Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot 107 vs Citroen C1 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17781-peugeot-107-vs-citroen-c1.html)

Mic. 23-05-06 10:26

Peugeot 107 vs Citroen C1

6 Attachment(s)
Pt ca Romania trece printr-o perioada de urbanizare rapida , orasele marindu-se din ce in ce mai mult va propun urmatorul thread (sper sa ma revansez fata de celalalt) :
Peugeot 107 vs Citroen C1
Peugeot 107: Performante : 107 este echipat cu 2 variante de motorizare
-un propulsor de 68 CP consum 4,6l/100km
-diesel Hdi de 54 CP consum 4,1l/100km
emisi pt ambele motoare de 109 g/km
107 are si un ABS si un CSC (Cornering Stability Control ) in stoc
Vine cu airbag pt sofer si pasager iar optional airbag lateral si cortina
Motorizarea pe benzina are si o cutie de viteza 2-Tronic-transmisie manuala sau automata-
Pret : Stoc 7000 euro cu taxe Full :8000 euro cu taxe
Citroen C1:Motorizare pe benzina 1.0i, 998cc (68CP)
si un diesel 1.4HDi, 1398cc (55CP)
C1 are airbag pt sofer si pasager ABS+EBD si CSC in stoc .
Pret:Stoc Benzina 8100 euro cu toate taxele
Full Benzina 9224 euro cu toate taxele
Full Diesel 10429 euro cu toate taxele

orlando 23-05-06 11:20

Re: Peugeot 107 vs Citroen C1

ambele sunt facute pe aceasi platforma doar exteriorul si motoarele foarte putin difera...
pentru aspectul mai indraznet si mai placut aleg C1

BLinKY 23-05-06 11:39

Citroen, mai frumos mai stilat

Race 23-05-06 11:44

De banii dati pe Smart-urile astea putin mai mari iti poti lua masina.Mi se par complet fara sens.

BLinKY 23-05-06 11:47

poate ca ai dreptate....dar cine vrea noi..

br01tim 24-05-06 20:05

pai masinile sunt identice(PSA)ce le diferentiaza e caroseria.acum e vb doar de gust si poate pret si mai stiu eu ce oferte promotionale care vor determina(sau nu)succesul ambelor masini pe piata.eu unu merg pe 107

Mic. 25-05-06 11:08

Eu cred ca C1 este mai "frumos" decat 107 . Cred ca asta e singura diferenta.

Dar cred ca 107 e cel mai tunabil.

fiatgroup 25-05-06 11:10

Peugeotul parca mai agresiv, citroen mai simpatic, depinde ce vrei o fiara de oras (in limita disponibila) sau o citadina.

BLinKY 25-05-06 11:56

La interior , citroen depaseste cu mult 107le

Cosmin255 26-05-06 11:51

Sunteti cu totii pe langa , Scacki , taci mane , m-am urcat in ambele , tot ce difera este sigla si farurile personalizate...taceti dracu din gura cu comentarii de genu` ca e mai frumos la interior ca e mai tunabil , e la fel!!!

ebh 26-05-06 11:58

mie cel mai mult la design imi place toyota. ca la altceva nu sunt diferente....

si nu, nu as da bani pe nici una ;)
ar trebui sa ma plateasca cineva sa merg cu asa ceva (daca e pe gratis, nu merg)

pesteimputit 26-05-06 11:59

ai putea sa te uiti si la toyota aygo, in fond sunt toate 4 o apa si un pamant

Cosmin255 26-05-06 13:52

suferiti fratilor (genu` ca: n-as conduce asa ceva nici daca m-ar plati) ... masinile sunt facute pt orase aglomerate , pt metropole in special...nu is tampiti astia sa le faca degeaba...(pesteimputit , sunt 3 nu 4)

Si inca ceva , despre Aygo nu s-a vorbit nimic , deci sunteti offtopic cu toyota...

fiatgroup 26-05-06 16:35

Corect eu as merge cu asa ceva in oras, fiecare masina e facuta pt ceva.

pesteimputit 26-05-06 21:48

dap, asa e sunt 3, si daca tot se vorbea despre aceste 2 masini mi se parea normal sa aruncam in discutie si surioara mai mica care mie pers imi inspira mai mult incredere decat cele 2 frantuzoaice, nu atat din cauza designului cat din cauza serviceului execrabil la Peugeot si Citroen

baghy83 26-05-06 23:11

si eu sunt de acord ca e mai frumoasa aygo decat astea doua

VIPER_GL 27-05-06 01:51

Aleg Peugeotu' deoarece are un design mai atractiv fata de citroen....si la interior se vede diferenta...;)

andrey_cr_90 06-01-08 21:19

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Mic. (Post 423355)
Eu cred ca C1 este mai "frumos" decat 107 . Cred ca asta e singura diferenta.

