Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Bmw (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw.html)
-   -   BMW e36 sau Golf 3? (https://forum.4tuning.ro/291-discutii-bmw/181078-bmw-e36-golf-3-a.html)

vinyl 07-04-10 12:28

BMW e36 sau Golf 3?

Puteam sa pun aceasta intrebare la "zona VW",dar cum pe e36 m-as duce mai mult..am decis sa postez aici.
Problema e urmatoarea...in curand trebuie sa fac 18 ani:evil: si..eu cum fiind incepator..am vorbit cu tata si a zis ca pentru inceput sa luam o masina,mai veche putin cu care sa ma obisnuiesc,dar la care sa nu repar toata ziua,sa nu fie urata sa ma fac de ras,sa consume acceptabil,sa nu fie greu de intretinut si nu in ultimul rand sa imi placa mie.
Ma gandeam la un BMW e36 coupe ,sau la un Golf 3 in 2 usi.
E36 am inteles ca is foarte bune si ca voi fi multimit daca voi intra in posesia unuia....cat despre Golf..si VW nu trebuie sa mai stiu nimic avand in vedere ca tata conduce Passat de atatia ani...
Ce as vrea sa stiu?Cat din ce an minim sa fie e36-le?ca sa fiu multumit si sa respecte cerintele mele de mai sus...?Cu ce dotari minime(obligatorii) sa fie echipata?Ce motor e potrivit?
Toate intrebarile sunt valabile si pentru GOLF 3.

PS:Nici un Golf 4 nu e exclus...
MERCI ANTICIPAT !

myky99 07-04-10 12:45

Re: BMW e36 sau Golf 3?

iti dai seama ca din moment ce ai postat la BMW , toata lumea o sa iti recomande e36 ....\
318is este foarte bun pt inceput;)

vinyl 07-04-10 12:48

http://www.imagehost.ro/thumbnail.ph...c62b6d669c.jpg

de asta m-am indragostit..stiu ca toata lumea o sa imi recomande e36-le dar lumea trebuie sa fie realista si sa puna in balanta cele 2 masini..(cei cunoscatori doar)

myky99 07-04-10 12:53

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255080)
http://www.imagehost.ro/thumbnail.ph...c62b6d669c.jpg

de asta m-am indragostit..stiu ca toata lumea o sa imi recomande e36-le dar lumea trebuie sa fie realista si sa puna in balanta cele 2 masini..(cei cunoscatori doar)

e36-le a fost o masina foarte buna , ....... au si ele problemele lor ca deh ,, au si ele o varsta ....... trebuie sa fii nebun sa spui ca iti iei e36 si nu o sa bagi bani in el ..
acum depinde si ce vrei de la masina ...... vrei putere ...vrei consum mic ..etc:D
eu as merge pe un 1.8 is-u ..... din punctul meu de vedere pt inceput este chiar foarte bine :)

vinyl 07-04-10 13:02

Pai atunci..o sa optez pentru Golf 4...daca e vorba de bagat bani..pentru ca eu de la o masina nu vreau sa o bag la reparat imediat ce o cumpar..o masina inseamna "costuri suplimentare" dar...cel putin 1 an vreau sa ii pun doar benzina/motorina ,ulei,lichid de franza,parbriz..si ce mai e nevoie...nu sa o tin prin service cu partea electrica/mecanica...daca ma intelegi...una peste alta..ador e36 :D

myky99 07-04-10 13:04

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255109)
Pai atunci..o sa optez pentru Golf 4...daca e vorba de bagat bani..pentru ca eu de la o masina nu vreau sa o bag la reparat imediat ce o cumpar..o masina inseamna "costuri suplimentare" dar...cel putin 1 an vreau sa ii pun doar benzina/motorina ,ulei,lichid de franza,parbriz..si ce mai e nevoie...nu sa o tin prin service cu partea electrica/mecanica...daca ma intelegi...una peste alta..ador e36 :D

eu nu m-am referit ca o sa bagi bani in ea ca o sa se strice ......... o sa vrei o janta , un kit ,o suspensie ...etc .....

vinyl 07-04-10 13:05

aaaaaaaaaaaaaaaa atunci se schimba treaba..fii mai explicit te rog..
Deci ma pot baza pe e36 ca inca este o masina fiabila la vechime ei?

myky99 07-04-10 13:06

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255120)
aaaaaaaaaaaaaaaa atunci se schimba treaba..fii mai explicit te rog..
Deci ma pot baza pe e36 ca inca este o masina fiabila la vechime ei?

