![]() |
[My Scoot] Yamaha Aerox (pronumecoco)
Am si eu o intrebare am un Yamaha aerox an 2005 iam pus set 80cc iam luat toba sport dar din pacate iam pus gatul de la toba veche o avea vreo legatura?
Nu imi fuge deloc 60-65 cu set de 80cc nou! si nu e chinezesc,banuiesc ca poate fi limitat oare fac bine ceea ce fac akm vreau sai schimb urmatoarele: - Filtru Sport pt 2 timpi - Role de 3 sau 4 grame - Curea noua -C.D.I Sport Delimitat Daca schimb toate acestea credeti ca imi va fugi? Nu este normal cu set de 80cc sa fuga doar atat! Pentru cunoscatori ajutatima si pe mine! |
Re: Aeroxul meu
Ce carburator ai pe el ? Daca il ai ala original de aia nu iti merge . Pune unu de 17,5 ;)
|
pai si daca ii schimb cele de mai sus nu da nici un randament?
|
Pana nu schimbi carburatorul nu rezolvi nimic . Aceeasi problema am avut-o si eu ;)
|
Bine mersi mult....am sai cumpar decat rolele ......care sunt mai bune 3 sau 4 grame?
|
Carburatorul nu e, la paul cu set de 70, are carburatorul original e 12, si merge de rupe. Incearca sa umbli la carburator, la aer. Sau daca nu umbla la transmisie, incearca role de 7 grame, sau ceva chiar mai greu. Dar eu tot cred ca si toba ta, are un rol acolo. Imprumuta de la cineva o toba, sport sau chiar stock. Si vezi apoi ce face. Bafta ;)
|
Eu nu stiu un scuter sa mearga calumea cu set de 70 si carburator stock ...
|
si incearca sa ii faci si rodajul. inca un limitator sa te uiti la saiba de la variator
|
ce saiba? imi poti da o poza te rog?
|
Eu zic mai bine sa ii faci rodaju ....pentru ca daca ii faci rodaju ai sansa ca pe viitor sa mearga bine!!!Dar daca l-ai forjat deja poti sa iti iei adio de la set,nu stiu cum se va sescurca in timp!
|
a iesit din rodaj scuterul tinand cont ca am set 80cc nu mi se pare normal se fuga doar atat:) 60-70 .....deci ultima varinta care ar fi? sa schimb carburatorul si sa scot saiba de la variator?
|
Scoata saiba de la variator si incearca un reglaj la carburator eventual desfa-l si vezi sa nu fie infundat,curata-l bine. Razvy scuterul meu merge foarte bine cu carbul de 12, intreaba-l pe speedy si iti va spune el,se ridica din gaz.
|
Si al meu a mers foarte bine pana in 60 cand am avut carb de 12 pe setul de 70. De la 60 in sus mergea foarte foarte innecat , aproape ca se oprea motorul ;)
|
Ms pt sfat am sai scot saiba de la variator.....dar e o problema...nu stiu care e aia imi puteti da o poza cu saiba aia? ca sa stiu exact ce ar trebui sa dau jos.Multumesc
|
pune si tu 2 -3 poze cu el :D
|
Variator acolo unde vine cureaua intre el si fulii ar trebui sa aiba doar o bucata de fier rotunda, tu da cureaua jos si vezi daca pe suportul ala ai cumva o saiba si da-o jos.
|
Re: [My Scoot] Yamaha Aerox (pronumecoco)
Nu am......miam cumparat carburator de 17,5 dar miam pierdut jeglerele la el :((.....are ceva dak i le pun pe alea de la carburatorul de 12?
|
numi raspunde nimeni?......are cineva jeglere de 17,5?......si inca un sfat...ce role sai pun pe el? ce gramaj.... sa i le pun de 4 grame toate?
|
Nu stiu daca se potrivesc jigloarele, iar daca se protrivesc iti vor scadea performantele. Cat despre role, le pui pe toate de acelasi gramaj, si depinde ce iti doresti, vrei viteza pui role grele, vrei sprint pui role usoare, iar daca vrei sa le ai pe ambele pui role de 5 sau 5.5 grame. Bafta ;)
|
Pai si eu ma gandeam sai pun 3 role de 4 grame si 3 role de 6 grame e bine asa?
|
NU e bine, nu faci decat sa dereglezi variatorul.
|
pai si atunci sa ii pun 6 role de 4 GRAME?.......o fi bine?
|
Toate rolele trebuiesc sa aibe fix acelasi gramaj . Daca ma crezi iti dau un exemplu , la cursele de scutere conteaza si 0.01 grame la role.
|
Ok......dar vreau un sfat ceva..... de 4 grame sunt bune? ma refer si pentru viteza si pentru demaraj....si daca nu sunt bune datimi un gramaj de role ce role sai pun!
|
Quote:
|
cine o zis k nu poti sa ai 3 role asa si 3 altfel?chestia e sa le pui una langa alta . mere de rupe asa ;) apropo poti sa mergi si cu 4 role numa:lol: stiu un exemplu si mere de rupe
|
Nu e vorba ca nu merge , dar strici variatorul si dupa te pisi in el.
|
poze nu pui cu el?
P.S: l-ai luat cumva de la un baiat....florin? |
daca ai variator original, cel mai bine ii sa ii pui rolele originale de 5.5 cum o spus felix, si dak vei pune un variator tuning si ala vine cu rolele lui ce traba pt acel variator
|
Mie la Multivar mi-a venit cu Role 3,5 si 3,8 gr. Ce sa fac cu ele? Fugea cu alea 3,8 gr. 66km/h dar avea un demaraj pe masura. Acum am 5,3 polini.
Pune-ti intre 4-5 gr. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:19. |
- Copyright 2026 4Tuning