Dar cred ca 107 e cel mai tunabil.

Tin sa te contrazic si va rog sa va uitati la pozele atasate, o sa va indragostiti...si daca apare vreo eroare si nu se vad ma contactati pe messenger la id andrey_cr_90 si vi le trimit.

Eek! 03-11-09 09:35

Quote:

Originally Posted by andrey_cr_90 (Post 1279015)
Tin sa te contrazic si va rog sa va uitati la pozele atasate, o sa va indragostiti...si daca apare vreo eroare si nu se vad ma contactati pe messenger la id andrey_cr_90 si vi le trimit.

Ce as vrea sa arate C1-ul meu asa :twisted:

ALXS 03-11-09 11:24

dintre astea doua aleg toyota aygo.. am vazut un test intre astea 3 la top gear. singurul dezavantaj intre cele 3 ar fi consumul putin mai mare al toyotei in rest le-a dat clasa la confort, design , fiabilitate.

Spark 03-11-09 11:48

ince cele 2 modele, as alege c1. mi se pare mai dragut

ioana308 26-11-09 22:15

Masinile sunt la fel, interiorul identic, diferente exista doar la exterior si la sigla.
107 are motor de toyota;).eu merg pe 107.am avut pe mana in ju de o luna o astfel de masina.pe motorina.consum mic,foarte fasneata.

Divatz86 01-12-09 21:16

am un prieten care are un 107 de vanzare daca te intereseaza da un PM

barbosa 04-12-09 22:00

Ambele reprezinta aceeasi chestie pentru mine.

johny BOY 18-01-10 14:18

Quote:

Originally Posted by ALXS (Post 2775744)
dintre astea doua aleg toyota aygo.. am vazut un test intre astea 3 la top gear. singurul dezavantaj intre cele 3 ar fi consumul putin mai mare al toyotei in rest le-a dat clasa la confort, design , fiabilitate.

salut. Sa imi arati si mie acel test, te rog mult.
Deci este in felul urmator: cele 3 masini sunt facute in aceeasi fabrica. Au fost dezvoltate "la comun". Toyota a venit cu cutia de viteze si motorul pe benzina, grupul PSA a venit cu motorul HDI, care a fost limitat ca si putere si cuplu ptr a fi cuplat cu cutia de proveniente TOYOTA.
Francezii s-au ocupat mai mult de design, fiecare parte personalizand modelul sau... cu un design exterior diferit destul d emult iesind TOYOTA. La interior nu difera decat designul la volan, restul fiind in proportie de 99% identic. Spun asta ca mai exista diferentiere la capitolul "materiale" folosite.
Procesul de fabricatie a celor 3 modele este in totalitate controlat de catre cei de la TOYOTA.
De aici eu va pot spune ca nu exista diferente de fiabilitate intre aceste modele.
Stiti de unde rezulta aceste "diferente"? Posesorul unui automobil TOYOTA stie ca masina lui este considerata ca fiind "cea mai fiabila masina"... De aici rezulta mai putine batai de cap... Nu iti faci probleme cu un zgomot la interior sau de pe sub masina... Doar masina ta stie toata lumea ca se strica...
Pe de alta parte, posesorul unei masini frantuzesti stie ca este conducatorul uneia dintre masinile care se strica des. Deaceea, vine la service ptr un bec ars (ca nu trebuia sa se arda atat de repede), ptr un zgomot la interior (dar au toate acelasi plastic dur)... Ptr o bataie pe la suspensie (care la TOYOTA este cauzata d edrumuri, la PEUGEOT-CITROEN de calitatea slaba a fabricatiei :chainsaw:)

si aici vorbesc si din experienta mea: am un VW LUPO si un PEUGEOT 206. Acelasi zgomot auzit in VW ma lasa indiferent si in PEUGEOT ma streseaza... Ca este zgomot de suspensie sau de plastice...

