![]() |
opel vectra B sau vw vento???
salutare! :D am si eu o...problema ca sa ii zic asa. am 3000 de euro si as vrea sa imi schimb masina (dacia 1310)...insa sunt cam nedumerit...ce sa imi cumpar?? am vazut cateva opel vectra b :X:X:X (frumoase_s tare) am intzeles ca au consumul mic (asta si ma intereasa. sa consume putzin si ieftin la piese) mai ales astea diesel (1.7). acum problema e ca am boala rau pe vw...am vazut si cateva vento frumoase tare si m_a cam pus pe ganduri treaba asta...nu vreau sa imi iau o masina si dupa aia sa imi para rau ca de fapt era mai buna cealalta...de 3000 de euro iti iei o masina bunisoara si inmatriculata pe deasupra(din ce am vazut pe internet)...aq ma gandeam ca dak dau si dacia mai pun in cap si as lua un golf 4 (boala mea :X:X:X)...insa asta in caz ca nu ma decid (opel sau vento)...asa ca vreu sa ma ajutati si pe mn...cred ca sunt destui proprietari de vectra b si de vento pe site_ul asta :D...ast sfaturi...ms anticipat :D
|
Re: opel vectra B sau vw vento???
Vectra 1.7, consum mic, piese ieftine, frumoasă, confort, uşor de întreţinut !
|
la asta ma tot uit de vreo 2 h pe net...arata frumos tare si interiorul si exteriorul...ms de sfat ;)...ast si alte opinii
|
Vectra B clar. Am avut si eu in familie un 1.8 16v si era superb. Interior foarte bine structurat, spatiu arhisuficient, elegant, si pe afara de nota 10+. Una din cele mai frumoase masini facute vreodata(in opinia mea)
|
vento e tot golf(parerea mea), si cum am auzit de la oricine care l-am cunoscut cu golf 3 e o masina buna, de vectra b, am auzit doar de la cineva care a luat cam prin '96 unul de asta chiar din reprezentanta din germania (nou) si se prezenta cu un motor parca de daihatsu (sau ceva tot cu nume chinezesc), si nu era prea bun, avand probleme cu el a ajuns sa il schimbe cu unul de kadett. Acum nah, probabil sunt bune, poate era doar o particularitate la acea masina iar vectra c, e o masina buna. totusi in 3000 de euro gasesti(desigur mai negociezi si mai adaugi 100-200) si un a4 b5 - masina de care am auzit multe lucruri bune.
ca idee de la un singur om ca a avut golf 3(sh) si vectra b (nou), golf-ul a fost mult mai bun rezistand pana la 450.000 si apoi vandut la un pret bun (caci inca mai tinea masina, si omul nu e genul sa umble cu raspe). de vento nu am auzit prea multe. dar trebuie sa fie acelasi lucru. bafta. eu atat stiu de ele :-?? |
Quote:
Revenind: niciuna din variante nu e stralucita si nu prea exceleaza la nimic. In perioada aia erau in oferta masini MULT mai reusite. Dar, daca ar fi ultimele 2 masini din lume, m-as plimba cu Vectra. |
Si eu as merge pe jos ca-i mai sanatos :)).
Sincer acum din alea 2 si eu as recomanda Vectra :) pe benzina :P |
vectra e mai moderna, si la exterior si la interior. vento pare invechit. eu as lua vectra
|
Quote:
|
Daihatsu are legatura cu China cum ai tu cu masinile.
E unul din cei mai mari constructori de motoare diesel la nivel mondial. |
Ce ti-e China ce ti-e Japonia...tot aia este. Detalii, detalii ! :lol:
Cateodata e fun sa citesti sectiunea asta. |
Daihatsu sau Isuzu,tot "chinezarie" e... :)
As merge pe Vectra,pentru aceleasi motive enumerate mai sus.Exclud categoric un A4 la banii aia.Au suspensiile praf si costa o avere sa le schimbi (asta daca nu vrei sa ai o "barca" cu 4 cercuri). La 3000 € gasesti un 206 sau Punto mult mai tinere. |
Ale naibii 'chinezarii' Isuzu astea . Au fost atat de 'proaste' motoarele de 1.7 facute de ei incat cei de la opel le-au tinut pana in 2008. Ntz ntz, ce-o fi fost in capul lor.
|
hei, acel motor ("acel", adic in special ala, adica poate fi doar ala, deci daca e "acel" nu sunt mai multe motoare) nu a tinut. am spus ca poate fi o particularitate. greu cu voi.
mai bine datimi ban ca ma enervez aiurea. |
Problema ta e ca ai spus "Daihatsu sau ceva care suna tot chinezesc".
Nici macar nu e facut de Daihatsu motorul ala, ca sa nu mai zic ca nici Daihatsu nici Isuzu nu sunt chinezesti. Cat poate fi de greu sa dai un google inainte sa postezi??? |
am spus ca idee, o denumire chinezeasca, in posturile mele nu am spus ca vre-una din marcile astea sunt de cacao. doar ca acel motor era problematic, am prins faza ca nu va convenit la nici unu de pe aici faza ca daca sunt mai multi cu o masina ieftina e clar ca e buna. (desi eu inca sustin asta), da citeste bine inainte sa postezi impotriva mea.
