![]() |
filtru sport-intrebare
Baieti Buni Care Aveti Mai Multa Idee Ca Mine Cu Un Filtru Sport Creste Consumul Benzinei Sau Nu?
|
Re: filtru sport-intrebare
da ...creste consumul de benzina
|
De ce creste consumul?
Explicati va rog... |
ca o calci mai tare dupa ce ii pui filtrul de aer. daca o calci la fel ca inainte, nu iti va creste consumul, pentru ca intra mai mult aer in mixtura de combustie ==> ca nu are ce consum sa iti creasca, pentru ca vorba unui mare invatat, aerul e inca gratis :)
|
Aerul la unele masini pe injectie este masurat de debitmetru (AFM, MAF ...)
daca intra mai mult aer si ECU (calculatorul) simte asta automat va da mai multa benzina, deci aerul mai mult nu vine singur vine cu benzina aferenta tocmai pentru a mentine acelasi raport de aer/benzina cand este realizata mixtura.... |
asta da explicatie.. merci ;)
|
dar nu creste cu mult consumul de benzina din care stiu eu
|
pai masina ta merge cu aer si benzina, in functie de aerul care intra in motor calculatorul da mai multa benzina asta daca are un debitmetru....cum zice si 200sx
|
Baeti...si stiti cumva daca merita pus asa ceva la un diesel !creste puterea macar un picut??mashina nare senzori de masurare debit aer:(
|
Quote:
Turbo sau aspirat? Carutza sau avion? ...ghici ,ghicitoare. Da mai multe amanunte . |
sal, imi cer scuze ca pic asa din senin, dar subiectul chiar ma intereseaza pt ca vreau sa achizitionez un filtru bun
am un peugeot 309GL, 1.6l de 76kw, fara turbo... ce imi recomandati? ps: ce intelegeti voi prin motor aspirat? |
Quote:
|
cu un filtru...
am facut si eu treaba asta dar nu am simtit modificeri semnificative.... doar ca ii dadeam talpa mai tare ca si suna mai bine motoru'...deci mie mi-a crescut consumul...:D |
Daca tot e vorba de filtre de aer ...stie careva ce filtru de are ar fi bun la un cielo ...si daca sunteti tari....cu ce diametru????....vreu sa imi cumpar si yo unu ..da sunt cam nedumerit..............va rog ajutati :)
|
poti cumpara cam orice filtru de aer...ba char poti lua, daca vrei sa fie de firma...de la k&n...sunt destul de scumpe, dar firma e firma.
io am avut cielo si mi-am pus filtru sport no name...si nu am avut probleme... masina tragea mai bine iar sunetu...ma intreba lumea daca mi-am schibat toba ... :)) ... asta pot sa zic de sunet. |
ms...sco211
|
np...:P
daca vrei, te pot ajuta cu mare placere...mai ales ca ai cielo... aveam lista facuta cu modificarile pt ea, dar a plecat...:( |
dar ma indoiesc ca nu stii de banalele filtru,tobe,cip...:D
asta pt inceput ;) sco2121...p mess...daca vrei... |
da stiu da astea...uita mi-a mai zis ineva ca ar fi mai misto da ca mi-as pune un kit de admisie......
|
:)
nush c sa zic cu kitul de admisie, depinde ce intelegi tu prin asta... dar io dupa filtru vroiam sa imi pun discuri de frana pe spate...si asta nu ca fugea masina rau ci doar ca ii trebuie. gandeste-te, nu crezi la fel...? si treaba e relativ eftina...puntea spate de calibra are ce iti trebuie ;) si un mecanic mediu iti poate face treaba asta. a, si odata cu cheastia asta ar trebui sa schimbi si pompa de frana cu una de espero, leganza... |
parca se vbea de filtre aici. ma rog.
pana acum s-au lamurit 2 crestii: 1-cu filtrul creste consumul, pt ca tragi mai tare de ea si pt ca masina e desteapta si iti da mai mult combustivil; 2-ceeace rezulta de la nr 1, e ca creste si puterea. intrebare: la dieseluri ce efect are? |
da...scuze de off topic...:P
la diesel nu prea are efect...nu se simte la fel... la diesel, spre ex daca e46...se poate inlocui filtrul de are original cu unul de aceeasi forma de la k&n...in graficele lor apare ca au aceeasi performanta. am un prieten care a facut asta impreuna cu evacuare si cip...si a zis ca se simte... bafta |
O intrebare si eu, sa nu fac alt topic. Este indicat sa-mi pun filtrul vechi ( stock ) pe masina acum ca vine iarna? Cred ca stiti la ce ma refer ( traseul al doi-lea care intra la cutia filtrului ).
