![]() |
CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ
prin ce metode putem mari puterea motorului la matiz
|
Re: CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ
Dintr-un motor de 800cmc nu stiu cata putere ai putea scoate tu ... presupun ca nici finante mari nu ai :) dar oricum poti oricand incepe cu niste jenti si gume mai bune un filtru de aer sport , evacuare sport :) chestii de inceput :P etc.
Bft ! |
eu vb de chesti serioase,ce sa fac cu jentile la un motor de drujba,eu vreau sa gasesc o modalitate de a scoate caluti din motorul asta ma intelegi,ceva gen turbo usurare volanta,usurare biele,marit amisie si evacuare,serpisori,cip etc...si tu vi cu filtru de aer,si jenti.ma faci sa rid
|
eu intebam un cunoscatur cu care sa ma sfatuiesc cu tine ce sa fac doar sami schimb jentile si filtrul
|
Clau56 eu am dat doar o idee ... nu trebuie sa faci misto de ce am zis eu ... eu ti-am zis chestii de inceput ... poti sa ai tu mama motorului v10 daca nu ai gume si jenti bune faci ceva pe ei de CP...
Imi pare rau ca te-am jignit cu ideile mele,oricum vrei tuning dute la un service autorizat si-ti face din matiz avion ... PS: Ai grija ca faci dublu post ... foloseste EDIT ! BAFTA ! |
ok dar jentile le pui cind ai motorul preparat cind toate sint ok apoi incalti masina nu?si apropo eu imi lucrez masinile nu merg la garaje,intelegi,nu sint mecanic dar pricep multa mecanica,am scos din motoare de dacie de 25 de ani caluti frumosi si am prieteni mecanici care au participat la raliuri pe vremea lui ceasca cu dacii mai batrine ca tine si sa facut treaba buna si atunci fara atitea piese si informatica cit este acum si credema erau mai de durabilitate si mai fiabile,acum toti fac piese toti tuneaza toti fac de toate dar trebuie sa dureze lucrul care il faci nu sa crape la prima forja,asa ca eu ma bazez lucrurile clasice ca sa dovedit ca sint mult mai durabile dacit tehnologia moderna
|
Pai daca stii atat de multe despre motoare de ce ne mai intrebi pe noi,si motorul de matiz merge pe acelasi principii ca si cel de dacie,parerea mea ca cu bani de ii bagi in asta sa scoti ceva aproape nesemnificativ mai bine ii pui alt motor mai puternic
|
Aici ai mare dreptate inainte se faceau masinile mult mai bune si mai fiaile... in legatura cu matizul la partea mecanica multe detalii nu stiu sa-ti dau ... asa ca daca cineva are cunostinte o sa posteze :)
Multe bafta ! |
cu chip tuning mai castigi cativa caluti ... dar nu prea multi ... in rest poti pune injectoare de pe un motor mai nervos (consumul creste automat) ... etc ... dar mai simplu schimbi motorul ... te duci la RAR cu 700 ron omologhezi si ai liniste . parerea mea
|
Daca ai atat de multe cunostiinte de mecanica, intreaba exact ce vrei sa faci si poate vei primii un raspuns la ceea ce te intereseaza, nu venii cu afirmatii de doi lei si dupaia sa te enervezi de pomana cand nu primesti raspuns! M-am amuzat tare la faza cu daciile vechi si fiabile...NOT:lol::-P
PS: Scrisul tau e infect!!! |
mai robi tu nu ai fost pe lume cind se preparau dacii sau erai prea mic sa-ti dai seama ce este aia o masina,si nu te amuza ca romanii au train 40 de ani cu dacia aia veche.si nu veni cu orgasme intelectuale ca nu ai avut timp sa inveti mecanica la 23 de ani ai prins doar ce ai auzit de la unul altul,asa ca scuza-mi stilul si stai deoparte
|
Inainte sa vii aici si sa jignesti in stanga si dreapta, mai bine dai un search. Ai fi vazut ca se potrivesc niste motoare pe matiz, printre care unul de daihatsu charade parca, motor micut si turbo, intreaba pe TM32CIP, a avut unul pe mana si am impresia ca il vindea (daca nu l-a vandut deja).
