![]() |
Carioca Cu Vopsea Pentru Retusat Zgarieturile
Va salut pe toti dar mai ales pe cei care ati avut de-aface cu handicapatii care zgarie masini.
Am un Hyundai Coupe rosu si acum cateva zile m-am trezit cu ditamai zgarietura pe aripa si usa din stanga fata. Am facut rost de la un prieten de o carioca cu vopsea rosie de retusat dar este expirata. Ma intereseaza daca stie cineva de unde pot lua asa ceva. Multumesc mult si ............sa va fie vopseaua intacta |
Re: Carioca Cu Vopsea Pentru Retusat Zgarieturile
da,e un magazin pe mosilor in buc care are markere noi noutze la vreo 200.000lei veki
|
merci mult, da' pe Mosilor unde mai exact ca e mare rau
|
sunt ok astea de retusat sau lasa urme?
unde exact pe mosilor? |
eu am luat pt dacia unui prieten (culoarea neagra) si s'a reparat perfect.intrebi de nuanta masinii tale. magazinu e aproximativ visavis de showroomul honda.alte repere:magazinul tenis mall.
|
Cate nuante de albastru are, oare? Asa m-ar interesa si pe mine. Mai ales ca e destul de ieftin.
|
eu am avut supernova neagra(custom paint) si mi-a zgariat-o un cretinoid din far pona in stop pe lateral....asa ca am luat una bucata suta de grame de vopsea,si pe mama care e artist plastic.Cu o pensula ectrem de fina si subtire mi-a vopsit mama cu pensula exact zgarietura,nu mai mult nu mai putin.Apoi cu un polish de 10 ron am dat in zona aia si nu se mai cunoaste absolut nimic,nici in soare.Asa ca va recomand:vopsea putina,o pensula subtire de la Fondul plastic si o prietena studenta la arte plastice care se pricepe cat de cat.Treaba e garantata.creioanele alea de corectura se sterg dupa vreo 5-6 spalari.
|
Quote:
Aici ai o discutie de acest gen: Polishul nu este eficient la zgirieturi.Depinde ce vopsea este :metalizata/nemetalizata.Cea metalizata este mai putin afectata la zgirieturi datorita stratului superficial de lac .Pt. ambele tipuri de vopsele daca zgirieturile nu sint profunde se slefuiesc prima data cu pasta abraziva (gasiti la mag. de vopsele "pe calculator) care poate fi la cutie sau "la kil".Sint in general 3 tipuri de granulatii.Pt. uz amatoricesc ajunge nr.III cel mai fin.Se slefuieste cu cirpa sau burete (pe uscat sau pe ud in functie de marca pastei abrazive) pina nu se mai vede zgirietura ,apoi se lustruieste cu polish. In cazul in care este mai profunda se poate folosi creion de retush la culoare apropiata ca nuanta de a masinii si daca nu iti tremura mina urmaresti traseul zgirieturii de 2-3-4-n ori succesiv ,asteptind evident uscarile intre straturi,dupa care se slefuieste cu smirghel de 2000-2500 hidro (adica cu apa) pina la nivelarea urmei lasate de vopseaua retush (atentie cit slefuiti sa nu ajungeti la tabla ),dupa care se face operatia de mai sus cu pasta abraziva si polish. Acest rezultat al muncii nu va fi perfect,pt. o reparatie "ca de fabrica",fiind totusi necesara interventia unui atelier specializat sau cel putin de mina unui profesionist. |
Am gasit in sfarsit carioca. Au la orice Carrefour la raionul auto si costa doar 7 RON.
Am retusat si masina. Am dat de vreo 4 ori cu carioca in 4 zile diferite si apoi m-am dus la o spalatorie si mi-au polishat-o ei . Zgarietura se mai vede doar in soare. Am citit mai sus o tampenie cum ca vopseaua asta s-ar lua dupa cateva spalari. Ce prostie. E vopsea frate cum sa se ia la spalare. Eu am spalat-o de cateva ori si nu se vede nimic |
da mai tampenie si eu am folosit saracie d-aia de marker inainte luata de la Metro iar in cam o luna jumate zgarietura mea era intrerupata de negru si alb(grund sau ce e dedesubt).Asteapta sa vezi ce se intampla in cateva luni si mai lasa entuziasmul asta.
|
auzi la el "E vopsea frate cum sa se ia la spalare"....se ia frate la spalare chiar daca e vopsea frate ,ca frate acea vopsea frate e aplicata aiurea peste o alta vopsea frate,suprafata nepreparata pt vopsire,care nu e aderenta ....frate.Da daca speli masina o data pe luna...poa sa te tina si un an....frate
|
stie cineva pe unde se gaseste carioca asta magica prin constanta?
|
se gaseste mai peste tot...un magazin piese auto,sau un supermarket....eu am luat de la Metro(cred ca e Metro si in CT ,nu stiu).
|
sunt 2 metro in ct dar nu au.am luat de la selgross un polish abraziv dar am nevoie de carioca...polishul nu isi face treaba
|
polishul nu face fata decat daca zgarietura e foarte superficiala si nu se simte la unghie.Mai cauta carioca d'aia prin benzinarii,prin magazine de piese auto....Apropo in CT e Augsburg International?DAca este...ai gasit.
|
habar nu am ce este augsbyfybvdis ala.. :)
|
Augsburg International e un magazin cu piese si accesorii auto.Au produse din cea mai buna calitate....si deloc ieftine.
|
Quote:
|
chill .. au trecut 4 ani de atunci :)
|
Quote:
|
tine vopseaua din marker de n-are greturi...am folosit si eu ;)
p.s. dar 4 ani n-ai vazut mai gotti ce ti-a raspuns mascariciu? :lol: |
Cu certitudine, lui Gotti nimeni nu-i poate reprosa ca se enerveaza repede :lol:
De 4 ani asteapta calm momentul potrivit sa-i dea peste nas celuilalt :lol: |
Am vazut niste baieti ca vand carioca auto la intersectie Mosilor cu Eminescu cu 50 ron buc ! Oare sunt bune ? stie cineva ?
|
Vand unii carioca auto cu 50 ron la semafor eminescu cu mosilor , oare sunt bune ? stie careva ?
|
alea la 50 ron probabil sunt mai mult de forma
oricum nu am incredere in solutii dastea minune. |
Foarte scump.Pretul normal este 12-16 ron.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:42. |
- Copyright 2026 4Tuning