![]() |
Curent Amplificator
Ca amplificator am un Mac Audio ZX 1000 - folosit in 2 ohmi (500 rms / 1600 max)
Acum intrebarea mea este urmatoarea: Cabluri momentan am 6 awg... Trebuie mai groase? Daca da, de cat? Multumesc. |
Re: Curent Amplificator
cati amperi ai pe sigurante ? si unde ai bateria (in fata sau in spate) ?
|
Quote:
2 x 30A. |
Iti trebuie cablu 3 awg. Verifica singur pe tabel :
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1184711041 |
Quote:
|
O alta intrebare am daca se poate...
Din cauza lipsei de curent a amplificatorului, se poate arde un subwoofer ? Sau pur si simplu nu ruleaza la capacitate maxima ? |
se pot strica mai multe , nu numai difuzorul... , amplificator... si mai rau sa se incinga firele si sa ia foc (dar aici e prea extrem si totusi au fost cazuri)
|
Quote:
|
daca difuzorul era nou si nu i-ai facut un mic rodaj de incalzire inainte e normal sa faca pe nebunu in primele 2 minute...parerea mea
|
Quote:
|
Stai linistit, arderea n-are nicio legatura cu rodajul.
|
Quote:
Eu ma gandesc ca s-a ars de la distorsiunile date de amplif din cauza lipsei de curent. Ar fi logic, nu ? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Il folosesti normal, fara sa abuzezi de el.
|
Quote:
|
N-ai ce sa faci lata pentru ca un difuzor nou nu se arde mai repede ca unul deja rodat. In schimb, un difuzor rodat va suna mult mai bine decit atunci cind era nou. Vei vedea ca diferenta e destul de mare ;)
|
Quote:
Mi se pare si normal, fiind nou are suspensia rigida si membrana nu e lasata iar la o putere mai mare s-ar arde daca nu e rodat bine... Stiu cativa prieteni care si-au cumparat difuri noi si prima lor vorba cand l-au pus pe masina a fost "ia ba sa vad cum da", dar, nu "da" deloc... |
Arderea n-are lagatura cu rodajul. Majoritatea nu stiu sa regleze si sa foloseasca amplificatoarele.
|
Nu cumva ai setat la amplif low pass mai mult de 100-150Hz?
Atunci ar fi logic sa se buleasca mai ales daca ai "dat" in el mai tare. |
Quote:
|
Tot e multicel... eu il folosesc MTX-ul meu la 35Hz, e pragul ideal.
La 35-40Hz e idal sa ai o auditie decenta si un bass multumitor. |
conteaza si ce difuzor ai,sa poata reda bine acolo,si sa nu scada pe sub 10hz unde incep problemele
|
adevarat:), dar totusi 30-40Hz e ideal;).
Si acel bass bost dupa parerea mea e inutil sa fie la +6 sau +12. |
Quote:
|
Quote:
Referitor la rodaj,urmareste linkul de mai jos, sper sa iti fie cat se poate de util! https://forum.4tuning.ro/390-subwoofe...ml#post3254309 |
cabluri cat mai groase!nu te multumii cu un 25mm2,urca la 35-50mm2!!!sau chiar mai sus!!:D
|
Quote:
Quote:
|
Niciodata nu e prea gros un cablu de alimentare. Deobicei, e prea subtire. :)
|
Salut! Va intreb si eu ceva ca sunt curios. Am pachetul Hifonics Titan Bass Pack 2009 de un an si un pic, insa imi tot palpaie farurile, luminile din bord, etc.
Am si o mica problema la alternator, cred, mai exact la releul lui care imi da diverse varfuri de tensiune, insa e posibil sa palpaie farurile si din cauza cablurilor de alimentare (Hifonics HF10WK). Pentru acel kitt (statie/subwoofer), ar fi recomandate alte cabluri de alimentare, de alta grosime? Daca da, de cat? |
nu ai curent destul in baterie(cumpara o baterie deep cycle sau schimba cu una normala noua)sau cumpara un condensator,vei mai atenua din falfaieli sau chiar elimina de tot!!!
cabluri cat mai groase(35mm2 in sus...) cumpara un condensator,vei mai atenua din falfaieli sau chiar elimina de tot!!! dubleaza traseele alternator/baterie motor/caroserie caroserie/masa |
Mersi de raspuns. :) Curand voi fi nevoit sa schimb si bateria, ca este cea originala, are 7 ani.
Cablurile sa inteleg ca trebuiesc schimbate, de la 10mm2 la 35mm2 e o diferenta clar cel putin in grosime. Cum adica sa dublez traseele? Sa trag 2 cabluri de +, 2 de -, inca unul intre alternator si baterie? :) |
dap...de la alternatorul masini,de unde vine cablu de + la baterie,ori mai tragi unu daca poti ori il schimbi cu un cablu de 50mm2
de pe un surub de la motor,te legi cu un cablu la negativ la baterie sau caroserie si de la negativu bateriei la caroserie |
Am inteles. Deci pentru statie ar fi bine sa am minim 35mm nu de 10 ca acum, si ar fi ok sa le inlocuiesc sau dublez si pe celelalte. Bateria deasemenea sa fie schimbata. Asta momentan nu o fac, dar sper sa reusesc totusi curand.
PS: Pot gasi pe undeva doar acele cabluri, sa cumpar la metru? Ca e prea scump sa cumpar kit de 35mm2 la care imi da si RCA-uri, etc. PS2: Cablul dintre amplificator si subwoofer cam cat de gros trebuie sa fie? Cel putin in cazul meu la max. 400W sa zicem. Si mersi mult pentru raspunsurile prompte. :) |
merge si de 20mm2 la ce putere ai,dar eu sunt pt supradimensionare!:D cu cat e mai gros,cu atat mai bine!!
poti gasii la magazine de electrice,cabluri de curent de se vand la metru...nu cunosc magazine in bucuresti! cablu dintre amplif si sub eu pun tot de curent!cat mai gros posibil incat sa intre in conexiunile amplfului si a subului!;) |
| All times are GMT +2. The time now is 00:05. |
- Copyright 2026 4Tuning