GTR 18-01-10 14:23

Quote:

Originally Posted by johny BOY (Post 2989223)
salut. Sa imi arati si mie acel test, te rog mult.
Deci este in felul urmator: cele 3 masini sunt facute in aceeasi fabrica. Au fost dezvoltate "la comun". Toyota a venit cu cutia de viteze si motorul pe benzina, grupul PSA a venit cu motorul HDI, care a fost limitat ca si putere si cuplu ptr a fi cuplat cu cutia de proveniente TOYOTA.
Francezii s-au ocupat mai mult de design, fiecare parte personalizand modelul sau... cu un design exterior diferit destul d emult iesind TOYOTA. La interior nu difera decat designul la volan, restul fiind in proportie de 99% identic. Spun asta ca mai exista diferentiere la capitolul "materiale" folosite.
Procesul de fabricatie a celor 3 modele este in totalitate controlat de catre cei de la TOYOTA.
De aici eu va pot spune ca nu exista diferente de fiabilitate intre aceste modele.
Stiti de unde rezulta aceste "diferente"? Posesorul unui automobil TOYOTA stie ca masina lui este considerata ca fiind "cea mai fiabila masina"... De aici rezulta mai putine batai de cap... Nu iti faci probleme cu un zgomot la interior sau de pe sub masina... Doar masina ta stie toata lumea ca se strica...
Pe de alta parte, posesorul unei masini frantuzesti stie ca este conducatorul uneia dintre masinile care se strica des. Deaceea, vine la service ptr un bec ars (ca nu trebuia sa se arda atat de repede), ptr un zgomot la interior (dar au toate acelasi plastic dur)... Ptr o bataie pe la suspensie (care la TOYOTA este cauzata d edrumuri, la PEUGEOT-CITROEN de calitatea slaba a fabricatiei :chainsaw:)

Da, numai ca la punerea in vanzare Toyota dadea 3 ani garantie si Citroen si Peugeot 2 ani, sa nu uitam si problema reviziilor unde service-urile Toyota sunt 2 clase peste francezi, mai ales in Romania.

johny BOY 18-01-10 14:30

Stii ceva... garantie la masina da si SKODA sau VW sau PEUGEOT... doar ca la PEUGEOT la suspensie se dadea 60.000km, la VW 30.000km si la SKODA nu, ptr ca erau drumurile de vina... Ca la TOYOTA este de 3 ani nu e foarte relevant... Si la KIA (cred, daca nu ma insel) era garantie de 7 ani pe care se facea mare tam-tam, dar nu se preciza in reclame ca este 7 ani pe blocul motor (fara accesorii) si doar ptr primul proprietar...

Iar ca service, este normal ca o marca cum este PEUGEOT sa zicem, care mult timp a fost in TOP 3 sau pe pozitia a 4a ca vanzari in Romania, sa aiba f multi clienti, deci un service mai ocupat... Iar la TOYOTA, care este relativ noua pe piata si fara rezultate extraordinare dpdv al vanzarilor, mecanicii sa fie mai relaxati, ptr ca nu au prea mult de lucru...
Sau, ptr ca m-am grabit cu raspunsul: de ce zici ca sunt cu 2 clase peste service-urile TOYOTA?

GTR 18-01-10 15:28

Quote:

Originally Posted by johny BOY (Post 2989272)
Stii ceva... garantie la masina da si SKODA sau VW sau PEUGEOT... doar ca la PEUGEOT la suspensie se dadea 60.000km, la VW 30.000km si la SKODA nu, ptr ca erau drumurile de vina... Ca la TOYOTA este de 3 ani nu e foarte relevant... Si la KIA (cred, daca nu ma insel) era garantie de 7 ani pe care se facea mare tam-tam, dar nu se preciza in reclame ca este 7 ani pe blocul motor (fara accesorii) si doar ptr primul proprietar...

Iar ca service, este normal ca o marca cum este PEUGEOT sa zicem, care mult timp a fost in TOP 3 sau pe pozitia a 4a ca vanzari in Romania, sa aiba f multi clienti, deci un service mai ocupat... Iar la TOYOTA, care este relativ noua pe piata si fara rezultate extraordinare dpdv al vanzarilor, mecanicii sa fie mai relaxati, ptr ca nu au prea mult de lucru...
Sau, ptr ca m-am grabit cu raspunsul: de ce zici ca sunt cu 2 clase peste service-urile TOYOTA?