DA ! ..... este si va ramane!daca ai grije de ea , si ea va avea grije de tine;)

vinyl 07-04-10 13:09

nu stiam cu cine vorbesc...tie ti-am urmarit topicul inca de la inceput..de cand l-ai facut..btw ..ti-a iesit ceva foarte frumos...pacat ca a stat asa mult in parcare..
informativ..care sunt preturile la e36 318is ?

myky99 07-04-10 13:12

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255132)
nu stiam cu cine vorbesc...tie ti-am urmarit topicul inca de la inceput..de cand l-ai facut..btw ..ti-a iesit ceva foarte frumos...pacat ca a stat asa mult in parcare..
informativ..care sunt preturile la e36 318is ?

merci ,,, inca sta :))dar nu pt mult timp:)
preturi ...chiar nu stiu , nu m-am mai uitat ..... preparatu' are un 328 la 3000 euro parca:-?
pe la 3000 euro iti iei ceva bun /frumos:-??pune-te pe cautat:P

vinyl 07-04-10 13:17

Consum? pentru 318is?

myky99 07-04-10 13:19

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255172)
Consum? pentru 318is?

ma a mea se invarte pe la 11 oras si afara in jur 7.5...am facut 480km cu 35 litri de benzina ..craiova-bucuresti-craiova + traficul din bucuresti ....eu zic ca e bine :)

vinyl 07-04-10 13:20

cati ponei ai sub capota la 1.8 ?

ps:ai PM!

myky99 07-04-10 13:26

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255184)
cati ponei ai sub capota la 1.8 ?

ei zic ca 140....

vinyl 07-04-10 13:27

si ..trage de 140 ?sau datoria anilor...nu mai e ce a fost odata?

myky99 07-04-10 13:33

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255217)

eu zic ca trage ......;) vom vedea daca trage de 140cai .sau mai mult/putin :)

vinyl 07-04-10 13:34

abia astept sa vina tata acasa sa ii arat ce planuri am :))

vinyl 07-04-10 20:28

Nimeni?nici o parere?

rorschach 07-04-10 20:40

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3255217)

https://www.youtube.com/watch?v=RCiTE...eature=related
tu ce zici trage ?
e tot un e36 de pe forum ;))
318is (140cp) fara blocant.

vinyl 07-04-10 20:43

Da,stiu masina ..tipul parca a avut un e46..a vanduto si peste cateva ore l-a trimis maicasa dupa dero..si a vazut masina....a cumparato..stiu toata povestea...e frumoasa masina..nu stiam daca e 1.8..credeam ca e 2.8...
Da! MASINA TRAGE !
Neexperimentat cum sunt..imi perimit sa te intreb..care e diferenta dintre un BMW in cazul nostru cu autoblocant si una fara?:rolleyes2

rorschach 07-04-10 21:08

-fara blocant (trage doar roata din interior ) la cercuri (vezi filmul de mai sus)
sau mai bine zis trage roata care intampina mai putina rezistenta.

-blocant trag ambele roti orice ar fi (vezi filme youtube )

detalii pe google.

vinyl 07-04-10 21:09

deci pentru cerculete e recomandat fara blocant nu:D?

Wlad 07-04-10 21:14

pentru cerculete este recomandat blocant-ul.:)

"drift" fara blocant
https://www.youtube.com/watch?v=vXn3KCi0cpM

drift cu blocant
https://www.youtube.com/watch?v=UV6_6...eature=related

vinyl 07-04-10 21:24

BLOCANT RULZZ !! :)

Cipilica 07-04-10 22:34

Hai ca voi ati facut mirc in toata regula aici...
Intrebarea era simpla. E36 VS Golf 3.
Cum ti s-a mai spus, punand intrebarea la sectiunea BMW, tu cam ce crezi ca-ti vor recomanda baietii?
Si nu in ultimul rand te intreb eu pe tine ce vrei de fapt? Pentru ca sunt 2 masini foarte diferite. Cand vei sti raspunsul la aceasta intrebare atunci te poti interesa de optiunile pe care le ai ca sa te decizi asuprea unui model.