|
in primul rand vreau sa va multumesc tuturor pt sfaturi...in al doilea rand vreu sa va zic ca nu astea 2 sunt ultimele masini din lume...mi_ar place doar una dintre ele...dak stiti ceva mai bun (inmatriculat sa fie)ziceti_mi si mie :D...de ex cineva imi tot zice sa imi iau un passat 1.9 diesel din '95 - '96 (merge de rupe si e muuult mai ieftin la intretinere fata de o dacie sau un vectra b)...DIN CE AM MAI AUZIT vectrele sunt foarte silentioase insa la ele suspensia e o problema (te lasa repede pe drumurile noastre) si faptul ca au o gramada de bucse si rahaturi de astea pe spate (repet : DIN CE AM AUZIT)...aq am mai inteles ca un vectra b cu motor de 1.7 diesel ar fi perfect (motor de isuszu care manca asfaltul) numai ca tre sa ai grija sa nu supraincalzesti motorul ca dupa aia nu mai faci ABSOLUT NIMIC cu el...ar mai fi si 2.0 ecotec (tot diesel) dar am inteles ca alea is pretentioase tare la motorina...tre sa ai MARE GRIJA ce bagi in ele pt ca iarasi (ca si mai sus) ai ocazia sa bulesti motorul...si am mai auzit ca opelul (in general) benzinar manca mult ulei...aq nah...ce sa zic...m_am cam zapacit si eu...vectra b arata muuuult mai bn decat un vento sau un passat ('95 - '96) insa e ceva mai scump la intretzinere...eu as vrea o masina sa nu consume mult (am dacie pe gpl si circul mai mult pe gratis mai ales de cand cu vama de langa mn de la radauti prut. pun gaz de la moldoveni cu 1.6 lei litrul - in banii nostri fata de 2.2 la noi....la un plin se simte buzunarul) plus ca tatal meu e mecanic si in caz de ceva dau bani doar pe piese (la dacie ma refer)...am inteles ca o vectra b de 1.7 ia in jur de 4 % extern, 4.5 - 5 % mixt si 5.5 - 6 % maxim urban...mi se pare destul de convenabil...cat despre un passat de 1.9 cik tot cam asa consuma...acum nu stiu ce sa zic pt ca nu cunosc...nu mi_a zis nimeni concret (niciun proprietar)...ms inca o data pt sfaturi si ast sa ma mai sfatuiti ce ar fi mai bn sa fac :D in cazul meu bugetul e mai redus si as vrea o masina sa ma tina mai bn de 5 ani si nu as vrea sa regret ca am aruncat banii in vant :D
|
Nu exista thread pe care sa nu va certati.
Dar pana la urma.....de asta sunt forumurile :)). Alege vectra ca pana la urma se iau si la bataie :P |
fratilor!!!am gasit un vectra b din 98 inmatriculat pe spania cu 1000 de euro...motorina, 1.7 :D...da nush ce sa fac...oare cat m_ar costa taxa asta de inmatriculare??? :-?...ce ziceti?? merita?? :D:D
|
nu e cam mic pretul? mie sa nu fie teapa.
|
Si mie mi-e sa nu fie tzeapa :))
|
nu stiu ce sa zic inca...mi_a zis un prieten aq 2 h...cred ca ma duc maine sa o vad...a zis ca vanzatorul vrea sa plece si ii trebuie bani...masina repet : NU AM VAZUT_O inca...mi_a zis ala ca e impecabila...ce pot sa zic...sper si eu sa nu fie tzeapa...si sa inteleg ca se merita???...ma pune pe ganduri taxa auto...cred ca e euro 2 si sare de 2000 de euro inmatricularea...:|
|
scrie la google "calculator taxa prima inmatriculare" si afli acolo :)
|
Quote:
|
Quote:
dar vezi tu care e treaba???din cate am auzit peugeot_urile si ford_urile sunt foarte scumpe la intretinut (piese si alte alea)...de aia nici nu m_am aruncat asa tare la marci prea "periculoase" :| |
Da asa e , Peugeot si Ford nu sunt pentru toata lumea sunt scumpe de intretinut .Adevaru ca dupa Dacie orice masina ti ai lua o sa ti se para scumpa la intretinut .Ia ti tu ce consideri ca e mai bine pt tine ;)
|
Uite aici o adresa cu calculator care iti calculeaza taxa de inmatriculare cu depreciere:http://www.clubopel.com/link.php?url..._2009_v11.html
Iar treaba cu masinile cam asa sta:poti sa iei una cu km mai putin care sa arate super bine si dupa 1000 km sa se strice sau poti sa iei una care arata urat cu km mai multi si sa mergi cu ea mult si bine fara sa se strice!Aici cam intra chestia cum ti-e norocul! |
yo recomand vectra b prin urmatoarele argumente:detin un vectra b din '98 adus de mine akum 2 ani,am aproape 50.000km in romania si nu am avut probleme la ea decat cu alternatoru(a picat de 2 ori);piesele si intretinerea chiar si la service la opel(dibas)sunt foarte ieftine(akum nu stiu sigur cum sunt la vento(dar la un golf 4 tot detinut de mine acelasi an distributia a fost mai scumpa decat la opel);+o groaza de vectre la dezmembrat deci scapi si mai ieftin
in acest an am de gand sa imi aduc o vectra gsi din anglia si sa rocada la unele piese(masina in afara am gasit-o undeva intre 700-1200 lire[depinde de dotari si motorizare]) akum nu am fost decat o data plimbat in vento si nu mi-a facut nici o impresie;oricum sfatul meu e sa alegi cu grija si ia in calcul toate variantele(de la valoarea masini pana la fiabilitate) bafta |
va multumesc pt sfaturi...o sa bag bine la cap ce mi_ati zis...oricum, tot dupa o vectra o sa ma uit :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:12. |
- Copyright 2026 4Tuning