![]() |
Mi-a Luat Talonul. Ajutati-ma Cu Sfaturi
Pe Mine De Curand M-A Oprit Politia,Unde Erau Si Cei Cu R.A.R.
Mia Cerut Actele Masinii SI NU Aveam Rovinieta Platita.Asa Ca Mia Luat Talonul. Pe Urma M-a Trimis Sa Ma Verifice Cei De La R.A.R Si Ei Mi-au Gasit Niste Defecte: 2 Bucsi si Rulment Dreapta Fata Cauciuc Uzat Partea Stanga Noxe Instalatia De Iluminare Defecta Politistul Mi-a Dat O Amenda Dupa Care Mia Trecut Pe Dovada Urmatorul Defect : Instalatia De Iluminare Cei De La R.A.R Mi-au Scris Si Ei Ce Au Gasit Intrebarea Me Este : Cum Pot Luat Talonul Inapoi? Am Mare Nevoie De Ajutor |
Re: Mia Luat Talonul.Ajutati-ma Cu Sfaturi
Erai afara din oras de ti`a cerut rovinieta ? Din cate stiu eu ... nu are cum sa iti ia talonul ca nu aveai rovinieta. Aia se sanctioneaza cu amenda. Oricum ce zici tu acolo ... te`a prins de te`a indoit :) nu prea ai ce sa faci decat daca ai pile pe la politie :) Daca nu ... remediaza defectele ... te duci la rar ... iti da aprobare si te duci la politie si iti iei talonu.
|
ciudat..stiam ca de rovigneta cum a zis si Roby..se dadea o amenda destul de mare....poi singurul lucru care il poti face este sa iti remediezi defectiunile...ca altfel nai ce sa faci..la rar...
|
Amenda e in jur de 10 milioane. Nu stiu suma exact. Dar nici vorba de luat talon.
|
eu deobicei cand ies cu masina din orash fac pe o sapt...stiu ca nu e rentabil dar nu am 136 de lei acum..
|
Vezi dacă īn procesul verbal este trecută ora...
Acum este cam tārziu să mai faci ceva, dar puteai să īţi cumperi imediat rovigneta dacă pe P.V. nu ai o ora trecută. Acum depinde, dacă ţi-au dat amendă şi pentru rovignetă sau decāt pentru defecţiunile găsite la maşină. După ce ţi-ai cumpărat rovigneta depui contestaţie pe motiv că nu aveai actul doveditor la tine(chitanţa de rovignetă). |
dupa noile legi de rahat iti ridica talonul... stiu ca si eu am patit-o dar noroc cu nenea militian ca a fost de treaba si m-a lasat sa plec
|
dar am si eu o intrebare..eu stiam ca politia rutiera nu are voie sa iti ceara rovigneta..doar daca sunt impreuna cu rar-ul :-??
|
Quote:
din cate am inteles nu ai primita amenda pt rovinieta, ai primit-o pt defectiunile masinii... dupa ce remediezi problemele pe care le-au trecut ei acolo o sa-ti gaseasca altele si altele,s.a., cert e c-o sa te plimbe de te saturi si o sa-ti faci masina noua. Te sfatuiesc sa mergi la un mecanic bun, in prealabil, sa-ti caute toate problemele majore pe care ulterior sa le remediezi, altfel n-ai nicio sansa. |
sa vad daca am inteles cum trebuie
remediez probleme ma duc la rar si ridic talonul de la politie nu? |
deci daca remediez problemele ma duc la r.a.r si pe urma ridic talonul de la politie?
|
Quote:
da sunt din afara orasului deci remediez totul si il recuperez nu|? si saptaman vii toare imi expira si itp ce trebuie sa am pus la punct sa nu ma respinga? |
daaaa....remediezi defectiunile constatate de cei de la RAR, dupa aia iti faci programare la RAR pentru recuperat talon. Mergi cu masina, ti-o verifica sa fie remediate problemele, si iti da o hartie (sau iti stampileaza hartia care o ai de la politie). CU aia, mergi la politie, si iti recuperezi talonul.