Si acuma sincer, daca tu pui in balanta un e36 cu un golf, atunci alege golful linistit. BMW isi cumpara numai cine stie ca vrea BMW, cu tot ce implica aceasta.
Daca citesti cu atentie si cu toata seriozitatea o sa faci alegerea cea mai buna pentru tine. Bafta.

vinyl 07-04-10 23:38

Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 3256999)
Hai ca voi ati facut mirc in toata regula aici...
Intrebarea era simpla. E36 VS Golf 3.
Cum ti s-a mai spus, punand intrebarea la sectiunea BMW, tu cam ce crezi ca-ti vor recomanda baietii?
Si nu in ultimul rand te intreb eu pe tine ce vrei de fapt? Pentru ca sunt 2 masini foarte diferite. Cand vei sti raspunsul la aceasta intrebare atunci te poti interesa de optiunile pe care le ai ca sa te decizi asuprea unui model.

Si acuma sincer, daca tu pui in balanta un e36 cu un golf, atunci alege golful linistit. BMW isi cumpara numai cine stie ca vrea BMW, cu tot ce implica aceasta.
Daca citesti cu atentie si cu toata seriozitatea o sa faci alegerea cea mai buna pentru tine. Bafta.

Masina e pentru 18 ani,trebuie o masina mai veche la care sa nu repar des !
Si avand in vedere ca ambele masini ma atrag in special e36-le am postat aici,dar din pacate nu s-a inteles cererea mea..care a fost adresata cunoscatorilor pentru a pune in balanta cele 2 masini ...PRO si CONTRA.Tu ma iei cu
Quote:

Originally Posted by Cipilica (Post 3256999)
BMW isi cumpara numai cine stie ca vrea BMW, cu tot ce implica aceasta.

Sincer imi place modelul masinii atat cel exterior cat si cel interior.Este o masina frumoasa,si fiabila.Nu stiam ca eu, daca imi doesc BMW e36 sau oricare alt model trebuie sa stiu ce inseamna BMW...stiu ce inseamna o masina si cred ca e suficient.Din moment ce nu am intrebat de anumite probleme din mecanica care iti dau de gandit nu cred ca e greu ca cineva sa imi spuna "bai frate...e36-le e bun ca face aia;aia;aia dar golful e cam ..asa'asa'asa ...asta caut eu defapt...

Billy c25xe 07-04-10 23:53

E36 mai scump decat golf-ul la intretinere/piese , zici tu ca nu vrei sa bagi bani in ea decat consumabile dar masina cu o asa varsta fara bube nu o sa gasesti , asa ca sa ai bani de o parte pt. eventualele mici defecte , ca stim cu totii cum sunt drumurile la noi si indiferent de modelul ales mai cade un pivot , o bucsa .
Tractiunea spate este uneori trichi , dar daca esti cu capul pe umeri si nu-ti fortezi norocul nu o sa ai probleme. Eu inclin spre un 318 i , 115 cai pt. inceput sunt suficienti , consum redus . Oricum oricare motorizare ti-ai lua , dupa 6 luni vei vrea ceva mai puternic .
Ca si dotari , o clima sau aer conditionat , geamuri electrice macar fata , un obc (on board computer) si cam aia e. Stai la bloc sau la curte ? Te intreb pt. ca mare grija , se fura de pe bmw in prostie , ba chiar se iau masinile cu totul , de aceea ti-as recomanda un e36 dupa anul 95 , deoarece asa am auzit ca din acel an s-a pus EWS , adica cheie cu cip si sunt ceva mai greu de furat plus ca o sa ai airbag-uri.

vinyl 08-04-10 00:00

Atunci daca e vorba de bagat bani nu prea m-ar mai tenta...La orice masina bagi bani ..dar eu vreau cat mai rar ca altfel nu ma pot bucura de placerea condusului,daca ma intelegi...Stau si la bloc si la curte...dar mai mult la bloc pentru ca e mai aproape de serviciul parintilor,dar am garaj.Dar una peste alta cred ca 318 voi alege.
Ce preturi sunt acum ?Si daca vor scadea?

