vs Golf R vs Audi S3 vs Focus RS

Megane RS Mk III technical data
Power......250 ps
Torque.....340 Nm
Mass........1401 kilograms
Power to Weight ratio.....176.12 hp/tonne
Pret Romania: DDP 24.000 €

Leon Cupra R technical data
Power......265 ps
Torque.....350 Nm
Mass........1410 kilograms
Power to Weight ratio.....185.46 hp/tonne
Pret Romania: DDP 23.540 €

Golf R technical data
Power......271 ps
Torque.....350 Nm
Mass........1466 kilograms
Power to Weight ratio.....182.04 hp/tonne
Pret Romania: DDP 34.095

S3 (8P) technical data
Power......265 ps
Torque.....350 Nm
Mass........1450 kilograms
Power to Weight ratio.....180.34 hp/tonne
Pret Romania: DDP 37.842 €

Focus RS Mk. II technical data
Power......305 ps
Torque.....440 Nm
Mass........1467 kilograms
Power to Weight ratio.....205.06 hp/tonne
Pret Romania: DDP 32.052 €

Este vorba de o comparatie pret/performanta overall, nu numai 0-400m pentru ca sunt si masini 4x4 si FWD.
Sa vorbim si de sasiu, sotari si sigur cel mai mult raportul pret/performanta.

_anaconda_ 04-05-10 13:16

Re: NEW Megane RS (MK III) vs Cupra R vs Golf R vs Audi S3 vs Focus RS

Golf R, Audi S3 si Focus RS costa cu 40-50% mai mult fata de Cupra si Megane...nu prea e corecta comparatia.

GTR 04-05-10 13:28

Masinile sunt cu performante apropiate, daca unele sunt mai scumpe dezavantajul lor.

JunKer_hP 04-05-10 13:39

Focus RS Mk. II pt. pret/performanta/calitate

GTR 04-05-10 14:02

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 3332521)
Focus RS Mk. II pt. pret/performanta/calitate

Surprinzator Megane bate RS pe pista, este mult mai ieftin iar fiabilitatea modelelor Renault Sport este mult superioara restului modelelor Renault deci poate fi comaprata, asa ca nu sunt de acord cu tine.

Si ca sa mai scurtam putin anumite discutii anunt ca Megane Sport le bate pe toate pe pista.

JunKer_hP 04-05-10 14:11

da da masina o iei sa mergi cu ea pe drum nu pe pista si oricum diferenta de cp si nm e mare si de ar avea meganul 400 de cp tot fordul/audiul/r-ul l-as alege din simplul fapt ca nu suport renault-urile(este o parere persoana)

22VIN 04-05-10 14:44

RenaultSport a fost intotdeauna faimos pentru faptul ca masinile lor sunt extrem de stabile si precise. Nu am condus niciun Renault RS ca sa pot sa-mi dau cu parerea pe baza experientelor proprii, dar toate recenziile spun acelasi lucru.
Cupra R o exclud din start pentru ca pur si simplu nu-mi place, nu mi-a placut niciodata Seat.
Golf R + Audi S3 au deja preturi mult mai mari, sa zicem ca la Audi pretul este justificat, pentru ca face parte din clasa premium & shit, dar la Golf nu prea pricep pretul - poate daca era exhipat tot cu V6 mai ziceam, dar totusi este tot 2.0T ca si GTI-ul, nu prea pricep pretul asta.
Focus RS are o putere superioara tuturor, dar totusi, 305cp pe rotile din fata sunt deja prea multi, adica trebuie sa fii putin sarit sa pui atata putere pe FWD.

In concluzie, daca as avea multi bani poate as alege Audi S3 pentru faptul ca-mi ofera anumite lucruri in plus la capitolul confort+dotari, dar altfel as alege Megane RS fara sa stau pe ganduri, mi se pare foarte bun raportul performante/pret.

Bogdan_mb 04-05-10 17:42

Chris Harris opinion :
https://www.youtube.com/watch?v=2MhgGwqfCrI&NR=1 - part 1
https://www.youtube.com/watch?v=_3JCO...eature=channel - part 2

Personal as alege, 1. Megane RS (cel mai bun raport performanta/pret) 2. Focus RS 3. S3/GTI-R

adrian78bmw 04-05-10 17:56

Megane RS raport pret/performante excelent

KAY_ 04-05-10 18:01

Au imbunatatit suspensia la Megane , modelu precedent avea punte rigida pe spate nu avea rezultate asa bune pe circuit .

