![]() |
o intrebare, de fapt doua :)
nu inteleg o treaba....cum e pana la urma cu taxa de poluare....
spre ex....daca calculez aici: http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php pentru o masina ca asta sa zicem... http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...98&tabNumber=3 Kilometraj: 175.000 km Capacitate cilindrică: 1595 cc Putere: 74 kW (101 CP) Tip de combustibil: Benzină Număr de locuri: 5 Număr de uşi: Patru sau cinci Uşi Cutie de viteze: Cutie de viteze manuală Clasă de poluare : Euro 3 Prima īnregistrare: 07/1998 Emisia de dioxid de carbon eu o pun mai mereu de 180....imi e greu sa cred ca poate sa depaseasca...imi ajunge pe undeva la 500 de euro... atat o sa coste si cand ajung cu ea la RAR? sau nu? :) daca as lua maine masina asta din germania cu 2100 de euro, s-ar merita? evident...exceptand si km, daca ar avea pe undeva pe la 145.000 multumesc anticipat pentru raspunsuri.... |
Re: o intrebare, de fapt doua :)
nu este euro 3, orice-ar zice ala acolo. E 2700, nu ti-o lasa la 2100 decat daca e ceva grav in neregula cu ea si vrea sa se scape urgent.
|
nu are nici o legatura asta....erau doar niste exemple...
si cum adica nu e euro 3? oricum...nu mi-ai raspuns la niciuna dintre intrebari.... nu inteleg rostu comentului si repet...am intrebat care e treaba cu taxa...daca siturile respective o calculeaza bine? si daca o masina euro 3 din germania pe la 2100-2200 de euro ar merita cumparata si adusa aici...? daca in germania e incadrata ca euro 3, presupun ca aici cu un 50 de euro dati aluia la RAR o incadreaza tot la euro 3 atat... iar ala era doar un exemplu :roll: ps: am auzit si eu multa lume zicand ca s-a facut trecerea de la euro 2 direct la euro 4...dar nu stiu ce sa zic eu am biletu cumparat, in cam o saptamana plec...si voiam sa stiu mai exact ce sa fac :) |
Am fost si eu la RAR sa cer niste informatii despre o masina, care in actele ei originale, este Euro 3. Am vorbit cu un adormit, care parca era de pe alta lume si mi-a zis ca normele nemtesti nu coincid cu normele romanesti si ca Euro 3 este considerata numai daca este fabricata dupa 2000. Partea buna este ca am vorbit si cu unul din sefii mari de la RAR si mi-a zis ca daca in talon scrie Euro 3, aia e fara nici o discutie.
Uite-te in talon si vezi ce scrie. Nu o sa vezi Euro 3 nicaieri, dar uite-te dupa D3. Asta e codul pt Euro 3, si asa ar trebui sa apara. Si da, daca iei masina cu 2100 si o inmatriculezi cu inca 500 Euro, iesi foarte bine. Cel putin asta e parerea mea. |
poi da...asta zic si eu, ca ies foarte bine...
dar vad ca toata lumea imi zice "nu exista golf 4(1.4,1.6) pe benzina care sa fie euro 3" si atunci treaba e nasoala...pentru ca inmatricularea ar fi 1700 de euro o sa ma duc maine la RAR sa intreb si eu acolo, sa vad ce imi zic aia... nu prea stiu ce sa zic, eu voiam un golf 4, probabil o sa ma intorc cu un opel astra g |
oricum...am aceeleasi intrebari si daca in loc de golf ar fi o astra :)
o astra euro 3 de 1.6.... |
Foarte palpitant subiectul asta:)
@Darkshadow: D3 este o norma de impozitare germana, care nu are absolut nicio legatura cu normele Euro. In plus de asta, iti spun acum vreo 20 de modele care sunt euro 3 100% incepand din 99, plus Renault Laguna 1 care e euro 3 din 08/1998. @DarkMan03: Golful 4 a primit catalizatoare euro 3 incepand din 02/2000. Calculatorul oficial al taxei auto il gasesti pe www.mfinante.ro Tu intrebi "daca as cumpara maine masina asta cu 2100 de euro, s-ar merita?", apoi spui ca e doar un exemplu. Hotaraste-te, eu ti-am spus doar ca masina aia n-o s-o iei la 2100. RAR nu incadreaza dupa toanele mecanicilor, ci dupa o baza de date care o au ei, iar asta cu trecerea de la euro 2 la 4 e poveste. |
Quote:
Ai fi surprins sa vezi cate secrete ascunde eterna si fascinanta Romanie :anger: |
poi ideea era ca ala e doar un exemplu....ptr ca era prima masina care am gasit'o cand am cautat....de asta ziceam
spuneam in general de un golf 4, euro 3...din 98, deci golfuri 4 euro 3(1.4,1.6) o sa gasesc doar dupa 2000? si atunci taxa s-ar apropia undeva pe la 800...deci iar nu se merita.... cat despre "povestea aia" e o poveste foarte raspandita :) oricum, am inteles...un golf daca nu o sa fie euro 4 nu are rost sa il iau... dar o astra g din 98? ar ajunge taxa tot pe la 500....cu o masina gasita pe undeva la 2200...s-ar merita? |
Deci:
Euro 2 e cel mai bine sa-ti iei din 94-96 Euro 3 doar 99, sau 2000 dar cu motor pana in 1.4 Euro 4 oricand, ca e mica taxa. Povestea aia nu e adevarata, sunt in "meserie" de vreo 6 ani si garantez eu. Cati bani ai de dat pe masina? |
poi 3000...
ziceam sa iau o masina pana in 2500... restu pentru acte si drum, iar aici cu inmatricularea ma descurc eu... si da, stiu, sunt putini, o sa aud o gramada de replici stupide probabil :) |
trebuie sa mai am si alte acte la mine...in afara de buletin?
|
Pana in 2500 te poti uita la un Volvo S40 1.6 sau 1.8 din 96-97, euro 2, taxa decenta, masina rezistenta si frumoasa.