RideTheRiddle 08-04-10 00:04

sunt multe masini noi care nu rezista un an fara sa bagi bani in ele, in cazul astora 2, masini de 15 ani poate mai mult, sigur o sa bagi bani pentru ca asta e, sunt vechi. asa ca nu te culca pe urechea ca bmw-ul e bmw si e fiabil si bun si nu bagi bani il el, e vechi, se strica, golful la fel.
intradevar si mie imi place ca design tot e36, dar cum eu unul sunt de parere ca o masina cu tractiune spate si putere multa fara asistenta nu e pentru incepatori sa faca experimente, iti recomand cu incredere golful :D
poti gasi unul la 2500 de euro foarte bun, cu motor decent, 1.8 90 cp nu trage el ca un is dar nu mi-e rusine cu el, consuma 10 in oras si 6 afara, cu optionale destule, aer conditionat, geamuri electrice, fara rugina etc etc piesele sunt ieftine, poate putin mai ieftine ca la bmw, e destul loc in compartimentul motor ca sa te murdaresti putin sa inveti una doua despre mecanica usor. Piesele tuning se gasesc peste tot si la preturi rezonabile daca te bate vreun gand de genul.
asa ca golf 3 all the way sau 316 de inceput si dupa treci la bigger and better things

le: si de pe golf se fura stai calm, mie mi-au furat in noaptea de paste un ochi de pisica sau cum ii zice, si culmea din fata bisericii, in timpul slujbei de inviere. si nu e prima oara, data trecuta am ramas fara arcadele de peste aripi.

Billy c25xe 08-04-10 00:10

La partea mecanica (motor , transmisii , planetare , cardam , grup) un bmw cade greu , trebuie sa-ti bati joc de el sau sa-l alergi destul ca sa cedeze , in rest , la o utilizare normala nu vor aparea probleme. De verificat suspensiile cum am zis deja , directia , mai apare un mic joc in caseta (de la varsta) si discurile , sa nu fie ovale. Astea pana la urma daca stai sa te gandesti , sunt si ele tot consumabile , si daca nu au fost schimbate niciodata e posibil sa pice , asa am patit eu , toate piesele erau originale si deja aveau o varsta si bateau , troncaneau (articulatiile). Cred ca un golf nu sta mai bine la acest capitol.
Preturi din ce am vazut , foarte avantajoase , neinmatriculate 2000 euro , 2500 si de pe la 2800 2900 incep deja inmatriculatele. Acum cat de bune or fii nu poti stii niciodata , ca asa pe afara le da un polish , o spalare ca la carte si arata bine.

vinyl 08-04-10 00:22

de ce nu se mai frabrica frate e36 !? :-j

ionutz_njd 09-04-10 23:16

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3257313)

pt ca altfel era plin peste tot numai de e36:P
ca si fost vw si actual bmw mai bine ai cauta u golf motoare sunt 1.6 16v
2.0 gti16v eu zic ca ar ajunge pt ca incepator :)
nu te baga la bmw momentan pt .....ori cat ai zice ca esti cu capul pe umeri tot te oftica unu in trafic sau te mananca talpa sii ii dai bice la caluti asa ca iati un golf e mai bine ;)

SM 88 VOX 10-04-10 02:14

Salut! Hai sa iti spun parerea mea. Eu am e36 si fratele meu are un golf 3 1.9tdi 90cp. Iti recomand cu toata caldura golful daca nu ai de gand ca sa bagi bani multi in masina (bani oricum o sa trebuiasca ca sa bagi in ea oricare ar fi golf sau e36 pentru ca sunt vechi si aici ma refer la consumabile). Bmw-ul e fiabil daca ai grija de el, daca schimbi la timp toate consumabilele si pe deasupra o sa iti mai cada una alta la care nu te astepti oricat de tzipla ar fi masina; parerea mea daca vrei bmw (mai ales e36 care e vechi) trebuie sa bagi bani in el ca sa il mentii intr-o stare buna. Cat despre golf, fratele meu nu s-a plans de el; consum bun, putere chiar foarte buna as putea sa zic pentru acel motor. Doar consumabilele trebuie schimbate (bucsile, lichidele, etc.). Daca vrei sa cumperi o masina de peste 12-14 ani, primul lucru si cel mai important, motorul sa fie in parametri; iar al doilea, uitate dupa rugina (dedesubt in zona pragurilor). Din punctul meu de vedere e36 este o masina superioara lui golf3 din orice punct de vedere, dar ca sa intretii un e36 trebuie ca sa bagi bani "seriosi" in el. Eu ti-as recomanda golf 3 sau chiar 4 care deja e alta mancare de peste (pentru ca e mai nou, alta generatie, etc.), mai ales ca e tractiune fata, la bmw e mai smecherie cu tractiunea spate. Am avut cativa prieteni cu e36 316i incepatori, ca sa le zic asa, au iesit in oras cu prietenii ca sa le arete cat de tare e masina lor si au ajuns in "gard" cu ele pentru ca nu erau obisnuiti cu tractiunea spate. Daca e sa mergi pe bmw nu iti recomand pentru inceput motor mai mare de 1.8. Daca as fi eu in locul tau si mi-as permite un golf4 nu as mai sta pe ganduri. Bafta in alegerea pe care o vei face, sper ca nu va fi una pe care o vei regreta in timp.