Trecand peste ideile astea de tuning cu schimbarea motorului, eu nu prea am auzit pe cineva sa tuneze motorul de matiz cu altceva in plus decat un cip sau un piggyback. Oricum motorul de matiz e f fiabil si lejer de intretinut si nu stiu daca se merita sa ii faci ceva. Tu decizi :) daca vrei www.daewootech.com, e in engleza, dar se gasesc multe idei pt motoarele daewoo, ce e drept pt matiz sunt cam putine topicuri :) |
eu nu jignesc frate dar prea multe minti luminate cu lanterna sint pe aici,treaba cu schimbarea motorului am studiat-o dar as vrea sa incerc sa fac ceva din motorasul asta mic e o provocare intelegi,nu e masina mea de zi cu zi dar vreau sa incerc sa aduc citeva imbunatatiri daca se poate de aceea doresc sfaturi sau o colaborare cu cineva care cunoaste acest motor,eu al am de 2luni si l-am desfacut bucati si i-am facut chiuloasa,doar sa cunosc motorul
|
Da, daca nu e masina de zi cu zi e buna treaba. Intra pe site-ul de mai sus, cauta pe net siteuri de pe la coreeni (cu google translate). Ei sunt cei la care vei gasi modificari semnificative (turbo, etc). La noi nu prea vei gasi decat modificari de software, iar cei care au ceva mai mult, nu prea zic :)
|
Daca tot ai atatea cunostiinte de mecanica si esti atat de priceput la modificari... la ce mai pui intrebari la care iti dai singur raspunsul?
Ai pus intrebarea "cum sa maresti puterea la Matiz?"... dupa care ai raspuns ce am citat mai sus... ce ai vrea sa ti se spuna, mura in gura tot ce e de facut, cat costa si de unde se cumpara fiecare piesa in parte? In primul rand pune mana pe google si cauta pe net, cauta si aici pe forum, ai functia "search"... e imposibil sa nu gasesti documentatie. Fa-i tu "ceva gen turbo usurare volanta,usurare biele,marit amisie si evacuare,serpisori,cip etc" si lasa-ne pe noi astia mici cu filtrele noastre :lol: Si, ca moderator, am rugamintea sa nu incetezi cu jignirile si vorbitul de sus. Daca esti atat de priceput, pune aici poze si tutoriale despre ce si cum e de facut, invata-i si pe altii, arata-ne rezultate, nu doar vorbe aruncate in vant... |
pt a gasi solutia cea mai buna ION CREANGA
|
eu am deschis topicul sa invat ceva de aici d-nul moderator dar se pare ca daca apare cineva cu mai multe cunostinte ti se taie respiratia si te ia cu lesin. INVATA DE LA VIATA CA SINT SI OAMENI MAI DESTEPTI CA TINE.si eu asta caut.
|
La varsta ta, cand de mult nu mai esti un copil, ma asteptam la mai multe. Incearca sa te calmezi si sa nu mai raspunzi la orice cu o jignire! Suntem aici sa ne ajutam nu sa ne atacam reciproc!
|
Nu ne faci tu un favor, noua astora mai prosti si sa nu mai postezi mare guru al mecanicii ce esti...:-)
LE: Stia el Ion Creanga ce spunea...:-) |
ai impresia ca daca cunosti mecanica esti guru?????????
|
Eu cred ca acest threat e deplasat foarte mult de la titlu :) parerea mea ... poate e cazu ca cineva sa inchida sau sa incercam sa postam cat mai on topic :P
I`m just saying |
Topicul are 2 paginii si nimic nu s-a discutat,referitor la intrebare ,doar cearta.