22VIN 04-05-10 20:09

Da, dar tot se comporta mai bine (in viraje) decat rivalii Golf GTI, Astra OPC, Focus ST.

Eugen_TL 04-05-10 20:34

megane Rs aleg pt simplul fapt ca daca la inceput eram suspicios in privinta renourilor, acum mi-am schimbat parerea de cand detin un megane; pur si simplu m-am indragostit de felul in care se conduce.

UNLORD 04-05-10 21:23

Megane RS este best buy and performer ... dar personal nu imi place design-ul (e aproape mai urat decat Seat-ul) ... oricum nota 10 pt divizia sport Renault !

MIRCAT 08-05-10 17:52

megane rs.....conduc un model megane 2 rs si comparand cu masinile prietenilor(gti,cupra) cred ca ofera cel mai bun raport performanta/pret!ca orice masina are si minusurile ei(plastice,etc),dar mie unul imi ofera ceea ce mi-am dorit de la aceasta masina cand am cumparat-o : putere,stabilitate si fiabilitate!

Bogdan_mb 08-05-10 22:43

Am o curiozitate mai veche, cum sta megane-ul la posibilitati de upgrade ? Din cate stiu eu, este cam limitata oferta. :sad:

MIRCAT 09-05-10 00:27

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3344708)
Am o curiozitate mai veche, cum sta megane-ul la posibilitati de upgrade ? Din cate stiu eu, este cam limitata oferta. :sad:

din pacate are un mare minus......calculatorul SAGEM3000 este foarte neprietenos!in rest........gasesti pt ea aproape cam tot ce vrei!

ps:oricum.....langa Golf R si Cupra R trebuia sa se puna Megane 3 Gordini,pt ca acesta este concurentul acestor masini!

dogy_10 09-05-10 09:10

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 3333140)
Au imbunatatit suspensia la Megane , modelu precedent avea punte rigida pe spate nu avea rezultate asa bune pe circuit .

tu sti ce vb?????? are punte H pe spate dar cu toate astea isi batea rivalii dircti pe circuit, ca sa nu vb de r26r care a batut s5 pe ring......

22VIN 09-05-10 13:58

Cei de la Top Gear din cate stiu au facut comparatie intre R26R si Focus RS. Si R26R s-a comportat eroic, din cate tin minte pe viraje s-a comportat putin mai bine ca RS-ul.
Bine, Top Gear e irelevant, dar asa, ca idee.

adrian78bmw 09-05-10 14:09

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3345769)
Cei de la Top Gear din cate stiu au facut comparatie intre R26R si Focus RS. Si R26R s-a comportat eroic, din cate tin minte pe viraje s-a comportat putin mai bine ca RS-ul.
Bine, Top Gear e irelevant, dar asa, ca idee.

bine totusi R26R nu se poate compara cu Focus RS..are geamuri si luneta din plastic subtire ca o folie are numai 2 locuri nu avea AC navigatie etc..un model destul de spartan

22VIN 09-05-10 14:18

Exact, este redusa la mai putin decat minimul necesar.
Dar sa nu uitam de puterea in minus pe care o are fata de RS. Pretul nu-l cunosc ca sa pot sa compar, dar stiu ca s-a produs destul de limitat. Avantajul RS-ului este faptul ca poti sa-l folosesti si ca masina de zi cu zi, pe cand R26R...

MIRCAT 09-05-10 16:15

R26R-ul este de fapt un megane r26(230cp) usurat cu 123 kg (capota carbon,un singur scaun,banchete scoase) si pe care au pus un roll cage si semislick-uri Toyo R888!deci orice megane r26 poate deveni cu putin efort un R26R!

chuckie 09-05-10 17:57

megane 3 rs este de fapt 22 600 DDP ;)

KAY_ 09-05-10 19:51

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 3345112)
tu sti ce vb?????? are punte H pe spate dar cu toate astea isi batea rivalii dircti pe circuit, ca sa nu vb de r26r care a batut s5 pe ring......