|
pai eu ma gandeam sa schimb evacuarea stock cu una direct high flow
|
1. da, e mai bine daca sa pui ala...caci o sa consume mai mult chiar daca nu o alergi...aer rece->mai mult oxigen->mai multa ardere->mai multa benzina..:P
2.da, e bine, dar sa ai grija si de filtru si de cip...ca sa se inteleaga bine... dar parerea mea e ca la diesel nu prea merita sa scoti putere din ele... nu zic sa nu faci, dar cred k o sa t opresti la filtru,toba si cip...ca mai departe e destul de scump... nush...nu vreau sa te descurajez...dar asa am io parerea...ca scoti performante din benzina... |
pai atat cam si fac la motor, cazi vreau sa o las masina de zi cu zi. modificarile mai importante o sa le fac la exterior, dar nici alea prea drastice.
|
e bine atunci...:P...ca si la exterior ai ce-i face...:P
bafta |
Ce filtru sport recomandati: K&N sau JR?
In cazul meu as fi avantajat de cel de la K&N pentru ca au fix pentru maxina mea (Citroen C4) si nu ar trebui sa renunt caseta aia unde e filtrul (asta ar trebui sa fac in cazul in care imi pun un filtru conic de la JR). Insa vreau sa il iau pe cel mai bun (care aduce un plus de performanta mai mare si eventual care suna mai frumos, ca banuiesc ca mizerie nu trece prin nici unul). |
1 Attachment(s)
|
eu zic ca un kit k&n e bun,dar depinde de unde il cumperi ca tot kitul poate fi 200euro,in germania de exemplu sunt cu 150euro cam pentru orice masina
|
1 Attachment(s)
asta e un kit de admisie,dar mai poti pune si galeria de admisie,schimbi si rampa de injectoare....bla bla
|
Quote:
Mi-as lua eu de la Apexi un filtru de aer insa aia is in USA si ca orice producator american nu au auzit de masini europene (decit eventual de VW). |
mai stiu si de alti ex:BMW
|
[quote=mituc;687897]care filtreaza mai bine si da si mai mult aer dintre JR si K&N?[quote]
:sad: din pacate nu cred ca stie nimeni raspunsul, nu cred ca facut nimeni un astfel de test comparativ, K&N a ieist bine in testul ala la filtrare iar pe de alta parte JR se lauda la ei pe site cu o putere de filtrare pana la 9x.x% (nu stiu exact valoarea) |
nu cred ca e f mare diferentza...si daca este vreo diferenta...
si chiar daca ar fii...crezi ca ai face diferenta tu? chiar nu cred...k&n este mult mai recomandat. bafta |
1 Attachment(s)
este cert ca nu m-am pus sa citesc totul dar diferenta intre filtre sunt mult prea mici!!!
Un lucru care ma surprins ca in romania (pe acest forum) oameni cam nu stiu ca trebue dat cu un spray de ulei ca sa si functioneze filtrul sport Astea functoneaza dupa ideea foptrului de ulei (ex. tractorul) praful lipeste de ulei care se afla pe filtru, daca nu ai intra in motor...uzura prematura... |
am vrut sa corectez dar n-am avut destul timp :(
Un lucru care ma surprins ca in romania (pe acest forum) oameni cam nu stiu ca trebue dat cu un spray de ulei ca sa si functioneze filtrul sport. Astea functoneaza dupa ideea filtrului de ulei (ex. tractorul) praful lipeste de ulei care se afla pe filtru, daca nu, ai intra in motor...uzura prematura... Nu tre luat kit fiinca costa mult si se poate face mai ieftin la service...dar sa fie pus acolo unde prinde aer rece, si nu in jurul motorului sau galeriei de evacuare. |
sunt si filtre care nu au nevoie sa fie date cu ulei
|
sunt, dar pe aia nu prea merita sa le pui, mai mult arata bine...dacat aduc performanta. Alea sunt mult prea mici pentru a aduce si performanta, uitete cat de mare sunt filtrele de WRC...cat 3 filtru sport normal.
|
Parerea mea e ca filtrele care nu necesita ungere merita totusi luate in seama si nu ma refer aicea la filtre marca Vitan ci la cele produse de firme ca Apexi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:50. |
- Copyright 2026 4Tuning