Si sunt de aceeasi parere cu Al3xPuma |
poate mai vine cineva cu idei!
|
Quote:
Si ca un sfat, cand deschizi un topic nou, da din start informatii gen, cat vrei sa investesti in motor, ce mijloace vrei sa folosesti, cat de fiabil vrei sa fie etc. Si cred eu, ca cineva care e foarte intentionat sa faca o operatie extrem de rara/ turbo pe Matiz, nu vine si pune intrebari banale, apoi sare in sus ca il ia lumea la misto cu filtre de aer si CIP. Nu vad reprezentanti ai firmelor de tuning si mecanica sa intrebe pe forum ce piese sa puna pe masinile ce le modifica, ca tot spui ca esti mare mecanic. Ii spui lui Robert ca el nu era pe lume cand se "preparau" Dacii, ca si cum tu pe atunci erau murdar de vaselina in ateliere. La cum vad eu lucrurile, cand Robert inca nu era nascut, tu aveai 10 ani, intr'adevar, se preparau Dacii pe atunci, dar nu inseamna ca le preparai tu, deci nu vad de unde atata superioritate. Idei.. ce idei pot exista. Ca nu exista sute de mii de variante de crestere a puterii unui motor. Turbo si Kompresor sunt cam cele mai intalnite, la toate masinile cu motoare mari, la Matiz nu cred ca scoti o putere mare fara cele enumerate mai sus. |
nu era vorba numai de turbo si nici nu vreau sa fac avion din motor de 800cm3 si nici 200 ce hp nu poti scoate din el,adica sar putea scoate dar sint prea mari investitiile.eu am vrut sa ma sfatuiesc cu cineva care cunoaste motorul,nu la orice motor se pot face orice modificari,daca cunosti.si inca ceva cind pui turbo sau compresor pe motor deja te obligi sa schimbi pistoane,biele,supape,arcuri,axul,ambreaj aproape jumate din motor,plus de asta o sa crape caroseria in 15.DECI MA REPET SA MA INTELEAGA TOATA LUMEA AM VRUT O PERSOANA CARE CUNOASCA MOTORUL DE MATIZ SI S-AI CUNOASCA PARAMETRI SA VAD LA CE SA MA APUC,
|
motorul de matiz e destul de robust cat sa reziste la un oarecare stress. Motoarele de daewoo in general. Sunt motoare de cielo 16v cu interne stock, chiar si cu cutia f16 originala, care au turbo si destui cai care rezista...
|
sa inteleg ca matizul are motor de cielo 16v cu interne stok.????????
|
Quote:
ON : gasisem un compresor care sa mearga pus pe motorul de matiz, era un compresor destinat motoarelor de 1000 cc. de la compresorul respectiv care era 400 euro, se mai adauga un intercooler, niste racorduri, cateva injectoare, o harta ceva ca sa stie motorul ce sa faca cu toata benzina aia, ceva evacuare cap-coada . per total era putin peste 1000 euro. aici se ajunge undeva la maxim 90 - 100 cp Mai era kitul turbo despre care se tot vorbeste de la italieni, si polonezi care e in jur de 3000 euro. aici se ajunge undeva la 100 -120 cp. in ambele cazuri sigur iti va ceda ceva de la masina, pentru ca nu e facuta sa reziste la 100 cp . sau mai exista varianta cea mai faina, dai capota jos, schimbi motorul, si folosesti matizul doar la curse, ca daca te-a prins nenea politistul e Dosar cu Sina, sau penal cred ca ii spune. @succes si sa ne anunti si pe noi cati cp are motorul dupa ce o sa il modifici |
merci in sfirsit cineva care stie ce vorbeste,pina acum sa vb doar din filme despra masini BRAVO 85 BUB.CRED CA ESTI PRIMUL CARE STIE CE VORBESTE PINA IN PREZENT
|
DACA SE SCHIMBA PISTOANELE SI BIELELE FORJATE SAR PUTEA SA REZISTE DAR E ENORM UN KIT TURBO 3000 DE EURO,INTERCOLER,MODIFICARE BAIE DE ULEI+MARIRE,F SCUMP,O SA IAU O HOTARIRE IN VIITORUL APROPIAT OK MERCI.