Ai dreptate , nu e punte rigida e semi-independenta , dar cand e goala masina se comporta tot ca o punte rigida .

adrian78bmw 09-05-10 20:15

https://www.youtube.com/watch?v=J3o6w...layer_embedded

UNLORD 15-05-10 22:41

Si totusi nu l-as refuza! :)

MIRCAT 15-05-10 22:59

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3363163)
Si totusi nu l-as refuza! :)

....... cine l-ar refuza?vreun nebun........poate!!! :evil:

UNLORD 16-05-10 03:18

Quote:

Originally Posted by MIRCAT (Post 3363180)
....... cine l-ar refuza?vreun nebun........poate!!! :evil:

Poate Autoexpress ?

MIRCAT 16-05-10 10:41

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3363404)

eu niciodata nu m-am luat dupa ce articolele altora!aici stii cum e....da-i banu,iei framu!!cu toate ca sunt fan renault si conduc un megane rs,eu unul nu as refuza asa jucarie!

iulirx 02-06-10 21:41

eu am vrut o masina de distractie (un hothatch). sub 40-50k euro.
neavind nici o preferinta printre marci, aveam atunci doar volvo care nu avea pe piata un hothatch performant, am hotarit sa incerc sa merg cu cit mai multe sa vad care-mi place ...
am mers cu meganul prima data (pentru ca , intimplator am prieteni la renault sport) pe circuit in franta. exceptional ! n-am vazut tractiune sa stea asa de bine si la intrare si la iesire din viraje. spune tot, nu minte. e usor de pilotat si e iertatoare cu greseli mici.
apoi am testat un r . nu mi-a placut in comparatie cu meganul. nu e distractiv si nu iarta. insa , la drum obisnuit cred ca el si s3-ul sint cei mai potrivite.
a urmat bmw si mazda. bune la manevrabilitate cu un plus ptr bmw la feeling.
dar bmw-ul e chiar periculos in curbe de viteza.daca l-ai pierdut, esti pierdut.
cu cupra n-am mers. auzisem despre ea ca e mult sub concurenta la calitate si n-am mai facut efortul s-o caut si s-o conduc.
ultimul , si cel ales , a fost rs-ul.
e cel mai distractiv, si iarta cel mai bine.

pretul n-a contat nici o clipa.

sper sa nu supar pe nimeni !

vectra_gts 02-06-10 21:57

Quote:

Originally Posted by iulirx (Post 3411435)
eu am vrut o masina de distractie (un hothatch). sub 40-50k euro.
neavind nici o preferinta printre marci, aveam atunci doar volvo care nu avea pe piata un hothatch performant, am hotarit sa incerc sa merg cu cit mai multe sa vad care-mi place ...
am mers cu meganul prima data (pentru ca , intimplator am prieteni la renault sport) pe circuit in franta. exceptional ! n-am vazut tractiune sa stea asa de bine si la intrare si la iesire din viraje. spune tot, nu minte. e usor de pilotat si e iertatoare cu greseli mici.
apoi am testat un r . nu mi-a placut in comparatie cu meganul. nu e distractiv si nu iarta. insa , la drum obisnuit cred ca el si s3-ul sint cei mai potrivite.
a urmat bmw si mazda. bune la manevrabilitate cu un plus ptr bmw la feeling.
dar bmw-ul e chiar periculos in curbe de viteza.daca l-ai pierdut, esti pierdut.
cu cupra n-am mers. auzisem despre ea ca e mult sub concurenta la calitate si n-am mai facut efortul s-o caut si s-o conduc.
ultimul , si cel ales , a fost rs-ul.
e cel mai distractiv, si iarta cel mai bine.

pretul n-a contat nici o clipa.

sper sa nu supar pe nimeni !

de ce nu ai testat si subaru impreza wrx sti? cu tot cu tva e undeva la 45k. legat de topic, as alege audi s3 pentru ca dintre masinile enumerate se preteaza mai bine si poate si mai usor la tuning.

adrian78bmw 02-06-10 22:04

Quote:

Originally Posted by vectra_gts (Post 3411526)
de ce nu ai testat si subaru impreza wrx sti? cu tot cu tva e undeva la 45k. legat de topic, as alege audi s3 pentru ca dintre masinile enumerate se preteaza mai bine si poate si mai usor la tuning.

si restul nu?Dijon Auto Racing a preparat Renault Megane 3 RS
Precum se poate vedea, puterea iniţială este de 265 CP, pentru ca după tuning să se ajungă la nu mai puţin de 319 CP. Cuplul în schimb creşte cu cei 50Nm anunţati. Şi atunci ne punem întrebarea: creşterea de 35 CP este faţă de cei 250CP stock sau faţă de puterea reală a maşinii? Chiar şi aşa, diferenţa între 319 CP şi 265 CP nu este de 35 CP.

