![]() |
bobina + bujie = flacara ?
se poate face pe dacie chestia asta ?
daca da , mai exact cum !? |
Re: bobina + bujie = flacara ?
Da se poate:) am vazut la un baiat din DRT, spedy vezi ca avea o astfel de instalatie de vanzare;) cauta la vanzari ca os a gasesti si daca nu mai e de vanzare/vanduta poti sa vb cu el sa-ti zica cum la facut;)
|
pt ca sa scoti flacara pe toba ?
|
da , o explicatie deaia pentru tantalai !
|
hmm am montat bujia in toba am facut rost de inca 1 bobina ... si mai departe fac ?
|
iti cauti si un buton....alimentezi bobina cu ajutorul butonului, pui o fisha de bujii de la bujie la bobina noua
dupa care...iti trebuie o evacuare sport (nu stiu cat/cum merge cu evacuare stock) si dupa care...turezi motorul, alimentezi bobina o secunda, doua...si ar trebui sa iasa flacari |
am inteles , o sa incerc !
|
Nu cred ca e deajuns doar sa alimentezi bobina. Daca o alimentezi doar de la baterie nu se va intampla nimic, deoarece curentul continuu nu este influentat de bobine. Ai nevoie de curent alternativ ceea ce gasesti la platina.
Ar fi o idee sa legi bobina la platina printr-un contact iar cand il inchizi acesta va da curentul prin ambele bobine si vei avea scanteie la toba si probabil nu vei mai avea la bujiile din motor ceea ce va da un surplus de benzina nearsa pe toba care se va aprinde cand va trece pe langa bujia din toba. Asta e teoretic, pt ca in practica pot fi multi factori pe care nu i-am luat in considerare. Nu garantez ca va merge dar e o varioanta. |
acu cobor sa fac pe combinatie . sa vedem ce zice !
|
Cred ca o sa iti bubuie toba :))
|
nu merge , am saxofonu spart si da o gramada gaze pe acolo ...
|
Schimbal omule si dupaia incearca si la mine facea unul cu dacia flacari si rateuri de te speriai numa acuma so linistit ii plecat dincolo.
|
Cred ca trebuie sa umbli si pe la avans , si sa blochezi cuiul ponto' sa ramana deschis sa bage mai multa benzina si sa vezi flacari pe urma :))
|
3 Attachment(s)
Si care e satisfactia ca da flacari pe toba?
|
momentan nu sunt bani de saxofon ... asa ca mai asteptam
|
Dupa cum zicea un coleg mai sus, ce a mai simpla varinata si cu efect este intreruperea firului de masa de la bobina la delcou si pus un buton intre ele pt. aavea efect.Eu am testat aceatsa varianta si functioneaza doar cu o singura conditie, sa ai toba de mijloc pe masina ca sa se poata aduna gezele nearse si sa ai o expolzie mai mare si practic o flacara.Mai ai surpriza sa puste si saxofonul ca e facut din material slab la fel si toba de mijloc.In momentul de fata la mine fiind toate galeriile de evacuare din inox pana la coada cu toba finala nu mai am cum sa fac.Spor la munca
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Si daca iti iese faza cu flacara pe toba mergi pe strada si faci flacari sa se uite toti ce dacie ai tu si fetele asa si niste leduri albastre si esti tare.Eu nu va inteleg un singur lucru daca nu ii legal de tot faceti improvizatii deastea?
|
Quote:
P.S: sper sa nu te superi pentru ce am zis.. |
Eu te-am inteles ce ai spus tu Cosmin dar sunt destuli cu tot felul de improvizatii si alte tiganeli care te afecteaza pe tine la condus si iara faza asta cu focul pe toba nu ii vad rostul la treaba asta numa asa sa fiti voi mai sus ca alti ca aveti dacie si scote flacari pe toba cum ati vazut la PImp my ryde pe MTV ca a pus cutiuta aia si a scos flacari cand ii dadea din buton.Sau la alte expoziti cu masina.
|
Quote:
|
Te inteleg,tu vrei sa vezi daca ii 100% reala si daca merge iti faci si tu pe masina ca asa sunteti toti de ce el sa aiba si eu nu;)El ii mai destpet daca si-a facut hai sa imi fac si eu.Treaba voastra oricum nu mai tineti voi mult daciile apai batar atata sa faceti si voi sa va distrati cu ele.
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Daca pe tine nu te intereseaza chestiile astea,e treaba ta. Am inteles asta din primul post,nu trebuia sa te repeti. Am si eu un pic de experienta in domeniul dar nu flacarile erau scopul ci rateurile. Fara bobina si bujie suplimentara,ci doar cu frana de motor. Procedeul e urmatorul : accelerare in 3,retrogradare 2,se ia contactul (fara a calca ambreiajul),acceleratia in blana 2-3 secunde (cat curentul e taiat),se ia piciorul de pe acceleratie,se repunde contactul repetat pana face BUM! Ajuta mult daca se micsoreaza consistent avansul static. |
Quote:
|
Ionut eu mi-am dat cu parea despre faza ce vreti voi sa faceti,nu te crede tu mai destept sau mai luminat la minte"STAI JOS NOTA 2" te rog frumos veziti de treaba ta si posteaza acolo daca vrei dar nu te lega de mine ca eu nu m-am legat de tine sau de alti.Si cei care vor flacara pe toba le urez bafta la proiect daca reusiti puneti si un filmulet:
|
Quote:
|
Cosmin eu cred ca tu nu vezi bine numele topicului aici scrie BOBINA+BUJIE=FLACARA nu ce zici tu rateu,si petnu ai face rateu cel mai simplu mareste unpic distanta la platine ce ii asa greu se vede ca nu ati mai umblat la motoarele aste de dacia "performante" asta ii cea mai simpla idee si ii si 100% testata de un prieten pe o dacia 1310;)
|
Quote:
|
Nu ma supar Cosmin dar Ionut intrece masura eu vam zis si eu ce stiu si parerea mea legata de proiectul asta dar el intrece si gluma si toate sper sa iti iasa ceva daca tot faci;)
|
Quote:
|
Trebuie sa iasa ca la prietenul asta al meu ii dadea frumos rateu numa acuma fiecare dupa cum are norocul scris;)Dade o sa iti iasa si tie;)
|
Quote:
pana acum nu ai ajutat cu nimic doar sa faci si u ceva pe 4t;) |
ne_mo te rog uitate la niste topicuri iti dau eu exemplu daca tot vrei si faza cu dacia nu ii destul ca norme euro nu aveti pe ele de poluare,siguranta lasa de dorit la ani daciei si dupaia mai si faceti flacari si rateuri dupa ce aveti atatea.Si in ultimul rand de ce cand vedeti RAR va feriti de el ca stit ca talonul ramane la ei la multi poate nu la toti da la majoritatea si ca aveti nereguli,nu zic partea mecanica ca poate aveti ok:) dar alte tiganeli pe ea(folie,tobe,poziti albastrea sau alta culoare,stopuri pe spate deala de 100ron din piese auto sau stopuri cu folie neagra) sunt destule.Si te rog mai uitate unpic si vezi ca am ajutat si eu cativa oameni daca tot nu te uiti prima data si numa postezi;)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:07. |
- Copyright 2026 4Tuning