ce trebuie sa ai pus la punct ca sa nu te respinga la ITP? - frane - directie - sistemul de iluminat - sa fie masina intr-o culoare, sa nu fie coapta - sa functioneze toate pe masina, si sa functioneze bine - sa nu ai jocuri pe nicaieri |
Quote:
cand ai zis coapta adica ruginita nu? daca e zgariata are ceva? are mai multe zgarieturi |
Quote:
|
nu E problema de mecanici
tata si 1 frate sunt mecanici dar nu prea au timp sa se uite pe la masina ce tine de bucsaraie si directie stiu sa schimb nu e problema la mine mana de lucru e Free Fratimiu e Profesionist pt Varta lui 23 ani ca mecanic mie nu mia placut el face bani fumosi din asta deci remediez problemele dau o mica atentie acolo si e gata totul nu? chiar maine o sa imi schimb tobele ca un veci de al meu duce acia la remat si are bari fata spate si si tobe noi noute pe ea i le dau pe ale mele la schimb rotile deja leam schimbat mai imi trebuie sa imi repar la frane ca imi trage dreapta cand pun frana si sa pun 2 pivoti va sunt foarte recunoscator pt ajutor |
vezi sa nu te duci cu mana goala cand iti recuperezi talonul....pt ca daca vii asa....asa pleci tot cu mana goala nu cu mana pe talon ...bafta multa fiindca eu am patit-o anul trecut si ma costat destul de mult....
|
Quote:
ma duc sapa asta sa iau bucsi,pivoti,capete de bata,discuri frana,rulmenti,ulei motor cutie,filtru de aer, filtu de ulei,tobe. nu vreau sa ma intor inapoi pt ceva care trebuie sa il fac nus duse toate dar nu mai sunt schimbate de 1 an le schimb acum ca nu vreau sa am probleme cand ma duc la ei sa o verifice |
repar tot la ea
si cele mai mici zgomote de la interior nu cred ca bag mai mult de 5-6 mil in ea vreau sa o tin si sa imi iau un motor vroiam sa imi iau alta masina dar dacia mia intrat la inima acum vara merge un motor |
Quote:
La a doua parte nu ai de ce te ingrijora pentru ca ei nu verifica decat remedierea defectiunilor scrise pe dovada. Din pacate e testat de mine asa ca stiu ce spun. |
Re: Mi-a Luat Talonul. Ajutati-ma Cu Sfaturi
Mai nou se ridica si talonul daca nu ai rovigneta. Ca sa il recuperezi trebuie sa iti faci rovigneta (o sapt, o luna, un an, nu conteaza) si sa te prezinti cu ea la biroul eliberari acte sa iti recuperezi talonul. Daca nu stii exact pt ce ti-au retinut talonul intreaba un nenea politist pe strada (daca vezi un echipaj oprit) cu PV-ul in mana ce ai de facut (trebuia intrebat atunci cand ai luat amenda, dar probabil numai la asta nu iti statea capul). Sau mergi la RAR la un ghiseu si intreaba pe cineva de acolo, daca nu iti raspunde nimeni sau nu se uita la tine insista, dar cu "vorba buna", daca faci scandal nu faci altceva decat sa agravezi situatia. Mai sunt si oameni printre ei, nu toti sunt caini... Spor!
|
ms mult.
sti cu toate problemele gasite de r.a.r politistul mia scris pe amenda aia defectiune la sistemul de iluminare m-a intrebat: mha sabine' zi mha tata ce sa iti fac eu acum? am vbfrumos cu oamenii si nu mi-ai trecut tot doar defectiuni la sitemul de iluminare |
pe procesu verbal nu iti scrie ca timp de 14 zile sa remediezi defectiunile pe care ti leau gasit cei care au facut constatarea?...daca nu te prezinti in termenul care tia fost prescris o sati poata radia masina...eu iti recoman sa mergi la un mecanic sa faci o reparatia capilata la masina intainte sa mergi la r.a.r pt a fi sigur ca iti aduci talonu acasa....ori cum ia si niste bani cu tine sa mai dai la aia ca sa mai inchida ochi la unele defectiuni....pt rovineta nu are cum sa-ti ia talonu....sa-ti para bine ca tia luat talonu....daca nu iti lua talonu iti putea da si amenda pt rovine care te cam ustura la buget si nu e prea placut acuma inainte de paste:P....
|
OK. Dar daca circuli fara talon? care sunt pedepsele?
A patit-o tata:)) |
| All times are GMT +2. The time now is 16:40. |
- Copyright 2026 4Tuning