Misterul rămâne, însă creşterea de putere este sigură. Iar pentru aceasta, plus o evacuare modificată şi un filtru de aer sport, francezii cer 790 de euro, preţ valabil în luna mai, în mod normal acesta fiind de 920 de euro.

iulirx 03-06-10 09:01

despre subaru si mitsubishi (care sint tatici, fie vorba intre noi) stiam....
sint cele mai bune pe circuit, stiu asta.
am ales focusul pentru ca sint mai putine, si pentru looking.
dar, cele mai competitive sint cele 2 de mai sus, insa nu intra in topic.

nutzuXXL 03-06-10 10:10

daca ar fi sa tin cont de pret asi alege cupra r . pret bun , performante bune , arata bine si e practica .
daca nu asi lua pretul in considerare atunci golf r rullz :))

GTR 03-06-10 10:20

Tinand cont de pret/performanta ar fi trebuit sa aleaga Megane RS Cup (MK III) care costa putin mai mult decat Cupra mult mai ieftin decat Golf R si Focus RS si le bate pe toate 3 pe pista.

UNLORD 03-06-10 10:20

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3412426)
daca ar fi sa tin cont de pret asi alege cupra r . pret bun , performante bune , arata bine si e practica .

Previzibil ... raspunsul tau

22VIN 03-06-10 15:13

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3412426)

Pai hai, argumenteaza. De ce Golf R "rullz"?
Comparatia asta nu e numai intre Cupra si R, paqrticipa si Focus RS si Megane RS. De ce-s mai slabe cele din urma? Si de ce e Cupra practica si restul nu-s? Toate au 5 locuri, portbagaj decent, suspensii adaptate si pentru sportivitate si pentru drum, niciuna nu are rollcage.

nutzuXXL 04-06-10 08:52

de ce golf r rulz ? pai e un s3 cu sigla ''w'' . e 4motion , are 265cai si la design e peste toate . dupa parerea mea e cel mai frumos golf pana in prezent . si e putin mai ieftin decat un s3 .

si am ales cupra r pt ca e o masina buna . are tot 265 cai dar tractiune fata , e cea maiieftina , are 4 usi , arata bine si e o masina buna , sportiva pe care o poti folosi zi de zi spre deosebire de megane care e mai mult o masina de track . cu o resoftare o poti duce lejer in 300cai si astfel vei ajunge la performantele lui focus rs la un pret mult mai mic .

sponsoru 04-06-10 09:11

Si tu sincer ai mers cu vreuna dintre ele?Sau aia-i buna aia-i proasta aia-i stramba doar pentru ca asa crezi tu?

Pentru raport bani/performante megane . Insa daca am uita acest aspect un S3 cred ca nu ar refuza nimeni, mai ales din prisma potentialului de upgrade.

22VIN 04-06-10 11:02

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 3415006)
Insa daca am uita acest aspect un S3 cred ca nu ar refuza nimeni, mai ales din prisma potentialului de upgrade.

Da, dar cand te gandesti ca mai pui 3000eur si poti sa cumperi un Impreza STI parca-ti piere cheful de S3. Bine, asta daca chiar iti doresti o masina pentru condus, ca daca ai in cap doar 402m si confort nici n-ai de ce sa te uiti la STI.

Bine, STI nu prea are ce cauta in comparatia asta, pentru ca e evident ca e alta mancare de peste fata de restul. Dar un WRX 2.5T 230cp putea fi comparat.

adrian78bmw 04-06-10 15:16

https://www.youtube.com/watch?v=voY2E...layer_embedded

All times are GMT +2. The time now is 19:43.

- Copyright 2026 4Tuning