Nu iti trebuie decat buletinul, altceva nimic. |
multumesc frumos ptr raspunsuri... :)
nu mi-ar displacea nici o honda civic de prin 96 si apropo de s40....mi-ai adus aminte de o masina foarte tare vazuta acum ceva timp... http://www.modifiedcars.com/cars/174...cture/9266/med are ceva potential :) o sa intru pe site si in perioada cat o sa fiu acolo...daca mai sunteti disponibili pentru ceva sfaturi...o sa va tin la curent cu ce gasesc....o sa va pun cateva intrebari :) bafta voua... |
asa...sa revin cu o noua intrebare :)
ma descurc mai greu cu tastatura nemteasca, asta ca sa imi scuz greselile :) vreo masina asemanatoare cu ford probe....cu motor care sa nu depaseasca 2.200 http://cautare.mobile.ro/vehicule/sh...00&tabNumber=1 imi ziceti si mie? sunt extrem de ieftine astea aici, am gasit si la 1200 de euro, dar sunt non-euro, sau euro 1, taxa e uriasa, insa masina arata si se cunoduce foarte bine :) in rest foarte putine masini, daca vii sa cumperi cate 15-20 de masini o data, atunci se fac preturile bune, dar pentru o singura masina...nu prea ai ce s agasesti... am mai gasit un golf 4, 90 de mii de km, 3000 de euro, arata superb(euro 2>D3), da' o recarosare nu as putea sa ii fac in tara? sau cum merge treaba? paste fericit si voua :) sper sa aveti timp dupa ce ciocniti, beti, fu.teti...sa imi raspundeti si mie :D |
o bagi la bulgari si gata.
|
probabil ca asa o sa fac...
ce am mai gasit pe aici prin jur....ar fi asta http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=lhyrqxnzszdz cam multi km...dar, masina arata acceptabil, pacat totusi ca e rosie |
e dusa garnitura de chiulasa.
|
si cu recarosarea...nu are nimeni nici un raspuns?
as avea sanse sa recarosez un golf 4? si daca da...in cati bani? |
am gasit o masinuta aici...un golf 4 de 1.6
an de fabricatie 2000 prima inmatriculare in 7/2000....are cate de italia...vanzatoru mi#a zis ca nu stie ce euro e, ca nu scrie in actele de italia EURO 1,2,3,4 cum pot sa aflu si eu daca e euro 4? mmi#a dat omu seria de la motor...WVWZZZ1JZYB613678 imi ziceti si mie de unde fac rost de lista aia de la rar? sa nu iau masina si sa ma trezesc ca e euro 2 :) astept un sfat :) |
98% e euro 3.
|
Quote:
Servus |
daca e 1.6 16v e posibil sa iasa euro 4, dar daca e 1.6 sr e euro 2 100% , euro 3 nu exista la vw/seat/audi/opel , la motoarele pe benzina, trecerea s-a facut de la euro 2 la euro 4 direct !! euro 3 poti sa gasesti numai dieseluri, cauta golf 4 1.9 tdi alh cod motor !!
inca ceva , in actele de italia scrie codul motor, daca faci rost de acel cod motor poti sa aflii norma de poluare 100% |
era euro 2 masina...(golfu)
alta intrebare am... :) am gasit o honda civic coupe, an 95, de 1.5, 199.500 km, si acolo scrie ca e euro 2, presupun ca asa si e... masina arata foarte bine, ingrijita, are multi km da' are toate consumabilele schimbate recent... toba sport, suspensie sport...arata impecabil exterior...2000 euro si o mazda 323...4 usi, an 95, tot de 1.5....acolo nu scrie ce euro e...dar o sa il intreb pe om in seara asta...1700 euro la ambele inmatricularea in romania ajunge pe la 800.... iar la bulgari 500...pana la urma cu drum si toate prostiile...se merita mai bine sa o bag in romania...oricum vad eu acolo. ceva sfaturi legate de masinile astea? si care se renteaza mai tare? sper ca maine seara sa plec spre casa...m-am saturat de tarisoara asta... :) |
am rezolvat pana la urma... :) am plecat multumit de acolo....
thread'u asta nu pot sa il sterg si eu? :) ca nu mai e nevoie de el... |
pai cu ce ai plecat?> nu ne spui si noua??
|
2 Attachment(s)
cu un 323 f...ala din 95
acum urmeaza sa vad ce fac cu taxa...as vrea s ao inscriu direct...sa nu mai iau numere rosii.... ii fac si o depreciere, ca nu are ac-u... (ceva sfaturi inainte de inmatriculare?) i'am schimbat uleiu, filtru de ulei....in rest arata impecabil...are esapamentu schimbat recent....(ca ala se strica des la orice model de 323) e masina de garaj... e foarte ok... :) m'a adus pana in tara fara sa comenteze :) nu am oprit mai mult de o ora cumulat.... si apropo...drumu arad - timisoara - craiova....arata absoult impecabil :) acum 2 saptamani cand am plecat....mi'am blestemat zilele...iar acum arata ca in palma...autostrazile din ungaria, austria...sunt nimic pe langa drumurile astea :) am pus si doua poze....o poza cu drumurile impecabile din romania...si una cu masinuta :) pe drumurile astea...dupa autostrada...a fost greu sa mergem sub 120 (desi limita era de 50 :lalala: ) :) sper acum sa nu fie posta plina de amenzi |
se poate inchide thread'u...
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:18. |
- Copyright 2026 4Tuning