vinyl 10-04-10 13:51

Quote:

Originally Posted by SM 88 VOX (Post 3263686)
Salut! Hai sa iti spun parerea mea. Eu am e36 si fratele meu are un golf 3 1.9tdi 90cp. Iti recomand cu toata caldura golful daca nu ai de gand ca sa bagi bani multi in masina (bani oricum o sa trebuiasca ca sa bagi in ea oricare ar fi golf sau e36 pentru ca sunt vechi si aici ma refer la consumabile). Bmw-ul e fiabil daca ai grija de el, daca schimbi la timp toate consumabilele si pe deasupra o sa iti mai cada una alta la care nu te astepti oricat de tzipla ar fi masina; parerea mea daca vrei bmw (mai ales e36 care e vechi) trebuie sa bagi bani in el ca sa il mentii intr-o stare buna. Cat despre golf, fratele meu nu s-a plans de el; consum bun, putere chiar foarte buna as putea sa zic pentru acel motor. Doar consumabilele trebuie schimbate (bucsile, lichidele, etc.). Daca vrei sa cumperi o masina de peste 12-14 ani, primul lucru si cel mai important, motorul sa fie in parametri; iar al doilea, uitate dupa rugina (dedesubt in zona pragurilor). Din punctul meu de vedere e36 este o masina superioara lui golf3 din orice punct de vedere, dar ca sa intretii un e36 trebuie ca sa bagi bani "seriosi" in el. Eu ti-as recomanda golf 3 sau chiar 4 care deja e alta mancare de peste (pentru ca e mai nou, alta generatie, etc.), mai ales ca e tractiune fata, la bmw e mai smecherie cu tractiunea spate. Am avut cativa prieteni cu e36 316i incepatori, ca sa le zic asa, au iesit in oras cu prietenii ca sa le arete cat de tare e masina lor si au ajuns in "gard" cu ele pentru ca nu erau obisnuiti cu tractiunea spate. Daca e sa mergi pe bmw nu iti recomand pentru inceput motor mai mare de 1.8. Daca as fi eu in locul tau si mi-as permite un golf4 nu as mai sta pe ganduri. Bafta in alegerea pe care o vei face, sper ca nu va fi una pe care o vei regreta in timp.

Am discutat cu parintii si cred ca ma voi orienta catre un GOLF 4/VW BORA/PASSAT/LOGAN NOU/.....dar un Golf 4 cel mai probabil, in 2 usi desigur

mastersync 08-05-10 08:16

pai aici ....sta treaba altfel ... eu am avut golf 3 inainte de bmw . am avut golf 3 1.8gt ...si apoi mi`am luat bmw e36 316 , pt ca nu stiam ca motorul e prea mic si avea consum mare pt ca era ditamai caroseria ... dar am rezolvat problema , l`am inlocuit cu un ...320 ..in fine astea conteaza mai putin ...daca ai tai vor sa`ti iei vw ..sau logan ...poate e ok din punctul lor de vedere . dar vei fi diferit de noi :) adica bmw`ul e bmw ...nu stii cum e clasificarea masinilor ? iti spun eu : bmw si restul marcilor . mai bine cauta un bmw e46 ...decat golf 4. sau o bora , etc vrei consum mic ,iti recomand 320 d ... consuma 4 la suta afara si 7 maxim in oras . vrei sa traga , ia`ti un 320 benzina ...

astea sunt doar cateva sfaturi :)))))))

ps. tractiunea spate e dementiala .

ionutz_njd 09-05-10 18:35

Quote:

Originally Posted by mastersync (Post 3342989)
pai aici ....sta treaba altfel ... eu am avut golf 3 inainte de bmw . am avut golf 3 1.8gt ...si apoi mi`am luat bmw e36 316 , pt ca nu stiam ca motorul e prea mic si avea consum mare pt ca era ditamai caroseria ... dar am rezolvat problema , l`am inlocuit cu un ...320 ..in fine astea conteaza mai putin ...daca ai tai vor sa`ti iei vw ..sau logan ...poate e ok din punctul lor de vedere . dar vei fi diferit de noi :) adica bmw`ul e bmw ...nu stii cum e clasificarea masinilor ? iti spun eu : bmw si restul marcilor . mai bine cauta un bmw e46 ...decat golf 4. sau o bora , etc vrei consum mic ,iti recomand 320 d ... consuma 4 la suta afara si 7 maxim in oras . vrei sa traga , ia`ti un 320 benzina ...

astea sunt doar cateva sfaturi :)))))))

ps. tractiunea spate e dementiala .

proasta clasificare ai facut :)
clasamentul sta altfel castigatoarea celor mai bine vandute marci si restul la urma acum daca am bmw nu inseamna ca e ce mai buna marca sunt altele care sar peste marca bmw deja au inceput sa scada daca nai observat cei din spate au cam schimbat multe la masini si au incept cu un plus mai mare ce a facut ca bmw sa scada un pic
oricum vw e o alegere buna

rdy4ever 09-05-10 20:17

Quote:

Originally Posted by vinyl (Post 3257313)

asa si... golf 3 se mai fabrica?

Se fabrica VW Golf. Asa cum se fabrica in continuare si BMW seria 3.

Deci intrebarea ta e lipsita de logica.
e21, e30, e36, e46, e90... toate sunt BMW seria 3, asemeni Golf, Golf2, Golf3, Golf4, Golf5.
Chiar nu inteleg unde e problema.

mastersync 09-05-10 22:54

Quote:

Originally Posted by ionutz_njd (Post 3346447)
proasta clasificare ai facut :)
clasamentul sta altfel castigatoarea celor mai bine vandute marci si restul la urma acum daca am bmw nu inseamna ca e ce mai buna marca sunt altele care sar peste marca bmw deja au inceput sa scada daca nai observat cei din spate au cam schimbat multe la masini si au incept cu un plus mai mare ce a facut ca bmw sa scada un pic
oricum vw e o alegere buna

nu eu am facut clasificarea , ci era pe aici pe forum ...facuta..de un grup mai mare... deci nu sunt singurul care a zis asta :)ce fac altii la alte marci ..si cei de la bmw nu fac ? ca nu stiu ..poate ma lamuresti tu .

Billy c25xe 09-05-10 23:01

Eu stiam ca exista 2 tipuri de masini : mercedes si restul :lol:. BMW nu era inclusa in peisaj , insa ramane una din cele mai dinamice masini de pe piata .

Si in ce oras iti consuma 320d 7% ? Si acel 4% e tras de pistoane rau . :oops:

VladM 15-05-10 12:22

Quote:

Originally Posted by Billy c25xe (Post 3347443)
Eu stiam ca exista 2 tipuri de masini : mercedes si restul :lol:. BMW nu era inclusa in peisaj , insa ramane una din cele mai dinamice masini de pe piata .

Si in ce oras iti consuma 320d 7% ? Si acel 4% e tras de pistoane rau . :oops:

Si-a luat un prieten acum vreo luna un 320d,116 cai,consuma cam 5-6% in afara,si vreo 9% prin oras,la 180 ii lua 11%. Si eu am vrut initial la 18 ani E36 dar bugetul nu mi-a permis si m-am gandit logic la 18 ani ce bani de buzunar am,asa ca mi-am luat o masina care mi se pare perfecta nevoilor mele la 18 ani,un Seat Ibiza 6k din 1998,1.9 TDI de 90 de cai. Masina trage foarte bine pentru motorul ei,consum mic. Ar trebui sa te gandesti ca daca iti iei un 1.8 is va trebui sa ai mereu bani de benzina,eu te sfatuiesc sa-ti iei un diesel care iti poti permite sa mergi cu el nu sa-l tii in fata blocului ca nu ai bani de benzina. Ar trebui sa te gandesti bine la alegerea ta si cu Logan,Bora sau de astea,nu mi se par masini de baiat de 18 ani,eu personal vad un pusti ca mine de 18 ani ca se coboara dintr-o masina micuta,sportiva nu dintr-un Logan,asta da impresia ca e masina parintilor,sper sa nu-mi sara loganistii in cap. Succes cu alegerea masinii. PS: La masini era Mercedes si restul in niciun caz BMW.

All times are GMT +2. The time now is 07:05.

- Copyright 2026 4Tuning