|
Quote:
|
banzai CITESTE CE POSTEAZA 85BUB EL STIE CE VORBESTE,DE LA TINE NU AM PRIMIT NICI O IDEE,SI DAC VREI SA STI MATIZUL MEU AMARAT NU E MASINA DE ZI CU ZI,IAR PT DISTRACTIE DETIN UN BMW E30 CU MOTOR DE 2,5L DACA VREAU ADRENALINA,IAR PT CONFORT UN RENAULT LAGUNA 2, SI APROPO DACA NU AI UMBLAT IN MOTOR DE UNDE AI VRUT SA SCOTI CAI PUTERE DIN CAROSERIE.
|
DECI INCA O DATA RESPECT TNZ 85 BUB
|
ti s-a blocat tastatura pe caps lock? Daca ai masini peste masini ar fi trebuit sa te pricepi un pic. Si apropo, m-am referit eu la matizul tau ca 'amarat'? Am zis de motor micut si trist pt ca stiu ce poate si in viata ta nu ai facut ce am facut eu cu motorul ala, de la offroad unde eram doar eu cu jeepurile pana la mers blana aproape de 170. Asa ca, eu zic sa te abtii de la comentarii de neam post, sa te lauzi cu toate masinile, zii macar ca ai si aur si case si calmeaza-te.
https://www.youtube.com/watch?v=bS-omQzeSJc uite daca tot vrei sa faci ceva, dar eu cred ca tu doar vorbesti sa te afli in treaba. Iar legat de caii care voiam sa ii scot din motor, eu am avut garantie la masina, fiind de noua pe mana mea si nu mi-am permis sa umblu in motor cu piese aftermarket, sa fac turbouri si chestii, am cautat modalitati cu care as putea ocoli garantia si nu am gasit. Asa ca in loc sa stai la 33 de ani sa stai pe forumuri si sa ceri informatii legate de 'cum putem mari puterea motorului' si sa te mai si lauzi ca te pricepi, mai bine ai lua frumos manualul matizului si ai incepe sa citesti, sa te uiti peste scheme etc. Si la 33 de ani sa te certi cu oameni de 21-23, chiar si 15 (rzd) si sa te mai si ia la misto... imi pare rau, nota 4 la lectia de viata, treci la loc. |
DA FRATE UITA-TE SI TU CE MIAI SCRIS PE FORUM,SI DATI SEAMA DACA MAI AJUTAT CU CEVA,SI MA PRICEP LA MASINI STAI LINISTIT,SI APROPO NU MA LAUD CU MASINILE MELE,CA AU TRECUT SUTE PRIN MINA MEA DAR DEVIATI DE LA SUBIECT FRATE
|
1. nu am frati.
2. doar te-am scos din gura unora cand debitai diverse, e un ajutor si asta 3. daca ti-au trecut sute de masini prin mana, ce nu desfaci motorul si arunci un ochi, ar trebui sa fie destul. Sau sa adaptezi ceva de prin alta parte. o alezare a chiulasei etc. 4. e ultimul post aici, imi cer scuze ca poluez topicul... |
motorul lam desfacut si am micit camera de ardere deja da citeste si tu
|
7 Attachment(s)
Quote:
Ce ti-a spus TZN stim majoritatea cu Matiz de pe aici, insa costurile sunt imense si majoritatea tampitilor intreaba doar asa dupa care fac coada colac si pleaca si este plictisitor sa le explici la fiecare in parte...ai inteles?:-)Dar fac un efort si pentru tine.... special si cu poze:-);) On topic acum. 1. Costurile sunt imense peste 3000 de euro. 2. Costuri mari de intretinere si functionare, trebuie luate si astea in calcul ca doar nu e de unica folosinta! 3. Din ce stiu doar in Polonia se fac, trebuie sa te duci acolo si te rezolva, bani sa ai. Ajungi undeva la 105 cai, dar se schimba ecuatia, dublezi puterea trebuie alte frane, alte jante alta suspensie deci alti bani alta distractie...ce zici te bagi?!:rolleyes2 Ar mai fi si kitul din pozele de mai jos la 400 de euro....pe ebay |
se poate inchide.ms robert
|
Sa ne tii la curent cu modificarile.
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:34. |
- Copyright 2026 4Tuning