Kia oferă pentru modelul cee'd 7 ani garanţie:
- 7 ani garanţie/150.000 km pentru trenul de rulare şi 5 ani garanţie / 150.000 km pentru întreg autoturismul, asa ca sunt oricum mult peste ce ofera orice alt producator in Romania.

Sunt 2 clase peste service-urile francezilor nu ca nu ar fi aglomerati, oameni mult mai amabili, servici mai bine organizate si mai promte, fara mincinosi si hoti, o supraveghere mult mai buna si fara carcota la garantie.

johny BOY 18-01-10 15:35

Stii ceva: pana la urma nu putem generaliza... Am intalnit oameni nemultumiti de service-ul PEUGEOT de la Craiova si foarte multumiti de cel de la Valcea, si nemultumiti de cel de la Sibiu si multumiti de cel de la Craiova...

Iar eu personal am trecut prin service-urile PEUGEOT, VW, PORSCHE, SEAT, TOYOTA, RENAULT+DACIA, SKODA, MERCEDES... Si pot spune despre fiecare in parte lucruri bune sau rele...

Ca idee... presedintele TOYOTA a fost in Romania acum vreo 2-3 ani cred ptr a studia reteaua PEUGEOT de aici, considerata printre cele mai bine puse la punct retele de service din tara...
off-topic...

GTR 18-01-10 17:11

Quote:

Originally Posted by johny BOY (Post 2989490)
Stii ceva: pana la urma nu putem generaliza... Am intalnit oameni nemultumiti de service-ul PEUGEOT de la Craiova si foarte multumiti de cel de la Valcea, si nemultumiti de cel de la Sibiu si multumiti de cel de la Craiova...

Iar eu personal am trecut prin service-urile PEUGEOT, VW, PORSCHE, SEAT, TOYOTA, RENAULT+DACIA, SKODA, MERCEDES... Si pot spune despre fiecare in parte lucruri bune sau rele...

Ca idee... presedintele TOYOTA a fost in Romania acum vreo 2-3 ani cred ptr a studia reteaua PEUGEOT de aici, considerata printre cele mai bine puse la punct retele de service din tara...
off-topic...

=)))))) lesin de ras:)))))))))))

1. Amice, francezii s-au rugat de japonezi sa le prezinte fabrica Toyota din Franta care avea o eficienta cu >15% mai mare decat a fabricile producatoriulor francezi si dupa au aplicat masuri invatate in toate fabricile producatorilor francezi, Toyota a avut si cea mai eficienta linie de asamblare din Europa, un exemplu pt. producatori, japonezii in general reprezinta eficienta, ei sunt etalonul eficientei in organizare, nu aveau ce sa studieze la Peugeot.

2. Nu ma intereseaza dealerii privati din alte orase, in general in afara Bucurestiului mai ales cand urci spre Moldova, Ardeal, Banat lumea este altfel, mult mai de calitate, vorbesc strict de reprezentantele principale din Bucuresti.

Gaby_Slo 18-01-10 21:42

107 ca mi se pare mai dragut...nu stiu de ce dar c1 pare cam girlish (bine, aman2 sunt foarte girlish, dar aleg raul mai mic), poate din cauza farurilor prea buburuzesti

johny BOY 19-01-10 08:19

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2989819)
=)))))) lesin de ras:)))))))))))

1. Amice, francezii s-au rugat de japonezi sa le prezinte fabrica Toyota din Franta care avea o eficienta cu >15% mai mare decat a fabricile producatoriulor francezi si dupa au aplicat masuri invatate in toate fabricile producatorilor francezi, Toyota a avut si cea mai eficienta linie de asamblare din Europa, un exemplu pt. producatori, japonezii in general reprezinta eficienta, ei sunt etalonul eficientei in organizare, nu aveau ce sa studieze la Peugeot.

2. Nu ma intereseaza dealerii privati din alte orase, in general in afara Bucurestiului mai ales cand urci spre Moldova, Ardeal, Banat lumea este altfel, mult mai de calitate, vorbesc strict de reprezentantele principale din Bucuresti.

1. Eu ti-am dat o informatie exacta si reala. Am lucrat o vreme in reteaua PEUGEOT... Nu am vorbit de fabricile TOYOTA... Tocmai am zis si eu ca cea in care se fabrica cele 3 masinutza este facuta si controlata de ei... Eu am vorbit de reteaua de dealeri (showroom+service) din Romania...
2. Eu vorbeam de reprezentante.

All times are GMT +2. The time now is 00:00.

- Copyright 2026 4Tuning